• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה ערפדית (ניצחון לעיירה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אז כן הבנתי. דיברתי לגלאלן. אמרתי שהוא רואה משו כשהוא לא שם. הוא חושב שרמזתי אבל לא רמזתי. וכבר הסברתי למה לא רמזתי. וזהו.
אבל אף אחד לא פעיל. אנחנו צריכים להפוך את המאפיה לפעילה. תגובה ביום זה טוב ויפה, אבל שום דבר לא יזוז ככה.

אני פשוט לא מסכים עם זה, כי אם לא נצביע על כלום "כי אולי זה לא חשוד מספיק" נפספס גם את הדברים החשובים שרואים כאן, כי שיהיה משהו חשוב, מי שיראה אותו לא יצביע עליו.
זה לא "אולי זה לא חשוד מספיק". זה לא חשוד בכלל. בשום צורה. אם אתה חושב אחרת, נמק את דעתך. אם אתה מסרב לנמק, אל תגיד את זה מלכתחילה.

גאלאן אמר/ה:
זה לא "אולי זה לא חשוד מספיק". זה לא חשוד בכלל. בשום צורה. אם אתה חושב אחרת, נמק את דעתך. אם אתה מסרב לנמק, אל תגיד את זה מלכתחילה.
זו דעתך, לדעתי יש בזה משהו מחשיד. אני לא מכריח אותך להיות באותה דעה כמוני, אבל אל תפסול את הדעה שלי רק כי אתה לא מסכים אתה.

Dark sith אמר/ה:
אבל אף אחד לא פעיל. אנחנו צריכים להפוך את המאפיה לפעילה. תגובה ביום זה טוב ויפה, אבל שום דבר לא יזוז ככה.
המאפיה התחילה לפני סה"כ 4 שעות. זה כלום זמן. אני לא חושב שכבר אפשר להגיד "המאפיה לא פעילה". זה סתם לזרז אנשים להגיב בלי סיבה.

muzar אמר/ה:
וואי אתם מהירים!
הצבעה אקראית: דרגונס
...
אנחנו די מדברים כול הזמן הזה על למה הצבעה שנייה יכולה להיות מחשידה, ואתה עושה הצבעה שנייה? ברצינות?
כן, אני יודע שאמרתי שזה לא מחשיד במיוחד, אבל מצד שני, זה די לא בסדר להתעלם לחלוטין משלושת העמודים האחרונים ובכול זאת לעשות את זה.

קודם כל, מצטט את גאלאן:
לשחקנים החדשים, כמה עצות-
-תגיבו. תגיבו הרבה, כי אם אתם לא מגיבים נוצר הרושם שאתם רוצים שלא ישימו לב אליכם. ברגע שנוצר רושם כזה, צפו ללינץ'
-היום זה היום הראשון, אז אנחנו לא יודעים יותר מידי. בדר"כ מצביעים ללינץ' הצבעה אקראית (כלומר, מצביעים למישהו שלא הצביעו לא עדיין) ומתקדמים משם. הרבה פעמים המאפיונרים יצביעו "במקרה" לאותו האחד וככה הוא ימות, אז אם אתם בהצבעה שעומדת להרוג מישהו על היום הראשון, צפו לכך שיחשדו בכם. מצד שני, זה שמישהו הצביע למי שלבסוף נעשה עליו לינץ' זה לא אומר שהמצביע הוא מאפיונר בבירור.
שנית כל, אני וגאלאן מתנסחים(וגם משחקים) באופן ממש דומה. לכו תקראו מאפיות קודמות ותראו. אז לפני שאתם צועקים 'הם מתנסחים אותו הדבר!!11 מאפיונריםם!!!!1', שפטו כל מקרה לגופו.

אז ככה:
מרתוס אמר/ה:
מה העניין בהצבעה אקראית? אני יודע שלרוב השאלה הזאת מובילה לדיון הראשוני שמתחיל את המשחק, אבל אני שואל ברצינות-מה קורה אם ההצבעה המקורית עובדת ומישהוא נהרג?
אם הוא היה ערפד-נהדר. עדיין אין לנו אפשרות לדעת מי שאר המאפיונרים.
אם הוא היה אזרח (מה שסביר סטטיסטית)-באסה. לא קיבלנו שום מידע חדש.
בתחילת המשחק, לכל טאוני יש מעט מאוד מידע בנוגע למבנה ולמערך של המשחק. כתוצאה מכך, הסט הראשון של ההצבעות הוא רנדומלי לחלוטין או קרוב לשם(בחלק מהמאפיות הקודמות אני פשוט בחרתי מישהו שעדיין לא הצביעו לו. התוצאה זהה).
המטרה של ההצבעות הרנדומליות היא לדרבן את המשחק לאקשן בכך שהשחקנים פועלים בדרכים 'חושפניות'(במשמעות האחרת של המילה, סוטים). לדוגמה, קפיצה על עגלת הצבעות, היכנסות לפאניקה בעקבות עגלה שכזו, או להיטות-יתר ברצון להעביר הצבעות על שאר השחקנים, הצעה לעשות לינץ' על לורקרים/טאונים מזיקים, וכו'. דבר גורר דבר ושאר האירועים במאפיה תופסים תאוצה וחיים משל עצמם אחרי ההצבעות הרנדומליות ואין צורך לחזור אליהן.

שנית: דארק סית'. או שאתה היפר אקטיבי, או שאתה סופר להוט להתקדמות/אקשן/לינץ'. תנשום, המשחק רק התחיל. ולכתוב 'בואו נתדיין!!!' לא עוזר לאף אחד.

שלישית: בעיקר מכוון לעוג הברברי אבל גם לשות'. יש לכם איזו פרנויה של הצבעות-שניות. אם אתם לא זוכרים, בשביל לינץ' צריך הרבה יותר אנשים, על בנאדם אחד. אף אחד לא קרוב למות, אבל אתם עדיין ממש לחוצים משום מה.

שות' זה סית'? אני חושב שאני גם היפר אקטיבי וגם סופר להוט להתקדם כי ממש שעמם לי היום. ואתמול.
ואם הכוונה ב שות' היא אכן לסית',כלומר- אלי, אני חושב שלא הבנת. אני כל הזמן אומר שזה בסדר ששני אנשים מצביעים לאותו אדם בהצבעה רנדומלית, לא יודע איפה הבנת אחרת.

Gandalf אמר/ה:
שלישית: בעיקר מכוון לעוג הברברי אבל גם לשות'. יש לכם איזו פרנויה של הצבעות-שניות. אם אתם לא זוכרים, בשביל לינץ' צריך הרבה יותר אנשים, על בנאדם אחד. אף אחד לא קרוב למות, אבל אתם עדיין ממש לחוצים משום מה.
ביום שבו אני אשמע "בגלל שאמרת לי על הצבעה שנייה של מישהו אני פספסתי טעות חמורה של מאפיונר!" אני אפסיק, כרגע, זה לא מזיק, אז אני לא רואה את הבעיה שלכם עם זה.

ובנוגע למה שאמרתי למוזר- זה לא היה ספציפית בגלל ההצבעה השנייה, זה היה בגלל ההתעלמות המוחלטת שלו מהדיון שהלך 3 עמודים לפני זה. כי אני וסית' די הבהרנו שחלקנו מתחילים לחשוד קצת בגלל דברים כאלו- והוא בכול זאת עשה את זה. זו לא התנהגות מאפיונרית, זה סתם מעצבן אותי שהוא מתעלם ככה מהאחרים.

עוג - מה הבעיה עם זה? סתם מגביר את רמת הלחץ של כולם, וגם זה לחפש אשמה(או התחלה שלה) איפה שהיא לא קיימת. בקיצור זה מיותר בשלב הזה של המשחק.. אם אנחנו ביום 2-3 אז כבר אפשר להתחיל להסתכל על זה אחרת.
בנוגע למוזר - אני מניח שזה פחות מחוסר אכפתיות כלפי ה3 עמודים שבהם אתה ודארקסית' אמרתם בעצם כלום ויותר ה5 עמודים שהוא צריך לקרוא כשבעצם הוא בטח רק רצה לזרוק הצבעה רנדומלית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה