• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 מכשפי החוף: המכירות של ספרי 2024 שוברות שיאים

בדו״ח הרבעוני של הסברו, כריס קוקס נתן את האמירה הבאה לגבי מכירות ספרי 2024:
The refreshed 2024 editions of D&D’s Monster Manual, Players Handbook, and DM Guide are off to the strongest-ever start for D&D books. D&DBEYOND’S new, accessible virtual tabletop has driven weekly traffic up nearly 50% since its September launch.
זה אמנם אמירה די עמומה, אבל זה כנראה מצדיק בהחלט גם את ההחלטה של להוציא עדכון לספרים מבלי להוציא מהדורה חדשה.
כל ה״זעם״ בגלל פיאסקו ה OGL כנראה מת לגמרי.
אני עדיין חושב שזה דחף מותגים אחרים, אבל זה לא ממש מזיז למבוכים ודרקונים שכנראה מוכרים בסדר גודל יותר מכל אחד אחר.

גם מעניין לראות את האמירה על beyond - אם כי קשה לתרגם טראפיק למשהו אמיתי.

מאוד משונה לי האמת, רוב האנשים שדיברתי איתם לא רוכשים את הספרים החדשים כי הם כבר מושקעים בישנים, מה שאומר שהקונים הם או מעריצי הארדקור שקונים הכל, או שחקנים חדשים שעוד לא הושקעו בגרסה הקודמת של המהדורה.

רוב האנשים שדיברתי איתם לא רוכשים את הספרים החדשים
התרשמות אישית היא לא סטטיסטיקה.

להיקף המכירות יכולים להיות כמה הסברים: השוק ממשיך לגדול, אנשים ששיחקו במהדורת 2014 רוצים להיות מעודכנים ולשמור על תאימות לחומרים חדשים שיצאו בעתיד, מועדונים וקבוצות-בתשלום מעדכנים גרסא ולמעשה מאלצים את לקוחותיהם להתעדכן איתם וכו'.

נמרוד ינאי נמרוד ינאי עקרונית אני מסכים, אבל במקרה הזה כבר מדובר על מידע של שנה.
אפשר להגיד תמיד שבוא נחכה למהדורה 6 כדי לקבוע כמה 5.24 הייתה מוצלחת... לדעתי כבר כעת ניתן לקבוע שהיא הצליחה, השאלה רק בכמה. מהדורה 4 היא בטח לא תהיה.
האם במכירות Lifetime היא תעבור את מהדורה 5.14? אולי כן ואולי לא, סביר להניח שגם עוד 20 שנה לא באמת נדע וגם אם כן קשה להשוות ישירות כי יש הרבה גורמים נוספים שמשפיעים על מכירות.

התרשמות אישית היא לא סטטיסטיקה.
ברור שלא, אבל זה מראה את ההבדל בין החוויה האישית שלי לטענה של כריס (שלא מגובה בסטטיסטיקה בעצמה), ומראה גם את ההבדל בין השחקנים שנמצאים בפורומים ואלו שלא.

שלא מגובה בסטטיסטיקה בעצמה
בדו״ח הרבעוני של הסברו
זה לא סקר, הם לא עמותה פילנתרופית לעידוד התחביב - זו הערכת מצב של "הכסף, מה קורה איתו?".

החוויה האישית שלי
גם אני לא מכיר אף אחד שקנה את הספרים האלה וגם אני עצמי עוד לא קניתי אותם. בעצם, אני מכיר מישהו אחד שקנה את ספר השחקן של 5.24 והוא ברילוקיישן בארה"ב.

החוויה האישית שלי, כמו החוויה האישית שלך ושל הרבה אנשים שקוראים עכשיו את הפורום, מבוססת על הסביבה הישראלית שאנחנו חיים בה ועל שוק משחקי התפקידים הלא-ממש-קיים שלה (ברמה שבחנות דגל של התחביב יש מדף בודד של כמה מוצרים אקלקטיים), ככה שזו לא דוגמא שמעידה על כלום, פשוט על כלום.

זה לא סקר, הם לא עמותה פילנתרופית לעידוד התחביב - זו הערכת מצב של "הכסף, מה קורה איתו?".
מוזמנים לפרסם את הדו"ח הרבעוני שמראה את נתוני המכירות של הספרים אם ככה. כל מה שהם אומרים זה מה שאולדמן צוטט (ציטוט שלא מגובה בנתונים) ושהתוכנית קדימה היא בעיקר תוכן דיגיטלי.
באמת שזה משפט וחצי בכל השיחה הארוכה הזו, שמתמקדת בהצלחות.
השיחה הזו היא שיחת "אתם רוצים להמשיך להשקיע בנו" בשביל המשקיעים. זה פחות הערכת מצב אמיתית ויותר שיחת מכירות.

החוויה האישית שלי, כמו החוויה האישית שלך ושל הרבה אנשים שקוראים עכשיו את הפורום, מבוססת על הסביבה הישראלית שאנחנו חיים בה ועל שוק משחקי התפקידים הלא-ממש-קיים שלה (ברמה שבחנות דגל של התחביב יש מדף בודד של כמה מוצרים אקלקטיים), ככה שזו לא דוגמא שמעידה על כלום, פשוט על כלום.
קול, החוויה שלי היא פחות על הסביבה בישראל ויותר על פורומים בינלאומיים גדולים כמו רדיט, GITP, Enworld וקבוצות פייסבוק/דיסקורד.

מוזמנים לפרסם את הדו"ח הרבעוני שמראה את נתוני המכירות של הספרים אם ככה.
בינתיים זה כל מה שיש לנו.. יהיה עוד מידע בעתיד? אחל'ה. זה לא שאני מושקע בהם כספית או רגשית - פשוט המידע שיש כרגע די תואם את המגמות ארוכות השנים לגבי התפוצה של מו"ד.

פורומים בינלאומיים גדולים
האם הפורום פה מייצג את התחביב? ממש לא. האם פורום בינלאומי מייצג את התחביב? גם לא. הרוב המוחלט של אנשים שמשחקים במשחקי תפקידים בכלל לא שם ואף פעם לא היו שם.

השיחה הזו היא שיחת "אתם רוצים להמשיך להשקיע בנו" בשביל המשקיעים. זה פחות הערכת מצב אמיתית ויותר שיחת מכירות.
נכון, וחשוב לקחת בערבון מוגבל מה שנאמר בקונטקסט כזה, אבל גם לזכור שאסור להם פשוט לשקר בדוחות כאלו. יש כל מיני משחקים סטטיסטיים מכאן ועד להודעה חדשה שאפשר לעשות כדי להראות חיוביים, אבל אם מוסרים מידע לא נכון משקיעים יכולים לתבוע אותם.

סיבה אחרת להאמין להם (יחסית) היא שהסברו לא נמנעו בעבר ולדעתי גם בהווה מלדווח על מוצרים ומותגים שמפסידים להם כסף, גם לאורך תקופות ארוכות. הציטוט שנתקלתי בו לא מעט הוא שיש רק שלושה מוצרים שמחזיקים את כל התאגיד הסברו רווחי - מבוכים ודרקונים, מג'יק, והמשחק לטלפון monopoly go. אני לא בטוח אם זה עדיין מדויק או שיש עוד איזה מותג או שניים שהפסיקו להפסיד, אבל בגדול יש מגוון רחב מאוד של צעצועים לסוגיהם שהיו הפסדיים.

לא התעמקתי בדו"ח, אבל במג'יק הכותרות היו משוגעות לגמרי (עליה של 55% במכירות לעומת תקופה מקבילה בשנה הקודמת, שלמיטב זכרוני הייתה המצליחה ביותר אי פעם דאז). גם כאן יש מרמור בקרב קבוצת שחקנים מסוימת ומאוד קולנית באינטרנט (גילוי נאות: גם אני ממורמר על השינויים מהשנים האחרונות), אבל נראה שיש הרבה מאוד אנשים שמוכנים להוציא הרבה יותר כסף מבעבר על התחביב, והם מצביעים עם הארנקים שלהם.

אני אהבתי את הניתוח בסרטון הזה. ואכן, אחת הבעיות היא שיכול להיות שאנשים יאמצו את השיטה רק אחרי שיסיימו את הקמפיין הנוכחי שלהם. אפשרות אחרת היא שהם לא יאמצו את השיטה החדשה בכלל (לקבוצה שלי אין כרגע כוונה לעשות את זה גם אחרי הקמפיין הנוכחי).

כל ה״זעם״ בגלל פיאסקו ה OGL כנראה מת לגמרי.
תראה, השוק השתנה. ה־ogl היה משמעותי בשינוי הזה. השערורייה דרשה תגובה מקיפה של הסברו. הם עשו מהפכה בדרך שהרישיון עובד ואולי קצת מצטערים על כמה הם עשו זאת, אבל נראה שזה הרגיע הרבה מהזעם המיידי, שלגמרי לא היה מהונדס, אלא נבע מיוצרי צד שלישי שהניפו חרב על הפרנסה שלהם. בנוסף, כל הדיבור על להפוך את מו"ד למשחק רשת עם מונטיזציה נגנז (כנראה לא רק בגלל ה־ogl. זאת הייתה יותר פנטזיה לבעלי המניות מאשר משהו מעוגן במציאות).

אני די צופה מהצד. לא נלחמתי בהסברו על זכותי לשחק המשחק שלהם כי אני לא הקהל. אני לא חושב שמאבק ציבורי על נושאי צריכה כאלה זה הדבר החשוב בעולם, אבל בעולם שתאגידי ענק עושים בו יותר ויותר ככל העולה על רוחם, מאבק ציבורי שמשנה נתיב של חברה הוא דבר ראוי וטוב, והציניות על הקטנים שחשבו לעצמם להילחם בגדולים והרצון החוזר להוכיח אותם על הניסיון – למה?

האמת שזה כבר פחות מעסיק אותי בימים הללו, אבל האמירה הזאת סקרנה אותי אז הצצתי בדו"ח הרבעוני. קשה מאד להבין ממנו מה באמת קורה ובאיזו קטגוריה D&D נכללת. ניתוח על מפית. לקחת בערבון מוגבל מאד.

מג'יק היתה ועדיין מה שמחזיק את האסברו בחיים. עלייה של 55% לעומת ספטמבר שנה שעברה מ- 293.6 ל- 459.4 מליון. עלייה של 163.1 מליון.
גיימינג כללי (כולל מגי'ק) עלה ב- 27% מ- 593.2 ל- 754.4 מליון עלייה של 161.3. מה זה אומר? שכלל מוצרי הגיימניג של האסברו ללא מגי'ק ירדו (אבל קצת).

מה מכל זה מבוכים ודרקונים ומה מזה השאר? אי אפשר לדעת. אפשר להניח שמו"ד הוא חלק משמעותי מהשאר - אז או שמו"ד קצת ירד או שמו"ד עלה, אבל לא מספיק כדי לחפות על הירידה של כל השאר.

יש גם דיווח על מוצרי וויזארד בהפרדה בין טייבלטופ למוצרים דיגיטליים. גם כאן אי אפשר לעשות הפפרדה בין מגי'ק (שיש לו גרסה פיזית וגרסה דיגיטלית), מו"ד (ביונד הדיגיטלי וספרים פיזיים) וכל השאר.
טייבלטופ - עלייה מ- 296.8 ל- 441.8 (49%) ודיגיטלי מ-107.2 ל-130.2 (21%).

כאמור, זה ניתוח על מית, אם הוא משקף בקצת את המציאות, מגמת העלייה באופן כללי היא מרשימה מאד, אבל הרוב המכריע, אם לא הכל - זה מג'יק.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
סשן רווי אימה מזוויעה מבית היוצר של "אימה על האוריינט אקספרס"
שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
חזרה