• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מה הסרט הכי מו"די בעיניכם?

The Gamers 2: Dorkness Rising

המסר של הסרט די מעפן (אם המנחה עושה ריילרואודינג חסר תקנה, תזרמו) אבל יש בו את כל יתר הדברים שהייתם מצפים: גובלינים, אל-מתים, נינג'ות, מכשף רשע, מעורבות אלוהית underwhelming, עורך דין חוקים, שחקנית חדשה שמתגלה כ-powergamer קיצונית, השחקן שכל הדמויות שלו הן בדיחה והדמות שלו היא תוהו ניטרלית אבל יותר כמו תוהו מטומטמת, ופייטן שנהרג אז מגיע פייטן חדש עם שם דומה. שוב. ושוב. ושוב.

נכון, להציע את הסרט הזה זו רמאות. ובכל זאת.
יש לי מערכת יחסים של אהבה/שנאה עם הסרט הזה, חחחח

אבל זה יפה לראות שכל הבדיחות והtropes היו קיימים מאז ומתמיד.

אגב, אני יודע שזה גם לא ממש קשור למו"ד, אבל הטרילוגיה המקורית של מלחמת הכוכבים די מזכירה קמפיין מו"ד

חשבתי פעם לעשות הרפתקה על פי קו העלילה הזה, אבל נתקעתי כי לא ידעתי איך להכניס לשם מפלצות (בגלל שהשחקנים שלי ממש אוהבים קרבות עם כל מיני יצורים).
למישהו יש רעיון לדרך שבה אפשר לשלב מפלצות בזה?

לאור הדיון על כך שיוצא סרט מו"ד חדש, אני תוהה לעצמי - מהו הסרט "הכי מו"ד" שראיתי עד כה?
הרבה סרטים עולים לי לראש חוץ מסרטי מו״ד 1 ו- 2, שהמונח מו״ד הוא מהם והלאה.

סרט שהרגיש לי כמו מו״ד? Star Wars 4. חבורה בדרגה ראשונה שנגררת מפה לשם בהתאם להתלהבות של השה״מ.
עוד סרט? Warcraft, למרות שאם להיות כן גררתי את אשתי לראות אותו בסופ״ש הראשון הפנוי שלנו אחרי אחת הלידות, שנינו נרדמנו והסדרן העיר אותנו בסוף. אחל׳ה סרט. אה, וקצר מדי.

וילו והנסיכה ו-Star wars בהחלט ממלאים את רוב המשבצות מבחינתי - חבורה, מגוון תפקידים, קסם, עזיבת הבית למסע ארוך רווי קשיים במהלכו מתפתחים.

יש המון סרטי ילדות שבוודאי השפיעו על משחק התפקידים שלי: אינדיאנה ג'ונס (מלכודות וחידות), הסיפור שלא נגמר, הנסיכה הקסומה, קונאן, חבורת הBMX (לא באמת, אבל בחיי שאין יותר אייטיז מזה), רובין הוד ועוד רבים וטובים וגם לא כל כך טובים.

אחד האהובים עלי הוא צרות גדולות בצ'ינהטאון שאפילו המרתי להרפתקת הנשגבים עם נסיכת עיני הברקת, לו-פאן אל/רוח מקוללת וכמובן שלושת הסופות (3 Storms) כנזירי דמי דרקון אולטימטיבים עם אומנויות לחימה יסודניות.

וילו והנסיכה ו-Star wars בהחלט ממלאים את רוב המשבצות מבחינתי - חבורה, מגוון תפקידים, קסם, עזיבת הבית למסע ארוך רווי קשיים במהלכו מתפתחים.

יש המון סרטי ילדות שבוודאי השפיעו על משחק התפקידים שלי: אינדיאנה ג'ונס (מלכודות וחידות), הסיפור שלא נגמר, הנסיכה הקסומה, קונאן, חבורת הBMX (לא באמת, אבל בחיי שאין יותר אייטיז מזה), רובין הוד ועוד רבים וטובים וגם לא כל כך טובים.

אחד האהובים עלי הוא צרות גדולות בצ'ינהטאון שאפילו המרתי להרפתקת הנשגבים עם נסיכת עיני הברקת, לו-פאן אל/רוח מקוללת וכמובן שלושת הסופות (3 Storms) כנזירי דמי דרקון אולטימטיבים עם אומנויות לחימה יסודניות.
לא ממש סרטים, אבל הסדרות של הBBC, מרלין ורובין הוד (מ2007 או משהו) גם די מו"דיות. בעיקר רובין הוד

צרות גדולות בצ'ינהטאון שאפילו המרתי להרפתקת הנשגבים
אההה, הסרט הזה הוא מו"ד לגמרי - אפילו יש שם זחילת מבוך!
נדמה לי שראיתי אותו בניינטיז ורציתי להמיר את 3 הסופות למו"ד בקופסאות אבל לא באמת עשיתי את זה כי הם הרגישו חזקים מידי.

מצטרף לכל מי שציין את מלחמת הכוכבים: תקווה חדשה. או סרטי מלחמת הכוכבים המקוריים ככלל. הרעיון של נער כפרי מאמצע שום מקום ובלי ממש מיומנויות שמגלה שיש לו מורשת מפוארת ומתפתח בהדרגה לגיבור הוא רעיון מאוד מו"די (תשוו את זה, למשל, לרוב הגיבורים בנוסע השמיני או בבבילון 5, שהם אנשי מקצוע\אנשי צבא מנוסים ובוגרים כבר בתחילת הסיפור).

(יש לציין גם ש"הכוח" בטרילוגיה המקורית של מלחמת הכוכבים יחסית מוגבל בהיקפו, כששיא העוצמה הוא כמובן בצד האפל שמגיע עד כדי הטלת ברקים, בצד האור מקסימום משתמשים ביכולות פסיוניות מהקופסה הבסיסית של Traveller או לחשים חלשים יחסית במו"ד. בסרטים ובשאר המדיה שלאחר מכן, ה"כוח" הפך להיות הרבה יותר חזק גם בצד האור).

זכורה לי במעומעם סדרה מצוירת מהאייטיז בשם "Thundarr the Barbarian", שהייתה אם אני זוכר נכון מאוד מו"ד OSR בניחוח Gonzo. זה פוסט-אפוקליפטי אבל עם מכשפים לצד הטכנולוגיה, עם קרבות בוס מטורפים והרפתקאות משונות במיוחד. ממש קמפיין Kitchen Sink מו"די.

עריכה אחרונה:
ם סדרה מצוירת מהאייטיז בשם "Thundarr the Barbarian", שהייתה אם אני זוכר נכון מאוד מו"ד OSR בניחוח Gonzo. זה פוסט-אפוקליפטי אבל עם מכשפים לצד הטכנולוגיה, עם קרבות בוס מטורפים והרפתקאות משונות במיוחד. ממש קמפיין Kitchen Sink מו"די.
לא מכיר את הסדרה הזו, אבל עיון בערך הוויקיפדיה שלה הביא אותי לסדרה שאני כן זוכר במעומעם מהערוץ הראשון (והיחיד דאז) באייטיז - בלאקסטאר

זכרתי את הקטע עם החרב שעשויה מגביש ויורה קרני אנרגיה, שהיא בעצם רק חצי חרב - לרשע הראשי יש את החצי השני ואם מחברים אותן אז מקבלים נשק-על.
ולגמדים המצחיקים שעוזרים לגיבור קוראים "טרוביטים" - כשקראתי את ההוביט בערך בשנת 1987 או 1988 כבר לא זכרתי את הקטע הזה, אבל אני די בטוח שהוא היה לי איפשהו בראש בתת מודע.

לאחר שצפיתי בו פעם שניחה, אני רוצה לציין את RRR, הסרט ההודי המדהים שהדמויות הראשיות שלו פשוט מרגישות מכל בחינה כמו גיבורים במו"ד- גיבורים עוצמתיים וגדולים מהחיים שמסוגלים לעשות את הבלתי אפשרי בצורה הכי אפית שאפשר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה