• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה תשחקו החודש? יוני 2024

הקיץ מכה בעוז, וחודש יוני בא עלינו – לא לטובה, כי חם לי, אבל הוא בא ונעבוד עם מה שיש.

זה הזמן לשתף ולדבר על: מה תשחקו החודש?

אני מתחיל:

כשחקן

1. הקבוצה של מבוך-העל "מצודת השני" בשיטה של עודרגה, בהנחיית H Hugh ממשיכה בשרשרת החד"פים-של-בעצם-3-מפגשים בהנחיה מתחלפת. כרגע משחקים woodland adventures היתולי של חיות חמודות במו"ד 5 (אחרי שסיימנו הרצת ניסיון של Daggerheart), אך גם אני מריץ...

כמנחה

1. ...את הטבעת האחת: כלבם של בני בסקרוויל-טוק, המבוססת על החלקים הטובים יותר של ערכת ההתחלה! בחודש שעבר החבורה יצאה להרפתקה והפסידה בקרב הראשון שלה (לנהר שוצף; האתגר היה לחצות אותו וההוביטים בגדול צלחו את הנהר רטובים, חבוטים ואומללים ביותר). בהמשך הייתה חקירה של זירת רצח, ובקרוב ימשיכו החקירות, ואני מקווה שהגלגולים שלהם ישתפרו כי הכלב המסתורי עלול להיות פחות סלחני מהנהר!

2. "עליית שרי הרונות" בפאת'פיינדר פראי... שוב קפואה.
כזכור, עצרנו קרוב לסוף החלק השני של "נקמה בוערת", עד שחצי קבוצה טחנה מילואים. בחודש שעבר הוכרז שכעת אף אחד לא במילואים, לעת עתה, וקבענו לחזור לשחק. אלא שביום שבת האחרון הכה האסון, וכעת שוב חצי מהקבוצה נקראה למילואים ובעסה בעסה.
המפות והמיניאטורות יחכו לשעת הכושר.

פרויקטים

1. עדיין עובד בנחת על הרפתקה שכתבתי לפני כמה שנים טובות לשיטה "כוכבים אין-ספור" ואני מעדכן לגרסה משופרת ומורחבת שלה לעולמות פראיים.

עריכה אחרונה:
כשחקן-
משחק בכתר רקוב כאן בפורום את קאס, סייר/דרואיד/ברברי חצי-גמד עם שני ינשודובים מלווים. בילד כיף ולא יותר מדי הזוי. לאחרונה, הוא התחבר עם הנסיך והציע להפוך לשומר הראש שלו אחרי שהאיום על העולם יסתיים, אבל נכשל בלהגן עליו חמש דקות לאחר מכן כששניים מהנבלים (הרוצח של אמו של קאס, ואביו המרושע של קאס) הופיעו ורדפו אחריהם. כדי לשמור על חייו של הנסיך, קאס פתח שער לעולם הפיות, אליו הנבלים רצו להגיע. הוא לא שמח מזה במיוחד.

כמנחה-
מתחיל בתקווה החודש קמפיין פלייטסט במהדורה השנייה של העולם ה13! זה קמפיין שהרעיון אליו עלה לי לפני כמה שנים (סביבות 2021?) וחיכיתי להזדמנות להוציא אותו לפועל. מדובר בעולם של סלעים מרחפים, שהמעבר ביניהם נשלט עד עכשיו באופן מוחלט על ידי הכנסייה- אבל המהפכה התעשייתית הגיעה, ויחד עמה ספינות אוויר ששוברות את המונופול. זה עולם מגניב ודינמי, עם מכשפות שנרדפות על ידי הכנסייה, דרקון פיראט, ועוד דברים מגניבים.
עדיין לא יצרנו דמויות, ואני לא יודע לאיזה כיוון השחקנים ייקחו את הקמפיין, אבל יש לי כמה כיוונים משלי שלא אפרט עליהם כאן :)

פרויקט-
יש לי רעיון לplaymat חדש לMythic Mortals, שמשתמש בקלפי טארוט. אין לי המון זמן להתעסק בזה, אבל טיפין טיפין. כשהוא יושלם, כנראה אפרסם את ההרפתקה שכתבתי (והרצתי כמה פעמים בדרקוניקון) ושאר הplaymats באופן רשמי.

אין הרבה שינויים אצלי -
* נכון לעכשיו עדיין משחק בShadowdark במיני קמפיין Shadow Over Mystara.
* משחק גם ב Call of Cthulhu בקמפיין Horror on the Orient Express שלא מפסיק להפתיע....
* תרחיש נוסף להכרות עם קריאתו של קת'ולהו מוכן אצלי להרצה "The lightless Beacon".
* קצת עיכוב אבל תרחיש הכרות עם השיטה Alien כמעט מוכן להרצה.
* עיכוב משמעותי ממה שתכננתי עם קמפיין מו"ד 5 ארוך טווח שרציתי להתחיל.

מנחה:
- מנחה את כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4). הקבוצה צללה לתוך יער אפל במטרה להגיע אל ליבו ולעבור משם לממלכת הפיות, כדי להגן על מעיין מכושף של ישות אלוהית. לאחר פגישה כואבת עם בעלת ברית לשעבר שסבלה מהשלכות מעשי החבורה, הקבוצה נלחמת כעת על חייה.

שחקן:
- משחק בנתיב ההרפתקאות גורל גנוב (Stolen Fate) את Rayer, מכשף חיזוי חרטטן ומוצלח למחצה שמנסה למצוא את מקומו בסיפור הקוסמי הגדול יותר, לאחר שזכה רק לאחרונה בעצמאות מוגבלת שלא תיאר לעצמו שיש לו בכלל הזדמנות להשיג. סיימנו את ההרפתקה הראשונה ובינתיים הנתיב טוב, כעת אנחנו בארץ מדברית רחוקה במטרה למצוא כוחות נוספים שיעזרו לנו להתעמת עם אויב חדש.
- משחק במשחק סולו את ראשיר, דם דרקון אמגוש (Warlock), בעל פטרון עתיק בדמות דרקון ג'יני שכלוא במנורת השמן שלו. התחלנו את המשחק חודשיים לפני המלחמה והוא נכנס להפסקה, אנחנו מנסים כעת להמשיך אותו.

פרויקטים:
- עובד על לארפ לשני שחקנים שיימשך שעה בלבד וירוץ בדרקוניקון, מעין שיחה פילוסופית-רגשית שבסיומה צריך לקבל מספר החלטות משמעותיות. הקונספט מיוחד, נראה אם זה יצליח בכנס.
- מתכנן להריץ את הלארפ "טרויה" ל-26 שחקנים שבוטל ממש בתחילת המלחמה. יהיו שינויים מסוימים בעקבות המצב, אבל אני מקווה שיהיה ניתן להריץ אותו בקיץ.

בתור מנחה, יש לי לא מעט הרצות החודש - מקווה להספיק לכתוב את כולן.

בסוף השבוע הקודם, הרצתי הרפתקה חדשה בקמפיין 'אחרי עלותו לגרדום' (בדיוק היום פרסמתי את הרשומות הרפתקה בפורום מלסטרה) - החבורה מעמיקה לחדור אל תוך הקרב הגדול שמתרחש מסביב לואלקוריל וטירת לורד אבאריל, ומתקרבת - אולי - למקור או למקום האמיתי אליו מכוונים התוקפים. מצד שני, ההתשה וכל מיני פגעים אחרים הולכים ומחלישים את החבורה.

בסוף השבוע הזה, אני מריץ עוד הרפתקה בקמפיין 'ויקום המלפפון': החבורה מלווה את הסייפת אנ'סיגלין בשליחות לגבות את שכר הדירה מקוסם צעיר ובטלן ששוכן במבנה ששייך לאחוזת אנ-מירקריל והפסיק לשלם, וברקע יש גם מחנה שודדים על הגבעות לא רחוק מדי, ושיירה שבין היתר הובילה מטילי פלדה משובחים שהשודדים האלו 'השאילו'. וכמובן, דברים יכולים להיות הרבה יותר מסובכים ומסוכנים מכפי שהם נראים במבט ראשון.

בסוף השבוע שלאחר מכן - מריצים ומקליטים את פרקים 5 ו-6 בעונה השלישית של הפודקאסט 'אחרי ההתנפצות'.

ולקראת סוף החודש, אולי - הרצה נוספת בקמפיין 'השירה האחרונה', שבו גאב, טיליאן והמלווים שלהם צריכים להגן על הנחלה החדשה של גאב בראש הגבעה מפני משפחה יריבה ואלימה, ואולי - אם ישרדו - לתהות על קנקנו של קוסם זקן ומטורף שאינו שייך לעמק טולו, אבל התנחל על אפם וחמתם של הרועים באיזה נקיק שהתמלא במטפסים קוצניים.

פרוייקטים:
מחכה להכרזה על דרקוניקון 2024, כדי להציג את ההרפתקה החדשה שאריץ שם.
כמו כן, עובד על גימור אחרון ובהמשך הבאה לבית הדפוס של ההרפתקה 'צווחת סרטני הנהר' שאני רוצה שתמכר בדרקוניקון (אולי יהיה שם דוכן של מלסטרה - נראה).
פרוייקטים אחרים - כמו ספר החוקים לשחקן המתקדם, עריכה מחדש של ספר הבסיס לעולם המערכה, וכתיבת הרפתקת ההמשך ל"הצללים של תאר קארדין" - ממשיכים בינתיים, 'על אש קטנה'; ואני עדיין צריך לכתוב את קסמי הדרגות הגבוהות של אסכולת הזימון של קוסם במלסטרה.

בתור מנחה- הרצתי לקבוצה בה אני משחק וואנשוט של ואנור, באותו עולם המשחק של הקמפיין שבו אני משחק את ויניסיוס, רק כמאה שנה לאחר "הסוף הרע" לאחר הקמפיין. היה נחמד.

בתור שחקן-

משחק בקמפיין פאתפיינדר קינגמייקר של NewBee NewBee את הוד מלכותו, ויניסיוס איש-שלום הראשון, לוחם-אורקל, המלך של טאסקווטר. כשהוא לא עסוק בלהילחם בכל מה שהוא חושב שהוא "משרת של כאוס" (הקטגוריה כוללת; אנשים שמאמינים בדמוקרטיה, חיות מדברות, אורקים, ואנשים שמאמינים בדתות אחרות), ויני ידוע באהבתו לתה, נשים דומיננטיות וכדורגל, ובחטיפת כמויות ענקיות של נזק בזמן הקרב.

בקמפיין הסטארפיינדר/SW5E של Nextorl Nextorl, משחק את יאניס "ספייק" סטילבייטר, מטר ובמבה של מחשבות קרימינליות ואהדה לפתרונות בומבסטיים במיוחד.

בקמפיין הארס מאגיקה של I Am A Druid I Am A Druid , את חנניה בעל המתת, קוסם ירביתון מירושליים, שברח לטריבונל הריין לאחר שחפץ קסם שיצר נכשל, וגרם לשתי ממלכות לתור אחריו.

בתור מנחה:
מתחילים את שרי הרונות בפאת'פיינדר בעולמות פראיים, הלו"ז לשבועיים הקרובים נראה קצת משוגע, אז אולי נתחיל במלוא הקצב רק לקראת סוף החודש - אבל אני מלא ציפיה!!

פרויקטים:
אסופת ההרפתקאות של עולמות פראיים בדרך לדפוס בימים הקרובים (אני מקווה) ואחרי זה יש זמן למנוחה
דרקוניקון... כמו שכבר כתבתי, האתגר של למצוא מקום מתאים בזמן מלחמה הוא קשוח, והזמן הולך ואוזל :(

כשחקן
  • מו"ד 5, משחק פלאדין דם-דרקון, בקרוב מסתיימת "העונה" הראשונה של המערכה במאבק בכת מטורפת שרוצה לזמן את ת'אריזדון אל הטירוף המרושע אל מחוץ לכלאו. כיאה למו"ד 5, בדרגה 3 כבר מתמודדים עם ענקים ושאר יצורים חזקים. קבוצה מאוד כיפית, אחלה מנחה ושחקנים, הרבה banter מסביב. משחק פנים אל פנים אצלי בבית.
  • DCCRPG, התחלנו ביום ראשון השבוע את המערכה. כרגע ב-funnel הראשוני, איכר אחד שלי (נזיר קבצן) מת מוות הירואי בהיתקלות הראשונה, שלושת האחרים (רועה חזירים אדוק ומזדקן, מנעולן נכלולי אך שוטה, וגבן צעיר ופזיז) עדיין בחיים. גם כן מהנה מאוד. משחקים אונליין.
  • DCCRPG, באמצע חד"פ שהתארך מאוד. משחק כוהן בדרגה 1 ואוהב מאוד את המכאניקה שלו. משחקים פיזית אצלי בבית.
זומם להריץ
  • אי האימה הקלאסי ב-DCCRPG! זיווג משמיים של שיטה וסביבה מבחינת אווירה וג'אנר, אם כי אי האימה יזדקק לכמה שיפצורים וטיפה מודרניזציה. כנראה משחק מקוון. ייתכן שנעבור למו"ד 5, לפי העדפת השחקנים. אני אישית מעדיף DCCRPG.
  • סייברפאנק אדום! השגתי מאיביי במזל במחיר סביר את ערכת ההתחלה המהירה הישנה, ועשיתי הזמנה מראש לערכת ההתחלה המהירה החדשה. יש בקבוצה שלי שכרגע משחקת מו"ד 5 כמה וכמה חובבי סייברפאנק 2077 (משחק המחשב והאנימה) כך שייכנסו לאווירה היטב. משחק פיזי אצלי בבית.
  • מגה-מבוך stonehell באזור המערכה "הביצה השחורה" בשיטת חשכת הצללים (shadowdark)! משחק פיזי, כנראה אצלי או אצל מי שמתאים לו לארח. בקבוצה שמשחקים בה כרגע את החד"פ של DCCRPG.
כותב ומפתח
  • מהדורה שנייה לשיטת The Sword of Cepheus שלי. כבר מומנה בקיקסטארטר והגרפיקה ודף הדמות מוכנים ברובם. בשלבי סיום של הכתיבה, אחרי זה יבואו עריכה, עימוד, ואינדקס. שיטת פנטזיית פאלפ\חרב וכשפים מבוססת 2ק6.
  • הרחבות, הרחבות, ועוד הרחבות לשיטות החדשות יותר שלי, FTL: Nomad (מד"ב) ו-Barbaric 2E (פנטזיית פאלפ\חרב וכשפים).

עריכה אחרונה:
כשחקן
קמפיין פליינסקייפ אונליין במהדורה 5. משחק אאיסמאר קוסם שהוא סוג של רופא בעל כוונות טובות אבל מפוקפק. המשחק סבבה אבל הוויב של פליינסקייפ קצת מפוספס לדעתי. אני חושב שיש משהו במשחק אונליין שמקטין מאד את הספקטיקה של פליינסקייפ. לא יודע להגדיר את זה כמו שצריך.

כמנחה
לצערי בין מילואים ללהיות עצמאי, אין לי זמן להנחייה.

פיתוח
עובד על גרסה 0.08 של Elsewhere. אותן סיבות שמונעות ממני להנחות גם מונעות ממני להשקיע כמו שצריך בה, אבל אני מכריח את עצמי להשלים 3 עמודים ביום.

לא הרבה השתנה מבחינת הרכב המשחקים

מנחה

קמפיין ICRPG. חווינו את המוות הראשון של דמות בסשן האחרון, שניה אחרי שהם סיימו לבצע הפיכה שלטונית בבירה (אחרי שהופללו בבגידה) וסיימו לסכל את נסיון המרד האחרון עם ספינה עצומה שהיא מבצר צף ומירוץ להציל קרוב משפחה של אחת הדמויות. את הכל הם צלחו, ואחד מהם נפל בקרב קטן מאוד בהשוואה, שיכל להימנע והונע בעיקר מתוך גאווה (למרות שהנבל ממש לחץ על הכפתורים שלהם מילולית) וממש רגע לפני שהקב' קיבלה מכתב מרגש שהביא חלק מהם לדמעות. הרבה אשמה, עצב ונחישות. שחקנים חדשים, קמפיין ראשון שלהם, בסה"כ אני חושב שזה עבר טוב.

אני מנסה כמה דברים מעניינים בקמפיין הזה. הם שחררו לעולם ישות רעה מאוד, היא משדלת אותם לחצות מרצונם את הקווים האדומים שלהם ובתמורה לקבל כמעט כל מה שירצו, כולל לשבור את המשחק (אבל המחיר יעלה בהתאם). חלקם קפצו על זה עד שהמחיר עצמו שקע והם מחפשים דרך החוצה... הדמות שמתה לקחה עסקה פעם אחת וסירבה בשנית.

הסברתי שהישות הזו רב מימדית ולכן מודעת גם לקיומם של השחקנים (ומאזינה להם אא"כ הם מציינים מפורשות שאינם מעוניינים), אתמול שחקן אחד ניסה לעשות איתה עסקה בתור השחקן בצורה שקצת פוצצה לי את המוח.

שחקן

קמפיין Cairn. בצורה אירונית, הדמות שלי מתה בסשן האחרון, קצר בתקשורת ולחץ של הדמויות האחרות, אבל הדמות עברה מסע לא מבוטל. עדיין חושב שמשחקים כאלו דורשים יותר מכל מי שסביב השולחן, דווקא בגלל שהם "קלים".

קניתי את Call of Cthulhu, נוסף לרשימה...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה