• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מסעי בעולם הדיסק 3 - אלים קטנים

אז בחודש האחרון הייתי מאוד עסוק בדברים אחרים וקצת שכחתי מקריאה, אבל כעת סוף סוף סיימתי את אלים קטנים (באנגלית), השלישי שלי במסע בעולם הדיסק. כעת אני בעמוד ה100 של Wyrd Sisters ובתקווה אסיים אותו בקרוב.

עכשיו, מבחינה פילוסופית, אלים קטנים הוא לא רק הכי טוב עד כה של פראצ׳ט, אלא גם יצירת מופת של ספרות הפנטזיה כולה. הוט ככל הנראה הסאטירה הכי נכונה ומדוייקת על הדת הממוסדת שקראתי, כמו מעין בריאן כוכב עליון רק פחות דבילי.

הוא מעלה שאלות מאוד מעניינות על מה היא אמונה, במה היא תלויה וגורם לנו לחשוב גם אברהם, יצחק, ישו ומוחמד כאנשים. מה אם האמת שלנולגבי הסיפור (The Fundamental Truth) היא רק מה שנראה כלפי חוץ, והאם זה באמת משנה מה קרה?

אם זאת, מכל שאר הבחינות, עלי לומר ששומרים! שומרים! מנצח. שומרים הוא ספר הדוק יותר, מצחיק יותר, עם דמויות זכירות יותר ועם ציטוטים שאני אזכור לעד. (This is the first dragon ever to be democratically killed:ROFLMAO:
אבל יותר מכך, הוא יותאףר זורם.אלים קטנים מגיע לשיאי רגש ומחשבה גבוהים יותר, אבל יש בו גם הרבה חלקים קצת נמרחים שלעיתים ממצים את עצמם.

אבל עם זאת, שניהם ספרים מופלאים ונהדרים, ואני ממש מתרגש להמשיך את הסדרה שנראית כבעלת פוטנציאל להפוך לאחת האהובות עלי, ולו אם רק 10 מתוך ה41 מדהימים כמו שניהם, והשאר יותר דומים לצבע הכשף הסביר ולא יותר.

שמח שאתה נהנה!
Small Gods שייך לסדרת "ספרי מיקום/ רעיון/ עצמאיים" של עולם הדיסק. הם מציגים מקום, רעיון וחוקרים רק אותו. לעתים מה שמוצג בהם הופך להיות רקע לנושאים בהמשך (לדוגמא מה שקורה ב"אלים קטנים" הוא היה חלק מהאמונה של דמות איש דת של Om, המגיע לבקר ב Lancre ב Carpe Jogulum), אך בגדול, הם די עומדים בפני עצמם.

שים לב שבחלק מהספרים סגנון הכתיבה משתנה קצת כדי להתאים לסוג הספר... לדוגמא, אלים קטנים מסופר לא מעט כסוג של... סיפור תנכי. כולל מסעו של הנביא/ מייסד האמונה, המסע במדבר, ועוד, ולכן זה משנה חלקית את החווייה.

יש עוד כמה ציטוטים נהדרים ב Small gods:
# “Fear is a strange soil. It grows obedience like corn, which grow in straight lines to make weeding easier. But sometimes it grows the potatoes of defiance, which flourish underground.”

# "The merest accident of microgeography had meant that the first man to hear the voice of Om, and who gave Om his view of humans, was a shepherd and not a goatherd.

They have quite different ways of looking at the world, and the whole of history might have been different. For sheep are stupid, and have to be driven. But goats are intelligent, and need to be led."

# וכמובן, אחד מאפיוני הדמויות הפשוטים והיפים ביותר- התשובה של Brutha למוות בסוף הספר, בנוגע ל Vorbis. תשובה מדוייקת, פשוטה, שהיא לכשעצמה יצירת מופת, ומזקקת במילים ספורות מדוע הוא הנביא, מדוע אחרים (והאל עצמו!) נוהים אחריו, ומדוע הוא ראוי לכך.

לגבי ההשוואה ל Guards! Guards!:
אני גם מעדיף את סדרת השומרים. היא טובה יותר מהעצמאיים (לפחות ה 3-4 הראשונים בסדרה הזו). אך הדבר המרכזי שאני אוהב בספרים האלו, ושגורם לסימפטיה גדולה אליהם, הוא לא דווקא הההומור, אלא... הדמויות. אנשי המשמר הם מאוד... אנושיים. (וזו גדולת הסדרה, בעיקר מהספר השני, שם יש דגש גדול על עירוב מוצאים במשמר)- הם אנשים מאוד לא מושלמים, עם בעיות, וממש לא גיבורים (למעט Carrot, אך הוא מובא כחריג, כדי להראות את השאר), ושיש להם כל סיבה לא להיות גיבורים, אך הם הופכים לכאלו... חלקית בעל כורחם, אך לא מעט בגלל הבחירות שלהם, שהן מאוד אנושיות, ומעוררות הזדהות.

וספציפית הדמות של Vimes, שמרגישה כדמות היחידה שבאמת אין לה אלמנט קומי, ומרגישה מאוד... מציאותית ומפוכחת... לעתים עד אימה... בעולם מאוד ציני, קומי, אך שיש בו עדיין דברים נוראיים המתרחשים ביום יום.

באחד מהראיונות עם פראטצ'ט הוא נשאל לגבי הדמויות שבהן התמקד, והוא ענה ששתי הדמויות שהכי דומות לו הן Granny whetherwax, ו Sam Vimes. אך בעוד שב Granny יש אלמנטים של על-טבעי, או לפחות כישורים מאוד חריגים (יכולת דדוקציה ועוד), הרי Sam Vimes הוא פשוט... בן אדם. מאוד מודע, מאוד ללא אשליות, מאוד ציני, פוחד, עצוב, אך המוסר עוד מפעפע בו, והזעם מניע אותו...

אני חושב שהרבה מתחברים לדמויות במשמר, אך ל Vimes יותר מכל.

יאללה, חפרתי.
אבל Small Gods עדיין אחד הספרים האהובים עלי!

האם התחלת לקרוא את הסדרה של מוות? או האם הגעת ל Pyramids? ואם אהבת את סדרת השומרים, האם הגעת לבא בתור- Men at Arms? (אל דאגה, לא עושה ספויילרים).

עריכה אחרונה:
עדיין לא, כמו שאמרתי, זה השלישי שלי, אחרי שומרים שומרים וצבע הכשף. עכשיו אני מתחיל את המכשפות.
אולי אחר כך אחזור לשומרים, למרות שהסדרה של מוות נשמעת מעניינת, ואני מחכה כל הספר לחלק שהוא יופיע.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה