• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ערפדית (ניצחון לעיירה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
טוב אני נכנע. אנשים פה בעד האשמות שווא, אין לי דרך לעצור אתכם מלעשות את זה, אני אשאר מתוסכל.

מה ׳פרווה׳ בהודעות שלי? אם יש משהו ספציפי שמחשיד בפעולות שלי תגידו את זה בברור במקום לצטט את קינג (קינג, אגב, אמר ׳פרווה׳ עם הקשר. הכוונה שלו הייתה ׳לא גרוע כמו x, אבל לא רחוק מזה׳. פרווה בפני עצמו זה לא רק ציטוט, אלא ציטוט לא נכון).

שוב, תהיו ברורים. כל הרמיזות והדיבור העקיף וההסתייגוייות האלו לא עוזרות לאף אחד. הא, ולורקריזם זאת לא טקטיקה. בכלל. אני לא אומר את זה כי זה האינטרס של התפקיד שלי להגיד את זה, אני כנה במאה אחוז. להיות לורקר *פוגע במשחק מאפיה*. התבטלו בעבר מאפיות בגלל לורקרים, ונפתחו חדשות בקצב מואט בגלל לורקרים. להיות לורקר בכוונה זה לא רע לעיירה, זה רע לפורום הפונדק. אל תעשו את זה. זה דבר מגעיל שאסור לתמוך בו בשום אופן.

גאלאן אמר/ה:
זאת עוד בעיה עם ה׳דיון לצורך דיון׳ שמשום מה כולם פה מתים עליו. נוצר עודף הודעות שאי אפשר להתמצא בו. נו טוב, זה בטח בגלל שרק התחילה המאפיה.
הייתי רועה משהו אחר לו הייתי רואה אלטרנטיבה. מה אתה מציע?
dragons אמר/ה:
לי זה דווקא נראה די ברור שזה היה בצחוק.
עדיף להיות חד משמעי.

אהלן, שבת שלום חבר'ה.

darkmo10 אמר/ה:
אוקיי, פספסתי את זה בקריאה הראשונה (והשנייה, והשלישית...)
תודה שסימנת.
וכן, זה קצת לאמאסו, וזה יכול לקרות למאפיונר בכוונה על מנת לגרום לעיירה לחשוב שהוא עיירה או לאיש עיירה בטעות כחלק ממה שהוא כותב.

ירין - אשמח אם תגיב על זה

על איזו הודעה להגיב? אני לא הבנתי בדיוק.

Danny אמר/ה:
בינתיים אני לא חושב שמתקדמים עם ההצבעות.
כמה זמן לוקח עד ששמים דד - ליין?
התחלנו רק אתמול. יום במאפיה יכול לקחת שבוע בחיים האמיתיים.

Danny אמר/ה:
אני ממש לא האשמתי את ירין בלהיות מאפיונר, רק ציינתי שההתנהגות הזו עלולה להיות חשודה ולא תקפתי אותו בחוזקה ולהגיד ''נתפסת על זה'' זה קצת לא נכון, כי להגיד נתפסת על זה יכול להיות גם על הערה חשובה במשחק שציינתי אותה רבות כדי לעורר את הציבור וזה תחילת המשחק כולם מחפשים חשדות אחד בשני וזה גם יחסי, למשל משהו שנראה בשבילי ראוי לתשומת לב יכול להיות לעומתך משהו חסר משמעות.
אני עם דני, כולם יחפשו ביום הראשון מישהו להאשים. ביום השני יהיה אפשר להתחיל יום מלא ציטוטים והערות מחושבות. חוץ מזה, תודה על ההערה של ה"התנהגות הזו עלולה להיות חשודה", אבל אני לא מאמין שנתפסתי יותר מדי על זה. במאפיה אתה צריך להיצמד לכמה פיסות מידע שיש לך, ובגלל שלא היו לי הרבה פיסות מידע עד עכשיו, אני צריך לעתים להיצמד להודעה ספציפית ולא לתת לה ללכת.

2מאץ' - דיון זה כלי, לא המטרה. מהדיון אנחנו מגלים מידע, שעוזר לנו למצוא אזרחים\מאפיונרים (לדעת "הוא אזרח" זה אומנם לא מועיל כמו לדעת "הוא מאפיונר", אבל זה נחמד בכל זאת). אבל דיון לצורך דיון? הוא לא נותן לעיירה מידע, הוא נותן תגובות סתמיות. בטח ובטח כשהכל זה הסתייגויות והאשמות בכאילו כי כולם מפחדים לעמוד מאחורי המילה שלהם (כי הם לא באמת מאמינים בזה! הם סתם מנסים "ליצור דיון"..)

the tiger אמר/ה:
סית : אל תגיד דברים כאלה בצחוק, אם אתה לא מתכוון למשהו תגיד שאתה לא מתכוון אליו, כי זה ממש לא ברור, מאוד חשוב שתגיד רק דברים שאתה חושב שהם נכונים, כלומר את האמת, לרוב כשתופסים מישהו משקר עושים בו לינץ

עכשיו אני לא חושב שניסת להאשים את ירין, אבל להבא תנסה להיות יותר ברור בהודעות שלך,
מסכים. @סית': אנחנו צריכים לנחש שאתה כותב דברים בצחוק? איך אפשר לקחת ברצינות כל דבר שתרשום, אם אי אפשר לדעת מתי אתה צוחק ומתי אתה באמת מתכוון למה שאתה רושם...

לדעתי הנושא עם האשמות שווא שנוי במחלוקת. מצד אחד עדיף דיון על נושא כלשהו מאשר לא לדון בכלל (בגלל שככל שיהיו יותר הודעות ככה זה ייתן יותר מוטיבציה לאנשים להגיב בנושאים שונים וכמובן להתקטנן על דקויות שוליות, דבר המביא להפחת הלורקרים וגם הפיכת המאפיה למוצלחת יותר [ברור שדיון שקשור להאשמת שווא יכול להיות חסר תועלת ובלי תוכן אמיתי וכולל wifom או למאסו, אבל דיון אחד מוביל לדיון אחר וזאת תגובת שרשרת]), ומהצד השני קל להתנפל על אדם אחד ולהעיף אותו ללא סיבה מוצדקת - דבר שהוא אנטי-עיירה. לדעתי אסור להיות פזיזים אלא לחשוב טוב טוב לפני שמצביעים למשהו.

yarinarc אמר/ה:
אהלן, שבת שלום חבר'ה.

darkmo10 אמר/ה:
אוקיי, פספסתי את זה בקריאה הראשונה (והשנייה, והשלישית...)
תודה שסימנת.
וכן, זה קצת לאמאסו, וזה יכול לקרות למאפיונר בכוונה על מנת לגרום לעיירה לחשוב שהוא עיירה או לאיש עיירה בטעות כחלק ממה שהוא כותב.

ירין - אשמח אם תגיב על זה

על איזו הודעה להגיב? אני לא הבנתי בדיוק.

Danny אמר/ה:
בינתיים אני לא חושב שמתקדמים עם ההצבעות.
כמה זמן לוקח עד ששמים דד - ליין?
התחלנו רק אתמול. יום במאפיה יכול לקחת שבוע בחיים האמיתיים.

Danny אמר/ה:
אני ממש לא האשמתי את ירין בלהיות מאפיונר, רק ציינתי שההתנהגות הזו עלולה להיות חשודה ולא תקפתי אותו בחוזקה ולהגיד ''נתפסת על זה'' זה קצת לא נכון, כי להגיד נתפסת על זה יכול להיות גם על הערה חשובה במשחק שציינתי אותה רבות כדי לעורר את הציבור וזה תחילת המשחק כולם מחפשים חשדות אחד בשני וזה גם יחסי, למשל משהו שנראה בשבילי ראוי לתשומת לב יכול להיות לעומתך משהו חסר משמעות.
אני עם דני, כולם יחפשו ביום הראשון מישהו להאשים. ביום השני יהיה אפשר להתחיל יום מלא ציטוטים והערות מחושבות. חוץ מזה, תודה על ההערה של ה"התנהגות הזו עלולה להיות חשודה", אבל אני לא מאמין שנתפסתי יותר מדי על זה. במאפיה אתה צריך להיצמד לכמה פיסות מידע שיש לך, ובגלל שלא היו לי הרבה פיסות מידע עד עכשיו, אני צריך לעתים להיצמד להודעה ספציפית ולא לתת לה ללכת.

דיברנו על זה שאמרת ''הם '' על מאפיונרים בכל מקרה הגבת על זה בהודעה שלך (גם אם לא שמת לב) ועברנו את זה לדעתי אין צורך לדבר על זה יותר.

גאלאן אמר/ה:
זאת עוד בעיה עם ה׳דיון לצורך דיון׳ שמשום מה כולם פה מתים עליו. נוצר עודף הודעות שאי אפשר להתמצא בו. נו טוב, זה בטח בגלל שרק התחילה המאפיה.
גאלאן אמר/ה:
2מאץ' - דיון זה כלי, לא המטרה. מהדיון אנחנו מגלים מידע, שעוזר לנו למצוא אזרחים\מאפיונרים (לדעת "הוא אזרח" זה אומנם לא מועיל כמו לדעת "הוא מאפיונר", אבל זה נחמד בכל זאת). אבל דיון לצורך דיון? הוא לא נותן לעיירה מידע, הוא נותן תגובות סתמיות. בטח ובטח כשהכל זה הסתייגויות והאשמות בכאילו כי כולם מפחדים לעמוד מאחורי המילה שלהם (כי הם לא באמת מאמינים בזה! הם סתם מנסים "ליצור דיון"..)
דיון, כמו שאמרת, הוא כלי. הוא נועד ליצור הרבה שיחה שיהיה אפשר להתבסס עליה, ולעבור עליה, ולקרוא אותה. זו מטרת הדיון.
יש עודף הודעות? זה בגלל שיש הרבה דיון. חלק מהמשחק במאפיה כתובה, אם תרצו ואם לא, כולל קריאת דיונים ארוכים וניתוח שלהם. זו הדרך להכיר את המשחק.
ובהאשמות שווא לא התכוונתי להסתה ומניפולציות, וגם לא להצבעה בלתי מחושבת.
---
Danny אמר/ה:
(עמוד 11 למחפשי הקשר) - למה אתה מתגונן כל כך? מה שדארק סית' כתב על להיתפס למשהו לא הופנה כלפיך (אלא אליי אאל"ט, והיה מדובר על להיתפס לזה שהוא האשים את ירין, לא על זה שאתה נתפס על ירין). למה להתגונן מפני חשד שלא הופנה כלפיך?

ובהקשר הזה:
Dark sith אמר/ה:
עוד פעם, לא האשמתי את ירין. הראתי למה האשמת שווא היא מטומטמת. קצת נתפסת על זה.
אני עדיין חושד, ונתפסתי לזה כדי להעלות את זה באופן ברור ולחכות לתגובה שלך.
מזכיר:
Dark sith אמר/ה:
האשמות שווא הן לא דרך טובה ליצור דיון. הן יכולות להביא ללינץ' מיותר על תושב עייריה ולא על מאפיונר. זו הצבעה אקראית.
האשמות שווא פוגעות יותר מחוסר דיון.

ירין- מה זאת החבירה הזאת לעוג, אתה לא רוצה שמישו יחשוב שאתה קשור עליו איכשהו. נכון? נכון שאתה לא רוצה?
בקשר לחלק הראשון אני לא מסכים, אבל זה דעה ולא עובדה ולכן זה לא משנה כלום בקשר לחשדות שלי.
לעומת זאת, החלק השני הוא כן האשמת שווא (אין לי ממש בעיה עם זה, חוץ מזה שרגע לפני פנית נגד זה), וכן, לדעתי זה כבר ברמה הרעה של האשמת שווא. ("אתה לא רוצה שמישו יחשוב שאתה קשור עליו איכשהו. נכון? נכון שאתה לא רוצה?")
אה, וכמו שאמרו אחרים, תשתדל להיות ברור יותר. כמו שאמרו חכמים לפני (ז"א גאלאן) בלבול טוב למאפיה.

ירין - פה אני מסכים עם דני, שכתב את מה שהתכוונתי לכתוב בדיוק אחרי ששלחתי את ההודעה אז אני אחסוך לך עוד קצת טקסט.

אני שם לב שיש כאן כמה אנשים שהגיבו הודעה או שתיים ואחרי זה "ירדו מתחת לרדאר", ובאים להגיב לפעמים הודעות פרווה כאלו שאין בהם באמת מידע או להסכים עם אדם אקראי. אני הולך לחפש אחורה מי אלו, אבל זה נראה לי די מחשיד.

האמת שהוא בדיוק כתב שנתפסתי על זה ואני רק הגבתי לתגובה שלו, הסברתי את מעשיי.
Dark sith אמר/ה:
אף אחד לא יגיד "לטפל בנו", איפה זה מחשיד.

עוד פעם, לא האשמתי את ירין. הראתי למה האשמת שווא היא מטומטמת. קצת נתפסת על זה.

כי נורא מפריע לי שיש אנשים שפעילים מאוד בדיון ויש כמה שלא נמצאים בו כמעט ומגיבים רק הודעות פרווה. יש אנשים שלא פעילים במיוחד ולא מגיבים הודעות פרווה, ובגלל זה הם בסדר לדעתי, אבל יש כמה שכן עושים את זה. זה פוגע בעיירה לדעתי- כי אם המאפייה רוצחת אותם אנחנו לא נקבל מזה שום מידע ואם הם מאפיונרים אז לעולם לא נוכל לדעת. זו טקטיקה מעולה להישאר מתחת לרדאר, ומפריע לי שמשתמשים בה.

עוג-אני אחד מהם. מודה. ולמה? כי אין לי מה להוסיף. מצטער, אבל אני קורא, וכשיש לי מה להוסיף אני מוסיף. אבל בינתיים הדיונים שהיו סבבו במעגלים, לא נראה לי שאפשר כבר להתחיל בהאשמות בגלל דברים כאלה

העוג הברברי אמר/ה:
כי נורא מפריע לי שיש אנשים שפעילים מאוד בדיון ויש כמה שלא נמצאים בו כמעט ומגיבים רק הודעות פרווה. יש אנשים שלא פעילים במיוחד ולא מגיבים הודעות פרווה, ובגלל זה הם בסדר לדעתי, אבל יש כמה שכן עושים את זה. זה פוגע בעיירה לדעתי- כי אם המאפייה רוצחת אותם אנחנו לא נקבל מזה שום מידע ואם הם מאפיונרים אז לעולם לא נוכל לדעת. זו טקטיקה מעולה להישאר מתחת לרדאר, ומפריע לי שמשתמשים בה.
מה מוגדר כ״פרווה״ למשל?
גאלאן, גם אני לא חושב שדיון הוא ערך עליון, אבל אני לא רואה דרך להשיג מידע בלי דיון, והדיון לא פועל אם לא נותנים לו דחיפה בתחלה (מייצרים הודעות שיהיו מקור הייחסות למאוחר יותר, וממעידים בלשונם מאפיונרים פוטנציאליים).

אני רק רוצה לעורר תשומת לב שלמרות שזה היום הראשון(או השני טכנית) עדיין 4 אנשים לא הצביעו וכשהם יצביעו אני די בטוח שיפתח דיון, גם כי אני חושב שנגמר שלב ההצבעות האקראיות לחלק. מהאנשים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה