• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ערפדית (ניצחון לעיירה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
@דני לא הגבת לי.
דני- שוב בעניין הדדליין - רוי עדיין לא הכריז על תאריך הדדליין אז בינתיים הוא לא רלוונטי ואין שום סיבה להתייחס אליו.
אני לא יכול לחשוב על ניסוח יותר מדויק ממה שנסטרול רשם: "אתה לא מצביע למישהו כי הוא "הכי חשוד לדעתך", אתה מצביע לו אם אתה חושב שהוא מאפיונר. אלא אם כן יש דדליין, אז תמיד תצביע למי שהכי חשוד מבחינתך."
אם אתה לא בטוח שעוג הוא מאפיונר, אתה פועל נגד העיירה.
@the tiger לא חושב ש"ניסיון במשחק" הוא דבר שצריך להתייחס אליו. גם אנשים מנוסים עושים טעויות וגם אנשים שרק התחילו לשחק יכולים לפעול בצורה מבוקרת ובטוחה (במיוחד לאחר שגאלאן פרסם את המדריך שלו בעברית לשחקני מאפיה).

וואו, הרבה דברים לענות להם...

Dark sith אמר/ה:
הטייגר עשה משהו מאוד נכון. אני עושה אותו עכשיו על עוג.
https://www.pundak.co.il/forums/threads/34764/post-604298
רק שבניגוד להטייגר, אני לא סתם רשמתי "זה מה שסית' רשם בעץ", אלא האשמתי... שיהיה, למרות שלא הבנתי למה פשוט חזרת על כול מה שאמרתי בעץ. איפה התגובות לכול מה שרשמתי לך?

Dark sith אמר/ה:
נורא נוח להציג את אותי באור שלילי. שים לב שאתה הצגת רק את הדברים הרעים בזמן שאני הצגתי את הדברים כמו שהם.
אני לא אגיד שאתה ממהר ללינץ', כי צריך כבר לינץ', אבל אתה בהחלט עושה ישו כאן.
אבל אתה לא הצגת את הדברים עליי כהתגוננות, אלא כפשוט רשימת "ההודעות של עוג במאפיה". ככה שזה לא סותר שום טיעון שלי בכלל.
עושה ישו?

Dark sith אמר/ה:
אגב, עוג- אתה לא.באמת מאשים אותי. אתה רק כותב מה היה ומצביע לי.
אני לא חושב, אני רשמתי למה לדעתי ההתנהגות שלך מאפיונרית, רשמתי גם את דעתי על כול אחד מהמעשים שלך. איפה פספסתי כאן את "האשמה"?

Dark sith אמר/ה:
כל דבר במאפיה מתבסס על מילה כנגד מילה. אמת כנגד אמת או שקר כנגד אמת. אמת היא בעיני המתבונן. אגב, לא אני הוא זה שאמר שקשה להעביר טון באינטרנט. שאל את אלו שחשבו שאתה מתרגש מזה יותר מידי למה הם הגנו עלי. שאל שחקנים שאתה סומך עליהם (בהנחה שאתה אכן טעוני כמובן).
"טעוני", הכוונה לטאוני?
הבעיה שלי עם הביטוי "מילה נגד מילה" שלך זה שככה אתה בעצם משתיק דיון. אה, ואין מישהו שאני "סומך עליו", אני משאיר את האפשרויות שלי פתוחות. כול אחד יכול להיות מאפיונר.

the tiger אמר/ה:
1. וואו עוג קצת אגרסיביות, עברתי על הטיעונים שלך, וחוץ מהודעה המוזרה שלו, שהוא טוען שהיא בצחוק, והיא ככול הנראה כן(הרי האשמה הייתה מגוחכת) הבעיה היחידה בה הייתה שהוא לא הסביר ויצר בלבול, זה לא דבר טוב, אבל בהחלט יכול להיגרם מנוביות כמו ממאפיונריות, חוץ מזה הרבה מהטיעונים שלך די לא לגיטימים, צורת ההתנסחות של דארק סית הוא איש עיירה היא לא לגיטימית לדעתי, בתור איש עיירה אתה צריך לנסות להעביר לשאר העיירה מידע, לא להשתמש באמצעים רטורים בשביל לשכנע אותנו שאתה צודק,

2. חוץ מזה שבהרבה מקומות נטפלת לדברים קטנים (דארק סית מבטל הצבעה אקראית וזה חשוד בעניך?), או ההצגה השקרית של הדיון אם דארקמו (דארקמו לא הבין את סית התעצבן והצביע לו, סית הסביר את עצמו ודארקמו הבין וביטל הצבעה, שבשום שלב לא היה שם חדש, דארקמו אמר בעצמו שהוא הצביע בשביל להעביר את הנקודה שלו)

3. עכשיו אני מבין שאנחנו כבר די צריכים לעשות לינץ כי עוד רגע דדליין, אבל אני סתם ככה לקפוץ על מישהו לקבוע בביטחון שהוא מאפיונר זו לא הדרך, כן הוא בהחלט חשוד, אבל הוא מתנהג יותר כמו שחקן חדש מאשר כמו שחקן מאפיונר, אשמח אם תוכל להסביר את חל' מהטיעונים שלך (אלה שדיברתי עלייהם למעלה)
1. ליצור בלבול זה לא דבר טוב לעיירה, לא משנה ממי זה מגיע, וזה מה שבעצם סית' עשה- ולדעתי זה בכוונה. אני לא רואה את הבעיה בשימוש באמצעים רטוריים כדי להדגיש את הנקודה שלי (חשבתי לפני ששלחתי את ההודעה למחוק את זה משם, אבל לא היה לי כוח לערוך, כתבתי יותר מידי שם, אבל אני בסדר עם זה שזה שם).

2. אני לא חושב שעל דברים קטנים מותר "לוותר", לפחות לא לדעתי, אז גם את זה רשמתי שם. ויש מצב שאת הדיון עם דארקמו לא הבנתי, רשמתי שם מה שאני ראיתי שהלך שם, יש מצב שטעיתי

3. איזה טיעונים אתה רוצה שאני אסביר?
ונכון שאני "קופץ ללינץ'", אבל גם אם דארק סית' איש עיירה, לדעתי הוא אחד שפוגע יותר בעיירה מעוזר לה בגלל כול הבלבול שהוא יוצר.

Dark sith אמר/ה:
האמת היא שאני חושב שעוג מאפיונר כי הוא תקיף מאוד. זו אחת הנקודות שלי. וגם האינסטינקטים שלי אומרים לי את זה. צריך ללכת לפי תחושת הבטן.
לא האשמתי אותו בכלים. לא הצבעתי לו. הוא לא האשים אותי והצביע.
ואני לא יודע אם להגיד אם אני שחקן מנוסה או לא. זו החלטה של הסובבים אותי. אני לא בטוח אם זה נוטה לרעתי או טובתי.

אגב, ההצגה השקרית של המיני דיון שלי ושל דארקמו די מעצבנת. זה שקר לכל דבר. FYI.
אוקיי, אז הטיעון הראשון שלך הוא שאני תקיף, והשני... הוא אינסטינקטים ותחושות בטן? ברצינות?
אני לא אשקר, אני מצביע לך כי מתחילת המשחק בערך יש לי את ההרגשה שאתה מאפיונר, פשוט עברתי על העץ ומצאתי את ההוכחות שלי לתחושת בטן הזו. אתה יכול לקרוא לזה "עוג מגיב מאינסטינקטים", אבל יש לזה גיבוי של טענות.

ההצגה השקרית, מישהו יכול להגיד לי מה הלך שם אם אומרים שטעיתי בלהציג את זה?

גאלאן אמר/ה:
התחלתי לקרוא את ההודעה של עוג, הפסקתי באמצע ודילגתי לחלק התגובות.

אז, מר עוג היקר, אתה השתמשת באד הומינם החל מהרגע הראשון של ההודעה. אד הומינם, למי שמתעצל לקרוא ערכים באנגלית, זה "לתקוף את הטוען במקום את הטענה שלו". במילים אחרות, עוג מנסה להציג את דרק סית' בצורה רעה במקום להציג את מה שהוא אומר בצורה רעה. אני אפילו לא קראתי את כל ההודעה שלו (עובד על זה), אבל זה סגנון דיון אגרסיבי בצורה קיצונית. מבחינתי אם אין לו טיעון משביע רצון אני רואה את זה כדחיפה ללינץ'. אם יהיה לו אחד שישכנע אותי, זה סיפור אחר.

..ועכשיו ללכת לקרוא את ההודעה של עוג. רציתי להוציא את זה לפני שאני מתחיל לקרוא את הטיעונים-של-ממש שלו
הממ, פעם ראשונה שאני קורא על המושג "אד הומינם", אבל אוקיי. נכון, אולי תקפתי את דארק סית' קצת יותר ופחות את הטענות שלו, כי כמו שרשמתי מקודם, הלכתי לבדוק את ההודעות שלו בגלל ההרגשה שלי שהוא מאפיונר.
ובנוגע לדחיפה ללינץ', הסברתי את זה מעל זה. לדעתי גם אם דארק סית' אזרח הוא אזרח שפוגע בעיירה.

הקשר להודעה - אני (גאלאן) רשמתי שאני מתנגד ליצירת דיון סתם בעזרת טיעוני שווא. עוג עונה לי (והוא טעה בהודעה ההיא, אבל זה לא חשוב כרגע), ואז ירין אומר את אותו הדבר בדיוק במילים אחרות.
סית' רושם את ההודעה המדוברת. הוא אומר תאכלס מה שאני אומר, וכדי להדגים את הדעה שלו הוא מאשים האשמת שווא את ירין על כך שהוא אומר אותו הדבר כמו ירין ותוקף אותו על כך. או לפחות כך סית' טוען.
רגע.. אבל מה הטיעון שכנגד? הטיעון של עוג הוא שהמשפט הוא הדעה של סית', ושהוא האשים את ירין בהודעה המדוברת. אחרי שהוא ראה שהאשמה לא עבדה, עוג טוען שסית' נסוג וטען שהיה מדובר בבדיחה ולא בהאשמה אמיתית.

אוקיי.. אבל זה לא הגיוני. הטיעון של עוג לא יכול להיות הגיוני כשאתה זוכר את ההקשר. סית' *בדיוק אמר שטיעוני שווא פוגעים בעיירה, ובאותה ההודעה תקף כביכול את ירין*. לא יכול להיות שסית' התכוון לתקוף באמת את ירין - הוא בדיוק הטיף למה אסור לעשות את זה. הדרך היחידה לגרום למשפט של סית' להשמע מחשיד היא להתייחס אליו ללא הקשר.. שזה בדיוק מה שעוג עשה.

אבל.. זה לא הופך את עוג למאפיונר. לא בעיניי, לפחות. מבחינתי, זאת יכולה להיות טעות. זה קרה לפני הרבה עמודים, ועוג חזר להאשמה הזאת רק אחרי שהוא ראה אותה על ידי מישהו אחר. כשעוג האשים את סית', זה לחלוטין אפשרי שהוא לא זכר את ההקשר בעצמו. אבל לא כאן נגמרה ההודעה של עוג, יש עוד 4 אישומים כלפי סית'.
אתה בוחר להאמין לזה, אני בוחר שלא. לדעתי זה לחלוטין הסתייגות ממה שהיה גורם, אם הוא לא היה מסתייג, לסית' להיראות חשוד.

אוקיי. אז היה בלבול רציני בעמוד 4, אבל סית' הסביר את הכל וכולם יצאו מרוצים. הבלבול נגמר ברגע שסית' הסביר מה קרה. אבל למה עוג דיבר על זה בכלל.. הא, כדי להראות שיש "דפוס של הודעות מבלבלות אצל סית". אבל על איזה דפוס בדיוק אתה מדבר, עוג? אני לא רואה דפוס, אני רואה שאתה התבלבלת והוא הסביר את עצמו שוב פעם כדי לפתור את זה, ואפילו הצליח. זה לא מרגיש לי כמו "דפוס של דיבור מבלבל". להפך.

ואז דארקמו הצביע לסית', בגלל שסית' בלבל אותו. לא בגלל טיעון #1 שלך, אלא בגלל שסית' דיבר בצורה שבלבלה את דארקמו. ואז סית' הסביר את עצמו, ודארקמו אמר שעכשיו הוא הבין ואין בעיה והסיר את ההצבעה בשמחה. אני לא אוהב את השימוש של דארקמו בהצבעות ככה, אבל להגיד את האמת? שניהם היו לגמרי בסדר פה.
..וזה לא מה שאתה רושם בהודעה שלך, מצטער. אתה מציג את ההסבר של סית' (שדארקמו ראה כהסבר לגיטימי ואפילו אמר שסית עבר ללהסביר בצורה ברורה מאוד!) וטוען שהוא לא להסביר, "רק לצטט". אופס. ממש כמו בבלבול של עמוד 4, לא היה ברור מי אומר למי מה. וממש כמו בעמוד 4, סית' הסביר את עצמו כשאמרו לו שהוא לא מבין, וכמו בעמוד 4 כל המעורבים בעניין חשבו שמה שהוא עשה בסדר גמור. אבל אתה לא חושב שזה בסדר גמור, ונותן טיעון חלש עד כאב כדי לנמק את זה. שום דבר ממה שאמרת הוא לא שקר של ממש, אבל בחיי זה הכי קרוב שאפשר להתקרב בלי לחצות את הגבול. הטעייה, זאת המילה. היית דובר אמת, לא היית כנה. אם ההודעה שלך היית נגמרת כן, זה היה מספיק בעיניי בשביל לראות את ההודעה שלך כמשהו שמצדיק *הצבעה לך, לא לסית'*. אבל נופ, ההודעה ממשיכה. ולכן גם זאת ממשיכה.
אם הוא צריך להסביר את עצמו אחרי כול משפט לדעתי זה אופן דיבור מבלבל.
ושוב, אם לא הבנתי את הדיון דארקמו-סית' שהיה, *אפשר הסבר*?

אוקיי אין לי כוח להמשיך להגיב, הגבתי על הדברים שנראו לי חשובים, וזה כול כך ארוך שזה נוראי. אני סיימתי להגיב להיום.

אתה בוחר להאמין לזה, אני בוחר שלא. לדעתי זה לחלוטין הסתייגות ממה שהיה גורם, אם הוא לא היה מסתייג, לסית' להיראות חשוד.

עכשיו תקרא את הדיון שהוביל להודעה הזאת. כשרואים את ההקשר, ברור כשמש מה הכוונה.

אבל הוא מסביר את עצמו. הוא לא שותק, הוא מסביר ומסביר מצויין. וזה לא "אחרי כל משפט", זה פעמיים. קינג בשקל, הא?
וההודעה שלי מכילה הסבר על דיון דארקמו-סית', ודארקמו בעצמו הגיב והבהיר את זה. יש חלק ספציפי לא ברור?

ומה לגבי שאר ההודעה שלי, בעצם? לא הגעת לזה או שאתה בוחר אקטיבית לא להגיב?

אני רואה שיש מספיק שאלות/טענות או איך שתרצו לקרוא לזה במהלך השבת. יופי.
אני עונה לפי מה שראיתי שאני צריך לענות ואם מישהו חושב שזה לא עונה לו או שבכללי דילגתי עליו, אני אגיב גם לו.

הציטוטים ערוכים חלקית. אני אשים את הציטוטים המקוריים בספויילר. רק כדי שתוכלו לגשת למקור אם יש בעיה (או אם אתם חושבים שאני מעוות את האמת).
אגב, יכול להיות שלא הבנתי את הכוונה שלכם. רק אומר.

נתחיל מההתחלה:
ציטוט ראשון (נמר):
tiger אמר/ה:
איזה יופי העץ גדל ב-2 עמודים מאז הפעם האחרונה שקראתי, אז אני אגיב להודעות ברגע שאני אגמור לקרוא אותן. אני אתחיל עם התגובה הארוכה של העוג הברברי.

@התגובה הארוכה של העוג הברברי:
[אי אפשר לשים אותה בספוילר משום מה]

אאל"ט היה שלב בו הרבה אנשים הורידו את ההצבעה האקראית שלהם, אם סית' לא היה הראשון לעשות את זה, אין סיבה לחשוד בו.
הדבר שהכי מחשיד אותי במה שרשמת הוא הציטוט: "מצטער שלא הגבתי היום, אין לי תירוץ מתקבל על הדעת, לא במיוחד."
עצם זה שזיהית ירידה בכמות ההודעות שלו והוא הגיב הודעות מבולבלות וחסרות תוכן אחרי שהוא היה על הכוונת זה ללא ספק מחשיד.
אפשר מנגד להביא את הנימוק שהוא פשוט לא מוצא את המאפייה מעניינת- בגלל זה הוא לא קרא את התגובות הקודמות לעומק והגיב בצורה לא מספקת ומבלבלת (וגם לא הגיב ללא סיבה).
אני חושב שהבעייתיות הכי גדולה של סית' היא שהתגובות שלו מתחמקות והוא לא מודה בטעויות שלו בתגובות שלו, אלא מתנגח.
אני עד עכשיו לא מבין מה הקשר בין מה שגאלאן כתב למה שסית' כתב (בהקשר של התגובה השטותית שסית' כתב בלי לרשום שהיא באמת בצחוק), ואיך הוא הביא את זה כנימוק למה שהוא עשה (לא שזה כזה ביג דיל, מה שהוא עשה מינורי אבל לדעתי חשוב שלא יעשה בהמשך).
אה והעניין עם הרווחים בין השורות ממש מעניין, אהבתי את הנקודה הזאת. זה לא מחשיד או לא מחשיד לטעמי, אבל הניתוח שלך מעניין.

tiger אמר/ה:
1) אאל"ט היה שלב בו הרבה אנשים הורידו את ההצבעה האקראית שלהם, אם סית' לא היה הראשון לעשות את זה, אין סיבה לחשוד בו.

2) הדבר שהכי מחשיד אותי במה שרשמת הוא הציטוט: "מצטער שלא הגבתי היום, אין לי תירוץ מתקבל על הדעת, לא במיוחד."
עצם זה שזיהית ירידה בכמות ההודעות שלו והוא הגיב הודעות מבולבלות וחסרות תוכן אחרי שהוא היה על הכוונת זה ללא ספק מחשיד.
אפשר מנגד להביא את הנימוק שהוא פשוט לא מוצא את המאפייה מעניינת- בגלל זה הוא לא קרא את התגובות הקודמות לעומק והגיב בצורה לא מספקת ומבלבלת (וגם לא הגיב ללא סיבה).

3) אני חושב שהבעייתיות הכי גדולה של סית' היא שהתגובות שלו מתחמקות והוא לא מודה בטעויות שלו בתגובות שלו, אלא מתנגח.

4) אני עד עכשיו לא מבין מה הקשר בין מה שגאלאן כתב למה שסית' כתב (בהקשר של התגובה השטותית שסית' כתב בלי לרשום שהיא באמת בצחוק), ואיך הוא הביא את זה כנימוק למה שהוא עשה (לא שזה כזה ביג דיל, מה שהוא עשה מינורי אבל לדעתי חשוב שלא יעשה בהמשך).

5) אה והעניין עם הרווחים בין השורות ממש מעניין, אהבתי את הנקודה הזאת. זה לא מחשיד או לא מחשיד לטעמי, אבל הניתוח שלך מעניין.

1) אני לא בטוח שהיה שלב שאנשים הורידו את ההצבעות האקראיות. אני כן יודע שמתי שאני הורדתי את ההצבעה האקראית- כבר לא היה צורך בהן. המאפיה הייתה מספיק מתקדמת.

2) האמת היא שלא הגבתי הודעות חסרות תוכן. אני משתדל שרוב ההודעות שלי במשחק יהיו עם תוכן. ואני חושב שאנחנו מתייחסים לשני דברים שונים כשאנחנו אומרים הודעות עם תוכן/ הודעות פרווה. לפי דעתי אין דבר כזה הודעות פרווה בכלל. תוכן לא חייב להיות הודעה שחוקרת ותוקפת בכל מיני כיוונים- כדי ליצור דיון. הודעה עם תוכן קשורה למשחק באופן ישיר. הודעה שאין בה הומור מוחלט ורק הומור לפי דעתי היא לא הודעה רקה מתוכן. היא אולי פשוט לא מלאה בו.
אגב, אני לא מאבד את העניין במאפיה. המאפיה מאבדת את העניין בי. לא הרגשתי צורך גדול להגיב. תגובה של "+1" ההיא תגובה חסרת תוכן.

3) אני לא בטוח כמה טעויות עשיתי במשחק. לפי דעתי הגדולה ביותר היא לא להסביר מה הכוונה כשהגבתי את התגובה לירין. התגובה המפורסמת הזו:
Dark sith אמר/ה:
האשמות שווא הן לא דרך טובה ליצור דיון. הן יכולות להביא ללינץ' מיותר על תושב עייריה ולא על מאפיונר. זו הצבעה אקראית.
האשמות שווא פוגעות יותר מחוסר דיון.

ירין- מה זאת החבירה הזאת לעוג, אתה לא רוצה שמישו יחשוב שאתה קשור עליו איכשהו. נכון? נכון שאתה לא רוצה?

4) אני די בטוח שאת החלק הזה לא הבנתי. איזה קשר אתה לא מבין בדיוק? אם אפשר אני אשמח לציטוט.

5) למה זה מעניין? רווח בין השורות מסדר את העניינים. הודעה נקייה היא הודעה ברורה, נוחה לקריאה. אני חושב שאחרי שסדרתי את הציטוט שלך הרבה יותר נוח להתייחס עליו. או שלא הבנתי למה התכוונת.

ציטוט שני (נמר):
tiger אמר/ה:
Dark sith אמר/ה:
האמת היא שאני חושב שעוג מאפיונר כי הוא תקיף מאוד. זו אחת הנקודות שלי. וגם האינסטינקטים שלי אומרים לי את זה. צריך ללכת לפי תחושת הבטן.
ואני לא יודע אם להגיד אם אני שחקן מנוסה או לא. זו החלטה של הסובבים אותי. אני לא בטוח אם זה נוטה לרעתי או טובתי.

ואם תחושות הבטן שלך יביאו להתנקשות באזרח תמים? אני לא חושב שזה עוזר לעיירה כשאנשים מצביעים לפי תחושות הבטן שלהם.

tiger אמר/ה:
ואם תחושות הבטן שלך יביאו להתנקשות באזרח תמים? אני לא חושב שזה עוזר לעיירה כשאנשים מצביעים לפי תחושות הבטן שלהם.

אני חושב שתחושת הבטן מובילה אותך כמעט כל המשחק, אלא אם כן אתה נותן לאנשים אחרים להוביל אותך. תחושת הבטן שלי לא מתבססת על זה שנראה לי שהוא מאפיונר כי ככה. זה נבנה לאט. החשדות נבנים אחד על השני. זה לא כמו לבחור דרך אקראית במבוך כי ככה בטן אומרת לי. חוץ מזה, תחושת הבטן שלי היא לא הסיבה היחידה. עוג מעוות את הדברים. אולי בהסתכלות יותר מעמיקה בהודעה שלו אני אצליח למצוא טענות חדשות, אבל כרגע אני כרגע מאמין שהטענות של גאלאן הן הטענות העיקריות. אולי אני לא הייתי מצליח לדלות אותן, כי אני הרי נוב חסר ניסיון, אבל מותר לי לתמוך בהן.

ציטוט שלישי (ירין):
yarinarc אמר/ה:
היי, אני מדבר מחו"ל.אני לא מצליח להגיב הרבה או להשתמש בפיצ'רים (וויפי של המלון עלק), אבל אני אגיד מה שאני יכול.

עוג- אתה התנפלת על דארק סית' מעבר להודעות שלו. אני הייתי מעדיף להבין למה. דפוס הודעות? לפי המאפיה הקודמת? שטרודל מקולקל?

סית'- בהחלט היה לך שינוי רציני בהתנהגות בשלב מסויים, מהגבה רצינית לטפטופי פרווה. אני מבין שאולי זה היה לך סוג של איבוד חשק, אבל תנסה להגיב יותר ולעניין. אתה יותר פרווה מגלידת פרווה חרדית.

גאלאן- אתה טוב מאוד במאפיה, אבל ההאשמה של עוג היא חלקית- אתה מאשים אותו באד הומינם נטו, אבל עוג תקף מעבר לזה. הוא תקף גם את ההודעות שלו, ובמיוחד את ההתגוננות של סית'.

כרגע סית' הוא החשוד העיקרי שלי, אבל קיבלתי תחושה לא טובה מההודעה של גאלאן. מצד שני, אולי זה היה משהו שאכלתי ב KFC. מודה באשמה, אני אוכל צהריים כמו כל תייר שמן.

עד לפעם הבאה, ירין.

נ.ב: מקרונים זה אדיר.

גאלאן

yarinarc אמר/ה:
סית'- בהחלט היה לך שינוי רציני בהתנהגות בשלב מסויים, מהגבה רצינית לטפטופי פרווה. אני מבין שאולי זה היה לך סוג של איבוד חשק, אבל תנסה להגיב יותר ולעניין. אתה יותר פרווה מגלידת פרווה חרדית.

טפטופי פרווה? אני די בטוח שלא. אולי בגלל שהגבתי מלא בתחילת המאפיה נוצר רושם שכשאני מגיב בקצב נורמלי אני בעצם מגיב לאט והודעות פרווה. אני חושב שלא הגבתי הודעות פרווה. אני רק אשמח שבפעם הבאה שמישהו טוען את זה, שיגיד איפה זה מתחיל. אני לא יכול לטעון אחרת אם אני לא יודע לאיזה הודעות להתייחס.
זה מציק לעוד מישהו לירין משלב הרבה בדיחות בהודעה? לי זה די מציק. [מודגש בוורוד בספוילר]

ציטוט רביעי (דארקמו):
darkmo10 אמר/ה:
העוג הברברי אמר/ה:
darkmo10 אמר/ה:
זה, באופן מפתיע, קפיצה מ"לא ברור לי מה הוא מנסה להגיד" ל"וואו, הוא כותב בצורה ממש ברורה"
מבטל הצבעה לדארק סית' כי מה שהוא כותב עכשיו לא מבלבל אותי, ואם הוא יכול להמשיך ככה אז סבבה.
בקשר למשפט, כוונתי הייתה שאם משהו לא ברור, הוא לא ברור. כלומר, אם אתה כותב בצורה שאינה ברורה לי, אני לא יכול להבין את זה עד הסוף, ואז אני צריך לנחש למה התכוונת וזה מבלבל. סליחה אם לא הייתי ברור.
נ.ב: אתה לא חייב לצטט בשביל להיות ברור. מספיק להבהיר למה אתה מתייחס.

הטייגר קפצתי ללינץ?! ככל הידוע לי, לינץ' הוא בשמונה קולות, וקול שני לא מהווה סכנה גם אם ארבעת המאפיונרים קופצים על הרכבת ומצביעים. קפצתי להצבעה, לא ללינץ'. הצבעתי כדי להדגיש את דבריי, לא כדי להרוג.
בינתיים, בכל אופן, כל עוד אני לא חושב שמישהו ערפד (ויש הבדל בין חושב לחושד), אני לא דוחף ללינץ' לפני דדליין, ובמידה והייתה מצטרפת אליי כמות של קולות הייתי מבטל את הקול שלי בשביל זמן דיון.
ואז, דארקמו נסוג. אולי בגלל החשד של the tiger, אולי בגלל שהוא מחליט לתת לסית' הזדמנות שנייה.
[/b]
אני לא נסוגתי כי חשד, אני נסוגתי כי הוא הפך להיות ברור ואני אמרתי את זה בהודעה. לא לעוות לי את המניעים בבקשה.
Dark sith אמר/ה:
[אני שם את הדברים החשובים. לא את הדברים החשובים]
אתה סותר את עצמך בכוונה? אתה שוב לא ברור.
Dark sith אמר/ה:
עוג- השימוש במילים 'איש העיירה שלנו' יעיל במיוחד. להציג אותי כאיש עיירה זו דרך דפוקה להעביר מסר. אתה משתמש בציניות הזאת בדרך די מגעילה.
נורא נוח להציג את אותי באור שלילי. שים לב שאתה הצגת רק את הדברים הרעים בזמן שאני הצגתי את הדברים כמו שהם.

האמת היא שהייתי מצביע לך- אני בטוח שאתה המאפיונר באותה מידה שאתה בטוח שאני המאפיונר. אבל אני רוצה לראות איך תגיב. גם ככה המשחק יגרר לשבת, ובשבת אנחנו לא כאן. זה בעיה.
איש, הוא מדבר על זה שאתה עונה להאשמה בהאשמה ושזה חשוד, ואתה עושה בדיוק אותו דבר. מכיר OMGUS? אחד הדברים המחשידים. (אם אתה לא מכיר, http://wiki.mafiascum.net/index.php?title=Oh_My_God_You_Suck)
ואני מצטט ממאפיה ויקי:
"Occasionally a Scum player will use it to cover a strategic vote, feigning outrage to get someone else closer to a lynch."
נכון, גם שחקנים לא מנוסים עושים את זה לפעמים. אבל בחייאת, הוא כרגע דיבר על זה.
Dark sith אמר/ה:

אני עונה על מה שאני חושב שאני צריך לענות.

כל דבר במאפיה מתבסס על מילה כנגד מילה. אמת כנגד אמת או שקר כנגד אמת. אמת היא בעיני המתבונן. אגב, לא אני הוא זה שאמר שקשה להעביר טון באינטרנט. שאל את אלו שחשבו שאתה מתרגש מזה יותר מידי למה הם הגנו עלי. שאל שחקנים שאתה סומך עליהם (בהנחה שאתה אכן טעוני כמובן).
הוא כותב את הדברים הרעים שהיו, בדיוק כמו שאמרת בהודעה הקודמת, ומצביע לך - איך זה לא האשמה? :roll:
אתה לא יכול להתעלם מדברים שאומרים לך, אין דבר יותר חשוד מהתחמקות. :roll:
ולסיום, אתה לא יכול לבקש משחקנים אחרים לחפות עליך אלא אם כן אתה רוצה בכוח שיקשרו ביניכם. :roll:
אכזבתני.
איש עיירה או מאפיונר, אתה מסוגל ליותר ואני יודע את זה.
---
עוג - מסכים עם גאלאן לגבי אד הומינם [ראה הודעה של גאלאן https://www.pundak.co.il/forums/threads/34764/post-604311]. זה היה אד הומינם אכזרי ביותר.
---
אני כרגע בקו המחשבה של ירינרק, ואני עדיין מצביע לנקסטורל כי אין לי מושג מה קורה עם הריב הגדול ואני מודע שמה שלא הולך שם, יש עוד 3 מאפיונרים בחוץ ונקסטורל הוא כרגע החשוד שלי בגלל הקטע עם גאלאן.
---
אנשים, להצביע זה בסדר, אבל לא לעשות לינץ' כל עוד אין דדליין. "בקרוב נדע מה התאריך האחרון להצביע" זה לא סיבה ללינץ' מהסיבה הפשוטה שברגע שנדע מה התאריך האחרון להצביע אז נהיה על זמן שקול ומדוד. כרגע יש זמן. לא לדחוף ללינץ'. האשמות זה מעולה, לינץ' מבוזבז זה רע.
אם מישהו נותן hammer כשאין דדליין הוא החשוד העיקרי שלי למחר. אם מישהו מנסה לקצר את הדיון זה חשוד יותר מכל דבר אחר - הוא מנסה לצמצם את אחד הכלים היחידים של העיירה לתפיסת מאפיונרים. [להבהרה - hammer = הקול האחרון שדרוש ללינץ', זה שגורם למוות של שחקן]

darkmo10 אמר/ה:
1) איש, הוא מדבר על זה שאתה עונה להאשמה בהאשמה ושזה חשוד, ואתה עושה בדיוק אותו דבר. מכיר OMGUS? אחד הדברים המחשידים. (אם אתה לא מכיר, http://wiki.mafiascum.net/index.php?title=Oh_My_God_You_Suck)
ואני מצטט ממאפיה ויקי:
"Occasionally a Scum player will use it to cover a strategic vote, feigning outrage to get someone else closer to a lynch."

*ציטוט שלי*

2) הוא כותב את הדברים הרעים שהיו, בדיוק כמו שאמרת בהודעה הקודמת, ומצביע לך - איך זה לא האשמה? :roll:
3) אתה לא יכול להתעלם מדברים שאומרים לך, אין דבר יותר חשוד מהתחמקות. :roll:
4) ולסיום, אתה לא יכול לבקש משחקנים אחרים לחפות עליך אלא אם כן אתה רוצה בכוח שיקשרו ביניכם. :roll:
אכזבתני.
איש עיירה או מאפיונר, אתה מסוגל ליותר ואני יודע את זה.
---

אני לא הבנתי את כל הקטע עם הOMGUS. לא מובן לי. אם רק תוכל להסביר לעומק. (אגב, אני יודע מה OMGUS אומר. פשוט לא הבנתי את כל הקשר במשפט שלך לציטוט. אתה אומר שהוא מאשים אותי בהתחמקות ואני עושה את אותו הדבר? זו הכוונה? או משו אחר?
אני חייב לציין שאתה ההודעות ה'גדולות' שלנו כתבתו בערך באותו הזמן. הוא התחיל לפני ופרסם לפני.) באמת מצטער שלא הבנתי את הכוונה. אני מרגיש טיפש. ותכלס אני לא יודע מה עצר אותי מלהצביע לו בהודעה 'הארוכה'.

2) הדברים הרעים- מנקודת מבטו. לא בכללי. אני אישית לא חושב שזה היה דברים רעים. אולי גרשיים היו מבהירות את זה. אם אתם רוצים, אתם יכולים להוסיף את זה לסך הדברים שבהם טעיתי/לא הייתי ברור. ואני לא רואה שם האשמה ישירה. אין שם "אתה מנסה לתקוף לורקרים, נתפסת בשקר והולכת אותנו שלל ובגללך הרגנו אזרח". לא. יש שם את האירועים כמו שהם מנקודת מבטו של עוג. כמו שהם מתוארים שם.
חוץ מהשתקת האשמות.

3)"אני עונה על מה שאני חושב שאני צריך לענות", ולא על דברים שהן לא האשמות.

4) זהו, שלא ביקשתי משחקנים לחפות עלי. הרבה שחקנים כן רואים את ההגיון בהודעה שלי. עוג לא. הוא בא אלי בטענות, אבל אני לא היחיד שחושב שהטענות לא נכונות.

ציטוט חמישי (סול):
Gandalf אמר/ה:
אוקיי, ההודעה הזאת עשתה לי קצת סדר בבלגן. תודה גאלאן.

הטיעונים של עוג בהחלט נראים חלשים ממש. וכן, זה חשוד. מצד שני הטיעונים של סית' גם לא בשמיים('האינסטינקטים שלי אומרים לי את זה. צריך ללכת לפי תחושת הבטן.' כאילו, ברצינות? זה הטיעון שלך במשחק מאפיה?). אני חושב ששניכם מתקיפים אחד את השני יותר מאת ההודעות שלכם.
ואני לא הולך להצביע כי אני רוצה לראות איך עוג יגיב.

Gandalf אמר/ה:
מצד שני הטיעונים של סית' גם לא בשמיים('האינסטינקטים שלי אומרים לי את זה. צריך ללכת לפי תחושת הבטן.' כאילו, ברצינות? זה הטיעון שלך במשחק מאפיה?).

אני חושב שהסברתי מה הכוונה. מעתיק אותה לכאן.

אני חושב שתחושת הבטן מובילה אותך כמעט כל המשחק, אלא אם כן אתה נותן לאנשים אחרים להוביל אותך. תחושת הבטן שלי לא מתבססת על זה שנראה לי שהוא מאפיונר כי ככה. זה נבנה לאט. החשדות נבנים אחד על השני. זה לא כמו לבחור דרך אקראית במבוך כי ככה בטן אומרת לי.

ציטוט שישי (מרתוס):
quote="מרתוס"]ואם להיות קצת יותר מפורטים-דארק סית' הצביע לעוג כמעט רק בגלל שעוג תקף אותו. זאת לא הדרך. אתה לא מצביע למישהוא בגלל שהוא תקף אותך אם אתה לא באמת חושד בו.
דרגונס פשוט אמר שה מסכמים למה שגאלאן אמר והצביע לעוג בלי לחכות לתשובה שלו.
דני הצביע לעוג למרות שהוא מודה שהחשד קלוש ולמעשה פשוט קפץ על הפעם הראשונה שמישהוא כתב תגובה ארוכה ומסודרת שמאשימה מישהוא, גם אם האישון היחיד שלה היה שהאישומים לא נכונים ויצאו מהקשרם, דבר שגאלאן בעצמו הודה שיכול להיות טעות פשוטה.[/quote]

quote="מרתוס"]ואם להיות קצת יותר מפורטים-דארק סית' הצביע לעוג כמעט רק בגלל שעוג תקף אותו. זאת לא הדרך. אתה לא מצביע למישהוא בגלל שהוא תקף אותך אם אתה לא באמת חושד בו.
[/quote]

אני באמת שמח שקבעת את זה בלעדי. ברור שאני לא יכול להוכיח לך שעשיתי את זה רק כי אני חושד בו ולא כי הוא הצביע לי. למעשה, הצבעתי לו כי נכנסה שבת והעדפתי לא להימנע מהצבעה, בעיקר לא בגלל בין אדם שאני חושד בו. אם שנינו לא היינו שומרי שבת אז זה היה יותר פשוט. הייתי רואה איך הוא מגיב ואם הייתי חושד בו הייתי משאיר את ההצבעה. כרגע היא נשארת.

ועוד פעם עוג הגיב לפני. אני חושש שזה לא יגמר. השבת הזאת די מזיקה לנו.

tiger אמר/ה:
@דני לא הגבת לי.
דני- שוב בעניין הדדליין - רוי עדיין לא הכריז על תאריך הדדליין אז בינתיים הוא לא רלוונטי ואין שום סיבה להתייחס אליו.
אני לא יכול לחשוב על ניסוח יותר מדויק ממה שנסטרול רשם: "אתה לא מצביע למישהו כי הוא "הכי חשוד לדעתך", אתה מצביע לו אם אתה חושב שהוא מאפיונר. אלא אם כן יש דדליין, אז תמיד תצביע למי שהכי חשוד מבחינתך."
אם אתה לא בטוח שעוג הוא מאפיונר, אתה פועל נגד העיירה.
@the tiger לא חושב ש"ניסיון במשחק" הוא דבר שצריך להתייחס אליו. גם אנשים מנוסים עושים טעויות וגם אנשים שרק התחילו לשחק יכולים לפעול בצורה מבוקרת ובטוחה (במיוחד לאחר שגאלאן פרסם את המדריך שלו בעברית לשחקני מאפיה).

בנוגע למה שנקסטורל אמר זה ניתן לוויכוח ואני יכול להתווכח שעות על זה, בעצם אף אחד לא יכול לדעת בוודאות שמישהו מאפיונר אלא רק אחרי מוות, לכן חשד זה בעצם חשד למאפיונר.
בנוגע לדדליין אתה צודק לא צריך להתייחס אליו ביחד עם ניסיון.

שלום! הייתי עסוק מאוד ביומיים האחרונים בפרויקט שאני עובד עליו. אני אהיה עסוק גם בימים הבאים. בינתיים קרו כאן דברים (סוף-סוף), ואולי אני יכול להגיב תגובה משמעותית.
נתחיל בתגובה של העוג הברברי (עמ' 29, הראשונה שלו באותו העמוד. מצטט רק לפי הצורך כדי לא לנפח את התגובה):
ההודעה מתחילה בנקודה די טובה על הסגנון של דארק סית' (לא סגנון של מי שמחפש מאפיונרים אלא של מי שמנסה להצית ריב). כמו שאמרתי, אני לא יודע ולא בטוח, אבל זו טענה לגיטימית. נמשיך.
אבל היי, אל תחשדו בדארק סית'! אי אפשר להעביר טון דרך האינטרנט, כך שאנחנו לא יכולים להאשים אותו! ובלי האשמות, כמובן שסית' שלנו הוא איש עיירה!
כאן מתחילה הבעיה. כל ההודעה שלו מוצפת למאסו. אי אפשר לא לראות דוגמאות. הוא מציג את דארק סית' כמאפיונר בלי שאלה בכלל, ובלי פיסה של הוכחה (אני לא קורא לחשד הוכחה. חשד הוא חשד). גאלאן קרא לזה אד הומינם, וצדק. הייתי מציג את המושג הזה בעצמי לולא הוא היה עושה את זה לפני.
פתאום, דארק סית' שאומר משפטים בצחוק שלנו מתחיל לחפש מאפיונרים, לא לעורר דיון (כי כנראה שהטקטיקה של לעורר דיון לא תפסה מאפיונרים, או שהיא נכשלה בכך שהיא גרמה לדארק סית' להפוך לחשוד, מה שהוא לא תיכנן). הוא אפילו מוריד את ההצבעה האקראית כדי להיות מוכן ללמצוא את החשוד שלו! כמה שדארק סית' איש עיירה טוב.
הלמאסו נמשך, ומצטרפת אליו בנייה של נרטיב שלא מבוסס על שמץ של הוכחה. בזה אני מתכוון לכך שהוא מספר סיפור על ההודעות של דארק סית' מנקודת ההנחה שהוא מאפיונר, דבר שלא הוכח מעולם. ההודעות המצוטטות עצמן תמימות למדי. זה כמו לקחת סרטון rUL0M__g1k4[/MEDIA]]כזהולשים עליו דיבוב כזה:
הנסיון של מיצי לעמוד על שתי רגליים נראה כמו ניסיון לחקות בני אדם. דרך אגב, מיצי היא חתולה רגילה, בכלל לא נמרה! ההסתכלות שלה לצדדים מראה שהיא מתחילה לשים לב שחושדים בה, ולהזהר. מיצי, החתולה התמימה, מנסה להשלות את כולם עם העיניים הגדולות והחמודות שלה.
נו, אתם מבינים את הרעיון.
נ.ב. אני יודע כמה זה קל להתבלבל, אבל זו הקצנה, בדיחה שנועדה להראות את הגיחוך במשהו היא מתייחסת אליו.
בניית הנרטיב נמשכת כמעט עד סוף ההודעה. אחת מהנקודות שהוא מעלה, אליה אני רוצה להתייחס אישית, היא זו שדארק סית' "נעשה זהיר": מתחיל להגיב תגובות פרווה, דעיכה של ההשתתפות שלו במשחק. אני מייחס את זה לשלב של התייאשות זמנית מהמשחק. אני חושב שזה קרה לשחקנים נוספים ואני ביניהם. למה זה טיעון נגדו ולא נגדי? לדעתי, זה כי עלי אין סיפור שזה מתאים לתוכו.
עכשיו, הסיום:
טענה רלוונטית נוספת לגבי השתקת הדיון. בקשר אליה, אני אני באמת לא יודע. אם יהיה זמן, אני אחזור ואבדוק אותה. אם מישהו אחר יעשה אותה, אני אשמח.

לסיכום- ההודעה של העוג הברברי היא כמו סנדוויץ'- גיבוב של של שטויות חסרות הגיון בין פרוסות דקות של טיעונים לגיטימיים. אם כבר, ההודעה הזו מחשידה אותך, עוג. בתחילת ההודעה אתה מסביר שהסיבה שלך להעלאת ההאשמות האלו היא שהדיון גווע. זה מעלה שאלות בקשר ללמה לא אמרת קודם, והאם אתה מנסה להדליק אש מתחת לדארק סית' כי אתה פוחד מהאפשרות שנישאר בלי חשוד מרכזי כשהדדליין יוכרז. שים לב שאני לא בונה נרטיב סביב האפשרות שאתה מאפיונר, כי אני לא מחזק את ההאשמה שלי בסיפור שבנוי סביב ההנחה שהיא נכונה.
אני לא משוכנע שאתה מאפיונר עדיין, אבל אל תטעה: אתה חשוד מספר אחת.

לפני שכולם קופצים- אני לא ממש מגן על דארק סית' כאן. אני רק אומר שבמסגרת הציטוטים שלו שהוצגו כאן הוא לא נראה חשוד. אליו נגיע עכשיו.

אני עובר על ההודעות של דארק סית', ומחפש משהו להגיב עליו. זה קשה יותר, כי ההודעות שלו בשרניות פחות. הייתי רוצה לראות אם הוא יכול להכניס יותר עומק לתגובות שלו, אם זו לא בעיה.

עוג מגיב על האשמות שווא. מסביר שהן מועילות לעיירה כי הן יוצרות דיון. וחוסר דיון פוגע בעיירה. זה כמובן לא נכון. האשמות שווא מזיקות יותר לעיירה מאשר חוסר דיון. חוסר דיון לא מוביל אותנו לשום מקום. האשמות שווא מובילות אותנו לכיוון שגוי.
עכשיו, במבט לאחור, אני מסכים. עכשיו כשאני רואה איך נראה דיון פורה, אני רואה שהחיקוי שלו שיצרנו למשך כל הזמן הזה לא ממש דומה לזה, ולא בהכרח מוביל לזה. כך או כך, זה לא מחשיד את עוג. מותר לו לטעות.
Dark sith אמר/ה:

זה טיעון חלש מאוד, אפילו יותר מאלו המופרכים של עוג. תחושות הבטן שלי אומרות לי שאני טיפה רעב עכשיו, אבל לא מספיק כדי ללכת למקרר. הן גם אומרות לי שהטיעון הזה לא מבוסס על שום הגיון. לא נתקדם לשום מקום אם נחשוב מאיברים שאינם המוח; ההיגיון הוא כלי הנשק של העיירה.
Dark sith אמר/ה:
רק מגיב כרגע למה שדארקמו כתב על הבלבול שעשיתי.

הנה המשפט שחשבתי שכתבתי:
אני שם את הדברים החשובים, לא את הדברים החשודים.

בסוף משום מה כתבתי פעמיים חשובים. אני ממשיך לקרוא ולהגיב, אבל זה יקח זמן. יש כאן הרבה טענות ו צריך לסדר משבת.
אולי יש קצת אמת בטיעון שדארק סית' כותב הודעות מבלבלות. אין לי מושג למה דארק סית' מתכוון כאן. זה יכול להיות מכוון, אבל נראה לי יותר שזה קשור לפלטפורמה לא נוחה ו/או מחסור בכישורי כתיבה טכנית. אני חושב ככה כי מניסיוני קשה לזייף כתיבה שלא רגילה לסגנון שלך ושתשמע אמין.
שונות:
-אני מקבל את ההסבר של הטייגר על מחקר שהוא עשה בהודעות של מוזר. זה נראה לי סביר, והיוזמה ברוכה.
-עמ 30, הודעה שנייה מלמעלה: זה רעיון טוב לסכם הודעות.
-עמ' 30, הודעה שלישית מלמעלה:
הקשר להודעה - אני (גאלאן) רשמתי שאני מתנגד ליצירת דיון סתם בעזרת טיעוני שווא. עוג עונה לי (והוא טעה בהודעה ההיא, אבל זה לא חשוב כרגע), ואז ירין אומר את אותו הדבר בדיוק במילים אחרות.
סית' רושם את ההודעה המדוברת. הוא אומר תאכלס מה שאני אומר, וכדי להדגים את הדעה שלו הוא מאשים האשמת שווא את ירין על כך שהוא אומר אותו הדבר כמו ירין ותוקף אותו על כך. או לפחות כך סית' טוען.
רגע.. אבל מה הטיעון שכנגד? הטיעון של עוג הוא שהמשפט הוא הדעה של סית', ושהוא האשים את ירין בהודעה המדוברת. אחרי שהוא ראה שהאשמה לא עבדה, עוג טוען שסית' נסוג וטען שהיה מדובר בבדיחה ולא בהאשמה אמיתית.

אוקיי.. אבל זה לא הגיוני. הטיעון של עוג לא יכול להיות הגיוני כשאתה זוכר את ההקשר. סית' *בדיוק אמר שטיעוני שווא פוגעים בעיירה, ובאותה ההודעה תקף כביכול את ירין*. לא יכול להיות שסית' התכוון לתקוף באמת את ירין - הוא בדיוק הטיף למה אסור לעשות את זה. הדרך היחידה לגרום למשפט של סית' להשמע מחשיד היא להתייחס אליו ללא הקשר.. שזה בדיוק מה שעוג עשה.

אבל.. זה לא הופך את עוג למאפיונר. לא בעיניי, לפחות. מבחינתי, זאת יכולה להיות טעות. זה קרה לפני הרבה עמודים, ועוג חזר להאשמה הזאת רק אחרי שהוא ראה אותה על ידי מישהו אחר. כשעוג האשים את סית', זה לחלוטין אפשרי שהוא לא זכר את ההקשר בעצמו. אבל לא כאן נגמרה ההודעה של עוג, יש עוד 4 אישומים כלפי סית'.
אתה יכול להסביר את זה לאט בבקשה? המוח שלי נדפק. זו לא אשמתך, אלא אשמת זיכרון העבודה הקצר שלי.
-אלו שהצביעו לעוג בגלל ההודעה של גאלאן- גאלאן הוא כריזמטי והכל, אבל אני ממליץ לחכות קצת ולראות לאן הדיון הולך. יכול להיות שעוג יסביר את עצמו כראוי; עוד לא הייתה לו הזדמנות לעשות את זה. אני לא מקבל את "מצביע עד שישכנעו אותי אחרת", כי הצבעה אמורה להיות הכלי הכי חזק של איש העיירה: הצבעה משמעה שאתה עומד מאחורי לינץ', או שאתה כועס כל כך על שחקן אחר שאתה מוכן להרוג אותו. שימוש בכוח הזה סתם ככה, בלי יסוד מוצק, מוזיל אותו. אני מקבל את הסיבה של דארקמו להצביע, אבל לא של דרגונס ושל דני.

מאז שהתחלתי לכתוב נוספו מספר הודעות כרסתניות. אין לי זמן או כוח להגיב להן עכשיו. אני אפרסם את זה, ואעשה את השאר ביום אחר.

@טומאץ' בשמחה.

ההודעה הידועה לשמצה של סית'. עוג טוען ש"סית' האשים את ירין, וכשהוא ראה שזה לא עובד לו הוא התגונן ואמר שזאת הייתה בדיחה". למען האמת, הטיעון של עוג כמעט משכנע - עד שאתה הולך *וקורא את הדיון שהוביל להודעה המדוברת*.

וכשהולכים לקרוא את הדיון, לעזאזל זה מתבהר. סית' הטיף נגד האשמות שווא, וסיים את הודעת ההטפה שלו בהאשמת שווא מוקצנת כנגד ירין. למי שלא קורא את הדיון שלפני, הטענה של עוג (הוא האשים את ירין!) סבירה בהחלט. כשאתה הולך לקרוא את הדיון, זה ברור לחלוטין שזה לא אפשרי. לא יכול להיות שמישהו יגיד שמשהו לא נכון ובאותה ההודעה יעשה את זה באופן מובהק ומופרד משאר ההודעה. זה פשוט לא אפשרי. זאת הייתה הגחכה של הדעה של ירין ועוג. אין שום אופציה אחרת. ההקשר מראה מעבר לכל ספק סביר (TM) שסית' אומר את האמת הפעם.

סית'
1) אני לא בטוח שהיה שלב שאנשים הורידו את ההצבעות האקראיות. אני כן יודע שמתי שאני הורדתי את ההצבעה האקראית- כבר לא היה צורך בהן. המאפיה הייתה מספיק מתקדמת.

2) האמת היא שלא הגבתי הודעות חסרות תוכן. אני משתדל שרוב ההודעות שלי במשחק יהיו עם תוכן. ואני חושב שאנחנו מתייחסים לשני דברים שונים כשאנחנו אומרים הודעות עם תוכן/ הודעות פרווה. לפי דעתי אין דבר כזה הודעות פרווה בכלל. תוכן לא חייב להיות הודעה שחוקרת ותוקפת בכל מיני כיוונים- כדי ליצור דיון. הודעה עם תוכן קשורה למשחק באופן ישיר. הודעה שאין בה הומור מוחלט ורק הומור לפי דעתי היא לא הודעה רקה מתוכן. היא אולי פשוט לא מלאה בו.
אגב, אני לא מאבד את העניין במאפיה. המאפיה מאבדת את העניין בי. לא הרגשתי צורך גדול להגיב. תגובה של "+1" ההיא תגובה חסרת תוכן.

3) אני לא בטוח כמה טעויות עשיתי במשחק. לפי דעתי הגדולה ביותר היא לא להסביר מה הכוונה כשהגבתי את התגובה לירין.

4) אני די בטוח שאת החלק הזה לא הבנתי. איזה קשר אתה לא מבין בדיוק? אם אפשר אני אשמח לציטוט.

5) למה זה מעניין? רווח בין השורות מסדר את העניינים. הודעה נקייה היא הודעה ברורה, נוחה לקריאה. אני חושב שאחרי שסדרתי את הציטוט שלך הרבה יותר נוח להתייחס עליו. או שלא הבנתי למה התכוונת.

* אני חושב שתחושת הבטן מובילה אותך כמעט כל המשחק, אלא אם כן אתה נותן לאנשים אחרים להוביל אותך. תחושת הבטן שלי לא מתבססת על זה שנראה לי שהוא מאפיונר כי ככה. זה נבנה לאט. החשדות נבנים אחד על השני. זה לא כמו לבחור דרך אקראית במבוך כי ככה בטן אומרת לי. חוץ מזה, תחושת הבטן שלי היא לא הסיבה היחידה. עוג מעוות את הדברים. אולי בהסתכלות יותר מעמיקה בהודעה שלו אני אצליח למצוא טענות חדשות, אבל כרגע אני כרגע מאמין שהטענות של גאלאן הן הטענות העיקריות. אולי אני לא הייתי מצליח לדלות אותן, כי אני הרי נוב חסר ניסיון, אבל מותר לי לתמוך בהן.
1. למען האמת אני בכלל לא זוכר למה זה מחשיד אותך להוריד הצבעה אקראית, אבל בגלל שכולם כבר עשו את זה (אאל"ט), זה הפך להיות פחות רלוונטי (לא משנה מה הייתה הסיבה המקורית). שים לב שלא הגבתי לתוכן של ההאשמה, אלא רק לנקודה שיכולה להוריד באופן כלשהו את החשד ממך.
2. כן אני מבין אותך בעניין הזאת וכבר הבעתי את דעתי בעניין ובכל זאת ההודעה הזאת לא קורצת לי.
3+4. כבר דשנו בזה המון. אנחנו ממשיכים לדוש בזה ולא ממשיכים הלאה. גאלאן רשם שהתגובה שלו כוללת התבדחות, אתה עשית את זה אחרי כמה תגובות. simple as that. אני חושב שאם היית אומר "אוקיי טעיתי, פעם הבאה אני אבהיר את הדברים שלי בשביל שהם לא יתפרשו אחרת" היינו חוסכים הודעות רבות על הנושא המינורי הזה.
5. אני חושב שיש הרבה כוח לפרטים הקטנים. בכלל לא עקבתי אחרי ההודעות שלך לבדוק אם יש עקביות בעניין הזה, הניתוח הזה סתם עניין אותי.

* תחושת בטן בלי נימוקים תומכים לא שווה כלום ולא אומרת כלום לשאר השחקנים. אם אתה מצביע על סמך "תחושת בטן", זה שווה ערך ללרשום תגובה שכל התוכן שלה הוא "מצביע ל-X". אתה טוען שתחושת הבטן שלך מובנת על התגובה של עוג, אבל אתה לא רושם מהם הסיבות שהופכות את התגובה של עוג למחשידה. אני מסכים שעוג היה נואש לכמה שיותר סעיפי האשמה (שחלקם לא מכילים נקודות חזקות), אבל האם זה מספיק בשביל להפוך אותו למאפיונר? כל אדם שמעלה את חשדותיו לדיון צריך ישר להפוך לחשוד?
אני חושב שאם יתנקשו בעוג יותר אנשים יתחילו לחשוש מניתוחים ארוכים והעלאת חשדות בפומבי - דבר שיפגע בעיירה.

העוג הברברי אמר/ה:

Dark sith אמר/ה:
רק שבניגוד להטייגר, אני לא סתם רשמתי "זה מה שסית' רשם בעץ", אלא האשמתי... שיהיה, למרות שלא הבנתי למה פשוט חזרת על כול מה שאמרתי בעץ. איפה התגובות לכול מה שרשמתי לך?

Dark sith אמר/ה:
אבל אתה לא הצגת את הדברים עליי כהתגוננות, אלא כפשוט רשימת "ההודעות של עוג במאפיה". ככה שזה לא סותר שום טיעון שלי בכלל.
עושה ישו?

Dark sith אמר/ה:
אני לא חושב, אני רשמתי למה לדעתי ההתנהגות שלך מאפיונרית, רשמתי גם את דעתי על כול אחד מהמעשים שלך. איפה פספסתי כאן את "האשמה"?

Dark sith אמר/ה:
"טעוני", הכוונה לטאוני?
הבעיה שלי עם הביטוי "מילה נגד מילה" שלך זה שככה אתה בעצם משתיק דיון. אה, ואין מישהו שאני "סומך עליו", אני משאיר את האפשרויות שלי פתוחות. כול אחד יכול להיות מאפיונר.

the tiger אמר/ה:
1. וואו עוג קצת אגרסיביות, עברתי על הטיעונים שלך, וחוץ מהודעה המוזרה שלו, שהוא טוען שהיא בצחוק, והיא ככול הנראה כן(הרי האשמה הייתה מגוחכת) הבעיה היחידה בה הייתה שהוא לא הסביר ויצר בלבול, זה לא דבר טוב, אבל בהחלט יכול להיגרם מנוביות כמו ממאפיונריות, חוץ מזה הרבה מהטיעונים שלך די לא לגיטימים, צורת ההתנסחות של דארק סית הוא איש עיירה היא לא לגיטימית לדעתי, בתור איש עיירה אתה צריך לנסות להעביר לשאר העיירה מידע, לא להשתמש באמצעים רטורים בשביל לשכנע אותנו שאתה צודק,

2. חוץ מזה שבהרבה מקומות נטפלת לדברים קטנים (דארק סית מבטל הצבעה אקראית וזה חשוד בעניך?), או ההצגה השקרית של הדיון אם דארקמו (דארקמו לא הבין את סית התעצבן והצביע לו, סית הסביר את עצמו ודארקמו הבין וביטל הצבעה, שבשום שלב לא היה שם חדש, דארקמו אמר בעצמו שהוא הצביע בשביל להעביר את הנקודה שלו)

3. עכשיו אני מבין שאנחנו כבר די צריכים לעשות לינץ כי עוד רגע דדליין, אבל אני סתם ככה לקפוץ על מישהו לקבוע בביטחון שהוא מאפיונר זו לא הדרך, כן הוא בהחלט חשוד, אבל הוא מתנהג יותר כמו שחקן חדש מאשר כמו שחקן מאפיונר, אשמח אם תוכל להסביר את חל' מהטיעונים שלך (אלה שדיברתי עלייהם למעלה)
1. ליצור בלבול זה לא דבר טוב לעיירה, לא משנה ממי זה מגיע, וזה מה שבעצם סית' עשה- ולדעתי זה בכוונה. אני לא רואה את הבעיה בשימוש באמצעים רטוריים כדי להדגיש את הנקודה שלי (חשבתי לפני ששלחתי את ההודעה למחוק את זה משם, אבל לא היה לי כוח לערוך, כתבתי יותר מידי שם, אבל אני בסדר עם זה שזה שם).

2. אני לא חושב שעל דברים קטנים מותר "לוותר", לפחות לא לדעתי, אז גם את זה רשמתי שם. ויש מצב שאת הדיון עם דארקמו לא הבנתי, רשמתי שם מה שאני ראיתי שהלך שם, יש מצב שטעיתי

ונכון שאני "קופץ ללינץ'", אבל גם אם דארק סית' איש עיירה, לדעתי הוא אחד שפוגע יותר בעיירה מעוזר לה בגלל כול הבלבול שהוא יוצר.

Dark sith אמר/ה:

אוקיי, אז הטיעון הראשון שלך הוא שאני תקיף, והשני... הוא אינסטינקטים ותחושות בטן? ברצינות?
אני לא אשקר, אני מצביע לך כי מתחילת המשחק בערך יש לי את ההרגשה שאתה מאפיונר, פשוט עברתי על העץ ומצאתי את ההוכחות שלי לתחושת בטן הזו. אתה יכול לקרוא לזה "עוג מגיב מאינסטינקטים", אבל יש לזה גיבוי של טענות.

גאלאן אמר/ה:
התחלתי לקרוא את ההודעה של עוג, הפסקתי באמצע ודילגתי לחלק התגובות.

אז, מר עוג היקר, אתה השתמשת באד הומינם החל מהרגע הראשון של ההודעה. אד הומינם, למי שמתעצל לקרוא ערכים באנגלית, זה "לתקוף את הטוען במקום את הטענה שלו". במילים אחרות, עוג מנסה להציג את דרק סית' בצורה רעה במקום להציג את מה שהוא אומר בצורה רעה. אני אפילו לא קראתי את כל ההודעה שלו (עובד על זה), אבל זה סגנון דיון אגרסיבי בצורה קיצונית. מבחינתי אם אין לו טיעון משביע רצון אני רואה את זה כדחיפה ללינץ'. אם יהיה לו אחד שישכנע אותי, זה סיפור אחר.

..ועכשיו ללכת לקרוא את ההודעה של עוג. רציתי להוציא את זה לפני שאני מתחיל לקרוא את הטיעונים-של-ממש שלו
הממ, פעם ראשונה שאני קורא על המושג "אד הומינם", אבל אוקיי. נכון, אולי תקפתי את דארק סית' קצת יותר ופחות את הטענות שלו, כי כמו שרשמתי מקודם, הלכתי לבדוק את ההודעות שלו בגלל ההרגשה שלי שהוא מאפיונר.
ובנוגע לדחיפה ללינץ', הסברתי את זה מעל זה. לדעתי גם אם דארק סית' אזרח הוא אזרח שפוגע בעיירה.

אוקיי. אז היה בלבול רציני בעמוד 4, אבל סית' הסביר את הכל וכולם יצאו מרוצים. הבלבול נגמר ברגע שסית' הסביר מה קרה. אבל למה עוג דיבר על זה בכלל.. הא, כדי להראות שיש "דפוס של הודעות מבלבלות אצל סית". אבל על איזה דפוס בדיוק אתה מדבר, עוג? אני לא רואה דפוס, אני רואה שאתה התבלבלת והוא הסביר את עצמו שוב פעם כדי לפתור את זה, ואפילו הצליח. זה לא מרגיש לי כמו "דפוס של דיבור מבלבל". להפך.

ואז דארקמו הצביע לסית', בגלל שסית' בלבל אותו. לא בגלל טיעון #1 שלך, אלא בגלל שסית' דיבר בצורה שבלבלה את דארקמו. ואז סית' הסביר את עצמו, ודארקמו אמר שעכשיו הוא הבין ואין בעיה והסיר את ההצבעה בשמחה. אני לא אוהב את השימוש של דארקמו בהצבעות ככה, אבל להגיד את האמת? שניהם היו לגמרי בסדר פה.
..וזה לא מה שאתה רושם בהודעה שלך, מצטער. אתה מציג את ההסבר של סית' (שדארקמו ראה כהסבר לגיטימי ואפילו אמר שסית עבר ללהסביר בצורה ברורה מאוד!) וטוען שהוא לא להסביר, "רק לצטט". אופס. ממש כמו בבלבול של עמוד 4, לא היה ברור מי אומר למי מה. וממש כמו בעמוד 4, סית' הסביר את עצמו כשאמרו לו שהוא לא מבין, וכמו בעמוד 4 כל המעורבים בעניין חשבו שמה שהוא עשה בסדר גמור. אבל אתה לא חושב שזה בסדר גמור, ונותן טיעון חלש עד כאב כדי לנמק את זה. שום דבר ממה שאמרת הוא לא שקר של ממש, אבל בחיי זה הכי קרוב שאפשר להתקרב בלי לחצות את הגבול. הטעייה, זאת המילה. היית דובר אמת, לא היית כנה. אם ההודעה שלך היית נגמרת כן, זה היה מספיק בעיניי בשביל לראות את ההודעה שלך כמשהו שמצדיק *הצבעה לך, לא לסית'*. אבל נופ, ההודעה ממשיכה. ולכן גם זאת ממשיכה.

אוקיי אין לי כוח להמשיך להגיב, הגבתי על הדברים שנראו לי חשובים, וזה כול כך ארוך שזה נוראי. אני סיימתי להגיב להיום.

1 אתה בעצם אומר כאן שההודעות של סית' מבלבלות ופוגעות בעיירה ושאתה מצביע לו כי הוא מבלבל ופוגע בכך בעיירה יותר משאתה חושב שהוא מאפיונר?
כי אז לפי הטיעונים שלך הוא לא מאפיונר אלא שחקן מבלבל שפוגע בעיירה, אתה לא באמת הצבת אותו באור מאפיונר כל כך.

2. בנוגע לדיון דארקמו - סית', דארקמו אמר שסית' הוא שחקן מבלבל ששאי אפשר להבין ואז סית' הסביר בהודעה מסודרת ומאורגנת יותר ואפשר להבין בצורה טובה ואז דארקמו ביטל את ההצבעה כי סית' היה ברור יותר, זה איך שאני ראיתי את זה, אולי יש בזה יותר.

טומאץ' - [יחסית לא חשוב למאפיה אבל נקודה למחשבה ולכן ספוילר]
2MUCH אמר/ה:
עוג מגיב על האשמות שווא. מסביר שהן מועילות לעיירה כי הן יוצרות דיון. וחוסר דיון פוגע בעיירה. זה כמובן לא נכון. האשמות שווא מזיקות יותר לעיירה מאשר חוסר דיון. חוסר דיון לא מוביל אותנו לשום מקום. האשמות שווא מובילות אותנו לכיוון שגוי.
עכשיו, במבט לאחור, אני מסכים. עכשיו כשאני רואה איך נראה דיון פורה, אני רואה שהחיקוי שלו שיצרנו למשך כל הזמן הזה לא ממש דומה לזה, ולא בהכרח מוביל לזה. כך או כך, זה לא מחשיד את עוג. מותר לו לטעות.
נכון, אבל האם היינו מגיעים לדיון הפורה שיש לנו ללא החיקוי העלוב להתבסס עליו? אני די בטוח שלא...
---
דארק סית' - אני ממש שמח שאתה כותב ברור. מהשחקן שהכי לא הבנתי בהתחלה הפכת לשחקן שאני הכי מבין במאפיה (מבחינת מה הוא כותב, לא מבחינת שם את עצמי בנעליים שלו וכד') - כל הכבוד.
---
ליצור בלבול זה לא דבר טוב לעיירה, לא משנה ממי זה מגיע, וזה מה שבעצם סית' עשה- ולדעתי זה בכוונה. אני לא רואה את הבעיה בשימוש באמצעים רטוריים כדי להדגיש את הנקודה שלי (חשבתי לפני ששלחתי את ההודעה למחוק את זה משם, אבל לא היה לי כוח לערוך, כתבתי יותר מידי שם, אבל אני בסדר עם זה שזה שם).
עוג - אתה יכול לראות מאוד יפה שבניגוד לתחילת המאפיה בה ההודעות של סית'ינו לא היו מאוד מסודרות ולכן הן היו מאוד מבלבלות. בהמשך, לאחר שסית' הבין למה זה בעייתי הוא התחיל להשקיע בהודעות שלו ועכשיו הוא ברור ולא מבלבל כבתחילת המשחק.
בקשר לאמצעים הרטוריים - במאפיה אתה לא משכנע אנשים מכוח הכישורים הרטוריים שלך, וניסיון לכפות את דעתך באמצעים רטוריים רק מחשיד. זה רע מהסיבה שאד הומינם זה רע - חושבים על האדם, לא על הטיעונים שלו.
---
ציטוט שלי
איש, הוא מדבר על זה שאתה עונה להאשמה בהאשמה ושזה חשוד, ואתה עושה בדיוק אותו דבר. מכיר OMGUS? אחד הדברים המחשידים. (אם אתה לא מכיר, http://wiki.mafiascum.net/index.php?tit ... _Suck)
ואני מצטט ממאפיה ויקי:
ציטוט תגובה של סית'
אני לא הבנתי את כל הקטע עם הOMGUS. לא מובן לי. אם רק תוכל להסביר לעומק. (אגב, אני יודע מה OMGUS אומר. פשוט לא הבנתי את כל הקשר במשפט שלך לציטוט. אתה אומר שהוא מאשים אותי בהתחמקות ואני עושה את אותו הדבר? זו הכוונה? או משו אחר?
אני חייב לציין שאתה ההודעות ה'גדולות' שלנו כתבתו בערך באותו הזמן. הוא התחיל לפני ופרסם לפני.) באמת מצטער שלא הבנתי את הכוונה. אני מרגיש טיפש. ותכלס אני לא יודע מה עצר אותי מלהצביע לו בהודעה 'הארוכה'.
ובכן, העליתי מה זה אומגוס. אמרתי שאתם עונים אחד לשני בהאשמות, כשבאותו חלק לא ממש ענית לא (וגם הוא לא ממש לך). הציטוט הוא מהדף על אומגוס במאפיה ויקי, והוא טוען שזו טכניקה שמאפיונרים משתמשים בה רבות (אני די סומך על מאפיה ויקי, הם די אמינים).
נ.ב: התכוונתי "גם שחקנים מנוסים", לא "גם שחקנים לא מנוסים". סליחה על הטעות, אמצא את המקור ואתקן.

אגב, אני שמח שאני מתחיל להיות יותר ברור. ועכשיו אני כותב את ההודעה על ההודעה של עוג. אולי אחרת כך אני לא אהיה כל כך ברור עוד פעם XD.

מגיב על העוג הברברי. תגובות באדום.

העוג הברברי אמר/ה:

Dark sith אמר/ה:

התגובות באו בשלבים. אני שוב לא בטוח כמה אתה מעניין בתגובות שלי ולא רק מרפרף.
לא חזרתי על כל הדברים שאמרת בעץ. על הרוב לא חזרתי. חזרתי רק על הדברים החשובים מבחינתי. ההודעה הזו היא די איך נבנה החשד שלי בך. לא איך אני מנסה לשכנע את כולם שאתה מאפיונר (כמו שאתה עשית). אני חושב שאתה דוחף. אתה אגרסיבי. אתה משחק בצורה מגעילה (לא הכרתי את המושג אד הומינם ואני עדיין לא מכיר. זו הצורה שבה אני מנסח את הדרך שבה אתה משחק). אני חושד בך.

Dark sith אמר/ה:
עושה ישו?

משו. לא ישו. טעות שלי. או שרגע, אני סתם מנסה לבלבל אותך כדי להתחמק.
מלבד זה, יש לנו נטיה להתחיל לכתוב את ההודעות שלנו באותו הזמן בערך, כשאתה מתחיל עשרים דקות לפני לפני. ההודעה שלי, שהגיעה אחרי שלך (בהפרש של חצי שעה. לא הרבה ולא מעט), לא עונה לתגובה שלך. היא לא אמורה לסתור כי היא לא התגוננות.

Dark sith אמר/ה:

איפה פספסתי כאן האשמה? לא יודע. הרושם הכללי שלי מההודעה אמר לי שלא האשמת אותי חוץ מהזה שה'בדיחה' היא סתם התגוננות שלאחר המעשה. ואת זה עשית מזמן.
אחר כך גאלאן הגיב והיה לי יותר קל להבין את הטענות שלך (ההודעה השניה שלו) https://www.pundak.co.il/forums/posts/34764
לא זכור לי אם אישרת שאתה טוען את כולם או רק חלק או יותר.

Dark sith אמר/ה:
"טעוני", הכוונה לטאוני?

שאל 4 אנשים. לפי דעתך אני מאפיונר. אחד מהם חייב להיות אזרח. קרא עוד פעם את הדיון.
אני לא רואה את זה בתור השתקת דיון. אולי ככה כל האחרים רואים אותו, אבל בגלל שמאפיה מבוסס על אמון ושקרים קשה לעקוף אותו. אני לא בטוח אם הוא מוצלח במיוחד כמו שאתה טוען. הוא לא מזיז אותך מהעמדה שלך, כמו שטיעון אמור לעשות.
ואכן, הכוונה לטאוני. כנראה אני לא טוב בלהקליד, לא כמו שחשבתי.

the tiger אמר/ה:

יצרתי בלבול? הבלבול נוצר. אני מניח שאותי כנראה באמת לא מבינים הרבה פעמים, אבל אני נוטה להסביר את עצמי אחר כך. אני לא מתכוון להסביר כל הודעה שאני כותב מחשש שיווצר הרושם הלא נכון.
אמצעים רטוריים זה האד הומינם הזה?

ביטול הצבעה אקראית זה דבר בכלל? זה אפילו לא מגיע לפרט קטן. איך אפשר להאשים אותי שביטלתי הצבעה אקראית. באותה מידה אני יכול להאשים אותך שהצבעת לגאלאן כשאתה לא יודע את התפקיד שלו. ואני לא מאשים אותך. אז אל תתחיל את 'סיפור ירין' מחדש.
אם האשמת אותי על הדיון של דארקמו איתי אז לא הבנת (אז לא הבנת :P ). דארקמו לא הבין כי לא ציטטי. הוא הצביע לי. הסברתי לו בעזרת ציטוטים. הוא הוריד הצבעה. זה לא מסובך במיוחד, או בכלל. רוצה להגיד עוד פעם שלא הסברתי את עצמי?

רגע, הסביר את עצמו? הוא בעצם ציטט את מה שנאמר מעליו, בלי באמת להסביר מה הוא אמר. ולא לשכוח, סיים בהאשמה חוזרת, כדי שדארקמו לא יוכל להמשיך ולהאשים אותו אלא יהיה חייב להתגונן מההאשמה הזו, אחרת יוכלו להגיד לו "אתה מתעלם מההאשמות נגדך".

רק כדי להסביר. עוד איש עיירה = עוד איש שהמאפיונרים צריכים להרוג. ושוב הבלבול. אני ממש אשמח לכל הציטוטים המבלבלים שלי.

Dark sith אמר/ה:

הטיעון המרכזי שלי הוא זה: https://www.pundak.co.il/forums/threads/34764/post-604298
אולי לא הצגתי האשמות, אבל ככה נבנתה תחושת הבטן שלי. חוץ מזה יש את התגובות שלך והדעות שלך שמוסיפות שמן למדורה.

ההצגה השקרית: כבר אמרתי את זה מעל, אבל אני אחזור על זה.

רגע, הסביר את עצמו? הוא בעצם ציטט את מה שנאמר מעליו, בלי באמת להסביר מה הוא אמר. ולא לשכוח, סיים בהאשמה חוזרת, כדי שדארקמו לא יוכל להמשיך ולהאשים אותו אלא יהיה חייב להתגונן מההאשמה הזו, אחרת יוכלו להגיד לו "אתה מתעלם מההאשמות נגדך"
(היה אמור להיות באדום אבל לא עובד לי. לא יודע למה.)

אתה אומר שהאשמתי. לא האשמתי. לדארקמו היית טעות הקלדה.
אתה אומר שלא הסברתי, רק הבאתי ציטוטים. ההסבר הוא הציטוטים, כי זה מה שהיה חסר. אז או שלא הבנת או שלא קראת, או ששיקרת.
אם לא הבנת הטענה מתבטלת. אם לא קראת היא מתבטלת וגם 'מחשידה' אותך בחזרה. טענת טענה בלי להבין אותה.
אותו הדבר אם שיקרת. עכשיו אני לא מאמין ששיקרת, אלא שפשוט לא הבנת. אבל זה לא אומר שהיית צריך לתקוף.

זה כל מה שהגבתי עליו כרגע. אני לא מאמין שאני עדיין ער.

אגב, כל מי שיש לו בעיה עם השגיאות כתיב שלי, אני לא קורא את ההודעה שלי לפני שאני שולח. אני מקליד מהר, כך שאני מתבלבל הרבה פעמים. כשאני רואה טעות אני מתקן. אם הייתי דיסגרף?

טומאץ'- אם לא הבנת כנראה לא היית לך שום בעיה עם מה שכתבתי מלכתחילה.
הרעיון הוא שבמקום לכתוב חשודים כתבתי חשובים. בטעות. אז זה יצא משו כזה:
אני כותב את כל הדברים החשובים, לא רק החשובים.
כשזה היה אמור להיות:
אני כותב את כל הדברים החשובים, לא רק החשודים.
מבין?

אני חושב שהייתה כאן אי הבנה מצערת שכללה גם ניסוח מצער של סית'- תחושת בטן זה לא "התחושה שלי, הצ'י שלי, וכדור הבדולח שלי אומרים לי שעוג מאפיונר" אלא "מתחילת המשחק עוג עשה מגוון של דברים שעוררו את חשדי, וזה התפתח לתחושת מוח אצלי שהוא מאפיונר".
הבנתי נכון סית'?

גאלאן, דארק סית': הבנתי.
דארקמו: אולי אתה צודק.
רטוריקה: תורת הנאום. אמצעים רטוריים הם כלים נאומיים שמשתמשים בהם כדי לשכנע בדעתך.
אד הומינם: זה כשבמקום לתקוף את הטיעונים של מישהו אתה תוקף אותו עצמו. זה אמצעי רטורי לא לגיטימי.

חוץ מזה, כל מה שצריך היה להאמר על ההודעות הארוכות האלו של דארק סית' ושל עוג כבר נאמר, לדעתי. אין טעם שאטחן כאן מים.
אני חייב לציין שעוג נשמע יחסית הגיוני עכשיו. הוא לא ממשיך לבנות סיפור, אלא מגיב לטענות שטוענים נגדו. ההודעה ההיא לא אופיינית לו.

נ.ב. אני נוסע מחר לבקר קרובי משפחה. סביר להניח שלא אוכל להגיב הרבה אז.

תחושת הבטן שלי לא מתבססת על זה שנראה לי שהוא מאפיונר כי ככה. זה נבנה לאט. החשדות נבנים אחד על השני. זה לא כמו לבחור דרך אקראית במבוך כי ככה בטן אומרת לי.
מעולה, אם רק היית כותב את זה אחרי השורה של התחושת בטן שלך לא היינו מדברים על זה עכשיו :)

אוקי הרבה תגובות, בינתיים אני נוטה יותר לצד שלי סית, כי הטיעונים של עוג באמת חלשים

עוג : עברתי על הטיעונים שלך ואם אני מבין נכון הטענה העיקרית שלך נגד סית היא שהוא יוצר בלבול נכון?, כי אני מניח שזה סוג של נכון, אבל בהרבה מקרים ברור שזה לא (הדיון אם דארקמו, או האשמה שלו של ירין שאני באמת לא מבין איך מאפיונר ירוויח מלכתוב אותה, היא לא באמת מפריע לאף אחד והיא די בברור בדיחה שלא הובנה), חוץ מזה אתה משתמש באוסף של טיעונים שהם פשוט..., טוב לא נכונים(לפחות איך שאני רואה את זה),

להוריד הצבעה אקראית זה לא מחשיד בכלל(ודארק סית לא היה היחיד שעשה את זה דרך אגב), הודעה אם הרבה רווחים זה גם לא מחשיד זו פשוט צורת התנסחות, העובדה שחקן מגיב אחריי כמה זמן קצת פחות (כמו הרבה אנשים אחרים) גם לא מחשידה, וכמובן שיש את ההד הומינום (או איך שלא קוראים לזה, לא הקראתי את המונח לפניי זה) שהוא משהו שאזרח בשום פנים לא צריך לעשות, אתה צריך לשכנע אנשים אם טיעונים נכונים, לא אם הכריזמה שלך.

אז שוב אני אשמח אם תוכל לציין מה בדיוק מחשיד אותך שדארק סית עשה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה