צללי הג'דיי – היילור קירת'אא, עוד-לא-ג'דיי
היילור מביט סביב בעצבנות, משתדל להציג באגביות את חרב האור שתלויה למותניו, בעיקר כדי להסיח את דעת הסובבים אותו מהצמה הדקה שהוא תחב מאחורי אוזנו והסתיר בברדס חום. הטרמינל עמוס באנשים, אף אחד לא ישים לב אליו, נכון? רק עוד אחד מני רבים שנוהר לבדוק את אתר ההתקפה המסתורי, האיום החדש שחצה את כל קווי החזית של הרפובליקה. רק המחשבה על הסית' המתעוררים, מעלימים מקדשי ג'דיי שלמים בן לילה, מחזקת בו את התחושה שהוא עושה את הדבר הנכון – ולא משנה מה כל השאר יאמרו.
הוא שולח יד לצמתו בהיסח הדעת, ותופס את עצמו בזמן – הופך את התנועה לגירוד מגושם של זיפי הזקן המעטים שלו. שלוט בעצמך, או שלא תוכל לשלוט בסביבתך. הוא מתיישב על הספסל הפלסטי הנוקשה ומביט סביב, תודעתו נודדת למחוזות רחוקים. בעודו מנצל את ההזדמנות לרפלקציה על הימים האחרונים, הספקות שבים ועולים בו, ואמרת כנף נוספת של מאסטר אינדרארי צפה ועולה, כמו בתגובה לחששות – על פי הקוד, למען הקוד.
אין רגש, ישנו רק שלום
היילור לא בכה כשלקחו אותו מההורים שלו – הם חייכו וליטפו לו את הראש ואמרו לו מילים רכות שהוא לא זכר אף אחת מהן. הוא זכר דמעות על העיניים שלהם, אבל הוא לא בכה. הוא גם לא בכה בלילה הראשון שלו במקדש, ישן על רצפת אבן קרה עם ילדים שהוא לא הכיר. הוא לא בכה בפעם הראשונה שהסיט את מסלולו בטעות תוך כדי גלגול, ונתקע בעוצמה כזו בקיר עד ששלחו אותו למרפאה.
הפעם הראשונה שהיילור זוכר את עצמו בוכה היא במבחן הראשון שלו. הוא אחז במוט המתכת הדק, שאמור היה לייצג את להב האור שעוד מעט יחזיק. הוא התבונן בעיניים בוהקות במורה שלו, מבצעת את הסבסוב הכפול באלגנטיות על-אנושית. הגיע תורו לנסות. המקל הסתובב, הסתחרר, ואז נשמט מאחיזתו, פוגע בקרקע בקול צלצול רועם.
היילור חש את הדמעות צפות בעיניו, ובלע רוק, מנסה להעלים את הגוש בגרונו. מאסטר קינארי רכנה לצידו והניחה יד על כתפו. "אל תבכה, היילור. הרחק את הרגש, בתוכך יש רק שלום. הנסיון והכשלון הם שני צדדים של אותו שקר, ישנו רק המעשה – עוד לא עשית אותו, אבל עוד תעשה."
היילור הנהן, ניגב את אפו בשרוולו, והתכופף כדי להרים את המטה ששמט. הוא חזר לעמידת מוצא, וניסה שוב. ושוב. ושוב.
אין בורות, ישנו רק ידע.
היילור הצעיר חש את הקור עובר בעצמותיו, אבל הוא ידע מספיק כדי להבין שאסור לו להראות חולשה. לא עכשיו. הוא עשה את דרכו בתוך המערה הגדולה כבר קרוב לשעה וחצי, אולי יותר, והיה לבד כמעט מהרגע שהתחיל. אבל היילור הבין שעיניים זרות צופות בו, וייתכן שלא כולן שייכות למסדר הג'דיי.
אצבעותיו חזרו לתופף בהיסח הדעת על חגורתו, איפה שבקרוב – כך קיווה – הוא יזכה לשאת להב אור משלו ובעיצובו. הוא פנה לכאן ולכאן, מנסה להאזין לשירתו העדינה של הקריסטל אותו הוא חיפש. ואז, לפתע, הוא ראה אותו. נעוץ בקצה של זקיף אבן עטוי רסיסי קרח, בוהק בחשכת המערה.
הוא הסתער קדימה, שולח יד אל הגביש – רק כדי לגלות שיד אחרת, מטופרת ועטויית שחורים, הקדימה אותו. הוא הרים את עיניו, והיישיר מבט לזוג אישונים מתלקחים באור צהוב. הסית' אולי היו רק אגדה, אבל כזו שצעירי הג'דיי הכירו היטב.
"זה לא אמיתי, אתה לא אמיתי, אני יודע שאתה לא אמיתי, אני יודע שאתה לא אמיתי."
הסית' צחק, צחוק גרוני ומרושע, מתנשא מעל הילד. "ידע הוא כוח, ילדון. אם אתה יודע שאני לא אמיתי, אתה יודע מספיק כדי לעצור אותי." הוא השליך לעברו משהו, והיילור תפס אותו באינסטינקט – להב אור ישן, מוכתם בדם. "או שאתה רוצה שאקח ממך את הגביש שמגיע לך?"
היילור התמלא פחד, ולחץ על הכפתור. להב האור צמח למלוא אורכו, והיילור הסתער קדימה. הוא הכה ושיסף, משתמש בכל טכניקה הוא הכיר, עושה כל מה שיכל כדי לקרוא את האויב כמיטב יכולתו, מנצל כל יתרון כנגדו. הוא ינצח בקרב הזה, הוא חייב לנצח. הוא הכה והכה והכה, וחש לשמחתו הרבה שהסית' נכנע למכותיו. לבסוף, הוא הניף את הלהב למכה ניצחת – ונפל לאחור באימה, כשהלהב ננעץ באויבו ולא גרם לו נזק כלל.
"הבעיה שלך, ג'דיי צעיר, היא שאתה יודע טוב מאוד – אבל אתה לא יודע מספיק. מה תעשה ביום שלמרות כל נסיונותיך, החרב שלך לא תספיק?" היילור נסוג לאחור, ומלמל בנחישות "הלהב יוביל אותי, ותמיד ימצא את יעדו. ברגע שניסיתי, הפסדתי. אני לא אנסה – אני אעשה"
החרב הייתה בידו בשנית, הוא הניף אותה, והסית' נעלם – מותיר אותו מתנשם ומתנשף, עם גביש קייבר בידו.
אין תשוקה, ישנה רק שלווה.
הגיעה העת למבחן האחרון. היילור הפגין שליטה מתקבלת על הדעת בתחום ההיסטוריה והתיאולוגיה של הכוח, הוא הצטיין בצורה יתרה בקרבות להב-אור, וכעת היה עליו להתמודד עם האתגר – בכל דרך שיבחר. לפניו ריחפו שלשלאות מתכת, הכוח מחזיק אותן נעולות במקומן בסבך בלתי אפשרי.
הוא ראה חברים לשבט מנסים אלף שיטות שונות. להשתמש בכוח כדי להניע את השלשלאות, לעקמן סביב הקשר המקורי, לחוש באמפתיה בהיסטוריה של הקשר על מנת לשחזר את הצעדים שיצרו אותו. היילור הביט סביב, וחש כיצד הזמן שלו הולך ואוזל. השליטה שלו בכוח לא הייתה גדולה מספיק כדי לעשות אף אחד מהדברים האילו. היה לו רק כלי אחד. הוא הביט בחרב האור שלו.
כשכל מה שיש לך הוא להב אור, אין דבר שלא תוכל לחתוך. כל האתגרים והמכשולים הם אותו אחד – ניצחת אחד, ניצחת את כולם. תן לסערה לחלוף על פניך, והישאר לבדך עם מטרתך.
בהינף להב מדויק בצורה על טבעית, האתגר של מאסטר גורדיוס נחתך לשניים – מפיל את השלשלאות לקרקע, ומותיר את האוצר בפנים שלם.
רוב המאסטרים הביטו בדאגה בילד עם גישה כה ישירה ואגרסיבית – אבל מאסטר אינדרארי, שכבר הוביל כוחות בחזית מלחמת הרפובליקה, הביט בו וראה בדיוק את מה שהוא צריך – את הפתרון לאיום ההולך וגובר מצידו של רייבן, את הדרך של הג'דיי להחזיר את הכדור למגרש שלהם – אחת ולתמיד.
אין תוהו, ישנה רק הרמוניה.
צעקות, יריות, דם, כאוס. זה היה הרושם שקידם את פניו של היילור כשהם נחתו על הקרקע החרוכה של הכוכב אלרדין, שכוחות הרפובליקה עליו ניסו לשמר עמדות קריטיות לשרשרת האספקה הגלקטית במאבק נגד רייבן. הוא ושני הפאדוואנים האחרים, צמות טריות מתנופפות לצידי ראשיהם, פסעו לציוד של מאסטר אינדרארי. בעת חירום, הג'דיי שלחו את כל מי שיכלו לקו החזית, לסייע בהובלת כוחות משימה מיוחדים. והמשימה שלהם הפעם, כך הסביר אינדרארי, הייתה מיוחדת במינה.
"אנחנו צריכים לקחת את היוזמה לידינו, לא לתת לפחד להכריע אותנו." הוא אמר בקול רציני ומתון. אידנרארי הוביל אותם לשולחן הולוגרפי שהציג את תמונת הכוחות בשטח. "אמרו לי, מה אתם רואים?"
ליילה, פאדוואן עם כשרון טבעי לטלקינזיס, הביטה לרגע קצר "כוחות בתנועה, אני רואה. הרבה זזים, הרבה לחצים, כמו מערה מלאה קיטור, יתפרץ...כאן, או כאן, או כאן", היא החוותה על נקודות שונות בשדה הקרב בהם הכוחות עמדו זה מול זה באיזון, ממתינים לרגע שמי מהם ישיג יתרון על רעהו.
ווינור, שהכשרון הטבעי שלו היה חיזוי, הנהן "אני מסכים עם לייל. וברגע שאחד מהם יפרוץ, האחרים ילכו באותו כיוון. אנחנו צריכים לעצור את הכוחות שם, לא?"
אינדרארי משך בכתפיו וחייך "לא יודע. מה אתה חושב, היילור?"
היילור גמגם "אני? אני לא מבין באסטרטגיה וכאלה. תנו לי רק סית'ים להרחיק, אני בסדר." אינדרארי היישיר אליו מבט "אל תזלזל ביכולותיך, יהיו מספיק שיעשו זאת במקומך. אל תשתמש בזלזול הזה כדי להתחמק מעבודה, אחרת לעולם לא תשיג דבר. נבחרת לפאדאוון שלי כי אני מעריך את יכולת החשיבה שלך. אמור לי, מה אתה חושב? מה אתה רואה?"
היילור הביט במפה ונשם עמוק.
אין אתגר, יש רק מטרה. אין שלשלאות, ישנו רק הלהב. אין תוהו של כוחות פועלים, יש החלטה אחת שתשנה הכל. הוא נתן לכוח לזרום דרכו, והצביע על רכב קטן שעשה את דרכו בין העמדות, כמעט בלתי נראה באש התותחים המדומה "כאן, כאן אנחנו צריכים לתקוף. זו החוליה החלשה שלהם."
אינדרארי הנהן בחיוך רחב "צודק, היילור. שם נמצא המפקד שלהם, מחלק להם פקודות ומארגן אותם, נותן להם עצות וחיזויים על אויביהם – כולל אותנו. אם נחסל אותו, כל החזית הזו תתפרק. אבל אני חושש שזה לא יהיה כל כך פשוט – נצטרך למשוך אותם למארב."
אבל היילור לא יכול היה שלא לחייך. הוא עשה את זה, הוא הצליח במשימה הראשונה שקיבל – ומבטו של אינדרארי רמז לו שאחריה יבואו עוד רבות.
אין מוות, ישנו רק הכוח.
היילור שכב על הרצפה והתאפק שלא לצרוח. הכל כאב לו, שערו וחצי פניו נחרכו בפיצוץ. הוא לא הצליח להרים את ראשו, לא הצליח להתבונן בשדה הקטל שסביבו – וגם אם הוא היה מצליח, הוא לא היה רוצה לראות את גופתו פעורת העיניים של ווינור. ווינור, שרק ניסה להזהיר אותו מפני הסכנה במעשיו. ווינור, שהוא סירב להקשיב לו, כי הוא החליט שהוא יודע טוב יותר.
כי הוא החליט ששלושה פאדוואנים יוכלו לגמור עם העסק הזה אחת ולתמיד. במקום להפחית את כמות הדם חסר התוחלת, המתקפה הנואלת רק הוסיפה עליו עוד. קרבות בין הרפובליקנים לרוונצ'סטים סערו בלי הפוגה, אבל הוא יכל לחוש במבטים המאשימים עליו ועל בני בריתו.
הוא חש ביד קשה דוחקת בו. "קום", אינדרארי דרש בקור, נותן לגשם הקפוא לזלוג עליהם מבלי להציע להיילור אפילו צל של הגנה. "קום עכשיו, מיד." המאסטר שלו משך אותו לעמידה והניח יד קרה על כתפו "אתה יודע מה עשית? יש לך מושג מה עשית?"
היילור החל לגמגם "אני ניסיתי ל'" הסטירה על לחיו החרוכה עצרה אותו במקומו, והוא אימץ כל שביב של כוח רצון שהיה בו כדי לא לצרוח מכאבים "ניסיתי זו לא מילה של ג'דיי, היילור. הסברתי לך שאתה ג'דיי עכשיו, אתה צריך לחשוב כמו ג'דיי, להתנהג כמו ג'דיי, ולקבל פקודות כמו ג'דיי. נראה שנכשלתי בחינוך שלך, נכשלתי בנסיון ללמד אתכם תוך כדי תנועה, תוך כדי קרב – ווינור מת, אתה כמעט נהרגת, לייל כמעט פגעה בעצמה באופן בלתי הפיך בנסיון לחפות עליכם. אני לא יכול ללכת מכאן, כי אני צריך להציל את החזית שכמעט השמדת לנו. אחרת הייתי גורר אותך למועצה בעצמי."
אותן ידיים קרות ונוקשות גררו אותו הרחק מהקרב, הצעידו אותו לאוהל אספקה מאולתר, ותחבו לכף ידו הרועדת משהו "עם זה אתה עולה למעבורת הראשונה למקדש המרכזי. אני סומך עליך שיש בך מספיק כבוד לג'דיי ולמורשתם כך שלא תנסה שום דבר, אלא רק תעשה את הדבר הנכון."
אינדרארי עזב מבלי להגיד מילה, מותיר את היילור באוהל, בחושך, לבדו. ובזמן שהוא השעין את פניו החרוכות על שולחן המתכת הקר, הוא הנהן לעצמו באיטיות. כן, הוא יעשה את הדבר הנכון – בפעם הבאה שיראה דבר כזה, הוא לא יהסס – הוא יפעל. והפעם, חרב האור תשיג את מטרתה, והוא יראה לאינדרארי שהוא היה הבחירה הנכונה.
אבל כל פעם שהוא חושב על אינדרארי, כך הוא ימשיך לגלות בימים ובשבועות לאחר מכן, הוא לא יוכל שלא לחשוב על עיניים עיוורות כעיני דג שבוהות בו – שטופות דם, דומעות רצח, מאשימות בלא הפוגה.