META
מאגיה (לבחינת הקסם של אודסיה): 17+16=33.
IN
אילידיה בוחנת את הקסם בעיניה, מנסה להבין את המקור שלו. האם אודסיה השאירה כאן סמל קסום למטרה זאת והאזינה? האם זהו קסם מרוחק שצופה בה? או אולי משהו אחר... היא מנסה גם לראות באודסיה האם היא יכולה לזהות פרט שאולי, אפילו בקצת, יסייע באיתור שלה. בזמן הזה היא מאזינה בשתיקה, עד הרגע בו היא מוצאת עצמה צריכה להתערב. היא נעמדת ומתייצבת בקרבת השלג בדמות אחותה, עמדה לא נוחה במיוחד, אבל זו שכרגע עליה לקחת. מבטה ממוקד במאל.
"אם דבריך נכונים, מאל דונאת'אר, אני מוסרת את תנחומיי. לקורבן שאתה תקריב, ולקורבן ששבט ריוסנה כולו הולך להקריב. אני רק מקווה שאמא לא תהיה פה לראות את זה, ואני מאמינה שונדריה בטוב ליבה תכבד את מה שישאר אחריכם" אילידיה אומרת בטון שנשמע כמו חיקוי של הקשיחות של אודסיה. היא נותנת לרגע למאל להבין מה זה אומר, וממשיכה.
"אני ואודסיה כבר צעדנו את השביל הזה. אתה פונה אלינו במחשבה שנעשה את כל העבודה? כדי שתוכלו לחזור לעבר? קצת פנייה לרגש המגונן של אודסיה והאיום לעולם כולו והשבט יינצל בשקט?" אילידיה שותקת, "אני עזבתי את הארץ הזו, ולא התכוונתי לחזור. היא לא האחריות שלי, כמו שהיא לא הזכות שלכם. אל תתלונן על השינויים לעולם הישן שאהבתם מההתיישבות. אם הייתם מוכנים לשתף את המתיישבים בסודות, למכור להם את צמחי המרפא בעצמכם, לתמוך בהם ולתת להם גם מהגנת הטדאייג... לא היינו במצב הזה. פעם אחר פעם בחרתם לדבוק בדרך שלכם, במחיר חיינו, חייכם והבריאות שלך" היא מסובבת את מבטה לאודסיה, מדברת כעת גם אליה וגם למאל "אתם לא מבצעים קורבנות, אתם מבצעים בחירות. ואני לא הולכת לגעת בחותם" מבט קר מתמקד במאל, מלא בכעס הקר שלה על כל המצב, על הארץ העתיקה, השבט ואבא שלה.
"יש לך דרך נוספת, ואתה יודע זאת. אם יימצא האגם, ואם יש בו את העוצמה שאומרים שיש, הוא אולי יציל אתכם. אבל במקרה הזה- המפתח שלך הוא משפחת דה לה נפטיס. אם אתה רוצה תמיכה, השכנים שלך ושל הטדאייג לארץ הזו הם המתיישבים. זה הבית שלהם. תדבקו במסורות, וכולם ישלמו את המחיר. שתפו איתם פעולה, שחרורו מהסודות, המסורות והניתוק, ותלמדו לקבל אותם, ותינצלו" היא מסתכלת על ונדריה "בהצלחה ונדריה, הם הבעיה שלך. אני אשאיר למאל את המידע שאני יודעת על האם האפלה אחריי, תודה על הכנסת האורחים".
שקט משתרר, אילידיה מסתובבת לדמות אחותה.
"עכשיו, אני אצטרך להמשיך ברצף הניחושים שלי למצוא אותך ואת הדברים שגנבת? או שאת הולכת לספר לי? אני כבר שחזרתי טקס אחד שלך, ואני אמשיך אם תכריחי אותי, עד שאקבל את התשובות שלי. אני לא מוכנה לעזוב את זה הפעם" היא אומרת.
"את לא יכולה לברוח ממני, להגן עליי, ליצור מחסומים ולהילחם בהכול בו זמנית, את מחמיאה לעצמך יותר מדונאת'אר. אני לא צריכה להחמיא לעצמי, אני יודעת שאני אמשיך להיכנס בתוכניות שלך בכל הזדמנות. זה בידיים השלגיות שלך אם תמשיכי להילחם בזה לבד, או שתלמדי לשתף פעולה כנגד איום גדול יותר, התלמידה השנייה הכי טובה" היא מדגישה את דבריו של טירצ'יבאלד, נכנסת ישירות בגישה היהירה של אחותה.
אבל היא צודקת, ואודסיה תקשיב, גם אם היא תצטרך לחזור על עצמה פעם אחר פעם.