• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

לאורק יש משקפי שמש אז הוא חושב שהוא קול?

shi_b

פונדקאי פעיל
הי תהיתי לגבי הקהילה שלנו ובכלל הקהילה בארץ.

כמה אנחנו בכלל פופולרים? הרבה אנשים בכלל באים לפה בשבוע?

או בכלל כמה אנשים בכלל מתווספים לקהילה?

אני מתכוון לפנטזיה משחקי תפקדים ומד"ב

זה לא נושאים שב"כ מזלזלים בהם? "ילדותיים,בריחה מהמציאות" ופעם אפילו אמרו לי שהם גורמים לאובדן הבדלה בין מציאות לדמיון וזה גם תחביב שאן מצב שאני מספר עלו למשפוחה.

מה דעתה של הקהילה?

אני חושב שהקהילה די מנדה את המו"ד ומשחקי התפקידים.
א'. חנוני, גיקי, אידיוטי וכל מה שתרצו...
ב'. כמו שאמרת, בריחה מהמציאות.
ג'. הרבה אנשים לא יודעים מה זה משחקי תפקידים\איך לשחק אותם.

בארני:אני התכוונתי גם לחברה בחלק מהתהיות שלי ובכלל בתהיות שלי בנושא החברה היא הדבר הראשון שעולה

warforged:כן באמת לא יודעים מזה וזה נחשב חנוני (אני לא חושב שגיק הגיע למילון הסלנג בסביבה שאני גדלתי בה...),אדיוטי בוודאי שזה כונה כך ע"י אנשים שרואים בעצמם סמכות כזו או אחרת.

בריחה מהמציאות היא נושא שנוי במחלוקת בעיני, אני בספק אם אי פעם מישהו כאן איבד תפיסה של המציאות בגלל משחקי תפקדים, מה שמעניין אותי היא האם למישהו כאן יש קונטרה לזה? הקונטרה שלי היתה "תוך כמה זמן לדעתך דוקטור מהולל נגרמת ההתנתקות מהמציאות?" אותו אדם ענה לי "לא יודע שנתיים" אז השבתי"אני בכול הקטע הזה כבר 8 שנים ואני ממש צלול בדעתי".

אני שתקתי שנים ונשבר לי מכול הבירוקרטים בשתי שקל :"אם תתעסק בשטויות כאלה סופך יהיה רע ומר"וסעיפים מצוצים ומגוככים דומים,נמאס לי שמזלזלים בי בגלל תחביב\דרך חיים שלי, זה מה שאני עושה וזה לא משפיע על שום תחום אחר בחיי.

אכשו דעתה של הקהילה מעניינת אותי מאוד.

כן יש תפיסה כזו שמשחקי תפקידים זה חנוני, ילדותי וכדומה.
אבל אני יכול להגיד לך שבקרב אנשי היטק ואקדמאיים יש די הרבה כאלה שקראו /קוראים מד"ב ופנטזיה, לפחות את רומח הדרקון.
וכשאנשים כאלה לומדים שאני משחק משחקי תפקידים בדרך כלל השאלה הראשונה זה. איפה אתה מוצא לזה זמן? מה שמרמז על התפיסה שזה, נחמד אבל די ביטול זמן.
אנשים מסוג אחר מעקמים את האף ולא אומרים דבר. מה שמרמז, מבחינתי, שמבחינתם, זה ביזבוז זמן ואתה דביל.

אל תיקח את כול אנשי ההיטק כמובן מאלו להגיד"כולם קראו רוה"ד" זה הכללה רחבה מדי.

במשפוחה שלי יש אנשים שעובדים בחברות הייטק כמו מיקרוסופט ויש גם כמה שהם מנהלי מחלקה ואפילו דרגות גבוהות יותר...אבל רק אחד מהם שיחק משחקי תפקדים ואפילו הו (וכול השאר) יגיד לך תתעסק במשהו יותר מועיל.

זה בהחלט בולע זמן...וממש לא מפריע לי.

ובעניין אנשים "רגילים\ממוצעים" כה הם לא יבינו על מה אתה מדבר אלא אם כן הם יפתחו את הראש ויקשיבו לך עשר דקות, בכול מקרה אחר כן זה יעשה להם אסוציאציה אם ילדותיות ואתה תראה מפגר, לא דביל (דביל זה יותר לכוון של התנהגות, מפגר זה לכוון של פעילות מוחית...מבחינת סלנג לפחות).

אנשים בהיי טק אני מתיחס לאנשים צעירים בשנות ה 20-30 ולא אמרתי כולם אולי רובם זה רק קצת הגזמה, אבל בקרב אנשים עם פעילות מוחית גבוהה מהממוצע יש קצת יותר אהדה לנושא.
ואם לא נוח לך עם דביל אתה יכול להגיד אינפנטיל ההגדרה לא באמת משנה.

adam rain אמר/ה:
בארני:אני התכוונתי גם לחברה בחלק מהתהיות שלי ובכלל בתהיות שלי בנושא החברה היא הדבר הראשון שעולה

אבל קהילה היא גם "קבוצה של בני אדם בעלי עניינים משותפים" (תודה לויקיפדיה). ומבחינתי ה"חנון" מבאר שבע שמעדיף לקרוא מאשר לצאת לשחק כדורגל, הוא הרבה יותר חלק מהקהילה שלי מאשר הערס שגר בבית לידי.

לא איכפת לי מה אנשים חושבים. זה אני. אני לא מסתיר את זה אבל אני גם לא צועק את זה ברחובות.
אם אתה מסתיר את זה מהמשפחה שלך לדעתי זו בושה. הם האנשים שגידלו אותך והאנשים שישארו איתך לא משנה מה גם במצבים הקשים ביותר. איך תודה בפניהם שאתה מכור קשות להירואין (היפוטטית - כן?) אם אתה לא מסוגל להודות שאתה קורא פנטזיה ומשחק משחקי תפקידים?
המשפחה שלי מקבלת את זה לחלוטין. גם אם אבא שלי אולי היה מעדיף שאני אצא "מהשטויות שלי" וסבא שלי היה רוצה שאקרא דברים רציניים יותר מאשר "האבירים ומפלצות שלי", בסופו של יום אני עדיין מקבל ספרים, חרבות ופסלי דרקונים לאוסף לימי הולדת וחגים. זה אני והם מקבלים את זה.

ד"א, כמעט באותו נושא.
נחשפתי לפני כמה ימים לנושא משעשע משהו בפורום המג'יק הישראלי: איך לספר לחברה שלך שאתה משחק מג'יק?

נכון גם אני מעדיף את החנון שגר בחור מאשר הארס השכן (החבר הכי טוב שלי הוא מחור אפוקליפטי)אם זה אן מה להתווכח.

בעניין המגיק ראיתי זה לא ממש מדריך ואם להתיחס לזה לשניה,כול בחורה שאי פעם ראתה בי כבן זוג היתה חנונית או אינטלקטואלית במידה מסוימת, אני לא מסתדר טוב אם בחורות או אנשים "מינסטרימים" בד"כ ובטח שלא אם פאקצות רדודות אם אשיות מגעילה (ולא אכפת לי איך הן נראות).

בתחביב הזה ישנם גם הרבה אנשים אם בטחון עצמי נמוך אז קל לדרוך עליהם, אני רק מחכה ליום שאני יראה בחור אם בטחון סותם את הפה למישהו שמזלזל בתחביב הזה (...עשיתי כבר ואני גם רואה בזה דרך חיים יותר מאשר כתחביב).

ובעניין סבא אבא ומשפוחה,אני מניח שאני יכול לחיות איתם, באמת חוקרים אותי הרבה "אז מה אתה עושה כול היום" בכול הזדמנות שאפשר לתקוע את זה,אני בד"כ מחרטט אם נושאי עניין "חנונים\אינטלקטואלים" אחרים כגון:הסטוריה ,פלוסופיה וכו.

משחקי תפקידים זה לא יותר בריחה מהמציאות מאשר קריאת ספרים או אפילו משחקי מחשב וסרטים, אבל בכל מקרה אם תציין באוזני מישהו שאתה מתעסק בזה, לעיתים רחוקות בלבד זה יגרום לו לחשוב טובות עלייך.
כשאתה עושה משהו בחיים שלך כדאי שתהיה שלם עם עצמך ולא תתבייש בו. לפני כמה שנים שיחקתי מ"ת עם כמה אנשים שזה היה פשוט אבסורדי כמה שהם התביישו בזה.
זה פשוט מן מעגל כזה, אנשים עם ביטחון עצמי נמוך משחקים בזה, אז דורכים אליהם ועל מה שהם עושים וקסם: משחקי תפקידים זה עיסוק של חנונים ויש לדרוך על זה.

יש את המחקרים האלה של "אנשים חכמים אוהבים מד"ב ופנטזיה ואנשים טיפשים אוהבים טלנובלות", אם זה נותן לכם בוסט לביטחון העצמי אז בכיף.

אני לא מרגיש שזה איזה "מעשה אסור", אבל התגובה של אנשים אחרים יכולה להיות מרתיעה וזאת הסיבה שאני לא רץ ומספר לכולם שזה מה שאני עושה בזמני החופשי (למרות שאני לא ממש עושה את זה XD).

בחברת הסטודנטים-גיל-ממוצע-25 שאני מסתובב בה לאף אחד לא היה אף פעם משהו רע להגיד על זה, אף אחד לא חושב שזה מוזר, ובכללי אני מקבל תגובות טובות שאני מסביר מהם משחקי תפקידים.
גם מעולם לא הייתה לי בעיה לספר למשפחה ולאף אחד אחר, בעצם.
אף לא אחד מהאנשים ששיחקתי איתם תקופת זמן רצינית לא היה "חנון", או בעל בעיות של בטחון עצמי, או כל דבר "בעייתי" אחר. כולם היו אנשים אינטליגנטים, חברותיים ולמרות שהכרנו דרך המשחק הפכנו לחברים מעל ומעבר לו.

למעשה, אני יכול להגיד מעל לכל ספק שמשחקי תפקידים היה מה שהפך אותי מאדם מסוגר וביישן לאדם חברותי ופתוח. יותר נכון- החברה איתה הסתובבתי כתוצאה מהעיסוק בתחביב.

TheMastermind:
אני חושב שאתה החבר פורום שאני הכי מעריץ, אני זוכר לילה לפני חצי שנה הייתי במשחק אם חברים מחו"ל והייתי צריך להתקין את התוכנה ההיא openrpg והמדריך היחידי לזה שהיה נורמאלי ובעברית היה אחד שאתה כתבת,הצלת את המשחק ראשון שלי אם בין הקבוצות הכי טובות ששיחקתי איתן,תודה.

אני גם זוכר שכמעת כול רעיון שחשבתי לכתוב עלו כתבת לפני ובצורה יותר טובה ממני,כמו המשחק תפקדים ריאליסטי יותר, אני שמח שסוף סוף מישהו הרים את הכפפה והחזיר לסייף הקלאסי את הכבוד הרמוס שלו ובכלל ללחימה קלאסית (במ"ת כמובן).

בעניין לרמוס חנונים לרמוס תחבבים שלהם...עצוב ונכון

"משחקי תפקידים זה לא יותר בריחה מהמציאות מאשר קריאת ספרים או אפילו משחקי מחשב וסרטים, אבל בכל מקרה אם תציין באוזני מישהו שאתה מתעסק בזה, לעיתים רחוקות בלבד זה יגרום לו לחשוב טובות עלייך."

האם אני יוכל לצטט אותך על המשפט הזה! כי הוא ענק!!!!!!!!!!!!

בעניין המחקר,מילים כדורבנות

אני עדיין חושב שזה עצוב כול מה שהולך אבל זה דרכי עולם לא מקבלים את השונה...ואני תוהה למה כשה לי למצא קבוצה בסביבה שלי.

ולסיכום אם תשלח לי את החתימה שלך אם הקדשה אני חושב שאני יהיה שמח כמו (בלי להעליב) טמבל מהמינסטרים ששמח שהמינסטרים הפך אותו לבן אדם נחות.

אבל בשיא הרצינות אתה תותח בן אדם.

האמת, בתור תלמיד פסיכולוגיה שנה ג', אני חייב לומר שפסיכולוגים דווקא די מתלהבים (לטובה) ממשחקי תפקידים. ספציפית, הרקע שלי במשחקי תפקידים הכניס אותי למעבדה שבה עבדתי בשנה שעברה, ומאד תרם לראיונות השונים שלי למקומות שאני צריך להתנדב בהם להדרכה. אז אולי לאנשים "רגילים" זה יכול לגרום לדעה שלילית, אבל אלה בכל מקרה לא האנשים שאתם רוצים להרשים.

ואם כבר פסיכולוגיה, אז אני רק אציין שיש תפיסה פסיכולוגית מרכזית (וויניקוט במסגרת אסכולת יחסי האובייקט) שלפיה משחק הוא חלק מרכזי מהחוויה האנושית, ודווקא המנעות מכוונת ממנו (מה שמאפיין לא מעט מהאנשים שאומרים שמ"ת זה אינפנטילי וכו') היא פתח לפתולוגיה.

כמה אנחנו פופולארים? אנחנו לא. אין הרבה שחקני תפקידים בארץ, וגם רוב אלו שכן משחקים לא נכנסים לפורום הזה. אם אפשר להסיק משהו לפי הפורטל, מדובר בכמה עשרות של מבקרים, לא יותר.

בקשר לתגובה של הסביבה לתחביב - אני פשוט לא מדבר על זה. אדם מבחוץ לא ממש מבין בזה ואני סתם אשעמם אותו, כמו שאני אשעמם אותו עם כל נושא אחר שהוא לא מבין בו. זה לא יותר גיקי בעיני לחפור על מ"ת מאשר לחפור על כדורגל או מכוניות או אלכוהול. לא נתקלתי בתגובות מזלזלות ממישהו מעבר ל"זה נראה לי ממש מוזר", מה שאני יכול להבין. התחביבים של אדם אחר גם יראו לי כנראה מוזרים - אני לא מבין בנית מודלי מטוסים למשל.

בזבוז זמן? לא יודע - מבחינתי זה כמו להפגש עם החבר'ה. מה זה משנה אם סתם יושבים, רואים סרט, משחקים פוקר או מריצים משחק?

Engelous:אתה לומד נושא מגניב ביותר. ואיך בדיוק אני יכול להרשים אנשים אם מ"ת????

PeskyTiger:בעניין פופלריות, אני מודה לך על התגובה,זו בדיוק דעתי וזה גם די מוכח סטטיסטית( למי שמעוניין שישתמש בגוגל תרנדים או כלי דומה כדי לחפש בארץ כמה אנשים בכלל מחפשים על זה,בגוגל טרנדים אן נתונים וכך גם ברוב הכלים,כי לא מחפשים ולא מעניי אף אחד).

אם כבר הסכמנו על זה שאן מבקרים ולא פופלרי כול כך (לא אומר שלא פופלרי בכלל,יש כמה מליוני אנשים בארץ,מתוכם יש מספיק אנשים שכן חולקים אותו תחביב).

אז האם תסכים איתי שאם מישהו יפתח על זה אתר (או כול נושא דומה:אנימה מד"ב פנטזיה וכו) ויבנה על הרבה פעילות ופופלריות יצלול כמו אבן ביחד אם כול הזמן והכסף שהוא ישקיע על זה? 

ומילת סיכום קטנה,הפונדק שולט יותר מכול הקהילות שמתימרות להיות קהילות משחקי תפקדים,אפילו שאתם לפעמים מעצבנים.(זה יהיה סופר מגניב אם old men יגיב על זה)

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal
18100/9900 חיפושים בממוצע בחודש בשנה האחרונה, חיפוש מדויק/מורחב בהתאם.
בגוגל טרנד כרגע מצאתי יפה מאד נתונים, ממוקד לישראל. אבל טרנדס הוא רק כלי להשוואה ולא נותן מספרים גם ככה.
http://www.google.com/insights
עבור משחקי תפקידים ממוקד ישראל ל-12 החודשים האחרונים, מראה פעילות קצת מעל החצי (~60) יחסית לכלל החיפושים.

כל הנתונים הנ"ל מראים שבהחלט יש עניין. כמובן, "משחקי תפקידים" לא אומר לרוב האנשים מה שזה אומר לנו.
אבל אני טוען שאם הדף הראשון של החיפוש בגוגל היה מלא באתרי משחקי תפקידים מהסוג "שלנו", הייתה הרבה יותר חשיפה לתחום.

adam rain אמר/ה:
TheMastermind:
אני חושב שאתה החבר פורום שאני הכי מעריץ, אני זוכר לילה לפני חצי שנה הייתי במשחק אם חברים מחו"ל והייתי צריך להתקין את התוכנה ההיא openrpg והמדריך היחידי לזה שהיה נורמאלי ובעברית היה אחד שאתה כתבת,הצלת את המשחק ראשון שלי אם בין הקבוצות הכי טובות ששיחקתי איתן,תודה.

אני גם זוכר שכמעת כול רעיון שחשבתי לכתוב עלו כתבת לפני ובצורה יותר טובה ממני,כמו המשחק תפקדים ריאליסטי יותר, אני שמח שסוף סוף מישהו הרים את הכפפה והחזיר לסייף הקלאסי את הכבוד הרמוס שלו ובכלל ללחימה קלאסית (במ"ת כמובן).

בעניין לרמוס חנונים לרמוס תחבבים שלהם...עצוב ונכון

"משחקי תפקידים זה לא יותר בריחה מהמציאות מאשר קריאת ספרים או אפילו משחקי מחשב וסרטים, אבל בכל מקרה אם תציין באוזני מישהו שאתה מתעסק בזה, לעיתים רחוקות בלבד זה יגרום לו לחשוב טובות עלייך."

האם אני יוכל לצטט אותך על המשפט הזה! כי הוא ענק!!!!!!!!!!!!

בעניין המחקר,מילים כדורבנות

אני עדיין חושב שזה עצוב כול מה שהולך אבל זה דרכי עולם לא מקבלים את השונה...ואני תוהה למה כשה לי למצא קבוצה בסביבה שלי.

ולסיכום אם תשלח לי את החתימה שלך אם הקדשה אני חושב שאני יהיה שמח כמו (בלי להעליב) טמבל מהמינסטרים ששמח שהמינסטרים הפך אותו לבן אדם נחות.

אבל בשיא הרצינות אתה תותח בן אדם.

אתה מגזים :oops: :oops: :oops:
תעשה עם המשפט הזה מה שאתה רוצה, כולל להגיד שאתה המצאת אותו ^^

חתימה שלי? (אין לי מה להגיד) חתימה לוקחים מאדם שאתה מעריץ כדי להראות שהוא מוכן להקדיש לך חצי דקה וכמה מילים. אני מוכן להקדיש כמה דקות והרבה מילים רק לא לחתום חתימה :P
אם אתה מתעקש ותראה אותי יום אחד אני אתן לך חתימה (למרות שזה כנראה לא יקרה, כי אני לא מתכנן להגיע לכנסים או משהו...)

אבל חוץ מזה תודה על שאמרת את זה. זה מאוד חשוב לי, אני בנאדם שאומר לעצמו "אתה עושה דברים טובים" אבל מוכרח לשמוע את זה ממישהו אחר בשביל באמת להאמין בזה. אני חי על הוכרה.

Engelous, אתה אומר שהיית בראיונות עבודה שאמרת בהם "אני משחק מ"ת בזמני החופשי" וזה עזר לך להרשים את המעסיק?

ובנוגע ליחס החברה: לך לאיזה אדם אקראי ברחוב ותגיד לו שאתה משחק מ"ת ומה הוא חושב על זה. תתקל ביותר מקרים של תגובה שלילית מחיובית.
גם בטח יש לזה קשר לגיל, מן הסתם שככל שאנשים יותר מתבגרים הם נוטים לקבל את השונה יותר, להזדהות עם אנשים, ולרדת מעניין ה"חנונים נגד מאגניבים".

וכשאצלנו התחיל כל עניין החוג של מו"ד, וזה היה לדעתי באיזה כיתה ז'? כמעט כולם שחקו, ילדים שגדלו להיות מאגניבים וילדים שגדלו להיות סתם אנשים, אבל הכי מאוחר הפסיקו לשחק בכיתה ט' (הרגילים).

שלא לדבר בכלל על הדברים האבסורדים שהיו סביב מבוכים ודרקונים בשנות ה-70 לדעתי. אנשים אמרו שהמשחק הזה הוא מהשטן, ושהוא גורם לאנשים להתאבד ודברים שמזכירים עלילות דם על יהודים.
עכשיו הרצתי חיפוש, והדבר הזה עדיין קיים היום:
http://www.chick.com/articles/dnd.asp http://www.chick.com/articles/frpg.asp
http://www.adequacy.org/stories/2001.8.1.165438.1158.html

אני גם זוכר שהיה איזה קומיקס כזה שתיאר איך שחקני מו"ד נשלטים על ידי שליט המבוך והוא גורם להם לעשות דברים מרושעים כאלה. וזה ממש מזכיר לי את ההאשמות של היהודים..

אה, כן. Dark dungeons. בידור לכל המשפחה. היה גם סרט שבו שחקני תפקידים רצחו מישהו בשביל 'עוד נק"נ'.
תראה, אי אפשר לשפוט את שאר האוכלוסיה לפי כמה אנווגליסטים משוגעים. הם יוצאים גם נגד מוזיקת רוק, משחקי מחשב ובתי ספר מעורבים.

אני בכיתה ט', וקצת מוזר לי לשמוע שיש יחס טוב איפשהו למ"ת. לפחות אצלי בבצפר, להגיד שאתה משחק מ"ת זה בערך כמו להגיד "בוא תפוצצו אותי מכות ותציקו לי במשך 4 השנים הבאות, וגם קצת אחרי."
אני לא צוחק. ממש לא.
מעבר לאנשים שאני מכיר שמשחקים לא שמעתי תגובות חיוביות על מ"ת ממש... (אולי מילדים יותר קטנים, וגם קצת ביסודי).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה