טוב קוסם אני לא אריב איתך, אני רק אודיע לאיש הזקן על הקללה.
בתודה,
מיינד רידר
בתודה,
מיינד רידר

MiNd ReaDeR אמר/ה:תודה רבה!![]()
עכשיו אני מבין, רק שאלה - לאן הוא גורש?!
נועם אמר/ה:אני וחברי משחקים מו''ד אבל בדרך שונה.
אנחנו מחשקים את הדמויות של שר הטבעות, למשל "גנדלף", "אורגוואן"
לדעתכם זה שיטה יפה?
נכון, אבל זה עניין של הגדרה. האם גירוש לא מתאים כאן יותר ממוות?אלדריון אמר/ה:מצטער לבשר לך זאת, יקירי המג, אך מלקור אכן מת;
איינור, מרגע שלבשו צורה מוחשית, בהחלט יכולים למות (דוגמאות: מליין המיא, אישתו של תינגול מלך דוריאת, באלרוגים שונים, סארומאן בסוף דרכו, וגנדלף האפור [שהושב לחיים בדרך נס, אבל זה כבר סיפור אחר]. כולם היו איינור, יישויות מלאכיות, שמרגע שלבשו צורה חומרית וקיבלו את היכולת להשפיע על העולם, אך גם למות ולחלוף ממנו).
כמובן, נשמתו ממשיכה להתקיים בריק, אין זו סתירה (ככלל, אצל טולקין המוות הנו עזיבת הנשמה את הגוף; הנשמה עצמה נותרת שלמה).
נ.ב
רצוי שתבדוק את עצמך בטרם אתה מתקן מישהו, כל וחומר כשאתה עושה זאת בפונט מודגש.
shay5525 אמר/ה:נכון, אבל זה עניין של הגדרה. האם גירוש לא מתאים כאן יותר ממוות?אלדריון אמר/ה:מצטער לבשר לך זאת, יקירי המג, אך מלקור אכן מת;
איינור, מרגע שלבשו צורה מוחשית, בהחלט יכולים למות (דוגמאות: מליין המיא, אישתו של תינגול מלך דוריאת, באלרוגים שונים, סארומאן בסוף דרכו, וגנדלף האפור [שהושב לחיים בדרך נס, אבל זה כבר סיפור אחר]. כולם היו איינור, יישויות מלאכיות, שמרגע שלבשו צורה חומרית וקיבלו את היכולת להשפיע על העולם, אך גם למות ולחלוף ממנו).
כמובן, נשמתו ממשיכה להתקיים בריק, אין זו סתירה (ככלל, אצל טולקין המוות הנו עזיבת הנשמה את הגוף; הנשמה עצמה נותרת שלמה).
נ.ב
הרי האיינור היו 'חיים' גם לפני שקיבלו התגשמות חומרית על ארדה. הם יותר נשלחו לארדה מאשר 'נולדו' לשם. לכן אם כשהאיינור מקבלים התגשמות חומרית הם לא 'נולדים', הרי גם כשהאיינור נהרסים בהתגשמותם החומרית הם לא 'מתים'. יש כאן מעין גלגול אנרגיה, שינויים של מצב הצבירה, הבדלים בקיום, אך לא הפסקה שלו.
אני, בכל מקרה, מעדיף לכנות את המעשה שנעשה למלקור 'גירוש', 'נידוי' או 'כליאה' בריק מאשר מותו.
My point exactly!אלדריון אמר/ה:shay5525 אמר/ה:נכון, אבל זה עניין של הגדרה. האם גירוש לא מתאים כאן יותר ממוות?אלדריון אמר/ה:מצטער לבשר לך זאת, יקירי המג, אך מלקור אכן מת;
נ.ב
הרי האיינור היו 'חיים' גם לפני שקיבלו התגשמות חומרית על ארדה. הם יותר נשלחו לארדה מאשר 'נולדו' לשם. לכן אם כשהאיינור מקבלים התגשמות חומרית הם לא 'נולדים', הרי גם כשהאיינור נהרסים בהתגשמותם החומרית הם לא 'מתים'. יש כאן מעין גלגול אנרגיה, שינויים של מצב הצבירה, הבדלים בקיום, אך לא הפסקה שלו.
אני, בכל מקרה, מעדיף לכנות את המעשה שנעשה למלקור 'גירוש', 'נידוי' או 'כליאה' בריק מאשר מותו.
עניין של הגדרה, כפי שאתה אומר.
שים לב, מצד שני, שלפי הגדרה זו אף אחד בעולם לא מת-
גם נשמות האדם חוזרות אל ארו, לגורל לא ידוע.