• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? ינואר 2026

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא BadBug
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ינואר כאן והחורף עדיין שולח את זרועותיו אל הפונדק החמים שלנו.
זמן מצוין להתמקם ליד השולחן, לשתות משהו חם, ולהחליט: מה משחקים החודש?

קמפיין שמתקדם? וואן שוט חורפי? שיטה חדשה שמרגש אתכם לנסות?
או אולי פרויקט מהתחביב שלכם? צביעת מיניאטורות, כתיבה, בנייה, יצירה?

מה נמצא על השולחן שלכם החודש? שתפו אותנו!

שחקנית בלבד.
ברין (סיירת 5/ דרואידית 1 - מו"ד 5) וחבריה חקרו את מגדל שינויי הצורה ומצאו אותו די נטוש. מסתבר שהקוסם הראשי שהיה לו עבר של ניסויים בבעלי חיים ניסה ליצור הכלאה חדשה ומסוכנת ולמרות שכלא אותה בכלוב מתכת היצור הצליח להמלט ולהרוג אותו ואת העוזר שלו. זה מה שקורה למי שמתעסקים עם הטבע ומתעללים בחיות. הרגנו את היצור המסכן ומצאנו את השיקויים החסרים - חלקם לפחות. גילינו פתח ניקוז שמוביל לתעלות שבהן התחבאו כמה הרפתקנים שנמלטו מדוג'ו שנמצא בעיר אחרי שהפכו אותם לסוג של אנשי חיה (קצת הצטערתי שלא היתה לנו פיצה, אבל מה לעשות...) בדקנו את הדוג'ו ומסתבר שסוג של יצורים שמחליפים מוחות השתלטו על העניינים והשותף השני בדוג'ו שיתף פעולה. התגברנו על השומרים ועל מנהל הדוג'ו ושני המיניונס שלו שגם היו חצי-חיות ואפילו בלי להרוג יותר מדי (רק אחד מהשומרים נהרג בקרב האחרים נכנעו או ברחו) מצאנו ראיות מפלילות וסכום כסף שאני מקווה שלא יבקשו מאיתנו להחזיר. אבל שרפנו יותר מדי מהמשאבים שלנו, אנחנו פצועים (כולל דמות שנפלה אם כי שוקמה) אז לחפש את האדונים המסתוריים יצטרך לחכות עד שננוח, אחרי שנסגיר את המנהל לשלטונות. ואחר כך נעביר את הזמן עד שתצא הספינה שתיקח אותנו חזרה לעמק, איפה שיש לנו מאחז לבנות ומסע לעשות וגם הילדה המאומצת של ברין מחכה לה.
ר'נסיל (גנבת 8, מלסטרה) - עוד לא יודעת אם תתאפשר פגישה החודש הזה. תלוי באילוצים של השה"ם. אם כן היא תסיים את העניינים עם חבריה לשעבר ותצא לכיוון העיירה בה בילתה את ילדותה עד שברחה מהבית עם תיבת תכשיטים שהיא ממש מקווה ששכחו ממנה. מה שהיא מחפשת שם זה מישהו או מישהי שיודעים על עסקאות עם שדים ואולי יוכלו לעזור לחבורה לאתר את מל'מירסה המסכנה שנעלמה מהאחוזה המשפחתית של ריינ'וארין (שכנראה תעזוב כדי ללוות את הסייר חזרה הביתה) אם היא כבר שם היא כנראה תנסה לברר פרטים על אמא שלה המנוחה - ונראה מה עוד יחכה לה שם...

אני מקווה שנחזור לתרחיש קריאתו של קת'ולהו שלנו בארקהאם של שנות השמונים, בו כל מיני אנשים שהיו מעורבים בגניבת מסמכים על ציד מכשפות לפני כמה מאות שנים מצאו את עצמם מותקפים על ידי שד נורא. אנחנו לקראת סיום אבל אז באו החגים. אחר כך אני מקווה שנמשיך לתרחיש נוסף שימשיך אותו, אבל נראה. בנוסף אני גם מקווה לסיים קצת קריאת משחקים ואולי להתחיל להריץ שוב, אבל בלי נדר ובלי פרטים ספציפיים.

כמנחה:
* קמפיין הדגל שלי "קללתו של סטראהד - האור שנבלע", ממשיכים בהרפתקאות בלב בארוביה, החבורה סעדה עם סטראהד פון זארוביץ בסשן בלתי נשכח! תמונות מהסשן והארוחה כאן.

* נותן תמיכה והחלפת רעיונות, למספר מנחים חדשים (חלקם שחקני עבר שלי) בקמפיינים שונים שהם מריצים.

כשחקן
* האימה לא נותנת מנוחה בקמפיין "קריאתו של קת'ולהו" - "אימה על האוריינט אקספרס" שם מצאנו את החלק האחרון של הסדפקאר - הפסלון המקולל, שאנחנו צריכים למצוא דרך להשמידו בקונסטנטינופול.
בקרוב יעלה סיכום סשן חדש שבו 2 דמויות שחקן מתו באכזריות!

* בפורום משחק את: "הלקחנים", "הצד האפל של הירח", "החלילן מהחלל האינסופי" ותודה לכל המנחים שם!

פרוייקטים:
* ממשיך לבסס ידע ב Heart, כולל שוקל להצטרף למשחק דיסקורד באנגלית כדי לקבל עוד מהווייב הייחודי ל השיטה.

* לשאר הדברים לא הגעתי (ראו פוסט מה תשחקו היום של דצמבר)

שחקן:
- משחק ב-Strength of Thousands, נתיב ההרפתקאות של פאיזו שמתרחש באקדמיה קסומה. אני משחק את Celmoran, לשי דרואיד שנוצר כדי להגן על הכפר שלו ממגפת חרקים, ובמקביל בעיקר סקרן ללמוד עוד על העולם. עד כה הוא היה ילדותי מאוד, אך החל להתפתח בעדינות בעקבות חיזיון שקיבל וכישלונות אקדמיים. אנחנו בעיצומו של הספר השני ומנסים למצוא ראשת ארגון פשע כדי לשים לה סוף, בשעה שהדמות שלי מתחילה להתחבר לצד הזועם והפחות ילדותי בה.

- ממשיכים בקמפיין Ars Magica של ג גאלאן בו אני משחק לצד העוג הברברי העוג הברברי. אנחנו בעיצומו של מסע הצלב האלביגנזי, ואני משחק שתי דמויות: Florianus, מג לבית Jerbiton האומנותי שנמצא במשימה בלתי נגמרת להקים רשת שתבריח ותציל חפצי תרבות ונוי מהצלבנים; ואת Pons lo Taciturn (פונס "השקט"), אלמן קתארי ואיש דת לשעבר שאיבד את אשתו ההריונית במסע הצלב, וכעת עסוק בלנסות ולשקם את חייו.

סיימנו את קיץ 1220, העונה השלישית למשחק, ובמהלכה פלוריאנוס הקים צוות הסתננות לעיר נצורה במטרה להציל את חפצי התרבות שנותרו בה. אחרי משימה מסוכנת מאוד, במהלכה חצי מהקבוצה נתפסה וגורשה מהעיר, הוא הצליח במפתיע להציל שורה של עתקים משמעותיים ביותר - בין השאר באמצעות נאום מכונן לאצילה מיואשת, ובזכות התוודאות על חטאיו בפני כומר. כשחזר לאחווה, אחד הלורדים המקומיים הציע לו ולחבריו לתמוך בתוכניותיו תמורת שורת עתקים אחרת, והאחווה הסכימה לסייע בעוד חצי שנה.

עכשיו סתיו 1220. פונס קיבל משימה מאחד המאגוסים להצטרף למשלחת נוספת של חברים מהאחווה במטרה להקים עסק יין לאחווה בעייריה השכנה לודב, כדי להכניס יותר כסף שישמש למחקר. במקביל, הוא מקווה להציל את נשמתה של קשישה גוססת שהכנסייה רואה ככופרת.

מנחה
ממשיך עם הקמפיין של עליית שרי הרונות. בדצמבר שיחקנו שלוש פעמים שהיה מצוין, מקווה שבינואר נספיק לפחות שני מפגשים.
הייתי שמח להנחות משחק נוסף, אבל לא רואה איך יש לי זמן :(

שחקן
ממשיכים עם לב-פגיון, הגענו לצפון העיר וכרגע מחפשים איך להחיות מחדש את הקסם של אבן הקמילה של האל הקטן שבלעדיו היער משתולל ומתפשט ברחבי הארץ ומסגרת המערכה של Witherwild.
לדעתי מתקרבים לסיום.

פרויקטים
הרבה עומס בעבודה ובחיים (נשמע עגום וזה אכן כך) קצת פוגע בקידום הפרויקטים השונים...
עם זאת יש גם התקדמות עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים, אפילו שזה יקח קצת זמן לחשוף פרטים
ובעיקר אנחנו מתקדמים עם דרקוניקון, שאני מקווה שבמהלך החודש נוכל כבר לדבר על התוכניות והמיקום של 2026 :)

כשחקן

1. עם פושטי ים הנחש, ואתם יודעים כיצד הדברים הללו מתגלגלים. במפגש האחרון של שנת 2025 הפלגנו לנו לתומנו ולפתע הפציע לו נחש עקלתון. במפגש הראשון של שנת 2025 ככל הנראה נחטוף על הראש ונלך כולנו לוואלהאלה.

2. ממשיכים לשחק את ערכת ההתחלה של פאת'פיינדר 2.
ובדיוק מתחילים את הקומה השניה. היעד הבא לאחר מכן הוא "שבע האסונות של חוף חולות", שאני מצפה לה מאוד ובהתאם מרבית החבורה קשורה איכשהו לכוהן אבסטלר זאנטוס מהקתדרלה המחודשת של העיירה.

כשחקן
  • מרוצללים 5! סוף סוף הקוסם שלי (קטב מרירי) יכול לנוח! הוא היה מותש לגמרי מהטלת לחשים וזימון רוחות כשהחבורה שוטטה ב-metaplane של רוחות האדם. עכשיו הולך לישון לילה וחצי כמו בול עץ ולהשקיע קארמה וניאו-ינים בשדרוג ה-power focus שלו.
  • עו"פ SWADE (לא פראיפיינדר אלא הגרסה הרגילה). משחק גמד עבריין בשם ארלו "הסכין". הוא יודע ואוהב לגנוב ומסוגל לרצוח אם צריך. זה בעולם הקשוח של Caves of Archaia (מגה-מבוך מהיוצר של בארומייז). לפעמים צריך לרצוח במעמקי המבוך כדי לשרוד... מצד שני יש לו כבוד (של מאפיונר ושל גמד). טיפוס מלבב ממש. אחת ממטרות-העל של ארלו זה להשתלט על סינדיקט הפשע בעיירה, כמובן.
  • מו"ד 5. משחק דם-דרקון נוכל. בינתיים חבורה מפוקפקת מאוד שמעורבת עם שודדי ים ותופעות מוזרות במיוחד בלב האוקיאנוס.
כמנחה
  • הקמפיין של "ממליך המלכים" בפראיפיינדר לא צלח, אז אני לא מנחה כרגע.
מכין
  • חרבות וכשפים: הביצה השחורה, כולל המגה-מבוך "גיהינום של אבנים". מזימות, תככים, ושיירי מלכותו של רודן אכזר (שהיה כמובן מכשף ובהמשך ערפד, עד שהובס (?)). ארגז חול עם הרבה חקר הסביבה וסוף פתוח. לטווח הארוך.

מנחה
מינואר הזה והלאה אקווה להריץ Dungeon Crawl Classics! התאהבתי בשיטה תוך כדי קריאת ספר החוקים והתגובות של השחקנים שלי על הFunnel (חד"פ של דמויות ברמה 0) שהרצתי בחודש שעבר חתמו לגמרי את העניין. נסיים את הFunnel החדש שהתחלנו, The Sailors on the Starless Sea, ומשם נמשיך למגה-מבוך Caverns of Thracia שבתקווה ישמש אותנו לחודשים ארוכים.

כרגע לא ממקבל בתור שחקן. לצערי יש לנו קיבולת למפגש אחד בשבוע וגם הוא לעיתים מתבטל :bang:

בייסיקלי אמשיך לשחק/ להריץ את מה שעשיתי עד עכשיו: משחקת בשני משחקי דנד (אחד מהם קללתו של סטראדניה), מריצה דנד אחד (קמפיין חדש יחסית, מקורי שלי), משחקת פאת'פיינדר מהדורה 2 (התחלתי בשבועות האחרונים, אני עדיין לא בטוחה בשיטה אבל מסתדרת).
בנוסף לזה יש לי חבר שלפני בערך שנה שנתיים התחיל לעשות סדרת וואן שוטים- בינתיים עשינו שלושה מאלו כי זה כמה חודשים בין לבין, בכל וואן שוט אנחנו נמצאים בזמן שונה של העולם הזה ונלחמים כל פעם במפלצת שמשתמשת באלמנט אחר (עשינו אש, אדמה, מים ועכשיו אוויר). עוד דבר שמחבר אותם זה שאנחנו תמיד עושים את זה למען גלידה, גלידה אדממה ספציפית הפעם, ואני אישית תמיד משחקת איש עכבר כי אני משחקת צאצאים של הדמויות הקודמות שלי.
אנחנו אמורים לעשות את הוואן שוט הרביעי של זה בקרוב.

שחקן:
- משחק ב-Strength of Thousands, נתיב ההרפתקאות של פאיזו שמתרחש באקדמיה קסומה. אני משחק את Celmoran, לשי דרואיד שנוצר כדי להגן על הכפר שלו ממגפת חרקים, ובמקביל בעיקר סקרן ללמוד עוד על העולם. עד כה הוא היה ילדותי מאוד, אך החל להתפתח בעדינות בעקבות חיזיון שקיבל וכישלונות אקדמיים. אנחנו בעיצומו של הספר השני ומנסים למצוא ראשת ארגון פשע כדי לשים לה סוף, בשעה שהדמות שלי מתחילה להתחבר לצד הזועם והפחות ילדותי בה.
מעניין אותי לדעת – עד כמה השיעורים והאקדמיה מורגשים במשחק, לטעמך?

• הקמפיין של "ממליך המלכים" בפראיפיינדר לא צלח, אז אני לא מנחה כרגע.
מצער לשמוע! מדוע זה לא צלח? האם בגלל בעיה בגיוס שחקנים? (כבר הוכרז שהשנה יהיה מימון המון לגרסה פראית רשמית של נתיב ההרפתקה, ואולי זה יסייע לך).

כשחקנית נמצאת במשחק פלאים גיבורי המחר
איזו דמות את משחקת ומה מתרחש כעת במשחק שלכם?

מצער לשמוע! מדוע זה לא צלח? האם בגלל בעיה בגיוס שחקנים? (כבר הוכרז שהשנה יהיה מימון המון לגרסה פראית רשמית של נתיב ההרפתקה, ואולי זה יסייע לך).
אחד השחקנים לא התחבר לסגנון ההנחיה שלי ופרש. שחקנית נוספת פרשה בעקבותיו. לא נורא, יש דברים אחרים להנחות בהמשך עם שחקנים שכן מתחברים אליי.

מעניין אותי לדעת – עד כמה השיעורים והאקדמיה מורגשים במשחק, לטעמך?
לא מאוד. אני מבין למה מכנים את הקמפיין הזה "הארי פוטר בפאת'פיינדר", אבל זה לא באמת הארי פוטר כי זה יותר אקדמיה מאשר תיכון, וכאמור - אין באמת סשנים של שיעורים וכדומה. לי אישית זה לא מפריע כי לא חיפשתי את זה, אבל אני יודע ששחקן אחר יותר מאוכזב מזה.

מנחה
מינואר הזה והלאה אקווה להריץ Dungeon Crawl Classics! התאהבתי בשיטה תוך כדי קריאת ספר החוקים והתגובות של השחקנים שלי על הFunnel (חד"פ של דמויות ברמה 0) שהרצתי בחודש שעבר חתמו לגמרי את העניין. נסיים את הFunnel החדש שהתחלנו, The Sailors on the Starless Sea, ומשם נמשיך למגה-מבוך Caverns of Thracia שבתקווה ישמש אותנו לחודשים ארוכים.
קנאה... אני לא יכול לשחק, אז זה ברשימת "מה להריץ" אצלי... וDCC נהדרת! היא כאוס צרוף ברמות גבוהות.

בהצלחה, תהנו!

כמנחה
במשחק בנפול דממה שרץ כאן בפורום, החבורה ניצחה את הקרב הראשון שלהם: פלישה של יצורי מתכת אל היער האלפי. הם הצליחו להשיג את המידע שחיפשו ביער ונכנסו אל דרך הפיות, שם הם נשאו ונתנו עם הפיות על מנת לסגור את השער ובכך לעכב את הפלישה. אחת הדמויות (סראף, דמותו של Y yds ) הסכימה לתת לפיה "את כוחה, לרגע לבחירת הפיה". האם זה ינשוך אותם בתחת בעתיד? ימים יגידו. אבל לבחירה הזו בהחלט יש יותר משמעות משהדמויות יודעות.

שולחנית אני מריץ את מהלכי האבן - ההרפתקה הרשמית והקאנונית של גנזך אורות הסער. אנחנו באמצע הפרק השני כרגע. הדמויות הגיעו למישורים המנופצים והחלו לחפש את אשת הקשר של שאמאני האבן, על מנת למצוא את חרב הכבוד הגנובה ולהשלים את המשימה של חברם טאצו. הם גילו שמישהו עוקב אחריהם, וגילו ששלחה אותו בדיוק המודיעה שלהם - אישה בשם ליס. לאחר שהם נפגשו איתה ודיברו על הצעדים הבאים, הם חזרו למחנה לישון והתקיפו אותם חבורת בריונים שדרשה מהם מידע. הסשן האחרון הסתיים בהפסד צורם שלהם בקרב, כששניים מהם נלקחו בשבי. נראה אם שאר החבורה תצליח להציל אותם, ומי בכלל האנשים האלה!

כשחקן
דברים מתקדמים לאט במשחק הפורום לאור הנר של liorgonen3 liorgonen3 , אבל השגנו קצת מידע על הבעיות הקרובות. ואנחנו מתכוננים כעת לפגישה עם המלכים של העיר שאנחנו מנסים לכבוש. יהיה מגניב.

בקבוצה הביתית אני ממשיך לשחק את דוקטור איכבוד גור במשחק חלאות ונבלים בהנחיית darkmo10 darkmo10 . המדען המטורף שרוצה ליצור את האדם המושלם, בעל הפוטנציאל לפתור את כל הבעיות שלו בצורה האופטימלית מבחינה גנטית. בסשן האחרון הצלנו מישהו מסיעת דוברי הלילה מידיה של כנסיית הלהבה. המשחק כרגע מאוד אפיזודי, אבל ממש מגניב. אני אוהב את השיטה הזו, למרות שאני מרגיש שהמנוע הזה מטיל הרבה אחריות על המנחה - אפילו יותר ממבוכים ודרקונים.

בנוסף לזה יש לי חבר שלפני בערך שנה שנתיים התחיל לעשות סדרת וואן שוטים- בינתיים עשינו שלושה מאלו כי זה כמה חודשים בין לבין, בכל וואן שוט אנחנו נמצאים בזמן שונה של העולם הזה ונלחמים כל פעם במפלצת שמשתמשת באלמנט אחר (עשינו אש, אדמה, מים ועכשיו אוויר). עוד דבר שמחבר אותם זה שאנחנו תמיד עושים את זה למען גלידה, גלידה אדממה ספציפית הפעם, ואני אישית תמיד משחקת איש עכבר כי אני משחקת צאצאים של הדמויות הקודמות שלי.
נשמע נהדר!
"למען גלידה" - כיצד זה מתבטא?

אחד השחקנים לא התחבר לסגנון ההנחיה שלי ופרש. שחקנית נוספת פרשה בעקבותיו. לא נורא, יש דברים אחרים להנחות בהמשך עם שחקנים שכן מתחברים אליי.
אני מזכיר לך שבעוד שבדר"כ מנחים הורגים דמויות, לפעמים זה לגיטימי להרוג שחקנים.

או בנימה אחרת, אני עדיין מגיש מועמדות לאי האימה בעו"ף.

נשמע נהדר!
"למען גלידה" - כיצד זה מתבטא?
אוקיי אז בוואן שוט הראשון היה מוכר גלידה שבתו נחטפה על ידי גובלינים אז נשלחנו להציל אותה ובתמורה קיבלנו גלידה.
בשני נתקלנו בציוויליזציה של אנשי אדמה ועזרנו להם לייצר גלידת אדממה, ובכך לשפר את העולם שלהם.
בשלישי אני לא זוכרת בדיוק אבל אני זוכרת שקיבלנו גלידה בסוף.
הפעם הפלוט הוק שמשהו גרם לשינויים במזג האוויר שגרמו לגלידת אדממה להיות קשה עד כדי בלתי אפשרית לייצור, וגלידת אדממה זה עכשיו המאכל האהוב ביותר על כולם אז כל אחד מאיתנו רוצה לברר מה קרה כדי שהמקום שמייצר גלידות ימשיך לייצר את זה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה