• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 מבוכים ודרקונים 5: למה אין שם את הלחש קביעות?

פעמים רבות הדמויות שלי ביקשו ממני "אין איזה אשף עוצמתי שיכול להפוך את הלחש שלי לקבוע?" וממש עצבן אותם שאין לחש כזה.
בפאת'פיינדר (לפחות במהדורה 1) יש לחש בשם קביעות ההופך לחשים אחרים לקבועים, תחת הגבלות מסוימות. למה במו"ד 5 אין כזה לחש?
אם יש לזה סיבה מכנית, אשמח לקבל אותה. אם אין, אני מתכונן לעבור על כל הלחשים ולעשות רשימה של לחשים שאותם אפשר להפוך לקבועים על ידי הטלת הלחש קביעות כלחש מדרג הגבוה ב2 מהלחש אותו הופכים לקבוע (לחשים דרג 8 /9 יצריכו יחידת לחש מדרג 9).

התשובה הטובה ביותר
בסופו של דבר, מהדורה 5 היא מהדורה פשטנית יותר ממהדורות ושיטות קודמות, ועיקרון שעומד בבסיס העיצוב שלה הוא להפטר מרכבות תוספים. אחת הדרכים שלהם לעשות זאת הייתה בהורדת חפצי קסם מהסטטוס שלהם כדרושים למשחק (אם כי כמה הם הצליחו זו שאלה לדיון אחר), דרך אחרת- היא להגביל את כמות ה"באפים" שדמות יכולה לקבל מלחשים דרך מכאניקת הריכוז.

לחש קביעות עומד בניגוד מוחלט למכאניקת הריכוז.

אם אתה מתעקש ליצור גרסה של לחש קביעות בעצמך, אני אטען שהוא בבירור לחש דרג 9, בלי קשר לאיזה לחש הוא "מקבע". יותר מזה, גם אטען שהוא יהיה צריך להיות חד פעמי, ושכל אשף שמטיל אותו יוכל לשמור על קביעות של לחש אחד בלבד.
ממש לא. 200 זהב כשאתה בדרגה 17 זה אמור להיות ממש ממש מעט... שעת עבודה גם היא חסרת משמעות, כי אתה פשוט אומר "אני עובד שעה, ואז מחכה את כל שאר היום, מנוחה ארוכה, יום חדש. אוקיי, עכשיו אני עושה X" זה חסר חשיבות.
אתה באמת יכול ליצור תיק כזה. אבל הוא לא יתקרב לעוצמה של תיק רב פעמי.
צריך גם להטיל את הלחשים בתוך התיק, או שזה אולי ייחשב תזוזה של 3 מטר ממקום ההטלה.
צריך גם לחשוב על דרך לשחרר את הלחשים, על ידי עשיית תנאי, אבל התנאים של אות שחרור הם קצת מוזרים.
אתה הרי לא רוצה לבזבז את כל התחמושת על מפלצת אחת, אז צריך לעשות משהו כמו מיספור. "לחש 1 פועל אם אני אומר מספר שגדול מ1" וכן הלאה, ומשחררים את הכמות הנצרכת.
אפשר גם לעשות מערכת שמחדשת את הסדר בכל פעם איכשהו. השקעתי בזה הרבה מחשבה ולא מצאתי פתרון מושלם, אבל זה כנראה אפשרי.

אבל הוא לא יתקרב לעוצמה של תיק רב פעמי.
וכאן חוזרים למה שאמרתי קודם, שלחש בעל השפעה מיידית, בין אם היא מופעלת בהטלה או לאחר מכן, לא ניתן להיות קבוע על ידי הלחש קביעות.
לכן כל הדיון הזה על אות משמר הוא עקר.

אתה באמת יכול ליצור תיק כזה. אבל הוא לא יתקרב לעוצמה של תיק רב פעמי.

אני לא יודע למה הנחת שלחש קביעות יהפוך את הסמל לרב פעמי. ב3.5, מה שהלחש עשה היה להפוך את המשך של הלחש לUntil Dispelled, שזה כבר המשך של הסמל. וGlyph of Warding לא היה כלול בכלל ברשימה.

וכאן חוזרים למה שאמרתי קודם, שלחש בעל השפעה מיידית, בין אם היא מופעלת בהטלה או לאחר מכן, לא ניתן להיות קבוע על ידי הלחש קביעות.
צודק. ראיתי בעבר שכן, אבל בדקתי ובאמת לא.
אבל עדיין, אפשר להטיל כמה פעמים Shrink item עם קביעות על סלעים גדולים, ולזרוק כמה עשרות כאלו בבת אחת על צבא, ולמחוק אותו. (כן,כן. אתה תגלגל נזק לכל חייל, אני יודע.)

צודק. ראיתי בעבר שכן, אבל בדקתי ובאמת לא.
אבל עדיין, אפשר להטיל כמה פעמים Shrink item עם קביעות על סלעים גדולים, ולזרוק כמה עשרות כאלו בבת אחת על צבא, ולמחוק אותו. (כן,כן. אתה תגלגל נזק לכל חייל, אני יודע.)
אשף ברמה 17 יכול בכל מקרה לעשות את אותו הדבר עם הטלת כמה פעמים "מטר מטאורים" שזורק סלעים בוערים.

אשף ברמה 17 יכול בכל מקרה לעשות את אותו הדבר עם הטלת כמה פעמים "מטר מטאורים" שזורק סלעים בוערים.
זה רק פעם ביום. אני מדבר על טבעות שצפופות באבנים מוקטנות, יש לך מחסניות שלמות על הידיים. אתה יכול להרוג טאראסק על ידי פשוט לזרוק עליו טבעת אחת.
זה דורש הרבה ימי הטלה, אבל תעשה את זה בזמנך הפנוי.

זה רק פעם ביום. אני מדבר על טבעות שצפופות באבנים מוקטנות, יש לך מחסניות שלמות על הידיים. אתה יכול להרוג טאראסק על ידי פשוט לזרוק עליו טבעת אחת.
זה דורש הרבה ימי הטלה, אבל תעשה את זה בזמנך הפנוי.

דברים כאלה הם הסיבה שהלחש קביעות, ב3.5, דרש תשלום נקודות ניסיון בשביל ההטלה. אז לא יכולת לעשות "ספאם" בלי השלכות. מהדורה 5 לא תומכת בשימוש בנקודות ניסיון כבמשאב. אפשר לתת מחיר במטבעות זהב, אבל זה לא יהיה מספיק כדי לאזן את זה. זו עוד אחת מהסיבות שהלחש כבר לא איתנו.

הנה עוד אחד שהייתי מת לנסות: להטיל על עצמי Reduce person עם קביעות, 3 פעמים, ואז לעשות לאויב את התרגיל "אנטמן ותאנוס".
כמובן לשים על עצמי קודם 2 Resistance עם קביעות שיגנו מפני חומצה ומחיצה.
תגיד שזה לא שווה 2500 אקס פי!!!

דברים כאלה הם הסיבה שהלחש קביעות
אני לא בטוח שזו הסיבה להיעדר של הלחש. זו אולי אחת הסיבות, אבל לא הסיבה. הרי אפשר היה לחשוב על ניסוח מגביל יותר של הלחש אם זו הייתה הבעיה.
בסופו של דבר הכל ענין של סגנון משחק - אם הגעת במטרה לנסות ולתמרן את הכתוב רק כדי להיות ״חזק יותר״ במשחק, אתה תעשה את זה עם כל דבר, לא רק עם הלחש קביעות.

בסופו של דבר, מהדורה 5 היא מהדורה פשטנית יותר ממהדורות ושיטות קודמות, ועיקרון שעומד בבסיס העיצוב שלה הוא להפטר מרכבות תוספים. אחת הדרכים שלהם לעשות זאת הייתה בהורדת חפצי קסם מהסטטוס שלהם כדרושים למשחק (אם כי כמה הם הצליחו זו שאלה לדיון אחר), דרך אחרת- היא להגביל את כמות ה"באפים" שדמות יכולה לקבל מלחשים דרך מכאניקת הריכוז.

לחש קביעות עומד בניגוד מוחלט למכאניקת הריכוז.

אם אתה מתעקש ליצור גרסה של לחש קביעות בעצמך, אני אטען שהוא בבירור לחש דרג 9, בלי קשר לאיזה לחש הוא "מקבע". יותר מזה, גם אטען שהוא יהיה צריך להיות חד פעמי, ושכל אשף שמטיל אותו יוכל לשמור על קביעות של לחש אחד בלבד.
בדיוק מה שבאתי לומר.
ד.א. קביעות היא ממש, ממש שבורה. דמיינו לכם enhance ability קבוע או משהו. אני הייתי הופך את זה ללחש הבא:
Permanence
9th level Transmutation
V, S, M (1,000 GP worth of silver dust per level of the spell affected)
Choose a creature, an object or an area affected by a spell. Rubbing the silver dust on the creature, or spreading it on the affected area, you seal the magical energies in it, protecting them from expiring. The affected spell's duration becomes permanent. A creature can only benefit from this spell once.

טיפה מצחיק, אבל זה קומבו שיכול לעבוד לגמרי עם החוקים הקיימים ולא דורש לחש קביעות. זה דורש ממך להניח כמה דברים על איך שBag of Holding עובד, אבל RAW אין עם זה שום בעיה. Glyph of Warding לחש די מגוחך.

בכל מקרה, הלחש קביעות נמחק כדי למנוע את הדברים השבורים שקרו ב3.5. שים לב שהוסיפו מכניקה חדשה בשביל להפוך לחשים לקבועים - יש לחשים שאומרים שאם מטילים אותם כל יום במשך שנה באותו מקום הם הופכים לקבועים. אם אתה מתכנן ליצור לחש קביעות, אני מציע שפשוט תגיד שאפשר להשתמש בו רק על לחשים שיש להם את המאפיין הזה.
למה Glyph זה אחלה לחש. שימושי בתור שה"ם אם אתה רוצה ליצור ספרים/דלתות/תיבות/ארונות ממולכדים. אני נותן לשחקנים שלי גם את האפשרות להפעיל את הגלופה ידנית אם היא בטווח הראייה שלהם, בתור פעולה. זה יכול להפוך כל אבן שתמצא לרימון יד קסום ויקר מאוד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה