• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ערפדית (ניצחון לעיירה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני גם כן מודה. מה לעשות, אני בחופשה, ואני יכול להגיב פעם בבוקר ופעם בבוקר. זו הסיבה שהגבתי מעט מאוד. זו הסיבה שאני מנסה שיהיה טעם בתגובות שאני כן מגיב ושתהיה בהן יותר משורה אחת. על הודעות שורה אחת שעוסקות בהאשמות שווא ובדיון יש עשרה עמודים של המאפיה. אה, וגם ציטוטים.
חוץ מזה, שבאמת אין לי מה להוסיף לדיון ההאשמות שווא הזה, ועל האשמות שווא באופן כללי.
מה זה פרווה בכלל?

העוג הברברי אמר/ה:
אני שם לב שיש כאן כמה אנשים שהגיבו הודעה או שתיים ואחרי זה "ירדו מתחת לרדאר", ובאים להגיב לפעמים הודעות פרווה כאלו שאין בהם באמת מידע או להסכים עם אדם אקראי. אני הולך לחפש אחורה מי אלו, אבל זה נראה לי די מחשיד.
"אנשים", בינתיים מכל הרמיזות שלך ברור שאתה מדבר על התגובה שלי. למה אתה לא יכול לצטט?
אני אגיב את מה שאמרתי גם במאפייה הקודמת, הדיונים בשלב הזה של המשחק הם בעיקר על שטויות שאין הרבה מה להוסיף עליהן.
אל תשכח שהדיונים מתרחשים בזמן אמת וכשהדעה שלך כבר נאמרה, זה מיותר להגיב למשהו באופן ספציפי. (כבר עשיתי את זה כי אני נגד לורקריות אבל זה לא משהו שאני מחבב, לפחות כרגע).

עוג, לפני שמאשימים אחרים בהודעות פרווה צריך להבין שלא לכולם יש תמיד זמן להיות בפורום או אפילו על מה להגיב במאפיה, בדיוק כמו שאני לא אתלונן שאתה לא מגיב בשבת אתה לא צריך להתלונן שדרקונים לא מגיב

2MUCH אמר/ה:
העוג הברברי אמר/ה:
כי נורא מפריע לי שיש אנשים שפעילים מאוד בדיון ויש כמה שלא נמצאים בו כמעט ומגיבים רק הודעות פרווה. יש אנשים שלא פעילים במיוחד ולא מגיבים הודעות פרווה, ובגלל זה הם בסדר לדעתי, אבל יש כמה שכן עושים את זה. זה פוגע בעיירה לדעתי- כי אם המאפייה רוצחת אותם אנחנו לא נקבל מזה שום מידע ואם הם מאפיונרים אז לעולם לא נוכל לדעת. זו טקטיקה מעולה להישאר מתחת לרדאר, ומפריע לי שמשתמשים בה.
מה מוגדר כ״פרווה״ למשל?
גאלאן, גם אני לא חושב שדיון הוא ערך עליון, אבל אני לא רואה דרך להשיג מידע בלי דיון, והדיון לא פועל אם לא נותנים לו דחיפה בתחלה (מייצרים הודעות שיהיו מקור הייחסות למאוחר יותר, וממעידים בלשונם מאפיונרים פוטנציאליים).
הודעת פרווה זו הודעה שהיא "ניטרלית"- לא מאשימה אף אחד, לא מעלה שום נושא. סתם הודעה קטנה שכזו. מדי פעם ופעם זה הגיוני שיש הודעה כזו, אבל בעמודים הראשונים לפחות, גאלאן רק נתן הדרכה ולא נישא להעלות נושאים נוספים. זו הודעת פרווה. אם זאת, אחרי העמוד השביעי או השמיני הוא כן הצטרף לדיון של ממש (להאשים מישהו או להגן על מי שמואשם או להאשים את המאשים ועוד דברים כאלו), אז הוא לא דוגמה טובה למישהו שמפציץ עם הודעות פרווה.

אני רק אציין שלtiger יש קצת חשד בעיניי- הוא לא מדבר הרבה, הוא לא העלה דיון או הצטרף לאחד (וכן, זה כנראה נשמע מטומטם, אבל ממש כדאי שהוא יתחיל להשתתף בדיונים) ולא ניסה להגן על עצמו. לדעתי הוא לא לורקר, אבל הוא לא ממש רחוק. נקסטורל הוא פחות בעייתי בעיניי, כי הוא כן דיבר במאפיה לטובת עוג בהקשר של "זה שהוא חושב ככה לא אומר ששניהם מאפיונרים", אבל בנושאים האחרים הוא כמו tiger. אני אשמח אם תוכלו לדבר על הנושא הזה שניכם.

muzar אמר/ה:
עוג, לפני שמאשימים אחרים בהודעות פרווה צריך להבין שלא לכולם יש תמיד זמן להיות בפורום או אפילו על מה להגיב במאפיה, בדיוק כמו שאני לא אתלונן שאתה לא מגיב בשבת אתה לא צריך להתלונן שדרקונים לא מגיב
הודעות פרווה לא קשורות לכמה מגיבים, אלא לאיך, כי הודעות פרווה הם הודעות בלי מידע חדש או תועלת נמוכה ועוג לא האשים את דרקונים.

אז בואו נפסיק הודעות שאין בהן באמת האשמה או כל דבר אחר בעל משמעות ונתחיל לחפש תוכנית שתועיל לעיירה.

אז ככה, תוכנית חשיפת השוטר לא יכולה לעבוד כל עוד שלמאפיה יש חוסם תפקידים.
מה דעתכם על תוכנית חיסול הלורקרים?

גאלאן 1 (עוג)
עוג 1 (גאלאן)
נקסטורל 2 (דני, ירין)
דרקונים 2 (דארקמו, מוזר)
הטייגר 1 (טייגר)
דארקמו 1 (טומאץ')
מרתוס 2 (נקסטורל, דרקונים)
גנדלף 1 (דרגוניין)

צריך 8 ללינץ'.

כלום לא השתנה, אני פשוט מפרסם את זה פעם ביום כדי שזה יהיה נגיש.

מרתוס אמר/ה:
אז בואו נפסיק הודעות שאין בהן באמת האשמה או כל דבר אחר בעל משמעות ונתחיל לחפש תוכנית שתועיל לעיירה.

תוכנית חשיפת השוטר? כאילו שהשוטר יגיד שהוא השוטר? זה לא ממש אמין, בלשון המעטה. אני יכול להיות השוטר באותה מידה שאני החסם תפקידים או הרופא מבחינת סיכויים.

אם זו לא התוכנית הזו, אין לי מושג על מה אתה מדבר, ואני אשמח אם תסביר לי. בכל מקרה תוכנית חיסול הלורקרים היא טובה, אבל מסוכנת. בכללי, אני מעדיף לשמור תוכנית שכזו למחרתיים למשל, למקרה שיש לנו לורקר שומר שבת. בכל מקרה, אני תומך בשיטה הזו, אבל רק אחרי שאנחנו בטוחים שאין לנו תשובה אחרת.

אם כבר, ההתגוננות של דארק סית' מציקה לי מאוד. אני לא אומר שהוא מאפיונר, אבל אני כן חושד בו.

מצביע dark sith

גאלאן 1 (עוג)
עוג 1 (גאלאן)
נקסטורל 2 (דני, ירין)
דרקונים 2 (דארקמו, מוזר)
הטייגר 1 (טייגר)
דארקמו 1 (טומאץ')
גנדלף 1 (דרגוניין)
דארק סית' 1 (ירין)

צריך 8 ללינץ'.

גאלאן 1 (עוג)
עוג 1 (גאלאן)
נקסטורל 1 (דני)
דרקונים 2 (דארקמו, מוזר)
הטייגר 1 (טייגר)
דארקמו 1 (טומאץ')
גנדלף 1 (דרגוניין)
דארק סית' 1 (ירין)

צריך 8 ללינץ'.

אז בבקשה לכתוב: משנה הצבעה מX לY

מרתוס אמר/ה:

מאפיה זה משחק של האשמות, אם לא יאשימו שום דבר לא ילך.
מרתוס, אני לא יכול שלא לשים לב שאתה עדיין לא הצבעת, תסביר בבקשה.

Danny אמר/ה:
האמת שהוא בדיוק כתב שנתפסתי על זה ואני רק הגבתי לתגובה שלו, הסברתי את מעשיי.
Dark sith אמר/ה:
אף אחד לא יגיד "לטפל בנו", איפה זה מחשיד.

עוד פעם, לא האשמתי את ירין. הראתי למה האשמת שווא היא מטומטמת. קצת נתפסת על זה.
...הסית' האפל הזה לא ברור לעוד מישהו?
כל פעם מה שהוא כותב מבלבל אותי מחדש.
סית', תהיה יותר ברור. לא תשתדל, תהיה. גם אם זה אומר לעבור על מה שאתה כותב עוד פעם או לצטט לבהירות רבה יותר.

משנה הצבעה מדרגונס לדארק סית', כי אני לא יכול להבין עם שחקן שלא ברור.

רוי - נערך?!

אני לא חושב שחיסול הלורקרים יעבוד, מניסיון עבר. כל פעם עשינו מצוד לורקרים, איש עיירה נלחץ והתחיל למעוד על הלשון שלו, ראינו בזה הוכחות והוא הוצא להורג. זה לא שאין לזה סיכוי לעבוד, אבל אם אפשר, אני מעדיף שנעשה משהו אחר.
יש לי רעיון: כל אחד יעלה את שמו של האדם שנראה לו הכי חשוד, אפילו אם לא מאוד, ויסביר למה. זה יגרום לשחקנים להתחיל לסרוק את העץ, ואולי נמצא דפוס מחשיד. זה רעיון טוב?

דני-כמו שאמרת, מאפיה זה משחק של האשמות (לא מדויק אבל נזרום), מה שהלך כאן זה לא האשמות אלא ברבורים וחצי האשמות מצד הפה. זה לא מוביל לשום מקום ורק מעמיס על האזרח הפשוט הרבה מידע לא רלוונטי שלא עוזר לו לגבש דעה במי הוא צריך לחשוד.
ולא הצבעתי כי בשלב זה הצבעה אקראית היא כבר חסרת טעם ואף אחד לא החשיד את עצמו מספיק מבחינתי כדי שאצביע לו. אם אתה רוצה אני יכול להצביע לשחקן כולשהוא שלא הצביעו לו, אבל כמו שכבר אמרתי-זה יהיה חסר טעם ורק יראה כאילו אני מנסה לרצות אותך.

yarinarc-אני מדבר על תוכנית בה השוטר חושף את עצמו לאחר שכל אחד משחקני המאפיה מתחייב לכך שאם הוא הרופא הוא יגן על השוטר בלילה.
במקרה כזה יש לנו 2 אפשרויות-מאפיונר יכריז על עצמו שהוא מאפיונר יחד עם השוטר האמיתי, נהרוג אחד בניהם ואז נראה אם החלפנו שוטר במאפיונר (חילופין שווים לטעמי) או שחיסלנו מאפיונר "בחינם".
אפשרות שנייה-יש לנו שוטר שיכול להכריז בגלוי אם הוא מצא מאפיונר בלילה ויכול לעצור לינץ' אם הוא רואה שהעיירה עומדת להרוג אזרח (אבל הוא צריך לחשוף שמישהוא אזרח רק אם הוא בטוח שעומדים להרוג את האזרח בלינץ', כי בכל מקרה המאפיה תהרוג כל מי שהשוטר יכריז עליו כאזרח)

החיסרון בתוכנית הזאת היא שלילה אחד לאחר מות הרופא השוטר הולך לעולמו, כלומר שאנחנו מהמרים שהרופא ישרוד הרבה זמן, ושהרופא "תפוס" על שחקן אחד-השוטר.

אבל כמו שאמרתי התוכנית הזאת לא עובדת כל עוד למאפיה יש חוסם תפקידים, אז בוא נשמור אותה במגירה בינתיים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה