• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה הסרט הכי מו"די בעיניכם?

לאור הדיון על כך שיוצא סרט מו"ד חדש, אני תוהה לעצמי - מהו הסרט "הכי מו"ד" שראיתי עד כה?

התשובה הראשונה שקפצה לי לראש - ווילו והנסיכה. זה בגדול הנסיון של ג'ורג' לוקאס לעשות משהו כמו שר הטבעות רק בעולם משלו וזה ממש נראה כמו הרפתקה שמישהו די מוכשר כתב בבית.

התשובה השנייה - סרט האייטיז "הגוניס" - זה אמנם לא סרט פנטזיה, אבל יש לנו חבורה, יש לנו אוצר והכי חשוב - יש לנו מבוך מלא מלכודות וחידות מהסוג שכל שה"מ במו"ד בקופסאות שהיה רוצה להראות שהוא מתוחכם ואין אצלו רק קרבות היה מת לכתוב. בעצם, אני חושב שכל שה"מ שאני מכיר שראה את הסרט גנב ממנו לפחות חידה/מלכודת או שתיים.

דעתכם?

לאחרונה עשיתי צפייה חוזרת בכל סרטי אינדיאנה ג'ונס. וכשראיתי את הסרט השני (אינדיאנה ג'ונס והמקדש הארור) פשוט חשבתי כל הסרט על כמה שהעלילה מזכירה לי עלילה של קמפיין די אן די:

הגיבורים נקלעים לכפר מבודד שנמצא במצב קשה. הכפריים מספרים להם על אבן קסומה ומגוננת שנגנבה מהכפר שלהם בידי השליט המקומי ביחד עם הרבה ילדים מקומיים, ומבקשים מהם ללכת ולהחזיר אותה. הגיבורים צועדים בג'ונגל כיום, ומגיעים לארמון של השליט, שם מקבלים אותם בידיים פתוחות לארוחה. אבל באישון לילה, אחרי שמתנקש מנסה לחסל אותם, הגיבורים מגלים כניסה למכרה תת קרקעי ענק שנשמרת בידי מלכודות. שם הם מגלים שהארמון הוא הסוואה לכת של אל המוות. הכת מונהגת על ידי כוהן בעל כוחות קסם אדירים שיכול לשלוף לבבות של אנשים ולהשתלט על המוח שלהם. הכוהן מנסה לאסוף את כל האבנים הקסומות שקבורות במכרה ולהשתמש בהן כדי לשלוט בעולם. הגיבורים צריכים לעצור אותו, להשיג בחזרה את האבנים ולחלץ את הילדים השבויים.

אם זו לא עלילה של הרפתקת די אן די, אני לא יודע מה כן.

יש שם הכל, חבורה, משימה, הרפתקה, אורקים, גמדים, זטונים, אלפים, אל מתים, מכשפים ועוד
שר הטבעות (הספר) הוא אחד ממקורות ההשראה של מו"ד (גם אם לא העיקרי או היחיד) אבל הוא מאוד שונה מחוויית המו"ד הממוצעת - יש בו אפוס אחד ארוך ומתגלגל שנגמר בסוף, בעוד שבמו"ד זה יותר הרפתקאות קצרות ואפיזודיות. כשמנסים לעשות משהו כמו שר הטבעות במו"ד, יוצא לך משהו כמו רומח הדרקון.
מצד שני, הסרטים של שר הטבעות יצאו אחרי שמשחקי תפקידים בכלל ומו"ד בפרט כבר הספיקו לעצב את התפיסה הפופולארית של פנטזיה, ככה שהעולם שהוא מציג בהחלט מרגיש יותר מו"די מהספרים. סתם דוגמא - אלפים עם אוזניים מחודדות, משהו שטולקין מעולם לא תיאר אבל הפך לעיצוב הקבוע של אלפים במו"ד.

ג'יימס בונד הוא לגמרי גרסת מו"ד מודרני להרפתקן מו"ד שהשחקן שלו רימה בגלגולים, אבל מה חסר לי שם - חבורה. יש לנו דמות מרכזית והשאר הם דב"שים. בגלל זה גם קונאן הברברי, למרות היותו מקור השראה מרכזי למו"ד, הוא פחות מו"ד באופי שלו. תנסה לשחק את זה מסביב לשולחן שלך והשחקן שמשחק את Q ישתעמם אחרי רבע השעה הראשונה וילך לבזוז את המקרר, השחקן שמשחק את M יתווכח עם השה"מ והשחקן של נערת הבונד יתחיל ללכת מכות עם השחקן של בונד.

שימו לב, אני לא אומר שמה שאתם אומרים לא נכון (בסופו של דבר שאלתי "מה דעתכם", אין תשובת ביצפר לזה) - אני מנסה להסביר לעצמי מה בשבילי הופך סרט ל"סרט מו"די" ומתוך כך מה זה סרט מו"די בכלל.

שר הטבעות (הספר) הוא אחד ממקורות ההשראה של מו"ד (גם אם לא העיקרי או היחיד) אבל הוא מאוד שונה מחוויית המו"ד הממוצעת - יש בו אפוס אחד ארוך ומתגלגל שנגמר בסוף, בעוד שבמו"ד זה יותר הרפתקאות קצרות ואפיזודיות. כשמנסים לעשות משהו כמו שר הטבעות במו"ד, יוצא לך משהו כמו רומח הדרקון.
מצד שני, הסרטים של שר הטבעות יצאו אחרי שמשחקי תפקידים בכלל ומו"ד בפרט כבר הספיקו לעצב את התפיסה הפופולארית של פנטזיה, ככה שהעולם שהוא מציג בהחלט מרגיש יותר מו"די מהספרים. סתם דוגמא - אלפים עם אוזניים מחודדות, משהו שטולקין מעולם לא תיאר אבל הפך לעיצוב הקבוע של אלפים במו"ד.
מסכים לגבי הניואנסים, אבל נניח שאני מסביר לקהל מחוץ לתחביב מה זה מו"ד, פעמים רבות אני מביא 2-3 דקות מהקרב מול טרול המערות בשר הטבעות :)
יש שם את החבורה, הלחימה, הרולפליי (בערך) והריגוש.

לאחרונה עשיתי צפייה חוזרת בכל סרטי אינדיאנה ג'ונס. וכשראיתי את הסרט השני (אינדיאנה ג'ונס והמקדש הארור) פשוט חשבתי כל הסרט על כמה שהעלילה מזכירה לי עלילה של קמפיין די אן די:

הגיבורים נקלעים לכפר מבודד שנמצא במצב קשה. הכפריים מספרים להם על אבן קסומה ומגוננת שנגנבה מהכפר שלהם בידי השליט המקומי ביחד עם הרבה ילדים מקומיים, ומבקשים מהם ללכת ולהחזיר אותה. הגיבורים צועדים בג'ונגל כיום, ומגיעים לארמון של השליט, שם מקבלים אותם בידיים פתוחות לארוחה. אבל באישון לילה, אחרי שמתנקש מנסה לחסל אותם, הגיבורים מגלים כניסה למכרה תת קרקעי ענק שנשמרת בידי מלכודות. שם הם מגלים שהארמון הוא הסוואה לכת של אל המוות. הכת מונהגת על ידי כוהן בעל כוחות קסם אדירים שיכול לשלוף לבבות של אנשים ולהשתלט על המוח שלהם. הכוהן מנסה לאסוף את כל האבנים הקסומות שקבורות במכרה ולהשתמש בהן כדי לשלוט בעולם. הגיבורים צריכים לעצור אותו, להשיג בחזרה את האבנים ולחלץ את הילדים השבויים.

בעיניי אינדיאנה ג'ונס הוא קלאסיקה, אבל לדעתי זה לא כל כך הרפתקת מו"ד, כי משתמשים שם יותר מדי ברובים ואקדחים, שלדעתי שימוש בהם בהרפתקה יהרוס אותה לגמרי

אינדיאנה ג'ונס הוא קלאסיקה, אבל לדעתי זה לא כל כך הרפתקת מו"ד, כי משתמשים שם יותר מדי ברובים ואקדחים
יותר הולכים שם מכות. ויש גם את הסצנה עם הכמעט-קרב-חרבות שנפתר ביריית אקדח בסרט הראשון ואז הופך לקרב חרבות של ממש בסרט השלישי.

בעיניי אינדיאנה ג'ונס הוא קלאסיקה, אבל לדעתי זה לא כל כך הרפתקת מו"ד, כי משתמשים שם יותר מדי ברובים ואקדחים, שלדעתי שימוש בהם בהרפתקה יהרוס אותה לגמרי

רובים ואקדחים היו חלק ממו"ד כבר הרבה מאוד זמן. האמת שאני כן מסכים על זה בהקשר של רוב הסרטים, אבל בסרט השני ספציפית אינדי לא נלחם בנאצים אלא במאמינים של כת הודית מסורתית. למעשה, בסרט אין כמעט בכלל שימוש ברובים ואקדחים חוץ מבסצנת הסטאפ, אז הבשר העיקרי של הסרט מרגיש מאוד מתאים טכנולוגית לקמפיין די אן די. אנשים משתמשים בחרבות ואלות ואפילו קסם, ואינדי משתמש כמעט אקסקלוסיבית בשוט ובידיים. יש אפילו סצנה שבה אינדי בא לשלוף את האקדח, קולט שהוא לא עליו, ואז נכנס לקרב חרבות גדול.

גם ocean 11 הוא סרט משחק תפקידים, אם כי מודרני 😉
הסיפור הקבוע על אושן אילבן זה הזמן שבו המפקד האלמוני לקח אותי לראות את הסרט ( בקולנוע, הרבה לפני דברים כמו קורונה שהפריעו לנו). נרדם רבע שעה לתוך הסרט, התעורר רבע שעה לפני הסוף וביציאה מהסרט התלונן שהסרט קצר נורא ולא האמין שהוא ישן שעה ומשהו מתוכו.

אני תוהה האם להכניס לכאן את "משחקי הרעב", למרות שהקטע של צפיה, מעקב ונראות הרבה יותר חזק שם מאשר במ"ת.

יש גם סרט חמוד בטירוף של פירס ברוסנן ואמה תומפסון בשם "אהבה בועטת" שנופל לקטע של "חבורה שיוצאת במסע להשיג משהו" - אבל שוב, בלי קסם, בלי דמויות שמאופיינות על ידי גזע/מקצוע/דרגה זה מרגיש הרבה פחות מו"ד מאשר איזשהו משחק תפקידים גנרי, ז"א, גם "זה" או כל סרט אימה אחר יכול להיות סרט מודי אם לא מכניסים את הקטע הזה שבעיקר מאפיין את מו"ד.

אבל הנה מחשבה אחרת - הנוקמים של מרבל בתור סרט מד"בי. יש חבורה מאופיינת ( נכון, זה לא הגזעים המו"דים, אבל זה עדיין מקצוע / דרגה) ויש קרב אפי בסוף עם המון נק"נ.

חשבתי פעם לעשות הרפתקה על פי קו העלילה הזה, אבל נתקעתי כי לא ידעתי איך להכניס לשם מפלצות (בגלל שהשחקנים שלי ממש אוהבים קרבות עם כל מיני יצורים).

לאור הדיון על כך שיוצא סרט מו"ד חדש, אני תוהה לעצמי - מהו הסרט "הכי מו"ד" שראיתי עד כה?

התשובה הראשונה שקפצה לי לראש - ווילו והנסיכה. זה בגדול הנסיון של ג'ורג' לוקאס לעשות משהו כמו שר הטבעות רק בעולם משלו וזה ממש נראה כמו הרפתקה שמישהו די מוכשר כתב בבית.

התשובה השנייה - סרט האייטיז "הגוניס" - זה אמנם לא סרט פנטזיה, אבל יש לנו חבורה, יש לנו אוצר והכי חשוב - יש לנו מבוך מלא מלכודות וחידות מהסוג שכל שה"מ במו"ד בקופסאות שהיה רוצה להראות שהוא מתוחכם ואין אצלו רק קרבות היה מת לכתוב. בעצם, אני חושב שכל שה"מ שאני מכיר שראה את הסרט גנב ממנו לפחות חידה/מלכודת או שתיים.

דעתכם?
תופתע...

Life is Life. סרט התבגרות בספרדית, בנטפליקס. יש בו הכל; אוצר פנטסטי שהילדים מחפשים אחריו, קבוצה של בני נוער, כל אחד עם סיפור רקע, יכולות, קשרים ו"תת-משימה" משל עצמו, חפצים שאולי לא קסומים, אבל שימוש חכם בהם עוזר לדמויות להערים ולגבור על העבריינים שרודפים אחריהן, מסגרת זמן שדוחקת בדמויות להמשיך קדימה, התקלויות לא צפויות, דמויות שמשתנות מהתחלת המסע עד סופו...

אני חייב לומר שהסרט Uncharted שהיה בקולנוע לפני כמה חודשים הרגיש ממש הרפתקת מבוכים ודרקונים. בזמן הצפייה עם חברים ממש צחקנו איך טום הולנד עולה בדרגות במהלך הסרט ולכן דברים שהוא לא יכול לעשות בתחילת הסרט הופכים לטריוויאליים כשהוא מקבל עוד יכולות מקצוע, ודיברנו על איך "טום הולנד עשה dump לכריזמה אז הוא בהכרח לא יצליח בשום ניסיון דיבור, אבל מארק וולברג עשה dump דווקא לזריזות ומיקסם כריזמה אז כל השקרים שלו תמיד עובדים אבל הוא אף פעם לא יכול לרוץ בגלל ה'פציעה הישנה ברגל'". זה הפך את הצפייה בסרט למצחיקה הרבה יותר.

The Gamers 2: Dorkness Rising

המסר של הסרט די מעפן (אם המנחה עושה ריילרואודינג חסר תקנה, תזרמו) אבל יש בו את כל יתר הדברים שהייתם מצפים: גובלינים, אל-מתים, נינג'ות, מכשף רשע, מעורבות אלוהית underwhelming, עורך דין חוקים, שחקנית חדשה שמתגלה כ-powergamer קיצונית, השחקן שכל הדמויות שלו הן בדיחה והדמות שלו היא תוהו ניטרלית אבל יותר כמו תוהו מטומטמת, ופייטן שנהרג אז מגיע פייטן חדש עם שם דומה. שוב. ושוב. ושוב.

נכון, להציע את הסרט הזה זו רמאות. ובכל זאת.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה