• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מאפיה זומבית - עץ משחק (ניצחון למאפיה!)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
amitf0123 אמר/ה:
דארקמו, אמרת שהסיבה שבגללה הצבעת הרבה היא בגלל הדדליין, אבל התחלת להחליף הצבעות גם ביום הראשון, ולכן הטיעון הזה לא יכול להיות נכון.
אף פעם לא היה לי דדליין מהרגע הראשון של המאפיה, אז הייתי קצת לחוץ.
---
לא אמרתי מאפיונרים. אמרתי שזה מעלה חשד. ושוב, פעלתי תחת דדליין - צריך להצביע עד מחר! לא ידעתי שרוי מתעלם מהחוקים שהוא כתב...

״דרכי פעולה נפוצות למאפיונר״.
לורקריות. הובלה בדיון.
או שמאפיונר הוא לא שניהם. ברגע שכתבת שאתה מצביע לטייגר כי הוא לורק (והוא לא) אתה בעצם אומר שאתה חושד שהוא מאפיונר= אתה חושב שהוא מאפיונר= אתה בעצם אומר שהוא מאפיונר.
ואל תמשיך עם התירוץ של הדד ליין כי רק כשרוי יגיד שיש דדלין אז יהיה.

דארק- רק בעניין הדד ליין, במקור ימים היו מקסימום של 72 שעות. זה השתנה, אבל דארקמו אומר שהוא לא ידע את זה. אני חושב שזה טיעון קביל, פשוט בגלל שאם הוא היה מאפיונר, לא היה לו מה להרוויח מהתעלמות מהדד ליין

darkmo10 אמר/ה:
amitf0123 אמר/ה:
לא ידעתי שרוי מתעלם מהחוקים שהוא כתב...

אהם.

גאלאן אמר/ה:
אוקיי, מצב החוקים עכשיו הוא משמעותית טוב יותר מקודם. עכשיו רק נשאר לשכנע אותך ש48 שעות ללילה ו72 שעות ליום זה מעט מידי.

ואני אסביר:
(הסבר של גאלאן)

rui אמר/ה:
את הנקודה שלך על הימים אני יכול להבין - בסדר, את זה נוריד.

למרות שכן - הייתי צריך לכתוב את זה בפוסט הראשי, פה אתה צודק.
בנוסף - אני מודיע לפני כל דדליין, בגלל יום ממש ארוך או לא.

rui אמר/ה:
darkmo10 אמר/ה:
amitf0123 אמר/ה:

אהם.

גאלאן אמר/ה:
אוקיי, מצב החוקים עכשיו הוא משמעותית טוב יותר מקודם. עכשיו רק נשאר לשכנע אותך ש48 שעות ללילה ו72 שעות ליום זה מעט מידי.

ואני אסביר:
(הסבר של גאלאן)

rui אמר/ה:

אז ליום הזה ספציפית אין דד ליין?

אני אסביר, בשביל להסיר כל ספק.
בהודעה הראשונה כתוב:
rui אמר/ה:
את החוקים המלאים אפשר למצוא פה.
אז לחצתי על "פה", ושם ראיתי שיום לא ימשך יותר מ72 שעות.
הנחתי שמפני שכתוב בהודעה הראשונה שהחוקים רשומים שם, שכל החוקים שם תקפים.

למי שלא הבין -
1. הצבעות במודגש.
2. האשמות בכחול.
3. הודעה מהסוג הזה תזכה את בעליה בHate Vote. כמו שאמרתי, אם הציטוט ארוך מדי, תקשר להודעה במקום לצטט. גמרנו.
tiger אמר/ה:
rui אמר/ה:
darkmo10 אמר/ה:
amitf0123 אמר/ה:

אהם.

גאלאן אמר/ה:

ואני אסביר:
(הסבר של גאלאן)

rui אמר/ה:

אז ליום הזה ספציפית אין דד ליין?
טייגר, בבקשה שים לב מעתה והלאה. או שתקבל הצבעה ממני. ולא אכפת לי שזה גועלי ודוחה.

וזהו. סדר! כמו שקופיל היה אומר לפני שהוא הפך להיות אדם נורמטיבי שלא משחק מו"ד.

בנושא אחר,
אני לא אוהב לשמוע את משפטי ה"מאפיונר היה מתנהג ככה". אין דבר כזה. יש מיליון ואחת דרכים להיות מאפיונר. ניסיון להכניס את זה למשבצות "מגיב המון"/"לא מגיב בכלל" זה כמו להגיד שכדי להיות אזרח אתה חייב להגיב לפחות פעם בשעה וחצי. למה?

אני לא מאשים את גאלאן כרגע [כי אין לי סיבה מספיק טובה ואני גם לא ממש רץ לחפש אחת כי אין לי חשד בינתיים], אבל טכניקה נפוצה של מאפיונרים שלא דובר עליה כאן היא לשחק את החבר הכי טוב של האדם. לאורך כל המאפיה הרומית גאלאן ואני היינו החברים הכי טובים, עד לרמה שלא חשדתי בו בכלל. עליתי עליו במקרה. פשוט אמרתי שזה לא טוב להינעל על שלושה אנשים שאחד מהם התגלה כלא-מאפיונר. עשיתי הפוך על הפוך על הפוך, ובדקתי אותו בלילה. וככה גיליתי מאפיונר. אני לא אומר שהוא מתנהג ככה עכשיו, אבל ככה מאפיונר יכול להתנהג. אז תסתכלו על השחקנים שמשום מה לא הסתכלתם עליהם עד עכשיו - אלה שלא האשימו אתכם [אבל גם תקפו אתכם מספר פעמים]. אלה שאמרתם לעצמכם [אולי בתת-מודע] להתעלם מהם, כי הם לא מזיקים/אתם מרגישים בנוח איתם/וואטאבר.

ואין לי כרגע כלום. לא כי קראתי ואני שומר לעצמי מחשבות מסוימות, אלא כי לא קראתי בצורה מעמיקה ואני קורע את התחת בהרמת משקלים ופריקת משטחים [כעבודה]. וממה שראיתי, אנשים מסתבכים בwifomים מטומטמים ובוויכוחים על מה קינג ריוונג' אמר או לא אמר [שזה מחמיא לי, תודה, אבל אני עדיין לא מנהל]. מה שאמרתי נמצא בהודעה הקודמת. עם הwifom תיאלצו להסתדר לבד.

קינג- אתה כרגע מגיב רק הודעות ל הסדר. אנחנו רוצים תגובה עניינית על מה שקרה כאן.
אני חושב שהבנו את הקטע של הצבעים, אנחנו לא צריכים שתזכיר לנו כל עמוד.

אמרתי שהם חשודים, לא מאפיונרים. אולי זה נשמע כמו האשמה ברורה אבל זה חשד (זה אף פעם לא 100%).
בקשר לתמיד - זה היה רק פעם אחת (לא כולל הפעם הראשונה שממנה ציטטתי בפעם השניה).
הקטע עם עמיתפ0123 היה די דבילי - אין לי מושג מה היה לי באותו זמן, ולכן גם אין לי איך להסביר. אני לא זוכר איך בדיוק חשבתי שהוא מתנהג כמו מאפיונר "חכם" (יצאתי די דביל בקטע הזה).
אז אחרי זה ראיתי שהוא ממש לא מתנהג כמו המאפיונר החכם ההוא, וביטלתי הצבעה. חזרתי להצבעה אקראית.
ספירת הודעות במאפיה זה בונוס.
לורקר=מזיק. יש לך טיעון נגד?
מוביל בדיון != מאפיונר, אבל הרבה פעמים המאפיונרים מבינים שאם הם ישתלטו על הדיון הם יוכלו 'להסיט' חצים מהמאפיה. לכן מאפיונר חכם משתלב בדיון טוב.
אני אצטט את השיחה ביני לבין טייגר כדי לסגור את העניין:
tiger אמר/ה:
2MUCH - אמרת שלא הגבתי בכלל, ותיקנתי אותך ואמרתי שהגבתי כבר בעמוד הראשון... לא שזה מראה משהו.
אני רוצה להשתתף בדיונים אבל לא כשהם משעממים, ועכשיו כשאנשים מגיבים לתגובה שלי יש לי כן הזדמנות להגיב וזה בדיוק מה שרציתי שיקרה.

King Revange - מסכים איתך לחלוטין, אבל אני רוצה להסביר - אני לא רוצה להיות צבוע ולהגיד שלא הגבתי כי לא הייתי בבית או משהו כזה, קראתי את כל ההודעות כבר כמה פעמים, ובחרתי שלא להגיב כי הרגשתי שהתגובה שלי תהיה סתמית כמו הרבה תגובות שראיתי לפני כן.

darkmo10 - רוצה ללכת עם זה עד הסוף? אם ככה כדאי שתספור מילים לא הודעות. כל לורקר חכם יכל פשוט לפאזר דאבל פוסטים עם 3 מילים כשכמות האינפורמציה שאפשר לדלות מהן אפסית. הנקודה שלי שזה לא מתמטי, בשביל לזהות לורקר עדיף שתסתכל על כמות התוכן בהודעה שלו ולא על כמות הודעות או משהו בסגנון.
כאן אתם רואים את טייגר, מגן על הלורקריות שלו.
darkmo10 אמר/ה:
טייגר
tiger אמר/ה:
2MUCH - אמרת שלא הגבתי בכלל, ותיקנתי אותך ואמרתי שהגבתי כבר בעמוד הראשון... לא שזה מראה משהו.
אני רוצה להשתתף בדיונים אבל לא כשהם משעממים, ועכשיו כשאנשים מגיבים לתגובה שלי יש לי כן הזדמנות להגיב וזה בדיוק מה שרציתי שיקרה.
[...]
darkmo10 - רוצה ללכת עם זה עד הסוף? אם ככה כדאי שתספור מילים לא הודעות. כל לורקר חכם יכל פשוט לפאזר דאבל פוסטים עם 3 מילים כשכמות האינפורמציה שאפשר לדלות מהן אפסית. הנקודה שלי שזה לא מתמטי, בשביל לזהות לורקר עדיף שתסתכל על כמות התוכן בהודעה שלו ולא על כמות הודעות או משהו בסגנון.
קודם כל, אם הדיון לא מעניין אז עושים אותו מעניין. עכשיו, כשהדיון מעניין, הוד לורקריותו מוכן להצטרף?
=התנגדות להגנה על הלורקריות ולניסיון ללגיטימציה שלה
דבר שני, אתה מדבר על ספירת הודעות אחרי שהסברתי למה ההודעות שלך לורקריות לדעתי. מזה התעלמת, והתייחסת רק להודעה שקדמה לזה. שכחתי להזכיר שכשהוא דיבר אלי הוא דיבר רק על ספירת הודעות ולא להסבר הארוך שציטטתי בהמשך ההודעה
---
[...]
tiger אמר/ה:
darkmo10 - לא התעלמתי מההודעה שלך, כתבתי אותה על ההודעה הקודמת שלך ואת ההודעה החדשה שלך כתבת בזמן שכתבתי את שלי. סביר לגמרי.
"אז אם הדיון לא מתקדם, מתעלמים ממנו? גם מחר המידע יהיה מצומצם. אם לא יהיה דיון כמו שצריך ביום הראשון הסיכויים מאוד לרעתנו" אני חייב לקחת חלק בכל דיון? זה מעצבן שאם לא נכפה עליי להגיב בכל חלק מהדיון אני אוטומטית נחשב לורקר. אין לי בעיה שתחשוב את זה, אבל תחכה לפחות עד סוף היום השני לפני שתקפוץ למסקנות. נראה כעוד נסיון להתחמקות מדיון
"מאפיות קודמות? בשביל זה הדיון?" אין לי מושג על מה אתה מדבר.
"איך בדיוק להגיב יכול להיות גרוע?" כמובן שלא התכוונתי שכולם ישתקו, אבל אני חושב שיותר מדי להתברבר בשלב המוקדם של המשחק גורם לאנשים לפתח דעה מסוימת עליך (שלא בהכרח נכונה). גם אם אתה מגיב בתמימות אנשים מתחילים לחשוד בך. בנוסף, כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, לא היה לי שום דבר להוסיף לדיון.
darkmo10 אמר/ה:
[ציטוט של ההודעה הקודמת]
אוקיי.
אם ב3 ימים אתה מגיב פעמיים ואחת מהפעמים היא אמירה של אני לא לורקר - מבחינתי זה די לורקרי.זה נראה ממש לורקרי אם הוא אומר לי את זה חצי יום לפני הדדליין ולא, עוד לא קפצתי למסקנות. מעבר למסקנה שכרגע אתה מסשק לורקרי, ולורקרים לא ממש עוזרים בד"כ, גם אם הם טאוניז. אם הם מאפיונרים, אי אפשר לתפוס אותם במילה - כי אין להם ממש מילה לתפוס אותם בה.
אני מבין שלא התעלמת מההודעה שלי. לא חשבתי על זה אבל זה מסביר.
"מאפיות קודמות?"=תראה מאפיות קודמות שבהם האנשים שיחקו.
"בשביל זה הדיון?"=אתה תבין תוך כדי הדיון כמה מתוחכם כולם משחקים.
אני יודע שגם אם אתה מגיב בתמימות אנשים מתחילים לחשוד בך - אף אחד לא מגיב בכוונה שיחשדו בו. ועדיין, הדיון חייב להמשיך.
---
[...]
גאלאן - היום היום האחרון של היום הראשון (ראה חוק 72 שעות ; ז"א שב00:00 המשחק נגמר) - צריך להתחיל להצביע...
KR - אתה עדיין לא מנחה המשחק. רובנו כרגע משתמשים בכחול כדי לסמן אל מי או על מי אנחנו מדברים, לא רק להאשמות.
אם למישהו חשוב להביא משהו, שיצטט בספוילר. לא שיקשר להודעה, כי זה דורש מהקורא עוד עבודה.
ובקשר להייט ווט, טוב - יש לך קול אחד. כרגע איזה 3 עושים את זה. תבחר את הטוב מביניהם ותכה בו. ובקצת יותר רצינות - מה זה הרעיון הזה של הייט ווט? להצביע למישהו בגלל שהוא לא מסדר את ההודעה כמו שאתה רוצה? זה מדאיג. :(

אין לי הודעה שימושית כרגע, אבל שני דברים-
א. hate vote זאת תועבה שלא צריכה להתקיים. כשאני מצביע למישהו זאת הדרך שלי להגיד "אני מתכוון לעשות עליך לינץ'", וכל דבר אחר (כמו "ללמד אותו להתנהג בצורה מסויימת", כמו שקרה כמה פעמים) זה לא רק לא רציונלי, אלא מזיק.
ב. אני מוחמא מזה שאתה (KR) חושב שעבדתי על כולכם, אבל פשוט שיחקתי כרגיל. יש לי טקטיקה אחת טובה, ואני משתמש בה שוב ושוב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה