• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? ינואר 2024

שנה אזרחית חדשה 2024 שמחה לכולם!
מה תשחקו/תריצו החודש? פרוייקטים הקשורים לתחביב? נשמח לשמוע!
הפעם אתם יכולים להוסיף אם בא לכם גם מחשבות ותוכניות לשנה החדשה שקשורים לתחום.
למי שמעוניין לכתוב על השנה שהייתה (2023) יש פוסט ייעודי כאן.

בקמפיין קת'ולהו תקופת העוצרות, בתקווה נסיים לפתור את בעית הסם הנקרא "השחור" בבריצ'סטר, אם כי סיימנו את הסשן האחרון כשאיזה מישהו הולך לנסות לירות בי, אז גם יכול להיות שבמקום זאת נמות! אחרי זה מה יקרה אני לא בטוח, לא בדיוק הבנתי אם זו אמורה להיות ההרפתקה האחרונה בקמפיין או לא.

יש גם כמה משחקים אחרים שאשחק, כולל איזה חופשיטה שבו אנחנו שוליות ספרנים קוסמים שמנסים להחזיר ספרים למקומם, ואני מקווה שאצליח להריץ פיילוט של עולם האפוקליפסה לקראת משחק כנס בתחילת מרץ (כשהמטרה היא בעיקר ללמוד ביחד עם אחרות איך המשחק עובד, יש לי קונספט מוכן כללי אבל זה לא מסוג הדברים שאמורים לכתוב עבורם הרבה מראש).

בחודש שעבר הסתיימה הרפתקה 🎊🎉
ועכשיו אני מתחיל הרפתקה חדשה עם קבוצה חדשה.
לקחתי את אחד השחקנים מהקבוצה הקודמת (שהיה בעבר שחקן חדש, שהפך כבר לגמרי לשחקן מו"ד מן השורה). מצטרף מישהו שלמד איתי בתואר הראשון, עם די הרבה נסיון כשחקן וגם כשה"מ.
ועוד שחקנית חדשה דנדשה חובבת Critical Role אחרי לימודי קולנוע והפקה בניו-יורק, שמאוד רוצה להכנס לתחביב (היא לגמרי פוטנציאל שה"מית בעתיד ממה שדיברתי איתה).
לגמרי קבוצה מגוונת, ואני שמח שיוצא לי להכניס עוד שחקנית לתחביב.

שבוע הבא נפגשים לסשן אפס. הם לא מכירים אחד את השני, ויהיה מעניין לראות איך הדינמיקה ביניהם נבנית.

יש כבר סיפור מעניין, והפעם אני הולך לראשונה להעזר ב-AI במשחק, עבור פורטרטים של דמויות ראשיות ותמונות של כמה מקומות מרכזיים, כדי להוסיף אלמנט ויז'ואלי עבור השחקנים.
וגם השתמשתי קצת בכיוונים של ג'פטו, שהרחבתי, בניתי סביבם סיפור, והוספתי להם חיבורים להרפתקה.

עריכה אחרונה:
הקלטות העונה השניה/הקמפיין השני של הפודקסט 'אחרי ההתנפצות' כבר הסתיימו, אבל אני עדיין מריץ כמה קמפיינים אחרים, שחלקם יזכו להרפתקה חדשה במהלך ינואר:

1. הקמפיין 'אחרי עלותם לגרדום' שינה כיוון לאחר שבפעם האחרונה, החבורה התפצלה, מה שגרם לאחת הדמויות להיות מוכרעת בידי יצור חזק שנועד להיות אתגר מסוכן גם עבור כל החבורה ביחד, וכעת היא נגררה, חסרת הכרה (ולפחות באופן זמני, אחרי אובדן רוב הציוד שלה) לתא כלא אפל במקום לא יודע, שבו מקריבים אסירים מפעם לפעם למשהו אפל ששורץ בחשיכה.
התוצאה היא למעשה ששתי ההרפתקאות הבאות של הקמפיין יורצו במפוצל לדמויות השונות - כאשר השבוע הזה עומדת לרוץ ההרפתקה המפוצלת הראשונה.

2. אחרי הפסקה ארוכה, התחיל קמפיין מס' 3 של גאב מעמק טולו והסייפת טיליאן. אחרי שקמפיין מס' 2 היה ממוקד ברובו באיזור המוצא, ברקע ובמשפחה של טיליאן, הקמפיין הנוכחי מתמקד ברקע של גאב, ומגיע - לראשונה בקמפיינים של מלסטרה - לעמק טולו.
במהלך החודש, תרוץ הרפתקאה מס' 2 בקמפיין הזה.

3. אני ממשיך להריץ עוד הרצת מבחן של הרפתקה מוכנה במלסטרה. לצערי, הפעם רק ל-2 שחקנים במקום ל-4 כפי שתוכנן. אם יהיה חיבור במהלך הרפתקאת המבחן, אולי נמשיך משם לדמויות חדשות/תפורות אישית ולקמפיין מקורי.

כשחקן

1. הקבוצה של מבוך-העל "מצודת השני" בשיטה של עודרגה, בהנחיית H Hugh , עדיין קפואה. יחד עם זאת השחקנים חזרו לתפקד ועברנו לחד"פים בהנחיה מתחלפת, עד שהמצב יתייצב ונוכל לחזור לקמפיינים.

ציפיות כמנחה - ברגע שיתאפשר

1. "עליית שרי הרונות" בפאת'פיינדר פראי!
אין שינוי מאז החודש שעבר... עצרנו לאחרונה קרוב לסוף החלק השני של "נקמה בוערת", אבל עדיין לא התאפשר לנו לחזור לשחק. מצד שני כשנחזור לשחק השולחן יהיה עמוס יותר:
20231226_154242.webp

פרויקטים
ממשיך לכתוב דברים, כרגע כל מה שיש לי על המגש זה עולמות פראיים, אבל אולי תבוא עליי ההשראה גם לטבעת האחת או למנוע האפוקליפסה.

1. סחטיין ענק ל- The oldman The oldman על השלמת כל יעדי ההרחבה של "יותר פאת'פיינדר, יותר פראי"!
למי שפספס את פרויקט המימון, כל המוצרים החדשים זמינים בחנות אתר ההוצאה לאור של הפונדק.
זה כבר לא סוד שהאיש הזקן רוצה עוד פאת'פיינדר פראי, ויש דיון מה הלאה אבל המלחמה והמצור הימי בים סוף, וכל החיים עומדים בדרך. בכל זאת, ספר בסיס, אוגדן מפלצות, ספר הרחבה לשחקן, ערכה למנחה, שתי הרפתקאות מוכנות וכמה מוצרי עזר נחמדים – זה די חומר כדי לצלול לתחביב. בעיני זו הצלחה למשחקי תפקידים בישראל.

3. עוד משהו בהקשר של האיש הזקן – בעקבות דיון שהוא פתח על עולמות פראיים בחלל מלפני חודשיים, הוצאתי מהמגירה הרפתקה שכתבתי לפני כמה שנים טובות לשיטה "כוכבים אין-ספור". אני עוד עובד על כתיבת גרסה משופרת ומורחבת שלה לעולמות פראיים. קצת קשה להתחייב בשלב הזה על לו"ז, כי החיים, אבל זה מתקדם לאט ובטוח.

קריאה:

1. עוקב בציפייה אחר העבודה על מוריה של הטבעת האחת.

2. אני עוד קורא את "החברה רפואה", משחק תפקידים יהודי.

עובד לאיטי על רעיון לקמפיין אנימורפס בשיטה של Kids on Bikes, ככל שאני עובד על זה יותר זה נהיה יותר ויותר הספרים, ככה שאני שוקל לעבור לכתוב את זה כמשחק כנס. הבעיה היא שזה ידרוש לוותר על מכאניקת הpowered character, והיא מרגישה לי מאוד מתאימה לרעיון...
נראה מה יהיה.

אז בתפריט החודש:

כשחקן:
בתחילת מיני קמפיין Shadowdark Mystara בו אני משחק Male Witch בשיטת Shadowdark האכזרית, זה יהיה נס אם אני אשרוד את הסשנים הקרובים עם *כל* 4 הנק"פ שיש לי :)
כרגע הסתבכנו עם קן נמלים ענקיות שנמצא בדיוק באמצע הדרך שלנו...

אימה על האוריינט אקספרס, ד"ר דומיניק רוסו מגלה בעצמו אומץ ופראיות (נאבק במאפיונר ענק עם סכין מנתחים) ומתכנן רעיונות מבריקים, כל זאת תוך כדי סיכון השפיות שלו בכל צעד ושעל.

כמנחה:
כרגע אין לי קבוצות פעילות שאני מנחה, אבל כמו שכתבתי, אני עובד בקדחתנות על "קללתו של סטראהד" שהולך להיות הקמפיין הגדול הבא שלי אולי אפילו הכי גדול שהיה לי עד היום.

ברקע:
השהתי נכון לעכשיו את הרעיונות לקמפיין השמש השחורה באחת משיטות הOSR אבל אני חושב שזה יהיה הדבר הבא אחרי סטראהד.

קראפטינג וצביעה:
מתמקד בצביעת מיניאטורות שקשורות לרייבנלופט ושל דמויות מהמיני קמפיים של מיסטרה.
התחלתי לעבוד על שעון חול למנחה - בקרוב אשתף.
תוכניות שלא מוצאות זמן - UDT, גולם אבן עצום.

יש עוד, אבל למה לרשום סתם דברים שאני לא אספיק חחח... :)

כשחקן:

אני משחק את ד"ר ויניסיוס "ויני" הכובש, Hellknight of the Godclaw בקמפיין של Newbee, ונהנה מאוד. פאתפיינדר 2 היא שיטה מעולה לשחקנים ולמרות שכמעט כל קרב ממש קטלני, אני נהנה ממש מהרולפליי בקמפיין.

בקמפיין של Mr.D.Roger, אני משחק את קתרינה, פלאדינית ומאבטחת בכוחות האבטחה של הגהנום, לשם היא התגלגלה לאחר המוות המוקדם שלה והחטאים הרבים שחטאה.

בקמפיין Honey Heist של חברים שלי (הקמפיין הפיזי היחיד עד כה) אני משחק את יאצק הרבר, הקאנצ-בר של גרמניה, הדוב והאגדה, כל כך משכנע וכריזמטח שכל העולם בטוח שהוא אדם ממש שעיר ולא דוב.

כמנחה:

לצערי אינני מריץ שום דבר, אבל אני אשמח להתחיל להריץ קמפיין חדש השנה.

ברקע:

אני רוצה לכתוב נתיב הרפתקאה חדש לאל תוך האפלה, ולגהץ את הקמטים והבעיות בשיטה מבלי לוותר על ההיצמדות לק6ים.

סוף סוף יש לי מה לכתוב כאן! :p

מתחיל להנחות משחק פאת'פיינדר פראי. כולנו מבוגרים עם עבודה וילדים, כך שאין המון זמן לשחק, אך מתאמצים.

פעמיים בחודש, פעם פרונטלי, פעם דיגיטלי. כולנו חדשים לשיטה ולכן ננסה את הרפתקאת ההיכרות "נגע הברקת השחורה", עם הדמויות המוכנות. לאחר מכן נעשה שיחת 0, נחליט על סגנון המשחק שנרצה לשחק, נכין דמויות, ובתקווה שתהיה קבוצה שתחזיק מעמד זמן רב!

בקבוצה הביתית:
אני משחק את מקוֹש, כהן של הקו הישר שהפך למייסד "הקו השבור" בקמפיין ה־Wagon Wheel שלנו, שזכה לכינוי "חרבות לאתים". זהו משחק בלי מנחה על הרפתקנים שמוצאים את עצמם בעמדת המשקמים לאחר הניצחון על הרעים. מעולה, פיוטי, מצחיק, נגיש וכיף! אחרי שלושה חודשי משחק אנחנו מתקרבים לסיום. מאוד נחמד לשחק משחק שיש לו מנגנון מכני מובנה (גם אם לא קשיח) לסיום הקמפיין.

בקבוצת הנערותים:
אחרי קמפיין הפלאים ב־2023 (מגמת הפלאים) שיחקנו בתקופה האחרונה השנה השקטה ויצרנו קהילה מעניינת של שורדים (ובמשתמע, רמזנו על העולם סביבה). לקחנו את הקהילה הזאת, דילגנו 15 שנה לעתיד, ועכשיו התחלנו קמפיין ואנור חדש, עם סוגי הדמות החדשים מ"שליטות ונבלים", שממוקם בתוך וסביב הקהילה שייצרנו, שעונה לשם "ברכת יער". בשבוע שעבר החבורה בדיוק עמדה להיכנס למגדל המכשף העתיק שביער, אותו בעל האוב של החבורה קנה כדי שיהיה לו בסיס (בעל אוב שמכבד את עצמו צריך מגדל!), אבל עד עכשיו חשש להיכנס אליו. עוד דמות שקשורה למגדל היא הגולם, שהיא רובוטית טכנומאגית שהמכשף שהמגדל היה שלו יצר. היא ננטשה במגדל לשמור עליו "עד שהמכשף יחזור", אלא שעברו כבר מאה שנה. היא החליטה לעזוב. היא גם יודעת דבר או שניים על אמצעי ההגנה (המסוכנים מאוד) שהמכשף השאיר מאחור. בקיצור, הולך להיות פיצוץ. אה, הקבוצה גדלה ל־7 שחקניותים, שזה בהחלט מאתגר, אבל מדובר בשחקניות על, אז אני חושב שיהיה בסדר.

בלא קריטי:
אני ממשיך לשחק את שמאן עתיד ברזל באנתולוגיית "אגם הפעמון" שלנו, ואני מניח שאשחק עוד מגוון של דמויות, וגם אנחה דברים, בתוך ומחוץ לאנתולוגיה. אין לדעת מה יוליד יום!

עריכה אחרונה:
אחרי קמפיין הפלאים ב־2023 (מגמת הפלאים) שיחקנו בתקופה האחרונה השנה השקטה ויצרנו קהילה מעניינת של שורדים (ובמשתמע, רמזנו על העולם סביבה). לקחנו את הקהילה הזאת, דילגנו 15 שנה לעתיד, ועכשיו התחלנו קמפיין ואנור חדש, עם סוגי הדמות החדשים מ"שליטות ונבלים", שממוקם בתוך וסביב הקהילה שייצרנו, שעונה לשם "ברכת יער". בשבוע שעבר החבורה בדיוק עמדה להיכנס למגדל המכשף העתיק שביער, אותו בעל האוב של החבורה קנה כדי שיהיה לו בסיס (בעל אוב שמכבד את עצמו צריך מגדל!), אבל עד עכשיו חשש להיכנס אליו. עוד דמות שקשורה למגדל היא הגולם, שהיא רובוטית טכנומאגית שהמכשף שהמגדל היה שלו יצר. היא ננטשה במגדל לשמור עליו "עד שהמכשף יחזור", אלא שעברו כבר מאה שנה. היא החליטה לעזוב. היא גם יודעת דבר או שניים על אמצעי ההגנה (המסוכנים מאוד) שהמכשף השאיר מאחור. בקיצור, הולך להיות פיצוץ. אה, הקבוצה גדלה ל־7 שחקניותים, שזה בהחלט מאתגר, אבל מדובר בשחקניות על, אז אני חושב שיהיה בסדר.
לא לשכוח את השד הכלוא במגדל

לא לשכוח את השד הכלוא במגדל
קיצרתי על מלא פרטים! אי אפשר לכתוב ספר בכל "מה תשחקו". ואם כבר, אני מעביר את האתגר אליך: כתוב על הקמפיין שלנו בעצמך באיזה פירוט שאתה רוצה :love:

כמנחה:
פתחנו את השנה עם השנה השקטה. משחק מצוין שמאוד נהנו.
מכאן התוכנית להמשיך עם הרפתקה של וושיה / נזירים מגניבים באגדת הר הרפאים, עולם מערכה חדש ומגניב של עולמות פראיים.
עם הילדים, אני לא מצליח להגיע לקצב קבוע של משחקים למרות שגם הקטנה נכנסת לעניינים. פשוט קשה לעשות לו״ז קבוע (שווה לפתוח על זה דיון נפרד)

פרויקטים:
דווקא כאן יש הרבה פעילות 🤗
כמו שנרוביאן כתב, כל יעדי ההשלמה של יותר פאת׳פיינדר יותר פראי הושלמו!
לפני השביעי באוקטובר, היה לנו כיוון ברור להמשך, כרגע אנחנו ממשיכים לעבוד אבל בהילוך נמוך - גם כי תרגום / הוצאה לאור זה לא רק מלאכת התרגום עצמה אלא גם השיווק והמכירות...
מצד שני, הכיוונים שעבדו עליהם לגמרי מגניבים! אז אני מקווה שנוכל להוציא אותם לפועל בקרוב, לפחות את חלקם.

עוד דבר שאנחנו עובדים עליו זה שדרוג אתר הפונדק, שהפך להיות לא ממש פעיל. אני מקווה שכבר החודש יהיו תוצאות מרשימות 😎
אני חושב שהרבה יהנו מהשדרוג המתוכנן, יש הרבה תוכן בעברית ויש הרבה קהל, הם לא תמיד נפגשים.

1) הוצאנו מההקפאה את כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4), אחרי שהסטטוס התייצב יותר לכולנו. אנחנו ממשיכים במקום בו עצרנו: הגיבורים התפצלו לשתי קבוצות שחוקרות את הארץ העתיקה בה הם נמצאים: קבוצה אחת חוקרת את האפלה המאיימת על אחת משומרות הארץ, והאחרת בוחנת אירוע מסתורי שמשפיע על חיי המסחר בהתיישבות הגדולה ביותר באזור.

2) מתכנן להחזיר בשבוע הבא את "סוכני משמר-הקצה" (Agents of Edgewatch), בו הקבוצה משחקת במחלקה לא מתפקדת שמצויה בעיר גדולה. עצרנו כשהקבוצה פלשה למקדש נורגובר, אל הסודות, הרעלים וההתנקשויות, במטרה לעצור את הכוהן העליון שלו באבשלום. לאחר שיחה עם השחקנים, הרגשנו שכולנו רוצים לסיים את הסיפור יפה אבל לעבור הלאה לאחר ההקפאה הארוכה שנגזרה מהמצב (זאת בנוסף לתחושת מיצוי מסוימת של "כוחות הביטחון" לאור החודשים האחרונים). מכיוון שסוף המבוך הנוכחי מהווה נקודת סיום מוצלחת לקמפיין, אנחנו נסגור את זה יפה בשניים-שלושה סשנים ונעבור לקמפיין נוסף, על אף שהנתיב מוצלח במיוחד (לפחות עד הרפתקה 6).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה