• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לא שאלה של פשרה - עץ משחק [WWN] (4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא ג'וני
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
בעוד קרב העלבונות מתנהל באזור המוגבה נראה שגם הפיראטים וגם העבדים האחרים על הספינה מאבדים עניין במתרחש, כמה מהם עדיין צוחקים מהערה שנונה של קירה מדי פעם, אבל רובם פשוט מתחילים לדבר ביניהם ומתעלמים מהמתרחש עד שאלנור קמה וקריאת התיגר שלה גורמת לשתיקה מופתעת בספינה.

למרבה ההפתעה, הראשון שמגיב לקריאת התיגר אינו 'עין הדם' ואף לא ראז, אלא פיראט אחר שמתפרץ בקריאה: "לבחורה יש ביצים, חמש מטבעות זהב שהיא מצליחה לשרוד את שלוש הדקות עם ראז!", קריאה שנענית מיד בשלל קריאות אחרות כמו "סגור!", "כלב נובח לא נושך, אז עשרים מטבעות שהיא לא מחזיקה דקה!" ואפילו "מטבע זהב על שהיא תנצח!". במהרה התערבויות הפיראטים עולות אחת על השנייה ואתם מתקשים להפריד ביניהן, כך שגם אם החובל הראשון היה רוצה להגיב קולו היה נבלע בהמולה.

במהרה, הפיראטים מפנים ליד התורן האחורי של הגליאה מספיק מקום לשני לוחמים לתמרן זה סביב זה ועין הדם, ראז ואלנור מוצאים את עצמם בתוך השטח הפנוי ללחימה. סריקה מהירה של השטח המצומצם מגלה לאלנור שבתחתית התורן נמצא חבל מפותל אותו היא יכולה להרים, ובאחד הצדדים נמצאת חבית שלל חצי פתוחה עם מנורה לידה.
"מאחר והצלת אותי מהשעמום אני אתן לך סיכוי." ראז אומר כשהוא מושיט את השוט והנשק שלו לעבר עין הדם שלוקח אותם ממנו, "אבל אין לי בעיה להכות בחורה, אז תתכונני לחטוף." הוא מוסיף כשהוא את ידו באגרופו כתנועה מאיימת.

כשהוא מבחין ששניכם מוכנים הקצין הראשון אומר בקול: "אתם מכירים את החוקים... אין חוקים!!" וזוכה בקריאות הסכמה מקהל הפיראטים לפני שהוא מסיים: "שלוש הדקות שלכם מתחילות עכשיו!"

META:
מאחר שלמדתי מהניסיון אני אכתוב את חוקי האתגר מראש:
הקרב יתנהל בשיטת הטוב משלושה אתגרי מיומנות מנוגדות (המיומנות המתאימה לדרך בה תבחר להילחם או להתחמק אם אתה לא בטוח או משהו לא ברור לגבי מה שנמצא בסביבה ואתה יכול להשתמש בו תשאל) כאשר כל אתגר אמור לדמות כדקה מהקרב.
3 הצלחות: ניצחון בקרב. 2 הצלחות: ניצחון באתגר (להחזיק מעמד 3 דקות - אלנור וראז חבולים) . הצלחה אחת: אלנור לא מצליחה לקום ועין הדם מפסיק את האתגר. אפס: אלנור מאבדת הכרה.
סיבוב ראשון: 4+4+2=10
שני: 4+2+2= 8
שלישי: 6+2+2=10

אלנור מחייכת בתגובה להערה של ראז 'מצוין, אז אעדכן אותך שלי אין בעיה להרביץ לתולעים.'
היא מרימה את ידיה בתנוחה מגננתית, והחזרה לעמידה המוכרת כמו מעבירה אותה לעולם אחר.
הגב שלה, שהיה כפוף כל הזמן שהסתובבה על הספינה, מתיישר כמו סרגל. האצבעות שלה נסגרות סביב פציעות וחתכים שקודם הפריעו לה לאחוז בדברים כראוי. אפילו הכתף שלה, שבירור נפצעה לאחרונה, מוצאת את מקומה בתוך עמידה שברור שתורגלה היטב.
''בוא נראה אותך''.
ראז גדול יותר מאלנור, ונכנס בה בכל הכוח - אבל היא מגיבה במיומנות של מתאבקת מקצועית, ואולי משהו שהוא קצת מעבר. על כל מכה שלו היא משיבה במכה שלה, חוסמת והודפת לכאן ולכאן, ולמשך הדקה הראשונה נראה שהיא כמעט חוזה את תנועותיו, והוא לא מצליח להנחית אף מכה.
ואז, תוך כדי קרב, ראז לוקח צעד אחד לאחור כדי לבחון את יריבתו - אבל אלנור לא נותנת לו את הפתח הזה. כמו חתול בר מסתער, היא מזנקת עליו ומפליאה בו את מכותיה, פרץ של מכות מהירות ואכזריות לכל נקודה רגישה שהיא יכולה למצוא. ראז מעיף אותה מעליו, והיא מתגלגלת לאחור ונעמדת בעמידה שפופה, מתכוננת להסתערות.

ההסתערות אכן מגיעה, ראז רץ אליה באגרוף מורם. היא מתחילה להפיל את עצמה לאחור אל מול המכה שלו, תמרון פשוט, כל הסובבים יכולים לראות שהתנועות מתורגלות ברמה כזו שהיא יכלה לעשות אותן גם כשהיא ישנ-

מי שעומד בזווית הנכונה יכול לראות רגע של בהלה טהורה מבזיק על פניה, היא מאבדת יציבות, מחליקה בצורה מגושמת, ומפספסת את ההזדמנות שלה.

אלנור מתרסקת תחת עוצמת המכה שלו, שמטיחה אותה לאחור על הסיפון. היא דוחקת את עצמה למעלה ומביטה בראז במבט פראי, לא שמה לב לדם שזולג מפיה לאחר שנשכה את לשונה.
היא נושמת בכבדות, אגרופיה קמוצים מולה, ומורידה אותם אט אט. היא מביטה בפיראטים סביבה, בכל קהל הצופים, מבינה שהקרב נגמר, ומלעלעת לרגע, כמו מחפשת מילים - או אוויר לנשימה.

לבסוף, היא שולחת יד לראז ללחיצה.
''אז, איפה המשקה שלי?"

Meta
גלגול ראשון - 10
גלגול שני - 9
גלגול שלישי - 9

כשהקרב נגמר הקהל מריע, הן העבדים האחרים משום שאחת משלהם ניצחה באתגר והן הפיראטים משום שהם נהנו מקרב טוב, אם כי אלו שניצחו בהתערבות שלהם מריעים חזק יותר מהאחרים. בסימן של הקצין הראשון כמה פיראטים מתחילים לחלק משקה לפיראטים האחרים ו'עין הדם' עצמו מגיע אל העבדים אם שני בקבוקי שיכר בידו.
את הראשון מבניהם הוא מציע לקירה באמרו "למרות שלא הצלחתם לשמור את את תשומת הלב של הצוות כמה מהעלבונות שלך היו מוצלחים, אז קבלי את הבקבוק הזה ממני." לאחר רגע הוא מוסיף את אחד הכינויים שקירה כינתה בהם את גארוג ומגחך.
את הבקבוק השני הוא מושיט לעבר אלנור באמרו "קרב מרשים בהחלט, איפה למדת להילחם ככה?"

לאחר שהוא מסיים לחלק את הבקבוקים והשיחה הקצרה שמתלווה אליהם החובל הראשון חוזר אל האזור המוגבה ליד החרטום ולאחר שהוא מוודא שכל הפיראטים קיבלו את המשקה שלהם הוא מרים את השיכר שלו בקריאה "למנצחת באתגר, לקרבות טובים ולאי השאגה!", קריאה שנותנת רשות לפיראטים להתחיל לשתות ולעבדים לחזור לאחר הצהריים של מנוחה ליד המשוטים.

כמה רגעים לאחר הקריאה ראז מגיע אל העבדים ומביא לאלנו כוס של רום כשהוא מאיים "למזלך הקרב נגמר בדיוק כשהבנתי איך את נלחמת פעם הבאה את תחטפי". למרות מילותיו והטון המאיים מי שהיה כמה ימים בספינה כבר יודע שאספקת השתייה של הפיראטים מוגבלת וראז הביא לאלנור משקה מההקצבה האישית שלו, משהו שמראה את ההערכה שהוא חש על האומץ והלחימה שלה.

מוגו הוא האדם השלישי שמתחיל אתכם בשיחה, "לנסות לצאת מזה בדיבורים היה ניסיון מרשים, לא מוצלח במיוחד אבל בכל זאת מרשים שזה כמעט עבד." הוא אומר לגארוג וקירה וכשהוא פונה לאלנור הוא מוסיף "נראה שהאזהרה שלי הייתה מיותרת, לחימה מרשימה בהחלט".
"עכשיו, כשזכיתם בכבוד מצד הפיראטים נוכל להיעזר בכם." מוגו מוסיף כשהוא מחווה לעבר השתייה שנמצאת בידיהן של קירה ואלנור, אך כולל בדבריו גם את גארוג ודוריאן.

לאחר שאתם מעבירים את אחר הצהריים בשיחה ומנוחה מעט לפני שהשמש שוקעת מעבר לאופק נשמעת הקריאה "יבשה באופק!" מעמדת התצפית.

OUT:
יש לכם הזדמנות לדבר קצת עם עין הדם (החובל הראשון של הפיראטים), ראז, מוגו וכמה מהעבדים והפיראטים האחרים כדי להכיר קצת דמויות ומטרות על הספינה (שזה לא יתאפשר בקרוב). תודיעו לי כשאתם רוצים להמשיך.

אלנור נראית מטושטשת, ואולי הלומה מעט, בתגובה לכל תשומת הלב. היא מהנהנת באלם, מגמגמת משהו על 'עבר צבאי', ומשרכת את דרכה לעבר שולי הספינה ברגע שמתאפשר לה.
היא יושבת שם, משקיפה על נקודה לא ברורה בים, המשקה נותר בידה מבלי שכמעט נגעה בו, ובידה השניה היא מעסה את כתפה הדואבת וממלמלת לעצמה מילים שלא ניתן לשמוע או להבין. ככל שהזמן מתקדם, נראה שהיא עוזבת את העוז והמיומנות שאחזו בה קודם, וחוזרת לשקוע באותו זעף תמידי ששרה עליה לאורך רוב ההפלגה.

כמה דקות לאחר שההמולה נרגעת, דוריאן ניגש לשבת ליד אלנור שוב. "אפשר?" הוא מצביע על הכתף הכואבת שלה. "אני לא רופא, אבל כן למדתי איך לעזור לגוף פצוע. ותאמיני לי, עיסוי של דוריאן זאת לא חוויה שאת רוצה לפספס!" הוא מחייך חיוך רחב, אך העיניים שלו מראות מעט דאגה.

אלנור צוחקת ביובש 'נסיון יפה, דוריאן. אבל...לא, אני בסדר.' היא מסובבת את כתפה לאחור ומעווה פנים 'זו פציעה ישנה יותר מהקרב עם ראז, זה...' היא מהססת לרגע, גומעת מהמשקה שלה, ואז מפנה מבט לדוריאן 'אתה יודע, אתה היית חייל. גם אני הייתי...בערך. יש דברים שפשוט נשארים איתך, אתה יודע? המכה האחת שכמעט הורידה אותך, זה כאב ממזרי. זה לא כאב של 'זה קרה', זה כאב של 'מה אם היה קורה.' אבל, אתה יודע, מתמודדים'

היא לוקחת עוד לגימה מהמשקה וצוחקת שוב 'לעזאזל, משקה אחד ואני מתחילה להתפייט כמו מחבק האצות שלנו. עוד רגע אני אתחיל לדבר על שקיעות אדומות כדם או משהו כזה.'

כמו כדי למלא את השתיקה שהיא חשה שבדרך, היא מפנה מבט לדוריאן 'איפה אתה שירתת?'

קירה אמנם לא מרוצה מכך שהקהל קורא לה משעממת, גם אם קהל של פיראטים ברברים ומטונפים, אבל היא לא מתכוונת לוותר על משקה טוב.
היא הולכת להצטרף אל גארוג ומוגו ובדרך תופחת על כתפה של אלנור, "קרב טוב".
לאחר מכן היא לוגמת לגימה ארוכה ומציעה את הבקבוק לגארוג, " גם אתה היית לא רע, כוהן" נראה שקשה לה להגיד את המילה האחרונה בלי לגלגל את עינייה אך היא מחייכת בנעימות יחסית.
"אז, מוגו, להיעזר בנו? לי נראה שאנחנו כבר עוזרים לכם לא מעט עם כל המשוטים האלו. יש לכם מטרות יותר מעניינות מלשדוד ספינות ולשעבד את מי שעליהן?"

מוגו, העבד הוותיק על הספינה, אומד אתכם במבטו לפני שהוא עונה תשובה שאולי הייתה נשמעת אמינה אם היא הייתה מגיעה ממישהו שהפיראטים לא היו מכנים 'מזון כרישים':
"התכנית היא לשמור את כולנו בחיים עד שנרוויח מספיק כבוד מהפיראטים והם יזמינו אותנו להצטרף אליהם. הפיראטים מכבדים אתכם עכשיו ולכן אתם תוכלו לעזור לשאר העבדים להישאר בחיים. בכל מקרה, גם לכם אין מה לחשוב על בריחה כל עוד נהיה באי השאגה. מעבר למחנה הפיראטים של משרתי הארגמן, יש באי את הר הגעש שהביא לו את שמו וכמה אנשי-סלמנדרה פראיים, ככה שגם אם תצליחו לברוח מהפיראטים אתם לא תוכלו לרדת מהאי."

אחרי שהוא מסיים לענות לשאלה בקשר לתוכניות שלו מוגו מתפנה לענות לשאלתה של קירה בנוגע למטרות הפיראטים. "משרתי הארגמן שודדים ספינות ומשעבדים עבדים כדרך פשוטה להרוויח את הכסף שהארגון צריך כדי להתקיים או להשיג כוח עבודה זול. הם לא יתקפו כל ספינה או יישוב שהם יראו ולפעמים הם אפילו משתפים פעולה או מתפקדים כשכירי חרב עבוד חלק מהמדינות. אפילו אני לא בטוח מי עומד בראש הארגון ואת מי הם משרתים כרגע, אבל אחת המטרות שלו, עוד מלפני שהפכתי לעבד היא למצוא חפץ קסם רב עוצמה. המחנה שלהם באי השאגה הוא רק אחד מהניסיונות שלהם למצוא אותו."

OUT:
הוספתי ללשונית של העולם חלק על דב"שים.
אם אתם רוצים להוסיף/לשנות דברים פשוט תשלחו לי מה אתם רוצים שיהיה כתוב שם.

"ברונות שאיירה." דוריאן עונה לאלנור, וחוזר למצוץ את הקש שלו. "נולדתי באיזה חור מהסוג שבקושי מופיע על המפה של אורבריה, אז הגיוס היה הדרך היחידה שלי לברוח משם, את יודעת. מזלי שכל השכנים שלנו אוהבים לפלוש לאדמות שלנו, אחרת לא הייתה לי עבודה." הוא מצחקק וכמעט נחנק מהקש. "ואת?"

"לפיראטים או לאנשי הסלמנדרה?" מוגו שואל, מופתע, ובלי לחכות לתשובה הוא ממשיך "לא הייתי מסכים לעלות על שום דבר שאנשי הסלמנדרה מכנים ספינה ואצל הפיראטים, אין לדעת, לפעמים יש כמה ספינות ולפעמים אין אפילו אחת, אבל בשביל להפליג באחת מספינות הפיראטים צריך צוות..."

"רק את השם שלו, בדולח האמת." מוגו עונה.
META:
יכול להיות כמה מכם יזהו את השם. גלגול ידע אם אתם מעוניינים.

META
ידע-3+2+0=5

IN
"אנשי סלמנדרה?" שואלת קירה בפליאה. "בכל אופן אני בספק שהפיראטים יצרפנו אותנו לשורותיהם בזכות קרב אחד וכמה עלבונות, אם אנחנו רוצים להיחלץ מהמצב הזה אנחנו צריכים לפעול בעצמנו, לא להיסחף עם הרוחות ולקוות לטוב." היא מביטה סביבה על שאר העבדים ואז מתקרבת לגארוג ומוגו ומנמיכה את קולה. "אתם חושבים שיש לנו סיכוי להשתלט על הספינה עם מרד עבדים או משהו כזה?"

"גזע פראי, הם עדיין לא עברו את השלב של האוהלים." מוגו מספר את מה שהוא יודע על אנשי הסלמנדרה.
"הפיראטים חמושים ואנחנו לא, אז הסיכוי להצלחה במרד במצב הנוכחי לא גבוהה במיוחד," מוגו מחווה את דעתו וממשיך להסביר "איסוף והסתרה של נשקים לוקח זמן, כשחפירות וחיפושים אחרי חפצי קסם מפריעים לתהליך. חלק מהעבדים בוחרים להצטרף לפיראטים ושואפים לזה, אז קשה לדעת על מי לסמוך ועד שמוצאים מישהו כזה הפיראטים בוחרים להשאיר אותו באחד מהמחנות שלהם וצריך להתחיל מההתחלה." כשמוגו מבין שהוא אמר קצת יותר מדי על תנועת מרד שלכאורה לא קיימת הוא ממהר להוסיף, "הרבה יותר עדיף לחכות להזמנה של הפיראטים ומאחר ואתם חדשים ייקח לכם זמן לקבל אותה, אבל הכבוד שהרווחתם נותן לכם השפעה שתוכלו לנצל כדי להפוך את החיים ליותר פשוטים."

לאחר שאתם מעבירים את אחר הצהריים בשיחה ומנוחה מעט לפני שהשמש שוקעת מעבר לאופק נשמעת הקריאה "יבשה באופק!" מעמדת התצפית. במהרה אחד הפיראטים מזהה את המקום כאי השאגה ויש התרגשות על הסיפון לקראת העגינה למחרת וכל מיני תכניות שמערבות שתייה ללא הגבלה מצד הפיראטים. מוגו והעבדים הוותיקים יותר לא נראים מרוצים מההגעה ונראה שכמה מהם מחליפים מילות פרידה במקרה והפיראטים יחליטו להפריד ביניהם ולהשאיר את חלקם במחנה על האי.

במהלך הלילה, הרוח מתגברת במהירות והפיראטים הופכים עצבניים יותר ויותר. סערה מדביקה את הספינה, מביאה עמה רוח חזקה וגשם זלעפות. העבדים הוותיקים יודעים שהים לא מפריד בין פיראט ועבד ויחד עם הפיראטים עושים כמיטב יכולתם כדי לנווט בים המסוכן אבל גם כשהם עובדים בשיתוף פעולה ההתמודדות עם הסערה היא מעבר ליכולתם והם בקושי מצליחים לשמור על הספינה צפה. כעבדים עם ניסיון שיט מוגבל, המקסימום שאתם יכולים לעשות זה להישאר על סיפון הספינה ולחבק את המעקה, התורן או אחת החביות בזמן ש'אצבע הארגמן' מוכה גל אחר גל, כשכל אחד מהגלים כמעט ומטביע את כלי השיט.

אתם צופים באימה בגל הגדול במעט מקודמיו נשבר על דופן הספינה ולוקח עמו כמה מהפיראטים והעבדים האחרים אל האוקיינוס הסוער. כשאתם מגנים על עיניכם מפני הגשם ורסס הים הצורב אתם רואים את החובל הראשון של הפיראטים, 'עין הדם' אמבר, נאחז במעקה ליד החרטום, עושה ככל יכולתו כדי לא ליפול לים הסוער, אבל בבירור, הוא זקוק לעזרה.

META:
אני צריך מכל אחד מכם הצלת התחמקות (Evasion) אחת אם אתם נשארים במקום שלכם והצלה נוספת כל פעם שאתם מנסים לזוז על הספינה (בין אם זה לעזור לעין הדם, לנסות להחליף את הפיראטים שנפלו או לנסות למצוא מקום בטוח יותר על הסיפון).
חוקי ההצלות מופיעים בעמוד 40 בספר, אבל בקצרה מגלגלים ק20 ומצליחים אם אתם מקבלים יותר מהערך שרשום אצלכם בדף הדמות.

נראה שניוגט ממש נחושה להטביע את הספינה הזאת, חושבת קירה כשהיא נאחזת בחוזקה בתורן ונושאת תפילה מהירה לרוח המערב, אם הגשמים והסערות. למזלה היא מצליחה להשיג נקודת אחיזה יציבה יחסית ולמרות הטלטולים הרבים של הספינה היא לא נסחפת ונשארת ביציבות ליד התורן. אבל אז היא רואה את "עין הדם" שנמצא על סף היסחפות וכמעט מתוך אינסטינקטעוזבת את הנקודה היציבה ורצה לעברו על הסיפון החלקלק. לעזאזל עם התכניות שלך מוגו, אני מקווה בשבילך שזה יהיה שווה את זה. אם אחרי זה אני נשארת בעבדות אני נשבעת ברוחות שאני אקפוץ מהספינה בעצמי.
לרוע המזל ריצה על סיפון חלקלק בזמן סערה היא דבר שיותר קל לתכנן מאשר לעשות ובאמצע הדרך הספינה נוטה וקירה מחליקה לאורך הסיפון החלקלק, נחבטת בחוזקה במעקה ובקושי מצליחה להיאחז בו לפני שהיא עפה מהסיפון.
לעזאזל.
META

evasion-15
גלגול ראשון להישאר ביציבות 20- הצלחה.
גלגול שני לתנועה 4- כישלון וחוטפת 2 נזק.

"הייתי צריך להשאר על האדמה... הייתי צריך להשאר על האדמה..." דוריאן מאבד את עצמו כשהוא בבירור לא יודע מה לעשות במצב הזה, הוא מנסה להאחז במשהו אבל בקושי מצליח להחזיק את עצמו כשהרוחות והסיפון החלקלק מאיימים להעיף אותו מהמקום.

META
הצלה - 6, כשלון

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה