• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מחפש רעיונות לפרופ פיזי

בהחלט, היתרון הוא הנוחות וזה שלא צריך לצבוע. החיסרון הוא העדר טקסטורה.

זה היה הדבר העיקרי שהוביל את ברוס הירסט ליצור את דגמי הגבס שלו ותבניות הסיליקון. מפעל מדהים. למי שלא מכיר:
אההה כן ההירסט מפורסם, עדיין לא הגעתי לשלב של יציקות גבס, מלכלך מדי ודורש הרבה התעסקות בשביל הורה עסוק שכמוני, אבל הם מגניבים ממש!
מישהו כאן השתמש בהם אגב אולי?

אני צריך דחוף פרופ דף יומן בלוי!
התכנון לפי יוטיוב שראיתי:
1. להדפיס מפה על דף.
2. לכווצ'ץ' את שולי הדף.
3. לטבול את הדף במים וקפה/תה.
4. לאפות קלות את הדף בתנור.

אם מישהו עשה ויש לו טיפים או תוספות למה שרשמתי - תרשמו בשמחה.

אההה כן ההירסט מפורסם, עדיין לא הגעתי לשלב של יציקות גבס, מלכלך מדי ודורש הרבה התעסקות בשביל הורה עסוק שכמוני, אבל הם מגניבים ממש!
מישהו כאן השתמש בהם אגב אולי?
כן, אני.

הכנתי את הלוח של Descent:
זה פרוייקט יחסית קל ומאוד משדרג את המשחק (והופך את הקופסא לכבדה משמעותית...)
אעלה תמונות מתישהו כשאוציא מהמחסן.

ואת מגדל הכלא:
הייתה לי גם תוכנית להמיר אותו למגדל קוביות, אבל לא עשיתי את זה בסוף.

ואת הלוח של Wiz-war:
שלא סיימתי כי זה באמת המון עבודה...

מה ששבר אותי זה הצביעה, המון עבודה ולא הייתי ממש מרוצה מהתוצאה. בנוסף, בעבר לא הכרתי את דבקי הסיליקון והשתמשתי בדבקים מבוססי-מים ואז הצבעים (שגם היו מבוססי-מים) המיסו את הדבק ופירקו את הדגם וזה היה מבאס מאוד.

וכמובן שהעדר חדר עבודה וקיומם של ילדים ועבודה פוסלים כל אפשרות להיכנס לזה שוב, אבל התבניות יושבות במחסן ומחכות בסבלנות לזמן מתאים.

בסך הכל, התבניות שלו באמת מדוייקות ועמידות, התוכניות מפורטות מאוד והדגמים נראים מדהים.
החיסרון הוא שזה באמת המון עבודה, מלכלך ולוקח הרבה מאוד זמן (הייבוש בעיקר). בנוסף, צריך ללמוד את תהליך היציקה כי בועות האוויר שנוצרות בתהליך גורמות בהתחלה לפחת די גבוה, עד שקולטים את העניין, וגם אז זה עוד קורה מדי פעם...

אבל מידת היצירתיות של הבנאדם והמימדים שאליהם הפרוייקט הגיע, כשהוא יצר את הקונספט לגמרי לבד כי הוא לא אהב שלמיניאטורות של Heroquest אין טקסטורה, זה באמת שומט לסת.

1. להדפיס מפה על דף.
2. לכווצ'ץ' את שולי הדף.

אם מישהו עשה ויש לו טיפים או תוספות למה שרשמתי - תרשמו בשמחה.
זו הדרך.

קפה קפה וקפה. לא צריך יותר מזה. היינו משתמשים בזה המון במשחקים חיים. שחק קצת עם כמויות הקפה כדי ליצור שלבי דהייה שונים.
המהדרין גם מייבשים את הדף בשמש הארצישראלית כדי לקמט ולקווצ׳ץ׳ אותו.

1. להדפיס מפה על דף.
2. לכווצ'ץ' את שולי הדף.
קפה נמס עובד הכי טוב, שים כמויות אדירות של קפה, שיתן צבע חזק. תאפה קלות, ואת הקצוות תשרוף עם נר. אם אתה רוצה אפשר להשתמש בנר אחר כך כדי להכין חותמת שעווה, ואם זה אמור להיות ממש ישן, תסדוק קלות (פשוט מחכים שיתקשה ונותנים לחיצה עם האצבע).
עשיתי את זה פעם כפרופ לדמות - הייתי פייטן והיה לי אישור להעלות את ההצגה שלי בתיאטרון חשוב. יצא מגניב, אעלה תמונות אם אמצא.

D Dotan מגניב! לא ידעתי שיש לך כל כך הרבה ניסיון עם ההירסט.

קפה קפה וקפה. לא צריך יותר מזה. היינו משתמשים בזה המון במשחקים חיים. שחק קצת עם כמויות הקפה כדי ליצור שלבי דהייה שונים.
המהדרין גם מייבשים את הדף בשמש הארצישראלית כדי לקמט ולקווצ׳ץ׳ אותו.
ייבשתי בתנור, יצא לא רע בכלל, חבל שלא קראתי לפני את הטיפ שלך לגבי המשחק עם כמויות הקפה...

I Am A Druid I Am A Druid יאפ, תודה, זה בערך מה שעשיתי, נשאר רק לשרוף קצת קצוות.

אז יצרתי את הפרופ הקלאסי לאי האימה - דף יומן ישן.
איך יצרתי:
1. הספגתי בקפה.
2. אפיתי בתנור (200 מעלות, לא יותר מ10 דקות - אל תשרפו את הבית!).
3. גילגלתי את הדף ושרפתי קצוות (ריח נורא ופירורים של אפר).

אבל יצא מגניב לדעתי:

1666244691269.png

D Dotan א אני רק תשובה
תודה, אבל אני מוכרח להודות שרוב השחור שרואים, בא מהצילום של המסמך בתחילת התהליך.
עוד דבר שלמדתי זה שהאפייה יכולה להפחית את ריח הקפה, אבל אםמרטיבים שוב את המסמך הריח חוזר.
הנייר גם הופך למאד דליק אחרי ההטבלה בקפה והייבוש, אז את החריכה צריך לעשות ממש בזהירות.

השחקנים בהחלט העריכו את ההשקעה :)

אפשר אפילו להשתמש בפונט שונה בפעם הבאה, זה ייתן לזה יותר נופך של יומן אישי אם זה יהיה כתיב ולא דפוס.
צודק לגמרי מבחינת נראות, רק שדבר כזה יצריך ממני להקליד הכל מילה מילה בעצמי וזה כבר יקח המון זמן...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה