• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מכאניקה לטקטיקה

תורין

פונדקאי חדש
כתבתי שיטה פשוטה והגיונית, לשר הטבעות, מבוססת ק6 , הכנתי חוקי הטלות, מיומניות, לחימה ומצוד, ייאוש ועיזוז והתמודדות עם השחתה ושחיקה, חוקי שיריון מבוססים חלקי גוף ועוד.
המשחק רץ טוב, השחקנים שיחקו לוחם מנוסה, וותיק ועיוור למחצה, נצר לשושלת מפוארת של מגדלי כלבי מלחמה, הוביט קטן ולחוץ שכל הזמן מחפש סיבות להסתתר מה"אנשים הגדולים", הוביטית צעירה מאוד ולוחמנית [ הם נפגשו כשהלוחם חיפש נושא כלים שיודע לבשל], וכמובן ᛈᚷᛁᛟᚾ, הכלב של הלוחם.
הם הגיעו לממלכת אדוגית הקטנטנה- זוג כפרים בגבעות הדמדומים מול ההרים הכחולים בהם חיים צאצאים נועזים במיוחד של נוגורוד, לוחמים מעולים, שמפקדם-ריינז השחור, עורב המלחמה, טוען להיות יורש כתר נוגורוד. הלוחם קיבל פלוגת גמדאים תחת חסותו כדי להדוף אורקים, ואז הבנתי-אין לי מכניקה לטקטיקה.
רעיונות? מכניקה לטקטיקות וצורות לחימה שאתם מכירים? [ועל הדרך אני צריך רעיונות לאיך להמחיש מכאנית השתפרות בלחימה אחרי קרב]

כתבתי שיטה פשוטה והגיונית, לשר הטבעות, מבוססת ק6 , הכנתי חוקי הטלות, מיומניות, לחימה ומצוד, ייאוש ועיזוז והתמודדות עם השחתה ושחיקה, חוקי שיריון מבוססים חלקי גוף ועוד.
המשחק רץ טוב, השחקנים שיחקו לוחם מנוסה, וותיק ועיוור למחצה, נצר לשושלת מפוארת של מגדלי כלבי מלחמה, הוביט קטן ולחוץ שכל הזמן מחפש סיבות להסתתר מה"אנשים הגדולים", הוביטית צעירה מאוד ולוחמנית [ הם נפגשו כשהלוחם חיפש נושא כלים שיודע לבשל], וכמובן ᛈᚷᛁᛟᚾ, הכלב של הלוחם.
הם הגיעו לממלכת אדוגית הקטנטנה- זוג כפרים בגבעות הדמדומים מול ההרים הכחולים בהם חיים צאצאים נועזים במיוחד של נוגורוד, לוחמים מעולים, שמפקדם-ריינז השחור, עורב המלחמה, טוען להיות יורש כתר נוגורוד. הלוחם קיבל פלוגת גמדאים תחת חסותו כדי להדוף אורקים, ואז הבנתי-אין לי מכניקה לטקטיקה.
רעיונות? מכניקה לטקטיקות וצורות לחימה שאתם מכירים? [ועל הדרך אני צריך רעיונות לאיך להמחיש מכאנית השתפרות בלחימה אחרי קרב]
אני לא בטוח למה אתה מתכוון כשאתה אומר "מכניקה לטקטיקה וצורות לחימה".
בנוסף, כדי לעזור לך להרחיב את השיטה הביתית שלך צריך לדעת משהו על השיטה עצמה ומה כבר יש בה... בקיצור, נראה לי שיעזור אם תסביר יותר מה כבר יש בשיטה שלך, ומה אתה מרגיש שחסר.

כשאתה נלחם פרפייט עם מישו- יש לי שיטה. כשאתה נלחם כמפקד קבוצה-יעני המון אנשים נגד המון אנשים, אין לי, אז אני צריך רעיונות. שיטה מבוססת הטלת קובייה רגילה, עם 3 סוגי הטלות-קלה, בה 1-2 כישלון, 3 הטלה חוזרת ו4-6 הצלחה, רגילה בה 1-2 כישלון 3 חוזרת, 4 הצלחה חלקית ו56 הצלחה וקשה בה 1-3 כישלון ארבע חלקי ו56 הצלחה

כשאתה נלחם פרפייט עם מישו- יש לי שיטה. כשאתה נלחם כמפקד קבוצה-יעני המון אנשים נגד המון אנשים, אין לי, אז אני צריך רעיונות. שיטה מבוססת הטלת קובייה רגילה, עם 3 סוגי הטלות-קלה, בה 1-2 כישלון, 3 הטלה חוזרת ו4-6 הצלחה, רגילה בה 1-2 כישלון 3 חוזרת, 4 הצלחה חלקית ו56 הצלחה וקשה בה 1-3 כישלון ארבע חלקי ו56 הצלחה
אתה רוצה כללים לקרב מרובה משתתפים שבו השחקנים מנהלים יחידות או מספר רב של דמויות?

אין טעם לדבר על כללים לקרב מרובה משתתפים בנפרד מהכללים שכבר יש לך. כלומר, זה אותו משחק, אני מניח שזה יעבוד עם הסטטיסטיקות הקיימות של המשחק ואמור להשתלב עם הכללים הקיימים. אני לא לגמרי בטוח לאיזה סוג של תשובות אתה מצפה במנותק מאיך שהמשחק שלך עובד...

עוד שאלות למיקוד: אתה רוצה שזה ישוחק באופן דומה למשחק לוח או טקטיקה? שזה ישוחק כמשחק תפקידים יותר "מגולם" בו הדמויות צריכות אקטיבית לדאוג שפקודות עוברות ותוכניות פועלות? אתה רוצה משהו שייתן אווירה וקבלת החלטות של קרב גדול או "סימולציה ממבט הציפור"?

ראשית, כמו שכתב BadBug BadBug , כאן זה פורום ולא צ'אט. תגובות עשויות לקחת זמן, אבל אני מקווה שהן גם יהיו מקיפות ומועילות.

שנית, לעניין:

בגדול יש שלוש גישות עיקריות למצב של משחק שעובר מהעיסוק בגיבורים בודדים לעיסוק בפלוגות/צבאות.

הגישה הראשונה, הקלאסית (במובן שככה עשו במשחקי התפקידים המקוריים שהתפתחו ממשחקי מלחמה), היא להתייחס לפלוגה כאל "יחידה אחת" בשדה הקרב. במקום שהיחידה הבסיסית בקרב תהיה חייל אחד, היחידה הבסיסית היא פלוגה אחת של חיילים שעובדים יחד. קנה המידה ישתנה בהתאם – לדוגמה במקום לבדוק כמה פציעות ספג כל חייל (ונניח שבפציעה החמישית הוא חדל לתפקד באופן אפקטיבי מבצעית), בודקים את מידת היציבות של הפלוגה (והיא חדלה להיות אפקטיבית לאחר ש-5 חיילים חדלו להיות אפקטיביים). יצורים גדולים או חזקים במיוחד מתנהגים קצת כמו פלוגה בעצמם.
החיסרון של הגישה הזו שהיא מתמודדת פחות טוב עם טקטיקות גרילה או עם האפקט של בודדים בעלי יכולות גבוהות במיוחד (כמו הגיבורים, בהרבה משחקים). זה מתאים להתנגשות צבא מסודר נגד צבא מסודר בשדה קרב מישורי, אבל פחות להרפתקנים משופשפים בארצות הפרא עם עשרים חבר'ה חבוטים ושלוש פרדות שמסתובבים איתם.
מכאן אפשר ללכת לשני קצוות קיצון בולטים.

הגישה השניה, המופשטת, היא לא לשים דגש גדול מדי על המכאניקה של הקרב אלא לשמור אותו ברקע של המשחק. יש לכם פלוגה שעוזרת לכם? נו יאללה קבל פשוט 3+ קבוע להתקפות כי כל התקפה של כל אחד מכם מלווה בעוד איזה 5 אנשים שתוקפים גם כן. זו לדוגמה הגישה של "עולם המבוך"/ואנור, שם שכירי חרב של ההרפתקנים לא מקבלים תור משלהם או משהו כזה, אלא פשוט מגבירים את היכולות של מי שהם עוזרים לו כאשר זה רלוונטי. לחלופין, אם לדמות יש חבורה של נושאי כלים לא חשובים, אפשר להתייחס אליהם קצת כמו יכולת מיוחדת של הדמות עצמה.

הגישה השלישית, היא של מיני-משחק, כלומר לתת לפלוגות מכאניקה נפרדת משלהן שמתלבשת מעל המשחקיות הרגילה או מחליפה אותה כאשר זה רלוונטי. המכאניקה הזו יכולה להיות מורכבת מאוד, או לא מורכבת בכלל. לדוגמה במבוכים ודרקונים הייתה בחלק מהמהדורות התייחסות להמון זועם/פלוגה של חפ"שים/עדר זומבים כאילו זה "נחיל" של דמויות חלשות שנחשבות כמו מפלצת אחת. דוגמה אחרת, בעולמות פראיים ברגע שיש קרב המוני של שני הצדדים אפשר להשתמש בחוקים האופציונליים של קרב המוני שבו המצביאים מגלגלים להנהיג את הצבא האדיר שלהם בלי שנעקוב אחרי יחידה מסוימת כזו או אחרת.

בימי הבראשית שבהם ההבדל בין משחקי תפקידים למשחקי המלחמה שמהם הם התפתחו עוד לא היה ברור ומובהק, כל מיניאטורה על המפה ייצגה מספר מסויים של חיילים, בעוד שמיניאטורות של דמויות ייצגו דמות אחת.

אבל כאן נכנס במו"ד נושא הדרגות - לוחם בדרגה 4 נשא את התואר "גיבור" והיה חזק כמו ארבעה חיילים רגילים, בעוד שלוחם בדרגה 8 היה כבר מישהו בליגה של הרקולס או לנסלוט, התואר שלו היה "גיבור על" והוא היה שווה לבדו לשמונה חיילים.

צהריים טובים, אני מסכים שבלי להכיר את השיטה שלך (ועוד כזאת שיצרת בעצמך) מאוד קשה לתת פתרונות מכאניים מתאימים. מה שכן אפשר זה רק לתת רעיונות ״מאקרו״, שאולי יתנו לך השראה.

להבנתי אתה מכוון לכך שכל שחקן יפקד על יחידה צבאית, נכון? כי אם לא אז הפתרונות של נרוביאן מתאימים יותר. אני רק אעיר שהפעלת פלוגה בודדת לא נשמעת לי כמו משהו שצריך חוקים של הפעלת צבאות - לצורך כך תשתמש בהצעות של נרוביאן.

ובאופן פרקטי - קצת רעיונות מאקרו:

בתור התחלה הייתי לוקח השראה משיטת ״מכונת המלחמה״ של מו״ד קופסאות. אפשר לסבך הכל עוד ועוד ועוד, אבל אם אתה רוצה לפשט - קח לעצמך כמה פרמטרים לכל יחידה, למשל: גודל, מידת אימונים, פני השטח, לכידות/מורל וכד׳ ותן בונוס קטן לכל יתרון כזה או עונש לכל חיסרון. עשה זאת לכל היחידות, כולל היריב.
קיבלת לכל יחידה מספר, למשל ״לצבא הגמדים של 12+ וליחידת האורקים יש 15+״ .

אם רוצים אלמנט של טקטיקה עם בחירה או אקראיות, בנה עכשיו כמה טקטיקות כלליות - כמו איגוף, מלקחיים וכד׳ וכל יחידה כזו צריכה לבחור לעצמה טקטיקה. את הטקטיקות בוחרים בחשאיות מוחלטת וחושפים רק בתחילת הסיבוב. השילוב בין הטקטיקות שלך ושל היריב מעניק בונוס או עונש נוסף, למשל: אתה בחרת איגוף אבל היריב בחר התגוננות מלאה, מראש בנה טבלה שבה יהיה רשום למשל שבמקרה כזה המאגף מקבל 4-.

קיבלת מספר סופי לכל יחידה. אפשר להרחיב ולגלגל בנוסף ק6 לכל צד ואפשר שלא. ההפרש בין 2 המספרים - שלך ושל היריב - ייתן לך את התוצאות של השיטה שלך, למשל הצלחה 1-2 וכו׳. אתה רוצה לסבך את זה? תקבע שהצלבת שתי הטקטיקות בינך לבין היריב לא מסתכמת במספר כלשהו, אלא קובעת את סוג הגלגול של ק6, כמו גלגול רגיל או קשה. למשל: בחרת התגוננות והיריב בחר התקפה ממוקדת - ליריב יש יתרון עליך והגלגול שלך הוא גלגול קשה.

מקווה שזה קצת עזר…

למשחקי מלחמה יש כמה הנחות יסוד:

1 - המצביא רואה את שדה הקרב ב"מבט-על" ויודע איפה היחידות שלו נמצאות ואיפה האויב.
2 - למצביא יש מידע זמין ושוטף על מצב הכוחות שלו, הכשירות של האויב ותמונת המצב
3 - המצביא יכול לשלוט במהירות ובזמן אמת בפעולות הכוחות שלו ולהעביר להם פקודות

במציאות, אף אחת מהנחות היסוד האלה לא הייתה נכונה אף פעם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה