• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מבוכים ודרקונים-שר הטבעות

נועם אמר/ה:
אני וחברי משחקים מו''ד אבל בדרך שונה.
אנחנו מחשקים את הדמויות של שר הטבעות, למשל "גנדלף", "אורגוואן"
לדעתכם זה שיטה יפה?

תגיד פייטר למה אתה רושם את זה שוב? הרי היה כבר ת'רד כזה שנפתח על ידיך... למה להרגיז למה?

מצטער לבשר לך זאת, יקירי המג, אך מלקור אכן מת;
איינור, מרגע שלבשו צורה מוחשית, בהחלט יכולים למות (דוגמאות: מליין המיא, אישתו של תינגול מלך דוריאת, באלרוגים שונים, סארומאן בסוף דרכו, וגנדלף האפור [שהושב לחיים בדרך נס, אבל זה כבר סיפור אחר]. כולם היו איינור, יישויות מלאכיות, שמרגע שלבשו צורה חומרית וקיבלו את היכולת להשפיע על העולם, אך גם למות ולחלוף ממנו).

כמובן, נשמתו ממשיכה להתקיים בריק, אין זו סתירה (ככלל, אצל טולקין המוות הנו עזיבת הנשמה את הגוף; הנשמה עצמה נותרת שלמה).

נ.ב
רצוי שתבדוק את עצמך בטרם אתה מתקן מישהו, כל וחומר כשאתה עושה זאת בפונט מודגש.

אלדריון אמר/ה:
איינור, מרגע שלבשו צורה מוחשית, בהחלט יכולים למות (דוגמאות: מליין המיא, אישתו של תינגול מלך דוריאת, באלרוגים שונים, סארומאן בסוף דרכו, וגנדלף האפור [שהושב לחיים בדרך נס, אבל זה כבר סיפור אחר]. כולם היו איינור, יישויות מלאכיות, שמרגע שלבשו צורה חומרית וקיבלו את היכולת להשפיע על העולם, אך גם למות ולחלוף ממנו).

כמובן, נשמתו ממשיכה להתקיים בריק, אין זו סתירה (ככלל, אצל טולקין המוות הנו עזיבת הנשמה את הגוף; הנשמה עצמה נותרת שלמה).

נ.ב
נכון, אבל זה עניין של הגדרה. האם גירוש לא מתאים כאן יותר ממוות?
הרי האיינור היו 'חיים' גם לפני שקיבלו התגשמות חומרית על ארדה. הם יותר נשלחו לארדה מאשר 'נולדו' לשם. לכן אם כשהאיינור מקבלים התגשמות חומרית הם לא 'נולדים', הרי גם כשהאיינור נהרסים בהתגשמותם החומרית הם לא 'מתים'. יש כאן מעין גלגול אנרגיה, שינויים של מצב הצבירה, הבדלים בקיום, אך לא הפסקה שלו.
אני, בכל מקרה, מעדיף לכנות את המעשה שנעשה למלקור 'גירוש', 'נידוי' או 'כליאה' בריק מאשר מותו.

shay5525 אמר/ה:
אלדריון אמר/ה:

נ.ב
הרי האיינור היו 'חיים' גם לפני שקיבלו התגשמות חומרית על ארדה. הם יותר נשלחו לארדה מאשר 'נולדו' לשם. לכן אם כשהאיינור מקבלים התגשמות חומרית הם לא 'נולדים', הרי גם כשהאיינור נהרסים בהתגשמותם החומרית הם לא 'מתים'. יש כאן מעין גלגול אנרגיה, שינויים של מצב הצבירה, הבדלים בקיום, אך לא הפסקה שלו.
אני, בכל מקרה, מעדיף לכנות את המעשה שנעשה למלקור 'גירוש', 'נידוי' או 'כליאה' בריק מאשר מותו.

עניין של הגדרה, כפי שאתה אומר.
שים לב, מצד שני, שלפי הגדרה זו אף אחד בעולם לא מת-
גם נשמות האדם חוזרות אל ארו, לגורל לא ידוע.

אני מסכים עם אלדריון, שכן הברבה יותר מתאים שאותו איינור ימות, מאשר יגורש. יגרוש נשמע כמו משהו זמני, משהו שאפשר בקלות לחזור ממנו (טוב, עם קצת כוח בכל אופן), אך מוות לעומת זאת מהווה משהו שהוא בהחלט, הרבה ט=יותר קבוע, הרבה יותר חזק.
כי אם אני הורג מישהו אני מסיים אותו, שאני מגרש מישהו, אני משעה אותו.

אלדריון אמר/ה:
shay5525 אמר/ה:
אלדריון אמר/ה:

נ.ב

עניין של הגדרה, כפי שאתה אומר.
שים לב, מצד שני, שלפי הגדרה זו אף אחד בעולם לא מת-
גם נשמות האדם חוזרות אל ארו, לגורל לא ידוע.
My point exactly!
אני מדבר כבר שנים על תפיסת העולם הזאת של טולקין, שמזכירה קצת גלגול נשמות ובכלל דומה למיני תפיסות דתיות (כמו למשל היצירה של האיינור משירתו של ארו). מוזר, ולא מתאים לתדמית ההצהרתית של טולקין. אבל אני אוהב אותו כמו שהוא. :wink: (מוג'הידין! מוג'הידין! מוג'הידין! מוג'הידין!)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה