• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מישהו ראה את מכ"ז?

העונה הראשונה כבר שודרה. אני לא ראיתי משום שזה עדיין לא הגיע ליס. בהמשך הדיון על הטריילר יש גם תגובות של אנשים לעונה הראשונה.

ראיתי, סדרה חמודה סה"כ, מבחינה ויזואלית היא מאוד יפה ומוצלחת והשחקנים לא רעים. מה שכן הכתיבה די אכזבה אותי, הpacing נוראי והרבה מהדמויות סתם מעצבנות ולא ממש תורמות משהו לעלילה. הייתי אומר שהיא ברמה של העונה הראשונה של the witcher אם ראית.
מבחינת צניעות? די צנוע, יש כמה דיבורים על מין ורואים דמויות נכנסות ביחד למיטה וכאלה, אבל אין אשכרה סצנות מין אם אני זוכר נכון.

לא צפיתי ואני חושד שאעשה מה שעשיתי עם the Witcher - אמתין שתצא העונה השנייה ואז אבדוק את הסדרה.
זה נראה כמו סדרה שעונה ראשונה קצרה לא ממש מספיקה כדי ליהנות מהעולם.

לצערי, בתור מי שאוהב את הספרים, העונה הראשונה הייתה בינונית למדי בעיני.
הקצב קשוח מדי, לדחוס כל כך הרבה ל-8 פרקים זה כמעט בלתי אפשרי (אפילו למשחקי הכס היו 10 פרקים בעונה הראשונה והיא מלכתחילה הרבה יותר קלה לאדפטציה), היו צריכים כאן 12 פרקים לפחות לטעמי בשביל לבנות את הרקע והקשרים בין הדמויות.
אני לא מדבר גם על השינויים הרבים שעשו כי זה טבעי שיעשו התאמות ובסה"כ אני חושב שעשו עבודה טובה, אבל עדיין ישנם שינויים שפשוט צורמים מדי למי שמכיר את חומר המקור.

ועדיין אני די סלחן כי יש הרבה נסיבות מקלות, כמו העובדה שאיבדו את אחד השחקנים הראשיים באמצע העונה ונאלצו לשנות את התסריט עוד יותר בשל כך.

אני מאוד מקווה שבעונה השנייה הם כבר יתגברו על הקשיים אבל אני קצת חושש שללא פתיחה חזקה, הקהל לא ממש יתן לה הזדמנות ובתורה אמזון תהפוך אותה לסדרה להעביר את הזמן עד שהפרויקט של שר הטבעות יצא.

אבל פשוט הרגישו כמו שרה"ט 2.0, אמשיך מתישהו.
הספר הראשון הוא מאוד שר הטבעות (במכוון), אבל תחשוב שאחרי שר הטבעות יש עוד 13 ספרים.

ויחד עם כל זה, אני עדיין מצפה מאוד לעונה/ות הבאות ויודע שאני צריך לעשות את הסוויטצ' המחשבתי הזה מסדרת הספרים ליצירה שמבוססת עליה אבל שונה ממנה.
למי שמעוניין אני ממליץ לצפות בשיחה של ברנדון סנדרסון לגבי הסדרה שמדברת בדיוק על זה - במיוחד הכמה דקות הראשונות של הקטע הזה והקטע הזה.

כאן יש גם חלוקה מאוד נחמדה שסנדרסון עושה לסדרה.
בכלל למי שיש זמן אני ממליץ לצפות בשיחה כי היא מעניינת למדי גם בלי קשר לכישור הזמן.

לאחר שצפיתי בחלקים מהסדרה אני יכול להסכים ולומר שהיא מאכזבת.
יש שינויים שבאמת אי אפשר להימנע מהם (אי אפשר שהכוח האחד ישאר בלתי נראה לדוגמה) אבל היו שינויים שבהחלט היה אפשר לוותר אליהם, אין שום סיבה בעולם להפוך את אחת הדמיות לנשואה.
מלבד זאת הרגיש לי כאילו ניסו לקצר את העלילה לא ברור לי לגמרי למה.

אני לא חושב שהיא מאכזבת, אבל בהחלט יש לה לאן להשתפר.
דווקא קיצור העלילה הוא ברור, אי אפשר לצפות שסדרה בתקציב כזה גדול תמשך 14 עונות (אחד לכל ספר), זה לא ריאלי. מן הסתם צריך לקצר והרבה, וחייבים להודות שיש הרבה איפה לקצר.

אחרי שראיתי את השיחה של סנדרסון אני בהחלט מסכים עם הרבה ממה שהוא אמר, אי אפשר לחכות עם פיתוח דמויות לעונה 4 ופרין הוא דמות ש-90 אחוז ממה שהיא עושה מתואר מנקודת המבט שלה בתוך הראש. אתה לא יכול להעביר את זה במדיום ויזואלי. הם היו צריכים לייצר איזשהוא קונפליקט מהיר בשביל לייצר משהו לכל דמות. אני לא חושב שהם עשו עבודה סופר טובה עם זה אבל זה בהחלט משהו שהם היו חייבים לעשות.

אחרי שראיתי את השיחה של סנדרסון אני בהחלט מסכים עם הרבה ממה שהוא אמר, אי אפשר לחכות עם פיתוח דמויות לעונה 4 ופרין הוא דמות ש-90 אחוז ממה שהיא עושה מתואר מנקודת המבט שלה בתוך הראש. אתה לא יכול להעביר את זה במדיום ויזואלי. הם היו צריכים לייצר איזשהוא קונפליקט מהיר בשביל לייצר משהו לכל דמות. אני לא חושב שהם עשו עבודה סופר טובה עם זה אבל זה בהחלט משהו שהם היו חייבים לעשות.
אזהרה בהמשך הקטע יהיו ספוליירים (כדאי להוסיף לעץ אזהרת ספויילר לסדרה)
הנקודה של פרין בהתחלה לפחות קשורה לקשר שלו לזאבים ולכן במקום להוסיף קטע על אשתו היה אפשר פשוט לתת לקשר שלו לאיליאס להתקיים.
רוצה קטעים להוריד? תוריד את הקרב הדי מיותר בלוגיין או את האבלות של העוצר של קרני. הדמות שלו לא תופיע בהמשך ובאמת שאין סיבה שהקטע הזה יופיע.
תוריד כל מיני קטעים בהם לינאדרין מדברת עם נינאב. אגב עם היו מורידים קטעים מההתחלה שאינה המוקד של הספרים בשום צורה היה אפשר לפתח דמויות בשלב מאוחר יותר כי היה פחות שלב מוקדם.
גם ההשקעה של המון זמן מסך בכפר לא באמת נדרשת ואם כבר אז למה זורקים את אגווין לנהר ואבא של מאט הוא אדם לא סימפטי? כמעט כל הדברים האלה לא מופיעים בסדרה וגם לא נדרשים לכלום
אחת הנקודות הגדולות של כישור הזמן הוא שהיא זזה לאט, להגיד שיש צורך בקונפליקט מהיר זה הוצאת המיץ של הסדרה

עריכה אחרונה:
בכל מקרה,
הנקודה של פרין ממש לא קשורה לזאבים, כלומר כן הם חלק מהעניין, אבל העניין אצלו זאת החיה שבפנים, הוא מפחד לפגוע באחרים בגלל הגודל שלו והיצר שלו ולכן הוא שוקל כל צעד בכובד ראש וממעט לדבר. מה שהם רצו להראות כאן זה בדיוק את זה, שפעולה שלו הובילה לפגיעה טראומטית במישהו יקר לו. הם היו בהחלט יכולים לוותר על הנישואים שלו ולתת לו לפגוע במישהו אחר שקרוב אליו אבל הם גם רצו לעשות שם איזה מיני סיפור מול אגווין, קצת מיותר לטעמי אבל אני מקבל את זה.
הקרב מול לוגיין לא מיותר, הוא מראה את הדינמיקה של המגדל לבן מול גברים מתעלים, והאבלות של העוצר מראה את הקשר המיוחד שיש בין עוצר לאאי סדאי ששניהם דברים סופר חשובים.

יש הבדל גדול בין להראות שאאס סדאי קשורה מאוד לעוצר שלה כמו שרואים מהקשר של לאן ומוריין, לבין להראות שמוות של אאס סדאי מוביל ברוב המקרים לשגעון או מוות של העוצר ובנוסף גם הציגו כאן את האפשרות לקשור את העוצר לאאס סדאי אחרת כדי למנוע את זה.
לגבי זריקת אגווין לנהר, גם סנדרסון אמר שהוא לא הבין למה עשו את זה חוץ מזה שזה מצטלם יפה, אבל האמת שאני דווקא רואה כאן משהו מעניין, בעיני זה נראה כמו דימוי מאוד יפה לסאידר, שמקבל ביטוי כזרם מים בלתי נשלט שרק כשאתה נרגע ונכנע לו אתה מסוגל לתעל אותו בדיוק כמו שאגווין נסחפת בזרם המים עד שהיא נכנעת ומוצאת את השקט שלה.
בכל מקרה, שלא תרגיש שאני מנסה לשכנע אותך בכוח, אתה זכאי לחשוב מה שתרצה וכמו שאמרתי גם אני חושב שהביצוע הוא די בינוני בסה"כ אבל נותן לזה הזדמנות ומוכן לראות גם שינויים גדולים מהמקור ובלבד שהלב ישאר דומה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה