הי, שני רעיונות:
1- בעבר הרחוק הרצתי מערכה קצרה מבוססת Pirates of the Caribbean- הדמויות הן פורעי חוק, בעיקר מבוסס מסע ימי, וניצודו ע"י "האימפרייה".
באחד החלקים הראשונים הרצתי הרפתקאת "חפש את המטמון החבוי/ X marks the spot" מול מספר צוותים יריבים. זה התבצע בארכיפלג קטן, אך בקלות ניתן להמיר זאת לאי האימה.
כחלק מכך יצרתי אביזר, שנראה לי יחסית בקלות ניתן להמיר למה שאתה רוצה. התייעצתי עם "ארטא" (חנויות יצירה, אני מכיר את זאת בדרום תל אביב) שעזרו לי (ותמורת כסף לא רב הכינו את הבסיס).
האביזר:
# צמיד, המתחלק ל 4 חתיכות, שניתן לחברן-4 רבעים של צמיד, אך שניתן לחבר בין הרבעים.
# כל חיבור שונה מהאחרים- חיבור אחד זיגזג, השני קמור- קעור, השלישי משולש, והרביעי ריבוע.
# במרכז כל רבע יש שם של אי (אתה יכול להמיר לשם של מיקום מוכר/ חשוב על אי האימה). בכל קצה של רבע יש שם של אי אחר (תמיר למיקום אחר באי האימה). המיקומים בקצוות של שני רבעים צמודים זהים.
(לדוגמא על רבע אחד יהיה רשום: בקצה אחד- האי X. באמצע- האי Y, בקצה השני הנמל של אי Z. על הרבע המתחבר לרבע הזה, מצד של אי X גם יהיה רשום אי X).
# בכל רבע, בצמוד לשם המרכזי, יש זיז אליו ניתן לחבר חוט/ גומיה.
הכנת הצמיד הרבה יותר פשוטה ממה שזה נראה מהתיאור. עיקר המחשבה הוא דווקא על המיקומים. לצערי אני לא זוכר באיזה חומר השתמשנו (כפי שאמרתי- ארטא הכינו את הצמיד, ואני רק צבעתי, חתכתי, וחרטתי שמות).
איך זה עובד במשחק?
הדמויות משיגות רבע צמיד. (עדיף באיזור בו יש את השם. אולי עם המפה לאי האימה? אולי בכפר הילידים בדרום?). יש לדמויות שני רמזים נוספים (השמות בקצה של החתיכה אצלהם) באותם מיקומים אין רבעי צמיד, אך יש שם שני רמזים (ע"ג מקום בולט- אובליסק, חריטה על אבן וכו')- אחד מוביל חזרה למקום הראשון, והשני- למיקום של החלק השני של הצמיד. סה"כ יש 8 מיקומים, שביחד יוצרים מעין מעגל, ו4 מכילים רבעי צמיד.
מה עושים עם הצמיד השלם? המפתח הוא הזיזים- עם מחברים חוט בין הזיזים המנוגדים, מתקבל במרכז X. וזה הרמז! אם הדמויות יסתכלו במפה, ויעבירו חוט (מדוייק!) בין המיקומים המנוגדים על הצמיד (ה4 המרכזיים, עם הזיזים) יתקבל X, ובמרכזו סימון האוצר!
במערכה הקצרה שלי השתמשתי בארכיפלג קטן עם המוני איים קטנים, ומרכז ה X סימן את האי בו היה חבוי האוצר.
הערה:
אני יודע שזה נשמע מאוד מורכב, אך זה רק בגלל שאני מנסה להסביר זאת בכתב. בתכלס- זה מאוד פשוט, והשחקנים הבינו את זה מאוד מהר. השחקנים שלי בסוף השיגו שני חלקים מהמיקומים, ארבו ושדדו חלק שלישי מקבוצה מתחרה, הגיעו למיקום ביניים בשביל השם של החלק הרביעי (כבר הסיקו את הרעיון של החוטים מהזיזים, אז לא ממש נזקקו לחלק הרביעי, רק השם) ופתרו את החידה.
הם מאוד נהנו מזה!
והפריט באמת פשוט ליצירה.
... הזמנים בהם יכולתי להשקיע בכך זמן...
2- סוג של אבן רוזטה/ אבן חידה:
אם אתה לא מכיר את אבן הרוזטה, בגדול זו טבלטה ענקית, בה יש אותו סיפור ב 3 (או 4?) שפות, והדבר היווה אחת מפריצות הדרך להבנת שפות עתיקות (כי היה מעין תרגום). אפשרי ליצור טבלטה דומה, המכילה חלק מהסיפור/ רמזים לאוצר/ סכנה/ אתר מיוחד על האי, עם מספר תרגומים/ כתבי חידה מלווים. הדמויות מוצאות חלק, שניתן לתרגמו רק חלקית, אך שבו יש אזכורים לגבי מקומות אחרים בסיפור. בהם ניתן למצוא עוד חלקים, ועוד רמזים, וכך לבנות את הסיפור. (אולי הסיפור של הקורפו, וקריסתם? והשפות הנוספות של העבדים שלהם?)
בהצלחה!