• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
גאלאן אמר/ה:
אזרח מת מנצח בדיוק כמו אזרח חיי.

אם זה לא היה ברור למישהו, תושב עיירה/חובש/ראש משמר מנצח בדיוק כמו החיים והמתים כל עוד הצד שלו מנצח.
כנ"ל לגבי זומבים וזומבי סנדק.

גאלאן אמר/ה:
אוקיי, אני באמת לא יודע למי להצביע. דארקמו מחשיד אותי, אפילו מחשיד אותי מאוד, אבל גם עוד שחקנים (KR, טומאץ', נקסטורל טיפה). אני גם יודע שלא להצביע זה שווה ערך להצביע לדארקמו, אז אני בטוח יצביע *למישהו*.

כולללם להגיב היום. אין דבר כזה "אין לי מה להגיד", תגיבו משהו
על סמך איזה תגובות/אופן התנהגות דארקמו מחשיד אותך?

דיבורים כל דיונים מושתלים לא אני התחלתי.
אם אני מאפיונר התחיל כי אמרו שבגלל שאני מאפיונר אני מתנהג ככה וככה - ואז טענתי שזה לא נכון, הסברתי למה עשיתי את זה, ואמרתי שאם אני מאפיונר סביר להניח שהייתי עושה בדיוק אותו דבר.
אני אומר שאני יודע שאני לא מאפיונר - אבל אין לי דרך להוכיח את זה. לכן, זה לא באמת משנה מה אני אגיד - כי גם אם הייתי מאפיונר הייתי אומר את זה.
יותר מדי - כן, זה נראה כמו OMGUS. שהגיע באיחור מטורף. אמרתי את זה עכשיו, לא כשהוא הצביע לי איפהשהו באמצע.

אני מסכים שההתנהגות של טייגר יכולה להתפרש בצורה מאפיונרית, אבל אני (כרגע) לא חושב שהוא מאפיונר, אם כי אני אשמח לתגובה.

רוי - אבל פוגע בעיירה יותר.
נקסט - עוד אחד שאומר "a witch!".
רק שבניגוד לקודם, אתה משתמש בסיבות פחות "מאפיונריות".
טייגר - תקרא את כל הדיון שבו KR אומר על בסיס FBI ודברים אחרים שאני מאפיונר. לא צריך לפתוח את כל הדיון עלי מחדש - כבר עברנו את זה.

טייגר
בעיקר עניין ההצבעות לכל עבר, אבל גם ההתעקשות הזאת עליך ועכשיו על קינג ריבנג'. אם קודם הוא עבר מאדם לאדם בגלל הודעה בודדת, פתאום הוא שינה טקטיקה והתפרץ בכל הכוח על אדם אחד- וזה מרגיש כאילו גם כאן וגם כאן הוא מנסה לסחוף ללינץ' בכל הכוח.
לא מספיק בשביל להצביע לו, אבל שאר ההתנהגות שלו שצויינה ע"י משתמשים אחרים מהווה חלק גדול מספיק בשביל שאני אשקול ברצינות לעשות את זה

(קורא עכשיו את שתי ההודעות במעלי)

tiger אמר/ה:
גאלאן אמר/ה:
אוקיי, אני באמת לא יודע למי להצביע. דארקמו מחשיד אותי, אפילו מחשיד אותי מאוד, אבל גם עוד שחקנים (KR, טומאץ', נקסטורל טיפה). אני גם יודע שלא להצביע זה שווה ערך להצביע לדארקמו, אז אני בטוח יצביע *למישהו*.

כולללם להגיב היום. אין דבר כזה "אין לי מה להגיד", תגיבו משהו
על סמך איזה תגובות/אופן התנהגות דארקמו מחשיד אותך?

אני די בטוח שכבר הסברתי, בהודעה הזו בדיוק:
נקסטורל אמר/ה:
טוב טוב, אחרי שהצלחתי סוף סוף לסיים (כמעט!) את השיעורים, ועברתי את הימים הבעייתיים של הטיולים, אני חוזר להגיב בכל המרץ.

דארקמו- אני באמת מתחיל לחשוד בך. "אני מניח שאם זה היה המצב הייתי יודע את זה (ועל הדרך הייתי יודע גם שאני מאפיונר)." בדיוק מה שלא אומרים במאפיה, אם אתה אומר שאתה לא מאפיונר ישירות- אתה חשוד, לפחות בעיני. וכל הקטע הזה עם ה"דיון מושתל" גם די מחשיד. ושלא נדבר על שינוי ההצבעות המהיר. על תאמר שזה היה "רק בגלל הדדליין :roll: " כי כבר שינית הצבעות ממש בהתחלת המשחק, על הרגע הראשון.

מצביע דארקמו10

אם כבר יש דדליין אז לבחור את הכי חשוד.
וגם הקטע עם "a witch!" די מחשיד.

darkmo
darkmo10 אמר/ה:
דיבורים כל דיונים מושתלים לא אני התחלתי.
אם אני מאפיונר התחיל כי אמרו שבגלל שאני מאפיונר אני מתנהג ככה וככה - ואז טענתי שזה לא נכון, הסברתי למה עשיתי את זה, ואמרתי שאם אני מאפיונר סביר להניח שהייתי עושה בדיוק אותו דבר.
אני אומר שאני יודע שאני לא מאפיונר - אבל אין לי דרך להוכיח את זה. לכן, זה לא באמת משנה מה אני אגיד - כי גם אם הייתי מאפיונר הייתי אומר את זה. אבל אם אתה אומר שאתה לא מאפיונר, רוב הסיכויים הם שאתה כן מאפיונר, ובבקשה אין לי כוח ללאמאסו של קינג שוב פעם...
יותר מדי - כן, זה נראה כמו OMGUS. שהגיע באיחור מטורף. אמרתי את זה עכשיו, לא כשהוא הצביע לי איפהשהו באמצע.

אני מסכים שההתנהגות של טייגר יכולה להתפרש בצורה מאפיונרית, אבל אני (כרגע) לא חושב שהוא מאפיונר, אם כי אני אשמח לתגובה.

רוי - אבל פוגע בעיירה יותר.
נקסט - עוד אחד שאומר "a witch!". מה? ואסור לי להצטרף לחשדות של אחרים אם זה מחשיד גם אותי? אתה פשוט הכי מחשיד כאן, בינתיים יש לי עוד חשודים (פייטן, אלדרין) אבל אתה הכי חשוד אצלי ולכן אני מצביע לך. בגלל הדדליין כמו שאמרת כל כך הרבה פעמים...
רק שבניגוד לקודם, אתה משתמש בסיבות פחות "מאפיונריות".
טייגר - תקרא את כל הדיון שבו KR אומר על בסיס FBI ודברים אחרים שאני מאפיונר. לא צריך לפתוח את כל הדיון עלי מחדש - כבר עברנו את זה.
ובנוגע לקינג- ככה הוא משחק תמיד, עם FBI ולאמאסו וכל החרטא הזה, זה לא מאפיונרי, זה פשוט סגנון המשחק שלו.

darkmo10 אמר/ה:
אני הסתכלתי על מי שהכי מחשיד אותי, ואמרתי מה מחשיד אותי בו. אם זו התנהגות מאפיונרית, אז אני אשאל אותך שאלה פשוטה - אזרחים אמורים לשתוק ולתת למאפיונרים לטבוח בהם?
לא, מה שעשית זה "הוא מצביע לי רק כי אחרים עשו ככה!", ונותן כל הזמן את אותם תירוצים "חשבתי שיש דדליין" אף ע"פ שחלפת הצבעות בעמ' הראשון, וכך הלאה...

נקסטרול ודארקמו - קראתי כבר האשמות על דארקמו אבל לא שמעתי למה גאלאן מנמק שהוא חושד בו. למה אנשים מנסים לענות בשמו?..
תודה גאלאן על התגובה.

נקסטורל אמר/ה:
ובנוגע לקינג- ככה הוא משחק תמיד, עם FBI ולאמאסו וכל החרטא הזה, זה לא מאפיונרי, זה פשוט סגנון המשחק שלו.

darkmo10 אמר/ה:
אני הסתכלתי על מי שהכי מחשיד אותי, ואמרתי מה מחשיד אותי בו. אם זו התנהגות מאפיונרית, אז אני אשאל אותך שאלה פשוטה - אזרחים אמורים לשתוק ולתת למאפיונרים לטבוח בהם?
לא, מה שעשית זה "הוא מצביע לי רק כי אחרים עשו ככה!", ונותן כל הזמן את אותם תירוצים "חשבתי שיש דדליין" אף ע"פ שחלפת הצבעות בעמ' הראשון, וכך הלאה...

1. טוב לדעת. באמת. אז אם הוא תמיד משחק ככה, מבטל הצבעה ומגיע לנקודה שבה אין לי במי לחשוד. חוץ ממני - וחשד בי לא באמת מקדם אותי לשום מקום.

למען האמת, יש הבדל אחד חשוב בין ההתנהגות של KR בדרך כלל ובמשחק הזה- בדר"כ הוא הרבה הרבה יותר פעיל ואגרסיבי. במשחק הזה הוא משחרר מידי פעם תגובה, אבל מגיב הרבה פחות ממה שהוא מגיב בדר"כ (נכון אני מגיב הרבה? KR לרוב מגיב יותר ממני). זה לא אומר כלום, אולי אין לו מספיק זמן או משהו, אבל להגיד שהוא תמיד משחק ככה זה לא מדוייק

גאלאן אמר/ה:
למען האמת, יש הבדל אחד חשוב בין ההתנהגות של KR בדרך כלל ובמשחק הזה- בדר"כ הוא הרבה הרבה יותר פעיל ואגרסיבי. במשחק הזה הוא משחרר מידי פעם תגובה, אבל מגיב הרבה פחות ממה שהוא מגיב בדר"כ (נכון אני מגיב הרבה? KR לרוב מגיב יותר ממני). זה לא אומר כלום, אולי אין לו מספיק זמן או משהו, אבל להגיד שהוא תמיד משחק ככה זה לא מדוייק
נקודה טובה. נקודה מאד טובה. קינג, יש לך הסבר טוב לזה?

2MUCH אמר/ה:
גאלאן אמר/ה:
נקודה טובה. נקודה מאד טובה. קינג, יש לך הסבר טוב לזה?
אין לי תירוץ טוב מספיק בשבילך. אני עובד בחנות כל יום, משהו כמו 8 שעות. אני מרים שולחנות וסוחב ארגזי חשמל, מטפס על מדפי ברזל ומסדר קופסאות של צלחות הגשה. אני מתווכח עם קונים מפגרים ועם אנשים טיפשים שרוצים זבל זול באיכות גבוהה. כשאני חוזר הביתה אני מגיב כמה שאני יכול, אבל רואה שרוב העץ הוא שטויות ושאלות טכניות. בשאר הזמן - כושר, צבא, נקיונות פסח. אני גם לא ממש מגיב בעצים אחרים, זה לא שרק בעץ הזה אני מגיב מעט.

...אז לא, אין לי הסבר.

כשמאפיונרים מאויימים בלינץ', הם מתחילים להשתמש בכל מיני wifomים ולרוב זה מגיע למצב שבו המאפיונר מצביע למי שהצביע לו. אזרח לא יצביע למישהו שהצביע לו, אלא אם הוא גיבש טיעון נגדו, בלי קשר. הסיבה היחידה להצביע לי, לפי דארקמו, היא שאמרתי שאני סבבה עם הייט ווט.

ברור שאני מאמין שלנצח זה חשוב, אבל לאורך המשחקים האחרונים אני רואה שהניצחון הופך להיות חסר משמעות, כי המשחק משעמם וארוך ומטופש. אז לאט לאט אני משנה גרסה - במקום לרדוף אחרי נצחונות, אני רושם הודעות כמו מוד ומדבר כמו משגיח פורום. כי אני רואה שרק בדרך של סמכותיות ודורסנות אנשים מקשיבים לניסיונות הכושלים שלי לעורר עניין במשחק. בשאר הדרכים - נאדה. אפס. גורנישט. כולם מתחמקים.

עכשיו אני אפרק לגורמים את התגובה של דארקמו [להזכירכם, עוג כינה אותה "התגוננות טובה"].
1. הצבעות שנאה - כבר הבעתי את דעתי בפרוטרוט. לא חושב שצריך לחזור עליה. ניצחון בעדיפות ראשונה רק אם המשחק טוב ומעניין.
2. מצד אחד אמרתי שאני לא אוהב לדבר על איך מאפיונרים מתנהגים. מצד שני אמרתי שיש טכניקות נפוצות בשימוש מאפיונרים. כולם הזדעזעו. איך לעאזאזל זה מתיישב. FUUUUUUUUUUUUUU וכו' וכו'. ההסבר פשוט. אני לא אומר "מאפיונר חכם מוביל את הדיון", אני אומר "מאפיונרים משתמשים הרבה פעמים בטכניקה X". אני לא קובע איך או למה המאפיונרים במשחק הזה מתנהלים. אני מציע הצעות. ובנקודה הזו אני מתנגד לדעתו של גאלאן. להציע למאפיונרים שיטות זו דרך מעולה לסתום להם פתחים. בכל פעם שאתה אומר בגלוי שהשיטה הזו והזו נמצאת בשימוש מאפיונרים, יש לך יותר כוח להתגונן מולם. סביר להניח שהם יירדו משיטה מסוימת ויתחילו באחרת. ואז תוכל להגיד שתפסת אותם על חם - כי מהרגע שבו אמרת שכל המאפיונרים מובילים בדיון, השחקן X הפסיק להוביל בדיון ונהיה שקט כמו קרפד. לכרות להם בור. כן. וגם ההסבר הזה הוא מלכודת. בכל פעם שאתה לכאורה מוסר להם מידע, אתה מניח מכשול בדרכם. כי עכשיו יש עוד שיטה שלכולם יהיה זמן לחשוב עליה ולנתח אותה. הסיכויים של העיירה לשרוד הם במידע שיש לנו או אין לנו. Every time we admit שיש דרך נוספת שהמאפיונרים יוכלו להשתמש בה, זו מכה נוספת, כי עכשיו הם כבר לא, או שאנחנו מוכנים לאפשרות.
3. אני לא אוהב לדבר על מאפיונרים שיושבים בצד. זה לא עניין של רגש. זה עניין של שכל. אתם זוכרים את הסיפורים מהFBI שאני בחיים לא שמעתי עליהם? יפה. כמו שגאלאן אמר, יש בניית אמון ברגע שאנחנו כותבים סיפור ביחד. אם נתחיל לשבת ולזרוק השערות על איך המאפיונרים שלנו מתנהגים, נגיע מהר מאוד לבלבול. זריקת עובדות היא דרך מצוינת לבלבל ולהסיח את דעתנו מהאמת. דארקמו יגיד "המאפיונרים יושבים בצד ומחכים שאחד מאיתנו יצביע לX ואז הם יוכלו לקפוץ על ההזדמנות". מאיפה הוא יודע? האם זה נכון בכלל? אז זהו, שלא. כל אמירה מהסוג הזה מגיעה לתת-מודע שלנו בעוצמה כזו או אחרת, והמשקפיים שדרכם אנו מביטים על המשחק מתכסים בעוד זבל ורפש. במשחק הקודם שאלו אותי מה יקרה אם יהיה להם חסם תפקידים והשוטר יזדהה. אז ישר קפצתי ואמרתי, לא נורא. המאפיונרים לא ינסו לפגוע בשוטר. הם יעשו משהו אחר. מאיפה לי לדעת? ולמה לעאזאזל צריך להקשיב למישהו שאין לך מושג מאיזה מקום הוא קובע לך את העובדות האלה? זו דעתי.
4. שני הציטוטים האחרונים בהודעה הארוכה של דארקמו היו לגבי הצבעות השנאה. לכאורה כתוב שם שאמרתי שלמאפיונרים לא אכפת למי הם מצביעים, אבל מצד שני אמרתי שלא אכפת לי למי אני מצביע. תנו לי לתקן. הצבעת שנאה פירושה שמאוד מאוד אכפת לי למי אני מצביע. וכל כך אכפת לי מהשחקן הזה שכרגע הורס את המשחק לדעתי, עד שלא אכפת לי מהניצחון.

סוכן הFBI לא עובר צד. הוא פשוט "נשאב" לתוך הסיפור ובנקודות מסוימות מפתח הזדהות עם הפסיכופת, או שנוצרת אצלו בתת-מודע תחושת ביטחון. פסיכופתים הם שקרנים מעולים. לבטוח באחד מהם זה מסוכן. זה בדיוק כמו שלא מערבים שוטר בחקירת רצח של הבת שלו [לא עלינו].

הבעיה של דארקמו היא שהוא כל הזמן פונה לרגש שלנו - "a witch", לדוגמא. וזה מחשיד אותו בעיניי. בהתחלה ההצבעה שלי הייתה אקראית, אגב. חשדתי בו אחרי שחיפשתי תגובות של דארק סית' כי חשבתי שהוא מגן על טייגר בחירוף נפש [אבל הוא הגן על עוד שחקן בחירוף נפש אז או ששלושתם מאפיונרים או שזה לא משנה].

darkmo10 אמר/ה:
אני יודע שאני לא מאפיונר - אבל אין לי דרך להוכיח את זה.
אולי תתקשה להאמין בכך, אבל אף אחד מאיתנו לא מאפיונר. כל אחד מאיתנו הוא בעצם לאמאסו שמכשף מרושע שינה את צורתו לזו של בן-מחצית. אתה יודע כי אפשר לסמוך על הלאמאסו, נכון? אתה יכול לסמוך עליי.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה