• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז מהדורה שלישית לים השביעי

משחקי התפקידים שעוסק בצוות של פיראטים בעולם מערכה שמבוסס על כדור הארץ זוכה למהדורה שלישית.
המשחק עבר מספר ידיים וכעת הוא בבעלות Studio Agate, חברה צרפתית שקיבלה את הזיכיון מכאוסיום.

יצא לי לשחק פעם במהדורה השנייה ועל אף שכחד״פ היא הייתה נחמדה מאוד, השיטה עצמה הייתה מסורבלת…
המהדורה החדשה אמורה להיות תואמת לאחור אבל מצד שני הם מדברים על שינויים מהותיים במכאניקה, אז קצת לא ברור.

ממה שאני מבין, השיטה החדשה תואמת לאחור רק מבחינת הפלאפ – היא משתמשת בעולם של המהדורה השניה עם פער של 10 שנים, כך שספרי המהדורה השניה נחשבים קאנוניים ואין סתירות היסטוריות.
המכאניקה שונה.

הבנתי את זה, אבל ההבהרה הזו מגיעה רק לאחר שבהתחלה הם מכריזים על תאימות לאחור.
גם נושא הפלאף לא הכי ברור - אם עבר עשור, אז ספרי הלור הישנים פחות רלוונטיים.

זה בערך כמו להגיד שאפשר להשתמש בספר מערכה של מערכות נשכחות מהדורה 3 במהדורה חמש. זה נכון שלא עשו רטרו להיסטוריה של העולם, אבל העולם התקדם מאז

בכל מקרה, זה בעיקר ניטפוק וכן מעניין אותי מה יצא לאור.

בזמנו יוסי גורביץ המנוח ביקר את תוכן המשחק בכך שבגרסה שלו לעולם שלנו אין את יבשת אמריקה ובלי יבשת אמריקה כל נושא הפיראטיות באוקיינוס האטלנטי די חסר תכלית.

עריכה אחרונה:
וואלה אני זוכר לטובה מאוד את המכאניקה, המהדורה השנייה הייתה אחת השיטות הכי סיפוריות שנתקלתי בהן ואוהבתי את הרעיון
יאמר שאני מתגעגע קצת למהדורה הראשנה שהייתה כל כך מיקרו בתכונות שלה שזה הפך למעניין.

עוד לא הספקתי לעבור על המכאניקה החדשה, אבל כעיקרון זה תמיד היה ת'מה נהדרת למשחקים

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה