• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מבוכים ודרקונים-שר הטבעות

גלגול נשמות?
נשמות האדם אינן מתגלגלות- הן יוצאות לגורל בלתי ידוע, אם אפשרות "בילט-אין" לחזרה בתחחית המתים האפוקליפטית.
לי זה מזכיר יותר את התפיסה היודו-נוצרית, מאשר את זו המזרחית, העוסקת בגלגול נשמות.

גלגול נשמות, לעומת זאת, מתרחש אצל האלפים.

אלדריון אמר/ה:
גלגול נשמות?
נשמות האדם אינן מתגלגלות- הן יוצאות לגורל בלתי ידוע, אם אפשרות "בילט-אין" לחזרה בתחחית המתים האפוקליפטית.
לי זה מזכיר יותר את התפיסה היודו-נוצרית, מאשר את זו המזרחית, העוסקת בגלגול נשמות.

גלגול נשמות, לעומת זאת, מתרחש אצל האלפים.
כשדיברתי על גלגול נשמות התייחסתי בדיוק לבני-הלילית, והודעתי הקודמת דיברה על תפיסת העולם הכללית בספר, ולא על שום גזע במיוחד. התכוונתי שבין השאר ניכר דימיון לאמונה בגלגול נשמות, כשכמובן לא התייחסתי לבני האדם.

Lionhart אמר/ה:
מצ טער שאני מפריע לדיון עם בורות שלי, אבל ממתי נשמות של אלפים מתגלגלות,
הן לא עוברות ל... (איך קוראים לארץ האלים??)

א. ואלינור היא "ארץ האלים" (בדרך כלל מכונה "ארץ האלמוות" או משהו כזה).

ב. הנשמה עוברת להיכלות מנדוס. העלפים מחכים שם לגוף הבא שלהם (קרי, ללידה הבאה - הגילגול הבא). ככל שהעלף מבצע יותר מעשים רעים, הוא מבלה יותר זמן בהיכלות מנדוס. לבי-אדם יש היכל מיוחד, שלאחר שהם מגיעים אליו ו"מרצים את עונשם", הם מגיעים למקום "לא ידוע".

אלדריון אמר/ה:
הקוסם הסקרן אמר/ה:
אלדריון.

אינך סותר את דברי.

לא תודה ולהתראות.

דווקא כן- אני טוען שמלקור מת כאחד האדם.
אתה טענת טענה הפוכה.

מצטער. בלבלתי אותך עם מישהו אחר.

מלקור הוא ולאר - בן אלמוות. הוא לא מבניו של ארו. הוא חלק ממחשבתו של ארו. הוא לא יכול למות כי הוא לא אמור למות. מקסימום יגורש (מה שקרה לו בסופו של דבר). הוא נכבל באזיקים מיוחדים וגורש מעבר לגבולות העולם. הוא לא משפיע יותר. עבר זמנו של הקשיש. הוא יחזור רק באחרית הימים כתושלם היצירה של ארו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה