• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
הקטור ושירו-
"איני בטוח שאוכל לקחת ממך את הכסף הזה" אומר הקטור בתשובה. "איני מספר מקצועי וזו לא פרנסתי. יהיה זה זלזול במקצוע לו ואקח ממך סכום שכזה. בעוד אנחנו לא במצב לסרב לעזרה, האם יש משהו אחר שאתה יכול ורוצה להציע?"

שירו מאזין לסיפורו של הקטור, בעצם - לסיפור שלהם. הוא מתקשה להאמין לרגע שעברו כל כך, ומוסיף לסיפור של הקטור את החלקים המעטים בהם לא היה נוכח, כמו ניסיון ההתנקשות במפקד משמר ארודר ורגעים נוספים.
"אני מסכים עם ידידי. שנינו לא מספרי סיפורים מקצועיים, אבל אני מאמין שבן למשפחת ד׳אמיל המכובדת מכיר דרכים אחרות בהו יוכל להושיט לנו עזרה, כ'תגמול' על סיפורנו".

IN
אילידיה מנסה להימנע מלחשוב על ג׳יזל, מקווה שהקסם של החרשית הספיק בשביל להגן עליה, אבל הסיכויים... לא לטובתה.

אילידיה הייתה רוצה לומר שהיא התגעגעה גם, אבל היא לא התגעגעה, בכלל. יש לה הרבה לומר לאמא שלה, אבל היא מחזיקה את עצמה, לא מתפרצת. אין טעם. כנראה מול אמא שלה זו הייתה הפעם הראשונה שאילידיה למדה להחניק את הרגשות שלה. היא שוקלת לשאול על אבא שלה, אותו אב שמהבנתה ניסה להרוג אותה- אבל היא לא יודעת אם ספיורה מבינה אותו בכלל, או רק נאחזת במחשבה שהיא מבינה.

"הארץ זוכרת, כך אבא אהב לומר" אומרת אילידיה בחיוך מאולץ "אפילו אחרי שעזבתי, ניס פרדי לא הסכימה לעזוב אותי. ארוות׳ היא לא כמו כאן, בהרבה מובנים, אבל יש בה דברים... אפשר אפילו לומר שהארצות אחיות, הן יכולות להיות שונות לגמרי אבל הדמיון בסוף נותר" אומרת אילידיה את הדימוי שנתנו לארוות׳ ולפמיניה, אולי זו הדרך הכי טובה שהיא יכולה לשתף את ספיורה במסע שלהם. היא נזכרת שוב במה שאיגנציוס אמר עליה ועל אודסיה- על התנועות הזהות והדמיון שהוא פספס.

זוג הינשודובים נעצרים במקומם כשהם שומעים את תיאורו של הנער. אם היו להם אוזניים- הן היו מזדקרות.
"אגראייני." קאס אומר בהפתעה, "זו אמא שלהם. אמא שלי, בצורה מסוימת." הוא משתופף כדי להביט בנער יותר בבירור, מסתכל היישר בעיניו. "אבל מה הופך את מאל דונאקאס לכזה מיוחד?"

שירו והקטור -

"אם היו לי יותר עסקים בעיירה הזאת, זה באמת היה המצב" נומוס מצקצק בלשונו ומעביר יד בשיערו הרטוב. "אבל האלפים סביב טוסון החדשה חוששים מחיזוק הקשרים שלנו ושלה. הם פוחדים מתיעוש נוסף, כאילו שלושה בניינים נוספים ישנו את פני הארץ הזאת" האיש מגלגל את עיניו. "אתם רוצים סיוע כזה או אחר, זה ברור לי. ככה מתנהלים גם עסקים ברפובליקה, ואני שמח שהגישה המייעלת הזאת הגיעה גם הנה. אם תוכלו לסייע לי לשכנע את... בת המשפחה שלך" הוא פונה להקטור, לא בטוח מה הקשר בינו ובין ונדריה, "המשרתים שלי ישמחו לעמוד לרשותכם".

אילידיה -

"אחיות דומות שבאותה נשימה שונות לגמרי. מוכר מאוד" היא צובטת קלות את אפה בחיוך קטן ומחזירה למקומו את החישוק שהכינה אילידיה. "את בטח עסוקה מאוד, אהובה שלי, אך בקרוב מאוד יגיע יום השנה לפטירתו של אביך. חשבתי לעלות לגבעה ממנה פיזרנו את אפרו, להיזכר, לחייך וגם לדמוע. תרצי להצטרף אלי?"

קאס -

"העובדה שהיא דיברה איתו. אגראייני", הילד הוגה את שמה ללא קושי, "היא לא הטדאייג שלנו. טדאייג לא משוחח לרוב עם מאל או דוניגדה שאינם משבטו, מלבד הדוניגדה של ערש האלים... ואני לא חושב שהיא נראתה באזור אפילו מלפני שנולדתי" הילד מתכופף ותופס מעט אדמה בידיו, מקמט אותה לגוש קשיח ומקפיץ אותה. "מאל דונאקאס היה קשור מאוד לארץ כולה, ולא רק לחלק של שבט ריוסנה. הוא ידע הרבה, אך עם הידע מגיעה גם הבנה, ועם ההבנה מגיע כאב. הארץ שלנו כואבת את הגעתם של המתיישבים, את הדרך בה הם מתייחסים לסביבתם. מאל דונאקאס הרגיש זאת יותר מכולם".

שירו והקטור-
הקטור חושב על זה. בעבר, הוא לא היה שוקל את זה אפילו, התעסקות כזו בפוליטיקה של המקום היא לא ראויה. מהצד השני, מצבם קשה והם יצטרכו את כל העזרה שהם יכולים לקבל.
אבל... האם שווה לעשות זאת על מחירם של ארצות אחרות? הארץ העתיקה שייכת לאלפים בסופו של יום והם מעניקים לטוסון החדשה זכות קיום. לא רק זאת, צריך לזכור שהם לא יודעים מה כוונותיה של הרפובליקה. הקטור זוכר שקרובי משפחתו הקודמים לחמו במלחמה בה נוצר המחוז החופשי. אך גם אז לא יכלו להסכים אילו מן הצדדים צודק ונלחמו לטובת שניהם.
"לא אוכל להשפיע על מחשבותיה של ונדריה בלב שלם, אז לצערי אאלץ לדחות את ההצעה. איני מכיר מספיק את אשר הולך בארץ העתיקה בשביל לבצע כאן החלטות שקולות על עתידה".

שירו והקטור -

"אבל אתה לא מבצע דבר, אתה רק מציע" הוא מרים גבה. "לכולנו יש שכל בקודקוד, לכולנו מגיע לחשוב ולהבין מה הדרך הטובה ביותר לקדם את המקום שבו אנחנו נמצאים. במקרה הזה, את טוסון החדשה ואת בית האצולה שלך" הוא מחווה לעבר שירו-סנשאי. "וזה גם לא עומד בסתירה לאינטרסים של האימפריה, שכן התרחבות קשרי המסחר - כשהרפובליקה משמשת ציר מרכזי - מסייעת לרווחה של כולנו. יותר כסף, יותר עבודה, יותר תפוקה. זה מתחיל פה ומחלחל מטה, אל האיכרים ובסופו של דבר גם אל האלפים, שסוחרים עם המתיישבים שכאן. אמרו לי, האם אתם מקבלים החלטות רק לאחר שקילת כל האפשרויות שלפניכם, גם אם הדבר ייקח זמן רב? האם מעולם לא החלטתם על בסיס אינסטינקטים? זאת שאלה במנותק ממה שהצעתי לכם, אני שואל על החיים עצמם" הוא משנה פוזיציה ורוכן מעט קדימה, סקרן לשמוע את דבריהם.

"בוודאי שהחלטנו על אינסטינקטים, אפילו פעמים רבות משאני באופן אישי הייתי רוצה" אומר שירו, מותח את ידיו במים החמים.
"אני לוחם, אדוני. בלהט הקרב אין זמן לשקול כל אופציה, אבל זה לא אומר שהדבר נכון לכל תחום בחיינו. צריך למצוא את האיזון הנכון בין השיטות" הוא מוסיף לאחר כמה רגעים.
"וחוץ מזה, מעניין שאתה מניח שאנחנו משרתים את האימפריה, למרות העובדה שעד עכשיו סיפורנו עסק בשירות המועצה באדמות החוף של ארוות'" מעיר דם הדרקון.

IN
"אני עסוקה, אמא..." אומרת אילידיה בהתנצלות מוזרה, לא בטוחה איך להסביר את הנסיבות, לא בטוחה איך היא הולכת להסביר כיצד היא הולכת לחקור את העובדה שדונאקאס אולי ניסה להרוג אותה ואת אודסיה. "אחזור לכאן בעוד יומיים. יש שיחות בין טוסון החדשה למאל החדש. אני... רוצה לראות את השינוי הזה בארץ" אומרת אילידיה, מעדיפה לקרוא לו מאל ולא דונדיגה, עוד זה מוזר מידי. בלבה, היא חצי מבינה שהיא כנראה לא הולכת עם אמא שלה לגבעה, מבינה שהיא כנראה לא תצליח לעשות זאת, אבל היא עוד לא בטוחה אם היא... עצובה בנוגע לזה.

שירו והקטור -

"רוב דמי הדרקון משרתים את האימפריה" הוא מושך בכתפיו. "פשוט הנחתי שנשלחתם לארוות' כדי לחולל כאוס ושהחלק הזה מסווג. זה בסדר, אני מבין שאתה צריך להכחיש את זה. הסיפור עדיין נותר עסיסי בראשי" הוא מחייך קלות.
"אבל אני שמח שאתה מודה שהחלטת על בסיס אינסטינקטים. יש פעמים שזה נחוץ, ויש פעמים שלא. אני חושב שיעזור לכם לחזק את הקשרים בין טוסון החדשה ובין הרפובליקה, הן בשל תחושות הבטן שלכם והן בשל תכנון ארוך טווח. כבר הבהרתי שנוכל לסייע עם המסע הארכיאלוגי הזה, כל עוד קיימת שורת רווח בסוף" הוא משתתק לרגע לאחר שהוא רואה את הבלבול על פניהם.
"המסע לעבר המעיין, מהאגדות. של סואולה. המושלת לא שוחחה איתכם על זה? אולי באמת בזבזתי את זמני מולכם... להוציא את הסיפור המעניין" הוא לא נראה מרוצה, מצקצק בלשונו.

קאס -

קאס עטוף במחשבות בדרך הקצרה חזרה, שומע ברקע את הילד משחק עם אחיו. הוא מזהה את לילוואנה מרחוק, מסיימת לארוז צידה עטופה בבדים פשוטים מחוזקים בעלים גמישים המיוחדים לניס-פרדי, שהוא זוכר במעומעם עוד מילדותו. הם תמיד היו יעילים, והאלפים היו שומרים עליהם בקנאות.
"הן עדיין משוחחות" האלפית שומעת את קאס מתקרב, מכניסה תוך כדי את הדברים לתרמיל.

אילידיה -

"תמיד עסוקה. את ואחותך, דומות בכך יותר מבכל דבר אחר" היא מחייכת בסלחנות, אף שהיא מזהה נים של עצב בעיניה. "זה בסדר. אני בטוחה שהוא יבין, זאת הדרך שמצאת ובה את הולכת. כך הדברים אמורים להיות" היא מהנהנת, מבינה, אך שולפת בכל זאת קלף קטן ונותנת אותו בידה של בתה. "זאת המפה לשם. ציירתי זאת לפני שנים, כשהלכתי בפעם הראשונה. כיום אני יודעת את הדרך בעל פה. גם אם לא תבואי לצידי, אולי תרצי להגיע לשם לבד. אני חושבת שהוא ישמח לזה, אם יהיה לך זמן".

"אני בטוח. יש להן הרבה לדבר." הוא חושב על אמא שלו, לאילידיה יש מזל שהיא יכולה לדבר עם שלה. הוא ניגש קדימה, מתחיל לעזור ללילוואנה. מוסר לה ציוד להכניס לתרמיל. "אז, איך זה מרגיש להיות מוקפת באלפים אחרים פתאום?" הוא שואל, סקרן לדעת. הוא אף פעם לא היה מוקף בגמדים-למחצה אחרים.

שירו והקטור-
האביר נראה מופתע ומחשבות רצות בראשו. מדוע שבת דודתו לא תספר לו על זה? והאם אכן פה נמצא מעיינה של סואולה? האם זה הקווסט? אך לכרגע אין לו תשובות וגם לא לאיש שלפניו.
"סלח לי, אך נראה שנאלץ לדבר עם בת דודתי לפני שנוכל לחזור אלייך בנושא. נראה שהיא לא הספיקה לשתף עימנו מספר דברים ולא הייתי רוצה לקבוע דברים שאיני יודע בעצמי מה הוא המצב".

קאס -

״זה די מוזר, כן״ היא עונה בכנות בוטה, סוקרת שוב את האנשים שמסביב. ״אני לא רגילה לדמיין אלפים ככה, עם צבעי פנים, קישוטי חרוזים ותופסי חלומות מעוטרים בנוצות. זאת… אני לא יכולה לומר שאני מרגישה חלק מהתרבות הזאת, זה מה שאני מתכוונת״ היא משתתקת לרגע ומביטה בדממה במדורת השבט, שם האלפית שראו מקודם על יד הכניסה לאוהל המאל - נית׳רואל שמה - עובדת על המרק השבטי הגדול, מבשלת באמצעות קדרה בגודל של קאס.

״זה פרדוקס. בארוות׳ אני חושבת על עצמי כאלפית ושונה, ועכשיו כשאני כאן, גם פה אני מרגישה לא שייכת. לא באמת. אתה מרגיש קשר לכאן? לארץ, אני מתכוונת. אני יודעת שאתה והאלפים מסביב לא באמת הייתם קרובים״.

הקטור ושירו -

״כן, נשמע שאתה צריך לעשות בדק בית״ הוא מהנהן קלות בהבנה, טופח קלות על כתפיהם לאור פרידה.
״עד הפעם הבאה. אהבתי את הסיפור״ הוא קם ויוצא מהבריכה הפנימית, אחד ממשרתיו ניגש אליו מיד עם מגבת גדולה כדי לכסות את עצמו. הרפובליקאי מתמתח קלות, מסתכל על הבריכה במבט מתגעגע וממשיך קדימה, לעבר חדר ההלבשה.

IN
אילידיה לוקחת את המפה, תוהה לעצמה על כל הדברים שהיא פספסה. אבל משהו בהערות של אמא שלה, כואב, כמו חצים קטנים שלא אמורים להיות חצים. כמו מגע עלי פרח עדינים שלפתע שורף כמו דרדר. היא אפילו לא אומרת שום דבר לא נכון, פשוט, שום דבר גם שהיא לא אומרת לא... נכון.

היא לא יודעת מה הדרך של אילידיה, היא לא מכירה את אבא שלהן, היא אפילו לא מכירה אותה ואת אודסיה עד הסוף נראה, וזה המעט שאילידיה ציפיתה. היא חושבת שדברים יעבדו, שמסלולים יהיו בסדר, היא בטוחה שהוא ישמח. אילידיה רוצה לצעוק 'בשם האילן אמא, אני אפילו לא יודעת אם הוא שמח שאני בחיים'. אבל היא לא יכולה, זה כמו לדבר עם מישהי שנמצאת בניתוק. היא אומרת שככה דברים אמורים להיות. שום דבר לא כמו שהוא אמור להיות אמא. האופטימיות הריקה של אמא שלה פשוט כואבת. ואילידיה נותרת בלי מילים, היא ממלמלת כמעט על אוטומט שהיא תעשה זאת, ותוחבת את המפה לכיס שלה. אבל היא צריכה לצאת מפה, לפני שיתחילו דמעות לעלות, ולפני שהזעם שלה יעלה.

לא משנה כמה אמא שלה מתכוונת לטוב... אילידיה רק רוצה לברוח שוב.

הקטור ושירו-
הקטור נשען לאחור באמבט, מסתכל על התקרה, השיער שלו אסוף כדי שלא יצוף במים ויציק לאחרים. "נראה שיש לנו שיחות רבות לעשות בימים הקרובים. העוצר והמלכה מאבדים את עצמם ויש פה דמת דרקון שיודעת דברים על סא-אאגה תוך כדי שנראה שבת דודתי מסתירה ממני דברים. יום אחד אולי יהיה לנו רגע אמיתי לנוח בו".

קאס לוקח את הזמן עם התשובה שלו, חושב עליה. מצד אחד, הוא גדל כאן, בילה כאן 6 שנים מחייו. ומצד שני, הוא אוהב את חיי העיר. את ההמולה ברחובות, הבניינים, הדרכים הסלולות.
ועדיין, הכוחות שלו מגיעים מכאן. כוחות דרואידיים שמאפשרים לו להביא חתיכה מהארץ העתיקה לכל מקום אליו הוא הולך.
המשפחה שלו, לפחות האחת שבחיים, כאן.
הוא מסתכל מבעד ליציאה מהאוהל, מסתכל על העיר הזו. זו לא עיר, זו אפילו לא עיירה כמו טוסון חדשה. המקום הזה מרגיש מוזר, הוא יותר מדי מתורבת בשביל להיות הארץ הפראית שבה הוא גדל, אבל לא מספיק מתועש בשביל להיות אחת הערים שהוא כה אוהב.
"זה לא... עניין של קרבה." הוא אומר לבסוף, "אני מרגיש את הקשר לארץ העתיקה. לקסם שבה, לטבע שבה. אני גם מרגיש את הקשר לארץ החדשה, המודרנית יותר. הכפר הזה הוא לא זה ולא זה, הוא לא איזון- הוא פשוט מרגיש לא נכון. כמו משהו שכבר היה אמור להעלם ממזמן. ובמקום להתקדם קדימה, האלפים מפחדים להרפות את האחיזה שלהם בו."

אילידיה -

ספיורה מחבקת אותה פעם אחרונה, מלטפת קלות את שיערה, המגע העדין מחזיר זכרונות נשכחים.
"מי ייתן והעצים בדרכך תמיד יישאו פירות" היא נפרדת בברכה מסורתית, ואילידיה עוזבת, רגליה חלושות למספר רגעים, בטרם היא חוזרת בדממה אל קאס ולילוואנה, אשר עומדים כבר בקצה הכפר, מדברים בינם לבין עצמם.

קאס -

לילוואנה מביטה ארוכות בכפר של שבט ריוסנה, מהנהנת קלות.
"אני נוטה להסכים איתך" היא אומרת לבסוף, קולה מחושב, אך ניכר שקאס דייק. "כשמדברים בעולם על האלפים, מדברים על חיבור לטבע. על היכולת לראות את העולם כפי שהוא היה פעם, לחוש את העוצמה הבתולית שלו. יש בכך יתרונות, אני בטוחה, אבל אני חושבת שלא רק. ניס-פרדי היא ארץ רחבה, ועל אף שהקשר עמה מועיל, גם תועלתנית וגם במישור האישי, אני לא בטוחה שהוא מניב פירות מתוקים בלבד. האלפים פוחדים להתקדם כי הם מפרשים התקדמות כפגיעה בארץ הזאת. אני לא בטוחה שניס-פרדי מפרשת זאת ככה, ואם כן - אני לא בטוחה שזה הוגן במיוחד".

הם רואים את אילידיה מתקרבת, פניה קפואים, כאילו היא מתאפקת שלא להתפרץ בזעם. מבטה של הסיירת נכמר כשהיא רואה את חצי האלפית כך, והיא מהדקת את התרמילים, מסיימת להכינם.

אילידיה וקאס -

"אנחנו מוכנים" לילוואנה אומרת כשאילידיה מתקרבת, השניים מבחינים בפניה הקפואות של חרשית הקסם, במאבק לשלוט ברגשותיה.

קאס שולח חיוך עייף לאילידיה, הוא מכיר את הפרצוף הזה. "מתגלה שדונאקאס דיבר עם אגראייני." הוא אומר, מקווה ששינוי הנושא יעזור גם אם במקצת. "שזה... מוזר. הדוניגידות בדרך כלל לא מדברים עם טדאייג שלא קשורים אליהם."

שירו נאנח בעודו שוקע עד סנטרו במים.
"אתה צודק - זה זמן רב שלא הייתה לנו מנוחה אמיתית, אבל יכול להיות שבמידה ו'נתקוף' את השאר בשאלות מבלי ליצור את האווירה המתאימה, נגרום רק לנזק" הוא אומר.
נראה שמשהו מפריע לשירו, באופן שהוא מגניב מבטים להקטור. ניכר שהוא רוצה לומר משהו, אולי על הפעם האחרונה שבה שניהם דיברו ישירות - הפעם בה גילה לחבורה שהרג את אמאגיל, אבל ההיסוס בולט בפניו.

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה