• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מחפש רעיונות לפרופ פיזי

מחפש רעיונות לפרופ פיזי שישמש אותי בשולחן, אני לא בטוח אם זה יהיה נניח חפץ שילך יצבור עוצמה או משהו שיחשוף יותר ויותר סודות.
ההקשר: אי האימה, חשבתי על משהו שמוצאים בנקודות קבורה/הריסות בחלקים שונים של האי לאט לאט יחשפו את ההיסטוריה שלו.
רעיון שחשבתי עליו לא עד הסוף: חרוזים עם כיתובים עתיקים/רונות.

אשמח לעוד רעיונות/דוגמאות או לפיתוח מה שיש לי קצת יותר.

נ.ב.
מגילה עתיקה/מפת אוצר זה קלאסי וכנראה יהיה.
דוגמה למשהו שהכנתי בעבר: TheDrowLab

קונכיה או צדפה כלשהי.
אפשר גם קונכיה של דיונון, שקונים בחנויות לחיות.

כן, לדיונונים יש קונכיות. הן פשוט פנימיות. אחרי שמוציאים את זה בזמן שהדיונון הופך לקלאמרי במסעדה לא כשרה, נשארים עם מין לוחית סידן לבנה, ששמים אותה בכלובים של תוכים כדי שהם יכרסמו אותה במקוריהם ויקבלו תוספת סידן לתזונתם.

חפץ ארכיאולוגי קלאסי: מנורת חרס, כד חרס, חץ צור, בובה ישנה, פסיל אבן קטן, מטבע, טבעת חותם.
יכול להיות מגניב לחפש כד חרס פשוט, לשבור אותו ואז "להחביא" את החלקים בהרפתקה.
הקאטצ' הוא שלא ישבר ליותר מדי חלקים חחח

קונכיה או צדפה כלשהי.
אפשר גם קונכיה של דיונון, שקונים בחנויות לחיות.
זה מעניין אבל הייתי רוצה משהו עם קצת יותר אינטרקציה, כלומר משהו שצריך להרכיב, לפענח, לגלות, למצוא עוד חלקים...

אתה יכול ליצור כד חימר, לחתוך מראש את החתיכות ממנו (אפילו לחרוט עליהן!) ואז לשרוף אותן. לא קל, אבל אתה בחור מוכשר ואוהב להשקיע.
קודם כל תודה, לחתוך מראש ולחרוט זה רעיון מצויין, החלק של ליצור כד חימר... זו חתיכת השקעה בשביל פרופ :)

הי, שני רעיונות:
1- בעבר הרחוק הרצתי מערכה קצרה מבוססת Pirates of the Caribbean- הדמויות הן פורעי חוק, בעיקר מבוסס מסע ימי, וניצודו ע"י "האימפרייה".

באחד החלקים הראשונים הרצתי הרפתקאת "חפש את המטמון החבוי/ X marks the spot" מול מספר צוותים יריבים. זה התבצע בארכיפלג קטן, אך בקלות ניתן להמיר זאת לאי האימה.

כחלק מכך יצרתי אביזר, שנראה לי יחסית בקלות ניתן להמיר למה שאתה רוצה. התייעצתי עם "ארטא" (חנויות יצירה, אני מכיר את זאת בדרום תל אביב) שעזרו לי (ותמורת כסף לא רב הכינו את הבסיס).

האביזר:
# צמיד, המתחלק ל 4 חתיכות, שניתן לחברן-4 רבעים של צמיד, אך שניתן לחבר בין הרבעים.
# כל חיבור שונה מהאחרים- חיבור אחד זיגזג, השני קמור- קעור, השלישי משולש, והרביעי ריבוע.
# במרכז כל רבע יש שם של אי (אתה יכול להמיר לשם של מיקום מוכר/ חשוב על אי האימה). בכל קצה של רבע יש שם של אי אחר (תמיר למיקום אחר באי האימה). המיקומים בקצוות של שני רבעים צמודים זהים.
(לדוגמא על רבע אחד יהיה רשום: בקצה אחד- האי X. באמצע- האי Y, בקצה השני הנמל של אי Z. על הרבע המתחבר לרבע הזה, מצד של אי X גם יהיה רשום אי X).
# בכל רבע, בצמוד לשם המרכזי, יש זיז אליו ניתן לחבר חוט/ גומיה.

הכנת הצמיד הרבה יותר פשוטה ממה שזה נראה מהתיאור. עיקר המחשבה הוא דווקא על המיקומים. לצערי אני לא זוכר באיזה חומר השתמשנו (כפי שאמרתי- ארטא הכינו את הצמיד, ואני רק צבעתי, חתכתי, וחרטתי שמות).

איך זה עובד במשחק?
הדמויות משיגות רבע צמיד. (עדיף באיזור בו יש את השם. אולי עם המפה לאי האימה? אולי בכפר הילידים בדרום?). יש לדמויות שני רמזים נוספים (השמות בקצה של החתיכה אצלהם) באותם מיקומים אין רבעי צמיד, אך יש שם שני רמזים (ע"ג מקום בולט- אובליסק, חריטה על אבן וכו')- אחד מוביל חזרה למקום הראשון, והשני- למיקום של החלק השני של הצמיד. סה"כ יש 8 מיקומים, שביחד יוצרים מעין מעגל, ו4 מכילים רבעי צמיד.
מה עושים עם הצמיד השלם? המפתח הוא הזיזים- עם מחברים חוט בין הזיזים המנוגדים, מתקבל במרכז X. וזה הרמז! אם הדמויות יסתכלו במפה, ויעבירו חוט (מדוייק!) בין המיקומים המנוגדים על הצמיד (ה4 המרכזיים, עם הזיזים) יתקבל X, ובמרכזו סימון האוצר!

במערכה הקצרה שלי השתמשתי בארכיפלג קטן עם המוני איים קטנים, ומרכז ה X סימן את האי בו היה חבוי האוצר.

הערה:
אני יודע שזה נשמע מאוד מורכב, אך זה רק בגלל שאני מנסה להסביר זאת בכתב. בתכלס- זה מאוד פשוט, והשחקנים הבינו את זה מאוד מהר. השחקנים שלי בסוף השיגו שני חלקים מהמיקומים, ארבו ושדדו חלק שלישי מקבוצה מתחרה, הגיעו למיקום ביניים בשביל השם של החלק הרביעי (כבר הסיקו את הרעיון של החוטים מהזיזים, אז לא ממש נזקקו לחלק הרביעי, רק השם) ופתרו את החידה.
הם מאוד נהנו מזה!
והפריט באמת פשוט ליצירה.

... הזמנים בהם יכולתי להשקיע בכך זמן...

2- סוג של אבן רוזטה/ אבן חידה:
אם אתה לא מכיר את אבן הרוזטה, בגדול זו טבלטה ענקית, בה יש אותו סיפור ב 3 (או 4?) שפות, והדבר היווה אחת מפריצות הדרך להבנת שפות עתיקות (כי היה מעין תרגום). אפשרי ליצור טבלטה דומה, המכילה חלק מהסיפור/ רמזים לאוצר/ סכנה/ אתר מיוחד על האי, עם מספר תרגומים/ כתבי חידה מלווים. הדמויות מוצאות חלק, שניתן לתרגמו רק חלקית, אך שבו יש אזכורים לגבי מקומות אחרים בסיפור. בהם ניתן למצוא עוד חלקים, ועוד רמזים, וכך לבנות את הסיפור. (אולי הסיפור של הקורפו, וקריסתם? והשפות הנוספות של העבדים שלהם?)

בהצלחה!

עריכה אחרונה:
# צמיד, המתחלק ל 4 חתיכות, שניתן לחברן-4 רבעים של צמיד, אך שניתן לחבר בין הרבעים.
תקשיב, זה רעיון ממש מגניב! תודה! זה לא מורכב להכנה וזה יכול להיות אחלה קווסט צידי (למשל מפת אוצר בלי קשר לעיקר ההרפתקה).
אבל דווקא הכי מעניין אותי על איזה חומר הם הלכו וכיצד נעשתה "השבירה" של הצמיד.
אני יכול להכין כזה מגרין סטאף אבל זה יהיה המון חומר ויהיה לי מורכב לעשות שבירה שהיא לא פשוט חיתוך (נדמה לי), אפשר בטח מחימר אבל יש לי 0 ניסיון בזה.
אבל אני אקח את הרעיון שלך לצוות המומחים בקראפטינג ונתייעץ :)

לגבי הקופרו, אני מתכנן ליצור מאגר סודות/עובדות/מיתוסים ולטפטף אותם לאט לאט בכל סשן בדרך אחרת (מטבעות, חפצים, תחריטים, שמועות וכו') לא חשבתי עדיין על פרופים לזה אבל זה גם כיוון מעניין.

חשבתי להעניק לשחקנים/דמויות חפץ קסם או שיקויים בתחילת הקמפיין (כי הם בכל זאת בדרגות 4-7, הגיוני שמשהו קטן יהיה להם) ואני רוצה לעשות זאת בדרך מיוחדת, יש רעיונות?
דוגמה פשוטה - לכתוב את שם החפץ/שיקוי על מגילת קלף זעירה, לקשור בחוט ולחלק לכל שחקן.
אשמח לעוד כיוונים מעניינים....

הדיון הוא על פרופים, אז אתה יכול גם להכין פרופ קטן שמתאים לחפץ הקסום- לדוגמה טבעת אם אתה מביא לדמות טבעת קסומה, או חרב, או כל דבר כזה. במקרה כזה עדיף אבל להתרחק מחפצים מוזרים כמו אבנים איוניות...

אני דווקא לא מסכים שזה דורש הרבה השקעה. אתה לא חייב להכין את הפרופים האלה מאפס- ויכול לקנות דברים מתאימים וזולים יחסית, בין אם באינטרנט או בחנויות ענתיקות ושאר שטויות.
הבנתי מה אתה אומר, כלומר לקנות מוכנים וכביכול לסווג אותם כחפץ קסם כלשהו.
אולי לפעם הבאה כי דרך האינטרנט יקח זמן והסשן בעוד מספר ימים, אני כנראה אלך על משהו פשוט יותר אם בכלל (כי יש לי עוד מיליון דברים לעבוד עליהם :) ).

הנה אופציה נחמדה מאוד (papercraft, כמובן...):

אולי אוכל לעזור בהכנה. למתי אתה רוצה את זה?

וגם זה יכול להיות נחמד (אולי לא לשימוש הספציפי שביקשת, אבל באופן כללי):

הנה אופציה נחמדה מאוד (papercraft, כמובן...):
אהבתי את זה! אולי במקום צמיד אני יכול ליצור סוג של טליסמן, אבל לא מנייר, אני יכול להכין אחד כזה מfoam.

אולי אוכל לעזור בהכנה. למתי אתה רוצה את זה?
תודה, עבור זה יש לי עוד זמן ואני כאמור אשקול להכין אותו מקמף.
מה שיותר דחוף לי מבחינת זמן זה חלוקה קטנה של חפצי/קסם ושיקויים לעוד יומיים-שלושה, אבל עכשיו שאני חושב על זה, יש לי כל כך הרבה דברים להכין שאני לא מתכוון לבזבז על זה עוד זמן.

זה גם עשוי מקאפה, תסתכל בסרטון:
כן, ראיתי, אבל הטקסטורה ואפילו "הצבע" בצדדים, הכל מודפס.
אני אומר אם כבר משתמשים בקאפה או קצף - לעשות עוד צעד אחד ולחרוט את הסימנים.
אם אני אלך אפילו רחוק יותר, אני יכול לחשוב על למגנט את החלקים וזה בכלל יראה מטורף...

בהחלט, היתרון הוא הנוחות וזה שלא צריך לצבוע. החיסרון הוא העדר טקסטורה.

זה היה הדבר העיקרי שהוביל את ברוס הירסט ליצור את דגמי הגבס שלו ותבניות הסיליקון. מפעל מדהים. למי שלא מכיר:

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה