• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה קורה עם הדור הצעיר?

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Fanan
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
בשנה האחרונה התחלתי להתעניין במשחקי תפקידים, אבל אני לא מוצא שום מקום לשחק או להנחות. אז הדבר המתבקש על הדעת: לשחק עם חברים! אני נמצא בחטיבת הביניים, והבעיה היא שכל הילדים שבאיזור הגיל שלי ובאיזור הפיזי שלי הם כל הזמן במסך, בעיקר במשחקים כמו רובלוקס או כאלה. יש למישהו רעיון מה אני יכול לעשות? איפה לשחק או להנחות? איך לשכנע אותם לצאת מהמסך?

ניסית לשאול אותם אם הם רוצים לנסות? אם כן - מה הם ענו?

סביר להניח שיש לך סיכוי טוב להנחות להם משחק ניסיון אם זה ידרוש מאמץ מינימלי מצידם. כלומר, דמויות מוכנות והרפתקה קצרה שתתאים למפגש בודד, כך שאין השקעה או התחייבות, רק כיף :)

אם זה מצליח והם נהנים, אפשר להתקדם לקבוצה קבועה. אם לא, להמשיך לחפש במקומות כמו הפורום הזה, פייסבוק וכו'. המטרה היא לא להתחרות במסך אלא פשוט למצוא אנשים שכיף לשחק איתם.

ניסית לשאול אותם אם הם רוצים לנסות? אם כן - מה הם ענו?

סביר להניח שיש לך סיכוי טוב להנחות להם משחק ניסיון אם זה ידרוש מאמץ מינימלי מצידם. כלומר, דמויות מוכנות והרפתקה קצרה שתתאים למפגש בודד, כך שאין השקעה או התחייבות, רק כיף :)

אם זה מצליח והם נהנים, אפשר להתקדם לקבוצה קבועה. אם לא, להמשיך לחפש במקומות כמו הפורום הזה, פייסבוק וכו'. המטרה היא לא להתחרות במסך אלא פשוט למצוא אנשים שכיף לשחק איתם.
אממ... כמו שכבר אמרתי, כולם כל הזמן במסך אז מאוד קשה למשוך אותם משם. ובנוסף לכך, פגישה איתם צריכה להיות מחוץ לשעות הלימודים וזה טיפה מסובך כי לא כולנו גרים באותו היישוב (בית הספר הוא של מועצה איזורית). וכל פעם שאני רואה קבוצה שמחפשת שחקנים בפורום הזה, זה לא לגילי או שבתשלום...

ברוך הבא לתחביב הטוב בעולם!, כמה דברים:
1. אתה לא לבד, יש עוד רבים כמוך שמחפשים קבוצה.
2. אתה יכול לחפש בעצמך קבוצה כאן בפורום הפונדק באיזור המתאים וגם בקבוצות הפייסבוק הגדולות.
3. בוא לכנסים כדוגמת דרקוניקון, גם תוכל לשחק וגם להכיר המון אנשים שאוהבים משחקי תפקידים מכל הגילאים.

בהצלחה!

ברוך הבא לתחביב הטוב בעולם!, כמה דברים:
1. אתה לא לבד, יש עוד רבים כמוך שמחפשים קבוצה.
2. אתה יכול לחפש קבוצה כאן בפורום הפונדק באיזור המתאים וגם בקבוצות הפייסבוק הגדולות.
3. בוא לכנסים כדוגמת דרקוניקון, גם תוכל לשחק וגם להכיר המון אנשים שאוהבים משחקי תפקידים מכל הגילאים.

בהצלחה!
אני לא יכול לחפש כאן בפורום כי אני מעדיף קבוצה פרונטלית.
ניסיתי להירשם לדרקוניקון, אבל הייתה לי בעיה באתר וכשהיא נפתרה נגמרו כל המקומות...

רק רגע...
קודם כל אתה בהחלט יכול לחפש דרך הפורום קבוצה פרונטלית, זה מה שהרבה אנשים עושים, תכנס לאיזור של חיפוש שחקנים/קבוצות ותראה.
לגבי דרקוניקון, אני מניח שאתה מדבר על שנה שעברה, כי השנה הרישום לא התחיל עדיין (למרות שמומלץ להרשם ברגע שיפתח כדי לתפוס מקום).

רק רגע...
קודם כל אתה בהחלט יכול לחפש דרך הפורום קבוצה פרונטלית, זה מה שהרבה אנשים עושים, תכנס לאיזור של חיפוש שחקנים/קבוצות ותראה.
לגבי דרקוניקון, אני מניח שאתה מדבר על שנה שעברה, כי השנה הרישום לא התחיל עדיין (למרות שמומלץ להרשם ברגע שיפתח כדי לתפוס מקום).
אי אפשר פה פרונטלי לאיזור שלי... אין סיכוי שיש כאן מישהו מהאיזור שלי, ואם כן, אז זה סיפור להפגש, כי זה אומר שצריך לנסוע לפחות רבע שעה ליישוב הכי קרוב משלי.
לגבי דרקוניקון, התכוונתי לשנה שעברה, כן

הייתי במצב מאוד דומה לשלך כשהייתי ביסודי ובחטיבה. ולארגן דברים בבית הספר זה באמת לא קל, במיוחד עם אין משהו כמו חוג או פעילות מטעם בית הספר. אבל אם אתה רוצה לנסות לשכנע חברים מבית הספר, אם קמפיין לטווח ארוך לא מתאים, תמצא הזדמנות בה אתם נפגשים אחרי בית הספר (מסיבת יום הולדת? אירוע אחר?) כדי להעביר להם משחק שמתחיל ונגמר בסשן יחיד (מה שנראה וואן-שוט)

בעיקר הייתי ממליץ לנסות לגייס את החברים שיש לך בתוך הישוב, או לחפש אנשים בישוב שכבר מעוניינים בתחום, לך תדע אם יש עוד אנשים כמוך אפילו בישוב קטן.

מלבד זה יש כמובן את האפשרות למשחקים אונליין (שראיתי שאתה מעדיף שלא, אבל אם זה כל מה שיש, לפעים צריך להסתפק בזה) ואת הכנסים לאורך השנה: דרקוניקון בקיץ, אייקון בסוכות, ודורות בפורים (כשאין מלחמה שמפריעה)

אממ... כמו שכבר אמרתי, כולם כל הזמן במסך אז מאוד קשה למשוך אותם משם. ובנוסף לכך, פגישה איתם צריכה להיות מחוץ לשעות הלימודים וזה טיפה מסובך כי לא כולנו גרים באותו היישוב (בית הספר הוא של מועצה איזורית). וכל פעם שאני רואה קבוצה שמחפשת שחקנים בפורום הזה, זה לא לגילי או שבתשלום...
אני גם בבית ספר ישובי לכן אנחנו נפגשים ישר אחרי בית ספר בכך שכולם נוסעים בהסעה של מישהו ובאים אליו הביתה.

אישית החברים שלי חנונים אז הם גם בכל מני משחקי מחשב וגם בדנד

אני גם בבית ספר ישובי לכן אנחנו נפגשים ישר אחרי בית ספר בכך שכולם נוסעים בהסעה של מישהו ובאים אליו הביתה.

אישית החברים שלי חנונים אז הם גם בכל מני משחקי מחשב וגם בדנד
זו בהחלט הדרך היחידה. החברים שלך כנראה הכירו כבר דנד אז יותר קל. לא נראה לי שאם אני אבוא לחברים שלי ואגיד: "רוצים שאחרי בית ספר ניסע כולנו לבית שלי במקום שתהיו במסך ונשחק משחק של חנונים?" הם יסכימו. גם לא נראה לי שהם יסכימו אם אגיד: "רוצים לבוא אליי היום אחרי בית ספר? אני רוצה להכיר לכם דנד"

זו בהחלט הדרך היחידה. החברים שלך כנראה הכירו כבר דנד אז יותר קל. לא נראה לי שאם אני אבוא לחברים שלי ואגיד: "רוצים שאחרי בית ספר ניסע כולנו לבית שלי במקום שתהיו במסך ונשחק משחק של חנונים?" הם יסכימו. גם לא נראה לי שהם יסכימו אם אגיד: "רוצים לבוא אליי היום אחרי בית ספר? אני רוצה להכיר לכם דנד"
אם הם לא חנונים אל תכיר להם את זה כ"משחק של חנונים", נראה לי הדרך הכי הגיונית היא להתחיל להסביר להם בהפסקות על מה המשחק ונגיד למה אתה רוצה לשחק בזה, מה מעניין אותך

לא בגיל, אבל זה כנראה מאוד תלוי כיתה.
אצל הבן שלי יש חוג שהם היו בו מכיתה ה׳, קבוצה אחת של פאת׳פיינדר פראי שהוא מנחה לילדים בחטיבה שלו ועוד קבוצה שנפתחה עכשיו במלחמה של ילדים מהשכונה.

אם הם לא מכירים בכלל אז אולי להתחיל בדברים כמו איש זאב ללילה אחד ומשחקים קלילים ומשם למשוך למשחקי תפקידים?

לא בגיל, אבל זה כנראה מאוד תלוי כיתה.
אצל הבן שלי יש חוג שהם היו בו מכיתה ה׳, קבוצה אחת של פאת׳פיינדר פראי שהוא מנחה לילדים בחטיבה שלו ועוד קבוצה שנפתחה עכשיו במלחמה של ילדים מהשכונה.

אם הם לא מכירים בכלל אז אולי להתחיל בדברים כמו איש זאב ללילה אחד ומשחקים קלילים ומשם למשוך למשחקי תפקידים?
רעיון טוב! יש כמה ילדים שאני כן יודע שהם יכולים להנות ממבוכים ודרקונים (אפילו ניסיתי עליהם), הם משחקים איתי כל הזמן איש זאב ללילה אחד וכאלה. הם לא התחברו למבוכים ודרקונים לדעתי בעיקר בגלל שלא הבינו בגלל הגיל (כיתה ב') או כי פשוט לא התחברו. אז אני חושב לחכות שיותר יגדלו לפני שאשחק איתם מבוכים ודרקונים, אולי משהו ישתנה. לעומת זאת, אני באמת חושב שמשחקי קופסה תהיה דרך טוב להתחיל עם ילדים בגילי.
עוד משהו, אני מנחה חדש, ואני לא בטוח שאני מנחה בצורה כיפית כמו מנחים מנוסים, שזו עוד סיבה שבגללה אני חושב שמי שניסיתי עליהם לא התחברו... אני מפחד שזה יגרום לחבריי מגילי גם לא להתחבר.

אל תתמקד בהידבקות לחוקי המשחק - הכנת דמויות זה כיף גדול ומשם אפשר להמשיך להרפתקה קלילה.
או להמציא משהו ולזרום איתו, ארגז חול או נגע הברקת השחורה שהיא ממש אחלה למתחילים.

במקום שתהיו במסך ונשחק משחק של חנונים?"
אל תחשוב על התחביב שאתה אוהב ככזה.
בשנות ה70 וה80 זה היה נחשב משחק של חנונים, אבל היום התרבות הגיקית היא בפרונט ובמקומות מסויימים לשחק משחקי תפקידים נחשב אפילו לדבר המגניב.
אז כמו שהוצע פה, להתחיל אולי ממשהו פחות מחייב ואתה יכול מתישהו גם להזמין אותם לסשן הכרות, אבל תשווק את זה כערב כיף של פיצות ומשחק וכשהם יגיעו תחלק להם דפי דמות מוכנים ותצלול להרפתקה!
אם הם יגיעו עם ראש פתוח, יש מצב שהם יתאהבו במשחק, אם לא - לפחות תדע שניסית.

אל תחשוב על התחביב שאתה אוהב ככזה.
מה פתאום! אני לא חושב ככה! אבל אני די בטוח שהחברים שלי כן. בכל מקרה, זאת נשמעת התחלה מעולה! אולי אני אזמין אותם קודם לשחק איזה משחק קופסה ואז נשחק במשחק תפקידים.

בהצלחה! תעדכן איך התקדם.
ותעקוב אחרי הפרסומים של דרקוניקון, שם יהיו המון אנשים כמוך שרוצים לשחק ואוהבים את התחביב :)
ועוד משהו, אל תתיאש, גם אם זה יקח זמן...
אפילו אם זה אומר שבעתיד אולי תוכל להיות יותר נייד ולהרחיב את מעגלי החיפוש והמשחק שלך.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה