• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

למה ק20 זה טוב

באופן כללי לדעתי לא חשבו יותר מידי ליפני שהכניסו את המכשף , הוא לא עובד, הוא תוספת חיצונית שלא מסתדרת עם הרעיונות הבסיסים כנ"ל גם השיפוץ של הטרובדור שניהם נוגדים את רעיון הקסם ששאר הדמויות חיות לפיו.
השיפוצים שעשו להם בתוספות (אלדריך מגיק) מחזיר להם את ההגיון ע"י שימוש בקסמי מוזיקה ורשימות לחשים חדשות וכמנחה הם הבסיס לדמויות אלו ולא המקור בספר.

הדבר הנוסף הוא למעשה הדחת הקסם לזנות (לעומת מהדורות קודמות) ע"י החוקים הבעיתיים שמאפשרים לשנות מקצוע כל עלית דרגה, כל רעיון הלימוד, כל רעיון הקסם כהבנתו בD&D נופל לריצפה ונירמס לאפר ע"י חוסר מחשבה והבנה.
כמנחה אני דורש משחקן שרוצה לעשות זאת (לקבל דרגה כקוסם) לצאת לתקופת לימודים (אולי על חשבון הרפתקה) אבל היות ולא הייתי צריך כרגע לעסוק במצב הזה לא נדרשתי להחליט.

עניין הלמידה כדי לקחת דרגה כאשף לגיטימי, ואפילו מומלץ לדעתי במקרים נוספים. סייר אולי יוכל לעלות כדרואיד ללא לימודים מפרכים (אני מניח שהוא התקדם בכיוון בזמן שעבר ולא היה עסוק בהשתלבות בחצר המלוכה של ...) אבל לא כאשף. הוא צריך סיבה והסבר למה הוא תמיד היה על סף הטרובדוריות או אבירות הקודש או מתי בדיוק התחבר למדיטציה ושיחרור האנרגיות הפנימיות שלו.

המכשף הוא כישרון שמשתחרר ואפשר לשלוט בו. בדומה לכישרון פסיוני. יש לך בעיה גם עם פסיונים ?

לי יש בעיה איתם.

לדעתי מקומם של פסיונים לא יכירם בעולם פנטזיה.

אני רואה פסיונים כמעין " המקביל של קסם במד"ב ", דהינו האופציה של מדע-בדיוני להכניס אלמנטים פנטסטיים תוך כדי שמירה על מסגרת הז'אנר.
רצוי גם לתת לכוחות הפסיוניים סיבות מדב"יות- כמו השדות הנפשיים בעולם המוסד (שניתנים לכימות, אגב, זה פשוט עניין של טכנולוגיה) או ההסבר המיסתורי יותר של בבילון 5, לדוגמא.

כך או כך, אם כבר קסם קיים בעולם, והוא מהווה דרך לנצל את מוחך כדי להשפיע על הסביבה בדרכים מופלאות, מי צריך כוחות פסיוניים? כבר קיימת אסכולת "הקסמה\כישוף" שנותנת שליטה במוחם של יריבים, ואני מאמין שצריך להימנע מכפילויות כאלה.

אם אתם רוצים, אפשר ליצור אסכולת "קסמי מחשבה" או אסכולת "מנטליזם", שמכשפים יוכלו ללמוד ואף להתמחות בהן, אבל ליצור מחלקה חדשה של כוחות בעולם...?

זה רעיון מבחיל לדעתי.
סיוניק של המהדורה השנייה היה אחד מהדמויות הנהדרות לדעתי, ההשוואה של הסיוניק לקוסם רעה ופוגעת במהות הדמות, במהדורה השלישית הוא אכן הפך לכזה מעיין דמוי קוסם ואיבד המון מהאופי שלו מהאיכות שלו.

בשביל העניין DARKSUN הכניסו את הסיוניק כחלק בסיסי מהמערכה וזה לא היה רע. במהדורה השניה הסיוניק היה חלקלק כמעת ללא כוחות התקפה פרונטלים אך עם המון יכולות אחרות- במהדורה השלישית הוא קיבל כוחות התקפיים וכן שינוי השיטה הרס לי את הדמות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה