• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מישו מכיר את שיטת MERP?

יניב למה לשאול מי יודע מה זה MERP בפורום שמוקדש למבוכים ודרקונים? מה ההגיון פה? במיוחד כאשר שורה למטה יש פורום מיוחד שמוקדש לכלל משחקי התפקידים כולל MERP וכולל ROLEMASTER.
ד"א יותר נכון לומר:
שיטת ROLEMASTER LITE המשתמשת בארץ התיכונה של טולקין.

אה, ויצאה שיטה חדשה לפי העולם של טולקין ICE מוציאת MERP איבדה את הזיכיון על השימוש בארץ התיכונה כאשר התחילו לצלם את שר הטבעות (לפי רצון משפחת טולקין) בדרך ICE עצמה פשטה רגל ועכשיו ניפתחה שוב אך היא אינה מוציאה את MERP או תומכת בשיטה יותר, אנני יודע כמה טובה השיטה (שמעתי שהיא טובה אבל לא קראתי אותה) או האם יש תמיכה במוצר (הרפתקאות או תוספות) אבל הייתי ממליץ לנסות למצוא אותה (ראיתי אותה בפריק אני חושב) עם אתה חובב טולקין ומ"ת

לא טובה. היתרונות של רולמאסטר עוברים בצורה חלקית, החסרונות עוברים במלואם. התוכן הנוסף שזמין לשיטה נדיר אבל איכותי מאוד, אבל בכל מקרה הייתי עושה בו שימוש בשביל המידע ולא בשביל נתונים מכניים. השיטה החדשה קצרה מנה שווה פחות או יותר של ביקורת ותשבוחות: Lord of the rings RPG זה השם דרך אגב. אני לא הייתי הולך עליה ולא על MERP - אם אתה טולקינאי קרוע אז תלך על LOTR RPG בכל מקרה ולא על MERP.

מישהו יכול להסביר לי את שיטת MERP ? או את LOTR rpg , אם היא יותר טובה , זה נשמע מעניין , עם פיספתי את הפורום של הנושא , אפשר לעשות "הזז" אני מניח :wink:

לא הבנתי את "להסביר שיטות"...
ROLEMASTER היא שיטה על בסיס D100 המבוססת חלקית על כישרונות ונחשבת לאחת משיטות היותר מציאותיות שקיימות, MERP היא גירסת הדיאטתית שלה אך לא ממש מוצלחת.
את השיטה החדשה אני לא מכיר אך קראתי שהיא דיי טובה

shadowfax אמר/ה:
לא הבנתי את "להסביר שיטות"...
ROLEMASTER היא שיטה על בסיס D100 המבוססת חלקית על כישרונות ונחשבת לאחת משיטות היותר מציאותיות שקיימות, MERP היא גירסת הדיאטתית שלה אך לא ממש מוצלחת.
את השיטה החדשה אני לא מכיר אך קראתי שהיא דיי טובה

טוב תודה , אבל התכוונתי במה MERP וLOTR RPG יותר טובות , או מה החסרונות שלה? ,מן כזה הסבר בסיסי של הMERP + LOTR RPG :D

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה