• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
"בשבילי זה היה ההפך. " קאס אומר, מקשיב לסיפורה של לילוואנה בפנים נפולות, "את רצית לעזוב? אני רציתי להשאר. למרות כל המבטים, יצרתי לעצמי מקום כאן, ביער." עיניו מתמלאות בגעגועים כשהוא מסתכל סביבו, הוא זוכר את העצים הללו, את המשחקים שהוא שיחק ביניהם. הוא קינא בלר וזל שעוד שיחקו כאן בדרך לחורשה, אבל עכשיו- כשהפגישה עם אמם הוציאה להם את הרוח מהמפרשים- הוא היה נותן את יד ימין שלו כדי לראות אותם משחקים שוב, ולהצטרף אליהם.
"אבל כמו תמיד, החובה קוראת." הוא לא שם לב לרגע שהוא אמר את זה בקול, עד שהוא מחזיר את מבטו לחבורה ורואה את ההשתאות שעל הפרצוף שלהם.
"כשהייתי צעיר, ברחתי מהחובה שלי. נשארתי כאן, עם אגראייני, ולר, וזל, וייל ואמט." מעניין היכן השניים האחרים עכשיו, מגנים על הארץ איכשהו, אבל איך? "למרות שידעתי שאסור לי. שהחובה יום אחד תדפוק בדלת. הייתי צריך שיבעטו אותי מכאן בשביל לענות לקריאה, כי לא היה לי את האומץ ללכת. בטח שלא לבד. " הוא מחייך ופורע את נוצותיה של זל, ששוכבת לרגליו באופן שלא אופייני לה.
"והנה חזרתי למחילה שלי, והחובה כבר לא מחכה. היא דולקת אחרינו, שוברת את החומות שבנינו. אין לנו כבר ברירה אלא להלחם. אין לנו כבר את הפריווילגיה של לברוח, אנחנו עם הגב לקיר. לא כי אנחנו לא יכולים לסגת יותר, אלא כי מאחורי הקיר הזה עומדים הדברים שבשבילם אנחנו נלחמים. כי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לברוח עוד יותר. "
העיניים הירוקות שלו נעצרות על אילידיה, "זעם? שנאה? אני לא כאן כדי להלחם ברגשות. הן ישמשו אותי, כמו שהן תמיד שימשו אותי. אבל אני הפסקתי להתחבא מאחוריהם."

"היא שלחה אותנו בשביל לשאול אותך ואת בעלך על פרטים נוספים בקשר לאנשי הרפובליקה שניסו לחטוף אותו - זה היה הניסוח שלה. האם את יודעת משהו על זה, גברתי?" שואל שירו בנימוס, קד לפני שהוא מדבר.

אילידיה וקאס -

"אתה צודק, החובה שלנו לארץ הזאת ולאנשיה עומדת מעל הכל" הסיירת מסכימה מאוד, מהנהנת בנחרצות. "אבל אי אפשר להוציא את האלמנט האישי. לומר שאני לא רוצה לנקום בסא-אאגה? בשות'-גוראג? להציל את וירניק או לנסות, איכשהו, לכפר על משהו מול איזי? אפילו לעזור ללוקרשיוס ולאנאבל המסכנים, שלא לדבר על סאולד והיירוזאוג. זה נכון, יש דברים חשובים יותר מכולנו; גורל הצפון ות'נדיאן כולה מונח על הכף. אבל כמו שאתה אומר, צריך להשתמש בכל כלי ברשותנו. הייתי שמחה שנצא חיים מהסיפור הזה, אחרי הכל. ולו רק כדי לראות כיצד נראה המחר".

שירו והקטור -

האישה שותקת רגע ארוך, שוקלת את צעדיה.
"אני יודעת, אבל מה קרה שהחלטתם להאמין לנו עכשיו? הוא אמר שהמושלת דחתה את דבריו" היא מביטה לעבר האופק.
"הוא יצא לחפש אותם בעצמו. ביקשתי ממנו שלא לעשות זאת, אך לשווא. הוא לא רצה להמתין פה כמטרה נייחת, הבית הזה לא נראה לו בטוח. אני... מתקשה להאשים אותו. שמעתי רק דברים רעים על המקום הזה" היא נוגעת קלות בדלת הכניסה של הבית, "אך אין לי ברירה אלא לגור כאן ולנסות להפוך את זה למרחב מחיה נעים ככל הניתן. האנשים מהרפובליקה... הם משרתים אדם רע מאוד. אדם ששכנעתי את בעלי להימלט ממנו, למרות שהוא רצה לחסל אותו. המרדף הזה היה הורג אותו, אני משוכנעת בכך" היא ממלמלת, כאילו מנסה להצדיק לעצמה את הבחירה. האישה מנענעת את ראשה בעדינות, כאילו שמה לב שנסחפה בדבריה.

"הם לא מייצגים את הרפובליקה - לא רשמית, לכל הפחות. לא שזה משנה, אני מניחה. הם אנשים מסוכנים בכל מקרה. אתם מתכננים לצאת אחריהם? ולמה הסמל של המושלת שלכם רקום על בגדיך?" היא שמה לב לכך לראשונה, פונה להקטור. "אני מבינה שאת בן דודה, אבל לא ראיתי אותך פה בעבר".

"אני נראה כאילו אני אתן למשהו להרוג אותי?" קאס מחייך, פורע פעם נוספת את נוצותיה של זל. הפעם, נראה שהתנועה עושה משהו לינשודובה, שמרימה את מבטה לעברו. לר, שיושב לצד אילידיה, קם ומתנער.
"כעס, שנאה, פחד. אני לא מתכוון להתכחש אליהם." הוא חוזר על עצמו, אור האש משתקף בשיניו כשהוא מדבר, שומר על החיוך. "אבל אני לא עומד לתת לאויבים שלנו את הסיפוק של לראות אותן שולטות בי. אני עומד להסתכל עליהם עם חיוך על הפנים. והוא עומד להיות רק חלקית בגלל שאני מפנטז איך להרוג אותם."

הקטור ושירו-
"מצאנו דבר מה שמאשש חשדות מסוימים כלפי הרפובליקה. מטבע מהעת האחרונה עם הטבעה על שמו של קמיל בן פובאס, נמצא בתוך פיו של זאב אשר הושחת בקסם אפל. באנו לכאן בשביל למצוא רמזים" עונה הקטור לשאלתה הראשונה, מסביר מדוע הם פה באמת. "והייתי כאן לפני שנים רבות, אך בת דודתי נשארה כאן ואני חזרתי לדרכים" הוא אומר בתשובה לשאלתה השנייה.

הקטור ושירו -

היא מהנהנת, משלבת את ידיה. "אני במקור מארוות', אז אני מבינה מה זה ללכת בדרכים. המסע לכאן היה ארוך. אני..." היא מהססת, מביטה בקראנג מרחוק בחשש מסוים. "שומר ראש?" היא שואלת, "או שהוא סתם נהנה לצפות בנו? אתם מכירים אותו?" היא ממקדת את מבטה בו לרגע ארוך, בטרם הוא מנסה לסמן בידיו שאינו איום, מתרחק משם. האישה נרגעת במעט, נושמת עמוקות.
"אני... נואשת לכך שהוא יחזור הנה לפני הלידה. אני לא רוצה לעבור את זה בלעדיו. זה לא טוב לו, וזה לא טוב לי. אני לא מכירה אף אחד ביישוב הזה" היא מהדקת את ידיה אליה. "אז אני מקווה שהאמון שאני נותנת בכם לא ניתן לשווא. אחרי שהמושלת סירבה לעזור לו, בעלי תכנן לפנות אל שבט ריוסנה. הם השבט הגדול ביותר באזור, והוא רצה לבדוק אם הסיירים שלהם ראו משהו. אני הבנתי שהם יחסית פתוחים לזרים, גם אם לא לגמרי. אם הוא כבר הגיע לשם, תאמינו לי שהוא הותיר את חותמו. לא קשה לפספס זר חמום מוח שמחפש לצוד מספר רפובליקאים" היא מניחה את אחת מידיה על בטנה.

"בהצלחה, ותשמרו על עצמכם ועליו" הם רואים שהיא אינה בטוחה אם היא ביצעה את הבחירה הנכונה, מביטה שוב לעבר האופק, אל קראנג המתרחק ואף מעבר לו, אל קו העצים הראשון מחוץ לטוסון החדשה. לאחר מכן, האישה סוגרת את הדלת. השניים חוזרים אל אחוזת דה-לה נפטיס, רואים מרחוק את קראנג שהקדים אותם מסייע לעובדי האחוזה להעמיס את הארגזים על זוג הכרכרות בהן יצאו לדרך, נעזר בעבודה הפיזית כדי להרחיק ממחשבותיו את הבית בקצה היישוב. אנאבל ולוקרשיוס עומדים בחוץ - המלכה-לשעבר מביטה בדממה אל הנוף של ניס-פרדי, שותה כוס יין, והעוצר המודח עסוק בחישובי מס עבור ונדריה. אדמונד כבר בכרכרה, קורא ספר כלשהו על הצמחייה המקומית. מאוריציו משוחח עם ונדריה, שכבר מספיקה להתעניין כיצד הספינות בנויות ברפובליקה, ונישידי עסוקה עם סידורי האבטחה האחרונים. נראה שכולם יהיו מוכנים ליציאה בעוד שעה קלה.

IN
אילידיה צוחקת מדבריו של קאס, "אני ידעתי שהם שיקרו שהם אמרו שניס פרדי זה מקום מרגיע, ידעתי שזה מעולם לא הרגיש ככה" אומרת אילידיה בעודם מתחממים לצד המדורה. על אף שהם בסיטואציה מדכאת, הם לא בסיטואציה הזו לבד, ויש בזה נחמה מסוימת. היא מלטפת את נוצותיו של לר שבדיוק התעורר.

הקטור ושירו-
הקטור מניח את ידו על חרבו ומחליט לשאת מזמור לפני צאת הדרך. אחד המתקשר לקווסט של משפחתו.
"הלכנו בדרך כל כך הרבה זמן
עברנו את הגאות הזו
דרך הכל המשכנו
עם כוח בצעדנו
הלכנו בדרך כל כך הרבה זמן
והנה סוף סוף מקום שאליו אנו שייכים

בסוף השביל
אנו נניח את רגלנו העייפות
בסוף השביל
בנוחות שקטה ניפגש"

הוא מסיים את תפילתו ומסתכל אל עבר שירו. "אני לא יכול לומר שהמצב שלנו טוב. אבל עכשיו שאני רואה את כולם פה, עובדים למטרה אחת, גם עם הבעיות שיש לנו, אני מאמין שנוכל למצוא את האור בקצה".

שירו מהנהן, מניח את ידו על ניצב הקטנה שלו ומשעין את משקל גופו על הרגל הנגדית.
"גורם לי להרגיש שאנחנו פחות לבד. הרגשה מעודדת, אחרי מה שקרה בקריאת-כתר. גורם לי להרגיש קצת יותר בטוח" הוא אומר.
"שהלועט ינחה את חרבי, ויזנח את זו של אויבי, לא משנה מי הם" הוא ממלמל, מעוות במעט את התפילה המקורית.

אילידיה וקאס -

לילוואנה מחייכת קלות והשלושה מאחלים זה לזה לילה טוב, קמים בבוקר להמשך הצעידה אל עבר שבט ריוסנה. כשהם מתקרבים, אחת מגששיות השבט מזהה אותם ומתקרבת, מצביעה לעבר צוק גדול שנמתח באופק.
"המושלת הקדימה ומאל דונאת'אר העדיף שלא להתחיל לפני שתחזרו, אז הם שינו את המיקום וקבעו להיפגש בצוק ריוסנה. הוא קרוב יותר" היא מחווה לעבר קו הסלע באופק. "אם תספיקו, תוכלו להגיע בזמן. הם מתחילים ממש בקרוב". אילידיה יודעת שמדובר במיקום ותיק של השבט שלה, אזור חביב למפגשים עם זרים בשל העובדה שמדובר בשטח ששולט על השאר. מקום טוב להימנע בו ממארבים, אך לא גבוה דיו כדי להוות אתגר של ממש לטיפוס. מתאים גם למאל זקן, ובשל כך שירת את השבט מאות שנים.

החבורה ממשיכה משם בזריזות, מתקדמת לעבר צוק ריוסנה כדי להספיק בזמן לפגישה. מרחוק הם רואים שהיא כבר התחילה, שני קרוואנים מטוסון החדשה ממתינים ריקים למרגלות הגבעה המובילה אל הצוק. העלייה מהירה ואינה קשה במיוחד, חושפת יער נפלא מתחתיהם, לרבות עשרות ציפורים המתעופפות מגזע לגזע - חלקן צדות, חלקן שרות, ואחרות רק נהנות מהרוח מעל ומתחת לכנפיהן. לא רחוק מקצה הצוק הם רואים את דונאת'אר, יושב בכיסא הגלגלים שלו לא רחוק מאישה גבוהה ונאה. עורה בהיר, נקודת חן מעטרת את תחתית עינה השמאלית, אישוניה ירוקים. היא חובשת כובע בעל נוצה בקצהו, עטופה בצעיף דק ובתליון אודם אלגנטי במיוחד, וחובשת על ידיה כפפות עור דקיקות ושחורות, עם סיף כסוף החגור למותנה. על סמלה מתנוסס סמלו של בית דה-לה נפטיס. המושלת ונדריה, בת דודתו של הקטור. לא רחוק ממנה, הם רואים את שאר חבריהם - הקטור ושירו-סנשאי עומדים זה לצד זה, ולא רחוק מהם נמצא קראנג, מעט שפוף וחיוור מהרגיל. דמת דרקון לבנה וגבוהה, לבושה בשריון עור, משגיחה על המושלת. היא מרכיבה על גבה סכין גדולה בצורת כוכב, נשק ייחודי כמוהו טרם ראו במסעם. מאחורה, במרחק בטוח, נמצאת משפחת המלוכה. אדמונד ומאוריציו מפרידים בין לוקרשיוס ואנאבל, כלל הארבעה לבושים בבגדים פשוטים עשויים מעור ומפרווה. ימים בודדים עברו מהאירועים האחרונים בקריאת-כתר, ובכל זאת נראה זה כמו נצח.

"ועכשיו, אחרי ששברנו את הקרח-" אומרת המושלת, בטרם כולם שמים לב שהם הגיעו.

שירו והקטור -

ואכן, כעבור שעה קלה ההכנות מושלמות והשיירה יוצאת לדרכה. ונדריה מתיישבת בכס הנהגת, נהנית מהאוויר הצח, וחלק מהילדים מתחילים לרדוף אחרי העגלות, קוראים בשמות ומנופפים לשלום. ניכר שעל אף שונדריה משועממת ממנעמי השלטון, היא עדיין נותרת דמות פופולארית ברחבי ההתיישבות. משפחת המלוכה נמצאת בכרכרה אחת תחילה, עד שאנאבל מתעקשת להחליף מקום, לוקחת את אדמונד איתה. נישידי מגלגלת בעיניה, ממלמלת משהו על דרמות מיותרות.
"גם אני חושבת שהם צריכים פשוט לשכב ולסיים עם זה" מתערבת ונדריה. "יש שם יותר מתח מיני מאשר ברומנים של מארקו ניקס".
"לא, זה לא מה שאמר-"
"הוא סופר לא רע, את יודעת. אם הדמויות היו לבושות יותר משליש מהספר, היה אפשר אפילו להתמקד בדיאלוג. אבל אנשים ברפובליקה אוהבים ספרות זולה".
נישידי נאנחת קלות ומנידה בראשה, מוותרת. היא פונה אל קראנג, שמגלף מה שנראה כמו סימנייה מעץ, מעניק לה פיתוחים שנראים כמו חרב בוערת.
"יש לך כישרון גולמי" נישידי מקרבת את מבטה בעניין. "אתה בא עם ניסיון בתחום?"
"רק אהבה לתחביב, זמן פנוי ומוכנות נפשית להישאר חובבן עד סוף חיי" הוא צוחק קלות, והצחוק הופך לשיעול עדין.
"אני שומעת אותך מחניק את ההשתעלויות, אתה יודע. כבר מהרגע שהגעתם הנה" מציינת נישידי.
"זה לא מדבק" מציין קראנג, מחניק שיעול נוסף. הוא מביט לרגע בהקטור ובשירו-סנשאי, ולאחר מכן מיישיר מבט אל הדרך. הם מכירים את קראנג זמן רב ויודעים לקרוא לבד בין השורות. מצבו של חצי-האורק מחמיר, וימיו על האדמה מתקרבים לסיומם.

הדרך ממשיכה הלאה, ההתיישבות נותרת מאחור וגלים של צבעים עוטפים אותם - בעיקר ירוק וחום, אך לא רק. נחלים קטנים ניכרים בכל עבר, שועלים בעלי פרווה כתומה וזנב לבן ונפוח אשר רודפים אחריהם, בדומה לילדים. הם חושבים שראו אפילו זוג קרנפים מהלך בשלווה, גם אם במרחק זהיר מהם. הארץ עדיין לומדת לחיות עם המתיישבים, אך ניכר שלא כל ההרמוניה נעלמה מן העולם. בשלב מסוים נישידי יורדת ונפגשת עם מספר אלפים שהציצו מבין העצים. הם מדברים זמן קצר, ודמת הדרקון חוזרת אל ונדריה.
"הם רוצים שנשנה מיקום לעבר צוק ריוסנה, בתקווה שהקבוצה השנייה של בן דודך ושירו-סנשאי תספיק לחזור ממסע שהיא עורכת כרגע".
"טוב" המושלת מושכת בכתפיה.
"אני לא אוהבת את זה" מציינת נישידי.
"גם לא אהבת את המיקום המקורי, אמרת שזה טיפשי ללכת לאמצע השבט שלהם. הם לא רוצים לבוא להתיישבות, מה תרצי שאעשה? אלו הם החיים".
"המף" גבותיה זועפות, אך היא צייתנית ומורה לשיירה להמשיך ולהתקדם לעבר המיקום החדש.
השיירה ממשיכה לעבר צוק ריוסנה, אשר נמצא מרחק לא רב משם, אם כי בכיוון מערבי יותר ממיקום השבט עצמו. בסופו של דבר מתגלה צוק לא גבוה במיוחד, אך גבוה דיו כדי להוות שטח שולט על השאר. ניכר שהאלפים כבר התארגנו והביאו מספר מדויק של אנשים - בדיוק כמו ונדריה. צעד בונה אמון, מסוג כלשהו.

זוג הקרוואנים עוצר בתחתית הגבעה המובילה אל הצוק, וכולם פורקים ויורדים. אנאבל אוחזת בידו של אדמונד, אך הנסיך הצעיר מלטף אותה קלות ומנתק את היד, מזדקף מעט באור סמכותי יותר. לוקרשיוס מהלך לצד שירו-סנשאי, וקראנג לוחש משהו למאוריציו, מסביר על הצמחייה המקומית. נישידי תופסת את מקומה לצד המושלת והקטור והחבורה מתחילה לנוע קדימה, מטפסת לעבר הצוק. העלייה מהירה ואינה קשה במיוחד, חושפת יער נפלא מתחתיהם, לרבות עשרות ציפורים המתעופפות מגזע לגזע - חלקן צדות, חלקן שרות, ואחרות רק נהנות מהרוח מעל ומתחת לכנפיהן. לא רחוק מקצה הצוק מצוי אלף בכיסא גלגלים עשוי עץ, מוקף באלפים אחרים, חלקם מקועקעים בפניהם. שערו של האלף הנכה חום וארוך, מספר צמות קלועות לצד אוזניו. פניו רזות, ומבנה גופו העליון חסון, עטוף בבגדים חומים פשוטים אך יפים ותחתיהם טוניקה ירוקה בעלת פיתוח פשוט. על מצחו מקועקע סמלו של העץ הגדול, המייצג את הפנתיאון הטבעי כולו, ועיניו בצבע הדבש.

"מאל דונאקאס, נאה כתמיד" ונדריה מתקרבת ללחוץ את ידו. האלף לא נרתע - גם אם לא נהנה מכך במיוחד - ולוחץ את ידיה של המושלת בחמימות יחסית.
"טוב לפגוש גם אותך, המושלת דה-לה נפטיס. אני שמח לראות שהכל כתמול שלשום" הוא מחווה לעבר אנשיה. "ושהבאת אורחים נוספים לראות את יופיו של צוק ריוסנה. שלום לכם".
"זה אכן מקום יפה, למרות שאתה יודע שאני מעדיפה את האגמים ואת הים" ונדריה מתקדמת קלות לשפת הצוק, לסקור את האדמות מתחת. היא עומדת על קצות אצבעותיה באופן בלתי בטיחותי בעליל, בעוד נישידי משלבת את ידיה בחוסר רצון.
"המושלת, אולי כדאי ש-"
"וואו, וואו!" ונדריה זורקת את ידיה לכל כיוון ונישידי אצה לפעולה, רצה בזריזות. דונאת'אר נבהל בעצמו, מביט לעבר האלפים שלו בתקווה שיעזרו, עד שונדריה נעמדת בקלילות ומסתובבת, מחייכת קלות.
"רק צוחקת".
"ההומור שלך... חד כתמיד" המאל נושם לרווחה, טורק את ראשו על גב כיסא הגלגלים שלו בעייפות. נישידי עוצרת במקום, רגליה השריריות מתחפרות בעוצמה באדמה. היא נאנחת ובגלגול עיניים מסתובבת אחורה לתפוס את מקומה.
"ועכשיו, אחרי ששברנו את הקרח-" מתחילה ונדריה, בטרם היא נקטעת על ידי קבוצה נוספת.

אילידיה, קאס ולילוואנה עולים במעלה הגבעה המובילה לצוק, הגעתם קוטעת את דבריה של ונדריה. זל ולר מגיחים רגע קצר לאחר מכן, מצטרפים לאחיהם. נראה שהחמישה בדיוק סיימו הליכה מאומצת למדי, עדיין בבגדי מסע. קראנג מחייך ומתקרב לחבק אותם, מנסה להסתיר שיעול חלוש, בשעה שאנאבל ממלמלת תפילת תודה. לוקרשיוס מהנהן קלות, ואף שהעוצר רובוטי כתמיד, ניכר שהוא באמת שמח לראות אותם. גם אדמונד ומאוריציו מחייכים, הנסיך אפילו מנופף לשלום, ונראה שהוא - יותר משאר משפחתו - דווקא מצליח להתאקלם בשלום, לאור האירועים האחרונים. לילוואנה מחבקת את קראנג ולוחשת לו משהו, נעה מיד לאחר מכן אל הקטור, מחבקת אותו ונושקת למצחו.
"טוב לראות אותך. ידעתי שיהיה בסדר, ובכל זאת..." היא אומרת, יותר לעצמה מאשר לו, והוא מבחין שהיא נרגעת, גם אם לא שיקפה ולו מעט מהלחץ לפני זה. כתמיד עמה, האלפית שומרת על חזות מקצועית ורצינית - גם בזמני מצוקה.

"סלחי לי, המושלת ונדריה. חשבתי שיהיה זה נכון לאחד את הקבוצה הקטנה שהגיעה אך לא מזמן" דונאת'אר מחווה בידו אליהם, נע אחורה בכיסא הגלגלים שלו כדי להשקיף בכולם.
"אתה צוחק, נכון? שאני אכעס? תסתכל על שצף הדמויות הללו - זה כאילו הם יצאו מסיפור אגדות" ונדריה משלבת את ידיה בסיפוק, מחייכת. "זה הדבר הכי מעניין שקרה פה מאז שאני והקטור פוצצנו את המטבח של הוריי, לפני עשור ומשהו".

הקטור בעצמו רץ אל עבר לילוואנה כשהוא מבחין בה, מתעלם מן הרשמיות והגינונים באותו הרגע. גם הוא ידע שיהיה בסדר, אבל האירועים האחרונים... הוא היה חייב לראות אותה בריאה ושלמה. הוא לא צריך לומר כלום, פשוט להרגיש אותה ברגע הזה, לדעת מחום גופה שהיא פה ושניהם בחיים. לחץ שהקטור לא ידע שיש לו יורד מליבו והחלטה חירשית מחליפה אותו.
החיבוק נמשך רגע אחד ארוך ואז עוצר, האביר נותן ללילוואנה לנשק את מצחו בחיוך רגוע. "כולנו בסדר, זה מה שחשוב" הוא אומר ונותן חיבוקים קצרים גם לקאס ולילוואנה ואפילו גם לינשודובים. הוא פשוט שמח שהם כולם שוב יחדיו.

שירו מתקרב אל השלושה בצעדים גדולים, נוטש את ההליכה המאופקת שנקט בה בזמן שעלו לצוק, מעניק להם חיבוקי דוב בהחלטיות שמפתיעה אותם.
"אני כל כך שמח שאתם בסדר" הוא אומר ומחייך.
"למרות שידעתי שתהיו בסדר, כל עוד השומרים הכי טובים איתכם" מוסיף דם הדרקון ופורע קלות את פרוותם של לר וזל.

אילידיה מגיעה למפגש לבושה בביגוד אלפי יחסית מסורתי ללוות את שריון העור שלה, הכוללים חולצה קלילה בעיצוב המזכיר שיבולי חיטה מעט בבהירותו ובדרך האריגה. המכנס, לא תואם לחולצה (שנועדה ללוות חצאית) בצבע כהה יותר וגם נע בכזו קלילות שכמעט אפשר לפספס את רצועות העור מהשריון שהוא מסתיר. על אף שהיא לא אוהבת את הביגוד, ואתם יכולים לזהות שהיא התאימה אותו עם סימנים מאגיים קטנים בדומים לגלימתה... מדי אבירי המעמקים מלאי התגים שנועדו לנשף לא התאימו למסע או לפרופיל נמוך, והם כעת בתיק שעל גבה. הדבר היחיד שנותר עליה זו הגלימה שלה עם הרונות המרובות.

חוסר אחד בולט בה- החוסר במקבת, שהייתם מצפים לראות לצד הסיף הקל שלה. כמו הענף הראשון שלא נמצא על קאס.

אילידיה מחייכת למראה חבריה משמעותית יותר מהחיוך שהיא נותנת לדונאקאס. היא מסתכלת הקטור רץ ללילוואנה, ומחייכת בעודה מגלגלת עיניים טיפה, שולחת את מבטה... ונזכרת. שירו מזהה זאת כשהוא בא לחבק אותה- היא חיפשה את וירניק מתוך הרגל, אבל... הוא לא איתם, וירניק לא פה. יש רגע עצוב כשהיא מחבקת את שירו ואת יתר חברי קבוצתה אחריהם. קראנג יכול לראות שהיא גם מודאגת בנוגע לשיעול שלו אבל לא מעירה כלום ברגע זה.

היא מסתכלת על בני המלוכה. יש לה רצון מידי להעיר הערה צינית אחרי כל מה שהמועצה העבירה אותם, אבל זה בבירור לא הרגע לכך. "חלקים רבים באילן חוששים מהציפור, אך לא השורשים, כוחם באחדותם" היא מחליטה לצטט פסוק מדתה שהיא כבר לא זוכרת איפה היא שמעה, "אני שמחה שהגעתם בשלום".

קאס מחייך כשהוא מגיע אל הגבעה, לבוש בבגדיו הרגילים- אם כי הם נראים מעט יותר מלוכלכים מבדרך כלל. הוא צוחק כשהוא רואה את הקטור ולילוואנה, וכשהקטור עובר לחבק גם אותו- הוא מחזיר חיבוק חזק לאביר.
הוא ניגש לאחר מכן אל משפחת המלוכה, כורע ברך לצד אדמונד. "היי, ילד." הוא לוחש לו, "אני יודע שהמצב רע. איך אתה מתמודד?"

"היי קאס, טוב לראות אותך. אני שמח שאתה בטוח" הוא מחזיר אליו חיוך קל, אך כנה. "אני בסדר, תודה ששאלת" הנסיך מתעכב על המילה הראשונה, ממצמץ ארוכות, וקאס מבין את המסר.
הוא בסדר. המבוגרים לא.

"אמת ויציב" מהדהד דונאת'אר את דבריה של אילידיה. "הפשטות הנבונה של האילן מעניקה לנו פירות נוספים. אנו שמחים כי אתם מאוחדים בשנית" הוא מהנהן קלות.
"ובנימה חביבה זאת, אפשר לחתוך ישירות ללב העניין. ביקשת שניפגש כדי לדבר על מצבה של הארץ העתיקה" ונדריה משלבת את ידיה, נשענת קלות אחורה. "צרות התיישבותיות נוספות?"
"דעתנו על ההתיישבות אינה נוחה, כפי שאת יודעת, אך לא בכך אני מבקש לדון" דונאת'אר מכחכח בגרונו. "אני חש כי אפלה רועשת קמה על הארץ בעת האחרונה. איני יודע אם מדובר בדבר מה שהביאו המתיישבים - אני בספק, למעשה - אבל הארץ נמצאת כעת במאבק של ממש. אף על פי שיש לי ביקורת על האופן בו טוסון החדשה ושאר ההתיישבויות מנהלות חלק מהדברים, אני חושב שנכון שנשתף מידע אחד עם השני".
"אני חושבת שלמדתי להכיר אותך, דונאת'אר. אתה רוצה שאני אשתף מידע כדי שתאמר שזה מתחבר לחלק כלשהו באמונה האלפית ושאתם כבר תדעו מה לעשות" ונדריה מחייכת ומושכת בכתפיה, ולא ניכר שהמאל מתכוון להכחיש זאת, במקום זאת מושך ברכות בכתפיו.
"שיהיה. אני לא רואה סיבה לשמור זאת בסוד. נישידי, תרצי לספר להם מה גילינו?"

"גילינו שני דברים מטרידים" דמת הדרקון פוסעת קלות קדימה, ממקדת את מבטה באלף ולאחר מכן בחבורה. "הראשון הוא תקיפות טרוגלודיטים כאן, בניס-פרדי. הם היו מעוותים, כאילו כוח כלשהו קרע והפך את העור שלהם, את המהות שלהם. אני לא מעוניינת לדון בפילוסופיה של זה - די והותר בכך שהם מסוכנים. הבנתי בקצרה כי יש לכם היסטוריה עם אותם טרוגלודיטים, אני בטוחה שזה מתקשר לכך" היא משלבת את ידיה.
"הדבר השני לא בהכרח קשור ישירות, אך בכל זאת אעלה אותו כאן. זיהינו אפשרות שהרפובליקה מעורבת באופן מסוים בנעשה כאן. בהתקפות כאלו ואחרות, או אולי אפילו בעניין הטרוגלודיטי עצמו. זה מידע גולמי, עוד מוקדם לומר מהי בדיוק המשמעות".
"אם אתה חושב שאנחנו גרועים, אין לך מושג מה זה הרפובליקה" ונדריה מחייכת חיוך דק וציני. "אנחנו חוטבים עצים. הרפובליקה פשוט משעבדת יערות".
"הארץ זוכרת, כפי שמורי אהב לומר. גם אם אין אנו יודעים בדיוק מדוע הרפובליקה מעורבת - אם בכלל - אני משוכנע שהארץ כבר יודעת זאת. הכל יתגלה בבוא הזמן" דונאת'אר מוטרד מהדברים, אך מרים את ידו וכאילו תופס קצת מהרוח שעוברת בין אצבעותיו, מתנחם בטבע שסביבו.

"ובכן, זה כל מה שאנחנו יודעות. מחשבות? רעיונות? אגדות עתיקות שמתאימות באופן מדויק ונוח לנעשה כאן?" שואלת המושלת.
"מחשבות כמובן שיש, אך הפתרונות... קשים לניסוח" דונאת'אר מגרד את סנטרו. "הבעיה היא שמקורן של הצרות הללו הוא באזורים אחרים בעולם. איני יודע מה קורה באפלת המעמקים או ברפובליקה. מקומות אלו, שקרני השמש שבהן נחסמות על ידי בניין ומשי, לא עניינו אותנו מעולם. כדי לפתור בעיה, יש להבין את טבעה. אנחנו עדיין חסרים בכך".
"אין לך מישהו שיודע לגשר בין הדברים הללו?"
"יש מספר נפשות שייתכן ויוכלו לתת מענה..." מהסס דונאת'אר. הוא מגניב מבט אל אילידיה ואל קאס, ומחזיר אותו באחת לונדריה. "חשבנו על אחת, אך היא לא מעוניינת לשוחח איתנו בשעה זו".
"מדוע לא? זאת שאלה של כסף?"
"לא" עונה אנאבל, והנוכחים מסתובבים אליה. "הוא מדבר בוודאי על ראשת האחווה המאגית שלנו, אודסיה. היא לא עוסקת בכסף או בדברים חומריים. זאת לא הסיבה בגנותה היא לא משתפת עמכם פעולה".
"אז מהי?"
"הלוואי והייתי יכולה לומר לך" אנאבל מביטה באילידיה, מקווה שלה תהיה את התשובה. "אודסיה היא אישה מורכבת, ופרטית עד מאוד. אני והיא סייענו בעבר אחת לשנייה כיוון שהאינטרסים שלנו תאמו זאת, אבל אני לא יכולה לומר לך שאני מכירה אותה לעומק. לא באמת. אם הייתי צריכה לנחש... אני רק יודעת לומר שאודסיה היא אישה של עקרונות. היא לא מנפנפת בזה, היא פשוט חיה את זה. היא עושה מה שהיא מוצאת לנכון, אבל מה שהיא מוצאת לנכון לא מגיע מאנוכיות בהכרח. זה מגיע מתוך מחשבה מה חשוב וראוי להיעשות".

אילידיה שותקת, מנסה לחשוב על הדברים לעומק, לנתח את מה שאודסיה אמרה בעבר, את המילים שהיא אמרה להן במעבדה.
"מה שדונאקאס עולל חוצה ארצות שלמות. אין לך מושג, ועדיף שזה יישאר כך"
היא מנסה להתמקד על זה, ולא על החלק שבא מיד אחר כך. "בבקשה ממך, אל תבואי לניס פרדי. את תמותי פה"

"מה מבטיח לנו שמה שמשפיע על הארצות שלנו לא משפיע על הרפובליקה גם כן? יש פה משהו שחוצה בין ארצות, ניס פרדי וארוות', וילאס והקיסרות. הרפובליקה גדולה מספיק בשביל להיות מושפעת גם כן... המעורבות שלהם היא לא בהכרח אויב נוסף, אם השגריר עוד לא הצליח לשים את הכפפות שלו עליהם" אומרת, מסתכלת על אנאבל בתקווה לאיזושהי תובנה בנוגע ליחסים בין הארצות השונות.

״היחסים בין הרפובליקה והאימפריה טובים, עד כמה שניתן לקיים יחסים טובים איתה. הלועט מקובל שם, העבדות מכניסה כסף, והחשיבה הסדרית שולטת בשתיהן״ אנאבל מציינת. ״לאימפריה אף יש נציב מסחר שם, מוסד ייחודי שמסמל את הקשר בין שתי האומות. הם בקשר מתמשך עם כלל הגורמים החזקים ברפובליקה, דוגמת בית ד׳אמיל״.
״בינגו״ ונדריה מצביעה לעבר השמיים.
״בינגו?״ שואל דונאת׳אר.
״משחק משייריקס, נחמד לזקנים. במקרה שלנו, אני חושבת שאני מתחילה להריח את הקשר. יש לי קשקשן מבית ד׳אמיל שמנסה זמן רב לשכנע אותי להסכם רחב יותר לכריתת עצים באזור. הוא מעוניין להקים כאן תחנת מסחר״.
דונאת׳אר מזדעזע למשמע הדברים, משתנק עד שונדריה מרימה את ידה להרגיע.
״לא לדאוג. סירבתי לו בנימוס ואז פחות בנימוס״.
״זאת לא הצעה שיש בסמכותך לקבל, המושלת. האיזון חייב להישמר״ מדגיש המאל, עדיין זועם. ״אבל… אני מודה לך על ההבנה״.
ונדריה קורצת אליו, ולא נראה שהיא נפגעה.
"היחסים מסחריים ברובם. אני לא מכירה על כל תוכנית אחרת לבצע בניס-פרדי מהלך באמצעות הרפובליקה" דמת הדרקון מתערבת. "אבל זה לא אומר שאי אפשר לפנות לגורמים אחרים באימפריה. גורמים פרטיים יותר".
״ובאופן תיאורטי, ההשפעה המדוברת של… אתם יודעים מי…״ מאוריציו מוסיף במלמול מסוים, ״יכולה להתפרס על כל אפלת המעמקים. יש גם אפלה שכזו מתחת לרפובליקה. ייתכן, אם כך, שגם יצורים אחרים שיחקו תפקיד״.

״חפש את הכסף״ לוקרשיוס משלב את ידיו. ״הרפובליקה רוצה לרושש את ניס-פרדי ממשאביה, לרוקן את הכל. אם נדבר איתם-״
״על גופותינו המתות!״ דונאת׳אר מתרעם בשנית, ידיו רוקעות על כיסא הגלגלים שלו. ״לא ניתן לאיש לחלל את ארצנו״.
״סלח לו, הוא לא רגיל לשוחח עם אנשים בעלי רגשות ומחשבות משלהם. נוח לו עם דפים שקטים״ אנאבל משיבה בחיוך מריר.
״לא הצעתי להסכים לכך, רק להבין מאיפה הם מגיעים כדי לקיים שיח ולנסות לגלות מהם יותר״ לוקרשיוס מתגונן, נפגע מהדברים. ״ככה זה עובד בניס-פרדי, לא? בסוף בעל השררה זוכה בכל״.
״כשהאחרים פוחדים מדי לדבר על מה שהם רוצים, כן״ אנאבל מביטה בעיניו רגע ארוך, נפגעת בעצמה.
״לאותם אנשים יש חובה שבשמה הם פועלים״ הוא מתקרב צעד, מתעקש.
״והחובה הזאת מאמללת אותם ואחרים״.
״היא מה שמחזיקה אותנו בחיים״.
״היא מה שמחזיקה אותנו כלואים״ המלכה מתקרבת צעד בעצמה, כועסת.
״את לא היחידה שהיית כלואה שם״.
״אבל אני היחידה שניסתה לעשות משהו לגבי זה!״ היא כמעט צועקת את הדברים, לחייה מאדימות. לוקרשיוס מביט בה רגע ארוך, העיוותים בעין ימין שלו חוזרים. שירו רואה שהעוצר לשעבר מגניב את ידו אל כיסו, מכיר אותו מספיק טוב כדי לדעת שהוא עושה זאת כדי שאחרים לא יראו את ידו מתכווצת שוב ושוב בניגוד לשליטתו.
אדמונד אוחז בידיים של שניהם, והשניים נרגעו. לוקרשיוס מנתק לבסוף את מבטו מאנאבל, שולח את עיניו לעבר הכרכרה. המלכה מסתובבת לצד השני, מוחה במהירות דמעה, מתוסכלת.

אדמונד מכחכח קלות בגרונו, קולו הנעים מסייע בהתקדמות הלאה. ״אני זוכר שדיברנו על זה לפני שנים, אני ו… ובת׳אני. היא אמרה שהיחסים של ארוות׳ עם הרפובליקה מושתתים כיום בעיקר על כת דתית של סטנמאר. כת קיצונית למדי״ הוא חושב לרגע. ״תאודוריאן ניהל את המגעים, הוא השתמש בתשוקה הדתית שלהם לעקרון מסוים כדי לקרב אותם אליו, על אף המרחק. תאודוריאן מעולם לא חשף את העיקרון עצמו, את מה שהם רצו. הוא היה מתרגז כשהייתי מצטרף למפגשים דיפלומטיים שכאלו, שם או מול וילאס".

"אז עד עכשיו יש לנו שלושה חשודים בגיוס הרפובליקה" מסכמת ונדריה. "האימפריה, ארוות', והחברה המוזרה שלך" היא מנידה בראשה לעבר מאוריציו, גורמת לאדמונד לחייך קלות בהומור.
"זאת התקדמות, לכל הפחות. נשים את הרפובליקה בצד לרגע - למישהו יש רעיונות כיצד לטפל באותה אפלה מסתורית שנכנסה באופן בלתי מתחשב לחיינו?"

"אנחנו עומדים פה עם משפחת המלוכה של ארוות', האם אין שום דיון עם הרפובליקה שיוכל לצאת לצד שלנו? יש לאויבינו קלפים יעילים אבל הם לא יכולים להיות בכל מקום בבת אחת או לתמרן את כל המדינות יחדיו" אומרת אילידיה, לא אוהבת את היחס לסא-אאגה כדמות בלתי ניתנת להגעה. הוא בן תמותה, גם אם הוא מתעסק בעניינים מעבר לו.

"ובנוגע לאפלה... למצוא אותה ולהילחם בה עבד עד כה, גם אם זו לא תוכנית מעולה, עד שהכלים שלנו יוחזרו אלינו" אומרת אילידיה, מסתכלת על קאס עם החוסר שלהם בענף הראשון ובעורקי האדמה.

"בני המלוכה חסרי כל" לוקרשיוס עונה בשקט, הטיקים בעיניו שוכחים. "מלבד אויבים. חסרי ממלכה, כהתחלה; חסרי ממון; חסרי קרבה לרפובליקה, קרבה שלאימפריה יש. אין לנו מנופי מסחר מולם" הוא שוטח את העובדות.
"ובכל מקרה, אם אדמונד ונישידי צודקים, ניכר שהמעורבות כאן אינה של הרפובליקה כולה, כי אם של גורמים פרטיים בה. מעורבות... טקטית יותר, הייתי אומר" העוצר לשעבר משתתק בעוד הוא חושב. "זה גם הגיוני. קשה לי לראות את האימפריה או את ראש כוהנינו רותמים את הרפובליקה כולה. אני אפילו לא עוסק רק באינטרסים של הרפובליקה, אלא בבירוקרטיה הנוראית שלה. זה גוף שקשה להניע לפעולות מאוחדות" הוא עוצר לרגע, תוהה. "למרות שאינני מבין מה יש לתאודוריאן לחפש כאן... כולנו יודעים שהוא אהב להיות הציר המתווך מול שאר העולם - בפרט וילאס - אבל לשכנע רפובליקאים לתקוף שיירות אקראיות בניס-פרדי? זה הזוי לגמרי".
"אני אנסה לברר יותר מול לורד ד'אמיל, כשנחזור" ונדריה ממשיכה. "ואהבתי את ההצעה לחסל את האפלה במקום לשבת על התחת. מאל דונאת'אר, יש לנו יכולת לזהות את ריכוז האפלה הגדול ביותר בניס-פרדי? לפחות זה שעל פני השטח".
"ייתכן" האלף עונה בחוסר רצון. "זהו טקס ששמור רק לנו, אבל... ייתכן ואין מנוס מלהשתמש בדבר שכזה. כמו כן, אין לכם מה לנסות ולהסתיר ממני את אותה 'ישות מסתורית'. ידעתי עליה עוד בטרם נולדת, כמו כל מאל לשבט ריוסנה" הוא נועץ את מבטו במאוריציו, שמגרד באחורי ראשו במבוכה.

״השאלה איננה מה תאודוריאן ניסה להשיג, אלא מה סא-אאגה גרם לו לחשוב שהוא משיג מן היחסים. עלינו להיות חשופים למידע הזה, אחרת לא נתקדם״ אומר הקטור וחושב לעצמו, משחק עם שפמו במחשבה.
״הבה ונניח שכל הגורמים שאמרנו לוחצים על הרפובליקה. האימפריה, סא-אאגה, יודעים על הכוח הנמצא בניס פרדי ומנסים לנצל אותו בשביל תוכנית שמעבר לנו. כל מה שאנחנו יודעים זה שיש פה דבר, דודי מכנה את זה רסיס, אשר סא-אאגה מחזיק באינטרס ברור להשיגו.
אפלת המעמקים מורכבת יותר. להכות בליבה זו אפשרות, כן, אך היא חזרה והיא תחזור שוב. היא מעצבת את רצונם האפל של יצורי המעמקים ומשתלטת עליהם. אם רק נילחם, תמיד ישארו אלו הרוצים נקמה ויהיו מוכנים לשאת את הלפיד האפל. הפעם היחידה שהיא הובסה באמת זה בעזרת שיתוף פעולה. ובשביל שיתוף פעולה אנחנו צריכים עוד מידע, שמחזיר אותנו לרפובליקה.
וכאן נכנס האיש השלישי שמשפיע עליהם, תאודוריאן. אנחנו יודעים שיש לו קשר לקברן, איש כה קיצוני באמונתו שהוא יכול לקחת את הנשמות של קורבנותיו ולהפוך אותם לשדים. אני מאמין שזה קשור לאותו פלג דתי קיצוני שדיברנו עליו ועל כך יש לנו רמז אחד״ הקטור מסתכל אל עבר האלפים, אולי אחד מהם יידע.
״האם הגיע לשבט שלכם לא מזמן איש זר, הדיבר על ציד רפובליקאים? יש שיקראו לו פרנואיד. אני מאמין שזה האיש שיכול לחשוף לנו אור על צידה של הרפובליקה ואיך היא מתקשרת לאם האפלה״.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה