• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כתר רקוב - עץ משחק (מו"ד 4, 4/4)

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא rui
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא
תקצירי עלילה (א')
(ב')
(ג')
(ד')
הנפשות הפועלות (א')
(ב')
(ג')
(ד')
(ה')
(ו')
עץ ההרשמה מידע על ת'נדיאן
הקטור-
"אם כך אני מניח מדברייך שאינך בעלת עותק נוסף. האם תוכלי להמליץ לי על ספר דומה הנמצא באוספך?" הקטור מצטער מעט שאינו יכול להביא את הספר המבוקש, אך אין לקחת את מרכולתו של אחר. הוא ייאלץ להסתפק במשהו אחר לקידום מחקרו.

הקטור -

"קשה לדעת, לא'דעת מה המחקר שלו. אבל מהיכרות עם הבחור..." היא תוהה לרגע ולבסוף שולפת ספר קטן בהרבה בשם צמחים בקצה היבשת.
"בטח יש'לו 'תו, אבל אם לא - זה יעזור לו".

הקטור -

הוא מהלך בחזרה, מגיע לבית כעבור מספר דקות. הוא נוקש וקורא מבחוץ ומאוריציו פותח את הדלת, מביט בספר.
"זה... זה לא מה שהוא ביקש..." הוא מהסס לקחת את הכרך. "אבל... ובכן, הוא רצה ספר על עלווה. זה צמחים. קרוב מספיק, אני מניח. תודה לך, סר אביר. אני אמסור לפרופסור דה-לה נפטיס שאחיינו בעיר".

הקטור-
"אמור לו שהספר היה שמור לאחר וערובתו גבוהה מן הנורמה. אינו יהיה מרוצה, אך אין אשר ניתן לעשות בנידון. להתראות מאוריציו, היה נעים להכירך" אומר הקטור ונפרד מן עוזר המחקר.
הוא הולך אל עבר האורוות של המועצה, מוודא שסוסו, גרינגולט, קיבל מקום יאה בין סוסי השיירה. לאחר מכן הוא שב אל הארמון, מחכה לקריאת המועצה.

OUT

IN
החבורה מתאספת בשעת הערב המוקדם בכניסה לארמון, מחכים מספר דקות כשאחד המשרתים קורא ללורד נורברט. שלא כהרגלו, הלורד לבוש בבגדים רשמיים בהרבה עתה - הוא תמיד מסתובב במלבושי אצילים, אך הגלימה שהוסיף עתה, בשילוב עם שרשרת זהב ייחודית בעלת סמל הטיפה הכפולה של ביתו, לא מותירים מקום לספק שהאווירה באזור משפיעה גם עליו.
"שלא כהרגלה, המועצה החליטה לקיים קודם את הדברים החשובים באמת" הוא נאנח בהקלה עדינה. "אבל מיד אחר כך, הם דרשו לקיים משתה ניצחון, כשאתם עצמכם האורחים הראשיים. אל תצפו לכבוד רב - סביר להניח שכל אחד מהם ינסה לגנוב את ההצלחה אליו" הוא מגרד קלות את אפו ומחווה להם לבוא איתו, משוחח בשעה שהוא מהלך לצידם. מסדרונות של אבן ומרצפות של שיש מקיפים אותם מכל עבר, בשילוב פסלים, ציורי דיוקן רבים - חלקם אפילו עצמיים - וחפצי נוי כגון מחרוזות, שטחי קיר ומתנות נפלאות אחרות. אכן, מקום מושבו של בית פורלס מלא בכל טוב.

"בכל מקרה, אם נשוב לעניינים שבהם ראוי לעסוק קודם - המועצה ממתינה. לא כולם פה, ואני רואה בכך סוג של ברכה, למען האמת. קל יותר להשיג מהם קונצנזוס כשהם בודדים" הוא מעביר את ידו לרגע על בגדיו. "זאת הסיבה שלא ביקשתי להלביש אתכם במלבושי אצילים - להמחיש להם את החשיבות, את העובדה שחזרתם הרגע מהשטח. אם תרצו להחליף למשהו לפני המשתה, החדרים שלכם כבר מוכנים" נראה שמשהו קל מטריד אותו בעודו אומר זאת, אך הוא לא מרחיב. הם מגיעים לאחר דקה קלה לאולם המרכזי, היושב ממש על יד חדר הכס. נורברט בוחן אותם לרגע שוב, מוודא שהם עומדים בשורה מסודרת, לפני שהוא נוקש על הדלתות. הן נפתחות מבפנים, ומשרת מחויט מחווה להם להיכנס פנימה, קד בפני הלורד. החבורה נכנסת אל היכל רחב ידיים שבמרכזו, היכן שהם עומדים, נמצא מעגל גדול שמאפשר להם לפנות לכל מי שבחדר. שולחן מעוקל, עשוי עץ אלון משובח, ניצב בפניהם, עומד על שורת אבן גבוהה. הדבר משווה לשולחן, וליושבים בראשו, מעמד נעלה - הם משקיפים מטה על בני החבורה. כיסאות וספסלי אבן נוספים הוצבו בכל שאר החדר, מאפשרים להביט אל הדובר המרכזי ואל שולחן השלטון. הם כמעט מסוגלים לדמיין את המבטים הקפואים שאחרים מקבלים כאן, העיניים הבוחנות כל שעל ושעל. עם זאת, הפעם יושבים מולם רק שלושה אנשים, מביטים בהם בעניין.

הראשון יושב מימין למרכז, מותיר ריק את מקומו המסורתי של המלך. הוא גבוה בחצי ראש מהאחרים סביב השולחן, שערו - שהיה בלונדיני פעם - כבר מאפיר בקצב מהיר. הוא עדיין נאה, פניו הגרומות נהנות מההגנה של שפם וזקן מחוברים, הגם שהוא לא ממשיך לשאר לחייו. מה שבולט בו יותר מכל הוא המבט הקפוא, המחושב, שנח על כל אחד ואחד מהם החל מהרגע הראשון שהם מניחים את כף רגלם בחדר. הוא נע באופן איטי משליח מועצה אחד למשנהו, כאילו רושם בראשו הערות אפילו על הדרך בה הם נושמים.

האישה השנייה, היושבת משמאל לכס המלך, היא הדמות הנאה ביותר בחדר. גזרתה צנומה, מלבושיה מרהיבים, והיא יושבת בחינניות ונוחות לא מבוטלת - אך זוהי לא נוחות המבוססת על המראה המרהיב של שערה הבלונדיני הארוך, אלא על שליטה מסוימת בחדר. חיוך סמוי, עדין וחמקמק, נח על שפתיה, כאילו שולח לבני החבורה נחמה רכה בעודם פוסעים לעבר המעמד המלחיץ. היא מניחה את זוג ידיה על השולחן בצורה יותר חופשית מהשאר, עדיין שומרת על גינוני הנימוס המקובלים אך נראית יציבה בישיבתה.

האדם השלישי, אשר יושב לצד הראשון, לבוש כולו באדום. כובע מעוגל מכסה את ראשו, הגם ששערו - בצבע חום-בלונדיני שמזכיר גוון שטני - מתחיל להאפיר גם כן. מבטו חמור סבר, וכמעט מיד כשהחבורה נכנסת, קראנג משפיל את עיניו. ידו השמאלית מכסה ספר קדוש שמונח על השולחן, והוא ממלמל לעצמו דברים בדממה מוחלטת בעודו שם לב לחבורה הנכנסת, בוחן כל אחד ואחת. הוא מביט מעלה לרגע קצר, כאילו מבקש הכוונה מגבוה, בטרם מיישיר את מבטו פעם אחרונה לקראנג ואז לשאר.

"עוצר הממלכה, האדון לוקרשיוס פורלס. מלכת ארוות', הוד מעלתה אנאבל פורלס. ראש כוהני ארוות' וקרדינל דוכסות וילאס, הוד קדושתו תאודוריאן" קורא המשרת בכבוד ולאחר מכן יוצא מהחדר, סוגר את הדלתות ומותיר אותם דוממים בפנים לרגע ארוך.
לורד נורברט קד עמוקות, שולח חצי מבט לעבר החבורה בתקווה סמויה שיחקו אותו. ניכר שהוא מתחרט שלא עבר על כך איתם. לילוואנה וקראנג עושים זאת כמעט מיד, ואפילו וירניק - באנחה דוממת - קד לבסוף.

"המועצה הנכבדת תתכנס עתה כדי לדון בכוח המשימה הייעודי שנשלח לטפל בבעיית הפושטים באדמות החוף" לוקרשיוס תופס פיקוד כמעט מיד, קולו חותך כסכין את המתח שבחדר. "המשימה שניתנה לכם הייתה עצירת הפלישות תוך הקטנת סך הנפגעים הכולל למינימום האפשרי. האם אתם מאמינים שעמדתם בכך?"
"מדוע עלינו להיות כה רשמיים?" מוחה המלכה, מגלגלת עיניים בצורה מעושה. "הרי ברור לכולנו שגיבורים עומדים מולנו, חד וחלק. הפלישות נעצרו, לוקרשיוס. כל אחד יכול לראות זאת".
"ייתכן, אך המשימה עצמה לא הייתה חפה מקשיים אחרים" עונה תאודוריאן במקומו של העוצר, מגן עליו בקלות. "כל שליח מגיע הנה לתת דין וחשבון, בסופו של דבר".
"הדיון עקר ממשמעות. ברור לכל שהפושטים נעצרו - לפחות לעת עתה - אך אין הדבר אומר שהמשימה הושלמה כמו שצריך. איני שולל זאת, עלינו בפשטות לבדוק את העובדות" לוקרשיוס מיישיר מבט אל נורברט.
"לורד ריינן, האם היית אומר כי המשימה בוצעה בהצלחה?"
"בהחלט, העוצר" משיב נורברט בביטחון, מהנהן עם ראשו. ניכר שהוא עומד לנמק את דבריו, בטרם לוקרשיוס ממשיך כהרף עין.
"טוב לשמוע. בפעם שעברה שעמדת כאן, ציינת את 'חולשתה של המועצה' כבעיה המזוהה על ידי אותם פושטים. ניכר שהצלחנו, על אף הקשיים" העוצר עוקץ כמעט מיד ונורברט משתדל לחייך, סופג את המכה בחן. הפעם, לפחות, המלכה וראש הכוהנים לא מתערבים. ניכר שהם נהנים מההשפלה הקטנה.
"אמת, העוצר".
"נפלא. כעת, נוכל לשמוע את הסקירה שלך".
"ובכן, נכבדיי, זאת הסיבה שהבאתי עמי את אותם שליחי המועצה - ואת אלו שליוו אותם בדרכם ולחמו לצידם. העדות שלהם יכולה להינתן ממקור ראשון".
"דברו, אם כך" אומר תאודוריאן ללא שהות להפסקה. "מי מכם שיבחר לעשות זאת - אין זה משנה".

שירו-סנשאי קד עמוקות, ידיו שלובות על חזהו במחוות כבוד השמורה לאנשים רמי דרג.
"נכבדיי, אני אתן לכם סקירה כמיטב יכולתי על מה שקרה ואשתדל לענות לכם על שאלותיכם, אם כי אני בטוח שכל אחד מחבריי יוכל לעשות זאת באותה מידה של דקדוק כמוני" אומר שירו לאחר שהוא מתרומם.
הוא חוזר באוזניהם על השתלשלות האירועים, מפרט על הקרבות החשובים והאירועים המרכזיים.
"בהסתכלות רחבה על ההישגים שחבריי ואני הצלחנו להשיג בשמה של המועצה, הייתי אומר שמשימתנו הוכתרה בהצלחה. רוב אנשי ואת' בטוחים, רוב השלל שנבזז הושב לבעליו החוקיים והאיום מעל נפת ארודר הוסר, בעזרתנו ובעזרת אנשיה האמיצים. רבים איבדו את חייהם, אבל הדבר היה בלתי נמנע. 'על האדם להחליט האם הוא מעוניין להקריב את אצבעו לפני שיאבד את כל היד', ואני בטוח ששליחי המועצה את נפילתה של היד בהצלחה" מסכם דם הדרקון.

לוקרשיוס מקשיב בעניין, אך בטרם הוא מסוגל לענות, המלכה מזנקת על ההזדמנות.
"אכן, רוב המיסים הושבו. עם זאת, נשאלת השאלה באיזה מחיר. על פי דיווחים קודמים - כולל מה שאמרת זה עתה - בחרתם במודע להטביע סוחרים. מדובר באנשי הממלכה, ברובם, וכמובן באורחים אחרים - ואני לא חושבת שיש צורך להסביר איזה מסר זה שולח לבני בריתנו שאנו מתייחסים בזלזול כה מופגן לחיי אנשיהם".
"ההחלטה שבוצעה בשטח הייתה נכונה. חד וחלק" משיב לוקרשיוס בקור. "מותם של מעט כדי למנוע את מותם של רבים".
"אבל לא היו אלו רבים, בסופו של דבר. לא" אנאבל מנידה בראשה לשלילה. "הרי הובלתם לכך שכוחו של יארל האראדיר - אדם ברוטלי וחם מזג - יוטבע לחלוטין. במקום לתת לגוליאת'ים לפתור זאת בעצמם, דבר שהיה מגן גם על מיסי החורף היקרים שלנו" היא עוצרת לרגע להביט בתאודוריאן, שמהנהן בחוסר רצון בהסכמה, "התערבתם ויצרתם משבר דיפלומטי עם הגוליאת'ים. משבר שהחריף לאחר ששברתם מולם את המילה שלכם".

IN
כאשר אילידיה רואה שרק ארבעה אנשים במועצה, היא משחררת אנחה של הקלה. היא כן תוהה איפה אודסיה, אבל זה לא הזמן לתהות זאת.

"גבירתי המלכה, עם כל הכבוד לגבי עניין הענקים" אומרת אילידיה, נכנסת אל מול המלכה. בכנות, היא לא מכירה אותה מספיק, ואולי זה עדיף, בשביל לתת לה את הכבוד הראוי, אבל היא מנסה לאפק את עצמה "נשלחנו להילחם בנכדתו של היארל האראדיר, העובדה שהדבר היה עשוי לגרום לאיזשהו משבר דיפלומטי הייתה ברורה. הענקים לא שלחו אף דיפלומט ככל הידוע שלי, שהיה יכול להבהיר לנו שמדובר בפושעת שאינה מזוהה עם הסבא שלה- וכשאנחנו הגענו לשם האיים המשיכו לזכות בתהילת הבזיזה של ברסוולה. את העובדה שייתכן והענקים היו פותרים זאת בעצמם לא יכולנו לדעת כי הם לא דיברו איתנו, והמשבר התחיל כאשר ברסוולה התחילה לשטוף את הידיים שלה בדם של אנשי החופים- לא כאשר אנחנו עצרנו זאת בשם המועצה" היא מתנגדת לטענה.

עריכה אחרונה:
"אמת, גם ליארל עצמו חלק במשבר הזה" ניכר שדיבורה החותך של אילידיה קוסם במידת מה למלכה, וההתמקדות של חרשית הקסם בדיפלומטיה הייתה לרוחה. "אבל היינו יכולים לצאת עם ידנו על העליונה גם במישור זה. אנו מוגדרים, במידה רבה, על פי הקשרים המשפחתיים שלנו. זאת המציאות, גם אם איננו אוהבים אותה" היא נועצת את עיניה באילידיה לרגע ארוך, עד שתאודוריאן ממשיך את הקו.
"מעבר לעובדה שנשאתם ונתתם עם רפא - תועבה שלא הייתה צריכה להתקיים בעולם הזה" הוא נוקש באצבעו על השולחן פעמיים, "שלחתם את אנשי ואת' בלי ליווי מספק. את מי שלחתם איתם, לכל הרוחות? את הנער של אודסיה?" הוא נושף אוויר מאפו בזלזול.
"ומה קורה אחר כך? אתם מתפלאים שהאורק, אשר אפילו לא שלח כוח דמה אל הכפר, מגיח ומכה בכם מן הצללים?" הוא מרעים. "מישהו בכלל דאג לקבורה נאותה לאנשים הללו? לא פלא שהתוצאות כה עלובות, כשאף אחד מהכנסייה לא הגיע להשגיח על השליחים הללו" הוא שולח מבט נוקב לעבר אנאבל ולוקרשיוס לאחר המשפט האחרון, משלב את ידיו.

"אדוני הכהן, בכל הכבוד הראוי, לא היינו מספיק. אם היינו שולחים עוד אנשים עם אנשי ואת', יכול מאוד להיות שהיינו מפסידים בקרב על הכפר עצמו. היה עלינו להמר מי מהפושטים יעדיף שלל מהרס מוחלט, ואני מאמין שהימרנו נכון" אומר שירו.
"חייהם של אנשים טובים נלקחו באותו יום. התאבלתי על כולם כשהם נפלו תחת חרבות הפושטים האכזריים, אבל אתם מתמקדים במה שלא הצלחנו להשיג" הוא אומר, מעט נוקשה.
"נכון, אנשים נהרגו. נכון, לא כל הכספים הוחזרו. נכון, יכול להיות שגרמנו לבעיה דיפלומטית מול בני הענקים. אבל באותה מידה ואת' וכל נפת ארודר יכלו לעלות באש כשהפושטים מקימים בסיסי קבע בחופי ארוות', בוזזים כמה שהם רוצים. כן, לא הצלחנו לתקן את המצב לחלוטין, אבל לא הייתי קורא לתוצאות של מעשינו 'עלובות'".

״אתה מונה את רשימת הבעיות בצורה כה מהירה״ אנאבל מתרווחת בכיסאה. ״אולי כי מספרן גדול מספיק כדי לאפשר זאת. עם זאת, אני מסכימה. יש לכם הצלחות לא מבוטלות והמצב היה יכול להיות רע בהרבה - לולא תגבורת שהייתה נשלחת בזמן המדויק״ היא מביטה לרגע לעבר לוקרשיוס ותאודוריאן, בעת שמבטם של השניים זולג לרגע לקאס.
״למען האמת, נשמע שהטעויות המרכזיות נעשו לאחר הגעתו של השליח הקטן שלך״ מחייך תאודוריאן קלות כשהוא סוגר על טרף חדש.
״אמת״ מציין לוקרשיוס. ״תוצאה תמוהה לאור העובדה שהוא הגיע בעיכוב שאיפשר לו לקבל הכוונות מדוייקות יותר מהדרג הגבוה״ הוא לא נוקט בשמה של המלכה, אך בהחלט מכוון אליה.
״הנער של אודסיה לפחות מת במהלך קרב. במה אנחנו זכינו, בסופו של יום? יד של גוליאת׳ית?״ תובע תאודוריאן.

לפני שהשיחה עוברת לקאס, אילידיה אומרת בשקט ומוסיפה לדבריו של שירו- "כלל האנשים מואת' נקברו, עשינו זאת בעצמנו" היא עונה בנושא לכוהן. קבורה היא עניין חשוב לאבירי המעמקים, זה אחד מהדברים שהם מסכנים את עצמם לעתים קצת יותר מידי בעבורו- אם הגורל שלהם למות, הם לפחות ייקברו מחוץ למחילות.

קאס מחייך אל העוצר והכוהן חיוך רחב. "גבירותיי ורבותיי, אנא ממכם." הוא אומר, בחיקוי המוגזם ביותר של הקטור שהוא מסוגל לעשות, "אל נא הפנו אצבע מאשימה כלפי, כי אני אינני אלא תגבורת. נשק, שנועד להקל את מאבקיהם של רעי. אם ברצונכם לשאת תלונות, הפנו אותן לאויבים הנמצאים מולנו. אלו שאין להם מה לאבד, בניגוד לנו." הוא נשבר, לא מסוגל להמשיך יותר את החיקוי מבלי לצחוק, ולוקח רגע לנשום עמוק.
"אז כן, השגנו יד של גוליית'ית. אין בעד מה." הוא אומר לאחר רגע בקולו הרגיל, "השגנו גם את הכסף חזרה, המסים באו אליכם- גם אם חלק מהם היו צריכים לבוא מהכיס של נורברט. השגנו שנתיים של שקט, אולי, והראינו לברסוולה וקושאן שכדאי שלא להתעסק איתנו- גם הרגנו לו את הכלבלב. נמשכנו לכל הכיוונים, ולא רק שלא נקרענו- אני חושב שזה שלא גבהתי יותר זה נס משמיים. מוזמן למסור לאלים את תודותיי." קאס קד עם ראשו לעבר תאודוריאן, קידה כה קלה שהיא כמעט הנהון.

המועצה המומה לרגע, לא בטוחה כיצד לעכל את התגובה של קאס. וירניק מחניק חיוך בשעה שלילוואנה וקראנג נראים מרוצים במעט מכך שהעמיד את הבכירים במקומם.

״פרא אדם״ פוסק תאודוריאן לבסוף, מבסס בשנית את סמכותו בשיחה.
״אולי, אך הוא יעיל. השורה התחתונה״ - אנאבל מתעכבת על המילים ומביטה לרגע בלוקרשיוס - ״ברורה. הסיוע שלו היה נדרש. גם את הניצחונות הספורים שהשגנו, לא היינו מצליחים להשיג לולא היו שם האנשים הנכונים״.
״שנוי במחלוקת״ מסכם לוקרשיוס וממשיך הלאה. ״אם הריבון היה טורח להיות פה, הוא היה מוחה על כך שהשתמשתם בשכירי חרב שלו בחזית שלכם״.
״אבל הוא בחר שלא להיות פה, אז שלא יישא תלונות״ אומר הכוהן.
״שכירי החרב המדוברים הפרו את כרוז המועצה בדבר העסקתם. גם אתה, לורד ריינן״ מבטו של העוצר עובר לנורברט.
״אמת ויציב, העוצר״ מציין שליט ארודר. ״אני מוכן לשאת בהשלכות בהתאם לכך. אקבל כל תגובה שתמצא לנכון, הוד רוממותך״ הוא עוצר לרגע וקד קלות בשנית.

לבני החבורה לוקח רגע לשים לב למשחק העדין, אך מכשנסדקות פניו של לוקרשיוס בהיסוס מסויים, הם מבינים. בכך שנורברט דאג להצהיר שהעונש יגיע מהעוצר ולא מהמועצה, כל סנקציה שתוטל עליו תהיה אישית גם בעיני לורד ריינן - דבר שעלול להוביל לביטול הנייטרליות שלו כתוצאה מכך.
״אלו היו זמני מלחמה. אני מוחל לך באופן רשמי״ לוקרשיוס מוותר לבסוף, ונורברט נראה מרוצה. המלכודת צלחה.

״בדבריכם, ציינתם שהפגנתם רחמים כלפי נכדתו של יארל האראדיר. מדוע? מהו אותו מידע שהציעו לכם בתמורה?״ שואל העוצר, חוזר לארשת פניו העניינית.

IN
"המידע לגבי מי עומד מאחורי הדברים, אדוני העוצר, אבל אם יורשה לי- אני אשמח להשאיר זאת לסוף. אני מרגישה שההצבעה על האשמים היא הדבר שיסיט אותנו מהדיון יותר מכול, ועדיף להניח את העובדות בשטח קודם כול. אבל אבהיר כי המידע לא היה בראש מעייננו כשהפגנו את הרחמים האלו- חתול הפרא שזיהה את עצמו כמקורב להאראדיר הציע שנתיים של שקט לאדמות החוף- כפי שציין חברי כאן. אם היארל יכבד את העסקה הזאת, העדפנו להבריח את האיום ולהגן על החפים מפשע, כפי שהאמנו שהצדק של סטנמאר היה רוצה" אומרת אילידיה, מנסה לקרוץ במידה מסוימת לדתו של תאודוריאן ולהפגין איזשהו כבוד לה במעשים שלהם.

"החלק האחרון בסיפור שלנו גם חשף בפנינו מידע, ולכן, לפני שאפרוס את כל ההאשמות שנפרסו במהלך הסיפור, אשמח לדבר גם עליו", ואם היא לא מופרעת- אילידיה מספרת את מה שהתרחש עם פמיניה, בדגש על כיצד קראולי נשלט על ידה והוא בובה של כוח גדול יותר ממאחורי הקלעים הקשור לפיה.

עריכה אחרונה:
לוקרשיוס מהנהן ומקנה לאילידיה את הרשות לדלג הלאה מהנושא באופן זמני, משוכנע מהטיעון הלוגי. השלושה מקשיבים בעניין כשחצי האלפית שוטחת את סיפורה, נותרים בשקט מפתיע עד הסוף.

"עוד יצורי תופת שמנסים לתעתע באנשי הממלכה הזאת" נגעל תאודוריאן. "וראו זה פלא - דווקא כשזקוקים למכשפה, היא לא כאן. היכן היא שוב, הוד מעלתך? 'בשדה הקרב'?" הוא כמעט מגחך.
"אנחנו תמיד יכולים להתייעץ עם השגריר סא-אאגה. גם הוא מג מוכשר" אנאבל מתעלמת מעוקץ הטענה, מפנה את הדיון למקום אחר.
"לא יקום ולא יהיה" משיב תאודוריאן. "אל לנו לסמוך על אימפריית הדרקון".
"אומר האיש שבפניו נמצא דם-דרקון המשרת את המועצה".
"היוצא מן הכלל אשר מעיד על הכלל" מתעקש תאודוריאן. "וגם הוא, מלא בגינוני כבוד ככל שיהיה, לא נולד בגבולותינו. אל לנו לשכוח זאת. גם לך לא, לוקרשיוס".
"איני שוכח דבר" העוצר מניח את סנטרו על שתי ידיו, מטה מעט את ראשו קדימה.
"עוד סודות שעלינו לגלות על אשתך?" הוא בוחן את תגובתו של וירניק. הצלופח מנענע בראשו לשלילה, לא מדבר.
לוקרשיוס עוצר רגע, כשוקל את התנהגותו, ובני החבורה שמים לב שהמלכה והכוהן שולחים אליו חצי-מבט. הם סומכים על כושר זיהוי השקרים שלו.
"אם כך, הנושא מוצה. התערבות של פיה בענייני הממלכה היא מטרידה-"
"ובלתי נסלחת" מתפרץ תאודוריאן.
"אמת ויציב. הוד מעלתך, כתבי לאודסיה ושתפי אותה במה שגילינו כאן. אם היא עדיין בחזית הדרומית, שתדאג לשלוח את אחד מחברי אחוותה לשאת דברים במקומה. אני רוצה שהיא תרד לשורש העניין".
"מוסכם" מהנהת אנאבל, לא משיבה במילת צייתנות אך מאשרת את הצורך.

"ועכשיו, בנוגע ליד שמאחורי כל הדבר - מה גיליתם?" לוקרשיוס מביט בשירו-סנשאי בעוד המלכה מביטה בקאס, כאילו כל אחד מהם רוצה שסוכנו שלו ידבר.

"גילינו קנוניה, המלאה בתככים ומזימות המחוברים זה לזו כרשת קורים שנבנתה במשך מאה שנים. בנם של הענק נשכרו על ידי גורמים אנושיים, חלקם עטו את סמלם של שומרי המעמקים, אחרים אשר נפגשו עימם על גבולות הממלכה לצד דוכסות וילאס. חטיפתו של הלורד, אשר תחקור של אחד החוטפים הניב פרי והחוטף טען שהמלכה שכרה אותם. אנו גם מודעים לכך שפמיניה הובאה לארודר על ידי גורם מסוים, אשר ניצל את ביתה בצורה כזו או אחרת" הקטור מסיים את מילות הפתיחה שלו ועובר לפרט על כל האירועים הללו, מספר כמה שיותר בכדי שלא יהיו טעויות קטנות אשר יכולות להוביל למאבקים.

"אך כמובן, כידוע לכם בחוכמתכם, לצערנו הרב כל הדברים הללו יכולים להיות מזויפים בקלות רבה. דבר אשר מוביל אותי לנקודה אשר לא ניתנת לערעור. אנו מצאנו אצל הפושט האורקי קושאן את חותמה של המועצה, אותו הוא ניצל בצורה כזו או אחרת. הדבר מצביע בצורה חד משמעית וחסרת כל ספק. מישהו בכיר בממלכה מעורב בקנוניה" מסיים הקטור את דבריו, נותן למועצה להגיב.

"חתול הפרא המדובר גם חיסל בטפריו את זוג הבוגדים באבירי המעמקים, שברחו מהצבותיהם. היחיד מביניהם שהצלחתי לדבר איתו ברגעיו האחרונים השתגע מהמחילות ולא אמר מילות ערך" מבהירה אילידיה את העניין, רואה את עצמה כאחראית על לפרט על דבר זה, אבל ניתן לראות שהיא יודעת כי הדבר לא מציב את מסדרה בעמדה פשוטה.

דממה משתררת בחדר, כשכל אחד מחברי המועצה מתכנס לתוך עצמו, שוקל כיצד להגיב. הבעת ההפתעה על פניהם נראית אמיתית, לכל הפחות, אך היא מתחלפת כמעט מיד בזהירות ובחשדנות הדדית.
"האשמות מטרידות" אומרת לבסוף המלכה, נבונה מכדי להאשים פומבית אחרים. על פי מבטם של השניים שלצידה, ניכר שהם עתידים לנקוט בקו דומה. "מיותר לציין, לורד נורברט, שלעולם לא הייתי מורה על פגיעה בך. אין לי קשר לעלילה הבזויה הזאת, ואני מצרה מעומק ליבי שהם השתמשו בשם שלי בצורה שקרית שכזו".
"מובן לי, הוד מעלתך. לא היה בי מעולם ספק" משיב נורברט וקד, בשעה שלוקרשיוס בוחן בעיני הנץ שלו את אנאבל. היא מעבירה אליו את מבטה כמעט מיד, והוא מסובב את ראשו, עיניו עדיין מצומצמות.
"אני מעוניינת לשמוע גם מאלו שלא נשלחו על ידנו - השלושה שעומדים לצד כוח המשימה שלנו".
אחד אחרי השני חוזרים על הדברים וירניק, קראנג ולילוואנה. הם לא סוטים מדבריהם של שליחי המועצה, אך ניתן לראות שוירניק מקטין את חלקה של פמיניה בסיפור, בעוד לילוואנה מציינת תמידית את הצורך בכוחות נוספים שיגיעו דרומה.

"המידע שאתם מעלים פה, אם ניתן להאמין לו, מטריד מאוד" מציין לוקרשיוס. הוא עוצר, בוחן את התגובות של הסובבים אותו.
"לכל הפחות, חייבת להתנהל חקירה" מרצין תאודוריאן. "ואי אפשר לקיים אותה כל עוד חברת המסדר נמצאת כאן. זה מה שקורה כשהיירוזאוג שולח את ידיו לפוליטיקה. הזהרתי מכך בעבר" הוא מרים את אצבעו המורה, מביט בעוצר ובמלכה. "התרעתי על כך אפילו בטרם חבר ל-"
"זהו לא הזמן" בולמת אותו המלכה, והנהון עדין מהעוצר משכנע את הכוהן לרדת מהעץ שהחל לטפס עליו. "אכן, מדובר בחדשות מטרידות לכל הדעות, ועל היירוזאוג לספק תשובות. עם זאת, לא ניתן לשלוף אותו מן החזית מבלי לבצע נזק מהותי שם".
"אז אנחנו מתכוונים להשאיר אותו לצד הריבון? בכל דקה שעוברת, שביל העקבות נהיה קר יותר" מתעקש הקרדינל. "הגמד צריך להיחקר, אביר מעמקים או לא. אני לא מוכן לקבל את הדיבורים על 'חזית' דרומית. מדובר במבצע קרקע פשוט, שהיה אמור להיגמר זה מכבר-"
"אנחנו סוטים מהנושא" לוקרשיוס מסמן בשנית בראשו לכוהן, שדופק על השולחן בכעס אך משתתק.

"ישנה אמת בדבריו של הוד קדושתו - חשיבותו הבלתי מבוטלת של סר היירוזאוג למלחמה לא מבטלת את הצורך לחקור אותו ואת כל המסדר. אבירי המעמקים לא חסינים מהחוק או מההאשמות, והנתיב הברור מצביע אליהם" הוא מעביר את עיניו על בני החבורה. "אך אם יש דבר שכוח המשימה הזה הוכיח, הוא שיש צורך בנציגים שונים לנהל את החקירה. הצלחות וכישלונות הקבוצה, לטוב ולרע, נבעו מעצם העובדה שהיא הייתה כפופה למועצה ולא לשום גורם אחר" הניתוח שלו משתיק את הרטינות של תאודוריאן ומצליח לגרוף הנהון הסכמה מהמלכה.
"אני מתכנן לנהל חקירה עצמאית במקביל, באמצעות שימוש בכוחה של הכנסייה. אנצל גם את קשריי עם דוכסות וילאס" מכריז תאודוריאן.
"זוהי זכותך, הוד קדושתך. רק דאג שהם לא יפריעו לחקירת המועצה" מקבל לוקרשיוס את הפשרה.
"ודאג שהיא לא תפגע בקשרים עם הדוכס. אלו הם זמנים מתוחים, תאודוריאן, ודנקן לא מסייע בהרגעת השטח".
"קשריי עם הדוכס החלו עוד בטרם התברכנו בנוכחותך בארמון" ראש הכוהנים מביט לרגע במלכה. "או שמא אדייק, בנוכחותך בחדר הכס. אני משער לעצמי שבזמן הזה, דווקא נכחת בחצר המלוכה".
המלכה נושכת את שפתיה, עיניה הופכות למסוכנות לרגע. עם זאת, היא לא עונה בחזרה.
"באשר אליך, לורד נורברט - יש להניח שאותו כוח מסתורי מאחורי הקלעים מבין את הכאוס שמותך עלול ליצור. בנתיים, ראוי שתישאר בבירה ותנהל את עסקיך מכאן. שומרי ראש יוקצו לך בכל אשר תלך" אומר לוקרשיוס. נורברט מהנהן בצער קל, אף כי נראה שצפה זאת, בהתאם לארשת פניו.
"סיכום של התדריך והחלטות המועצה יופצו לגנרל, למפקד המסדר ולראשת האחווה המאגית" קובע העוצר. "אתם עצמכם תישלחו כדי לחקור את העניין עד תום. עליכם לחזור עם שם" הוא מתעכב על המשפט האחרון, ושקט משתרר שוב בהיכל.
"אנחנו שלושה, אין לנו רוב" מציין תאודוריאן.
"אם כך, אני מנחה את הכוח הזה גם להשתתף במאמץ הלחימתי בדרום ולהוביל כל מאמץ שיאפשר לגרוף שם ניצחון. לורד הסאר יצביע בעד זה, הוא במילא דרש שיגיעו כוחות נוספים" מציין העוצר.

"כבוד העוצר, מה באשר אלינו?" שואלת לילוואנה. "הגענו הנה כדי לתת את עדותנו שלנו ושמעתם אותה. עלי לשוב לחובותיי תחת הריבון".
"אמת, אינכם שליחי המועצה ואין לנו רצון להכשיר אתכם ככאלו בצורה חוקית" משיב לוקרשיוס. "אך אתם מכירים את הנושא מקרוב, ובתור עניין שדורש דיסקרטיות, מדובר במשאב נדיר. על כן" הוא מביט לרגע באנשים סביבו, מקבל מהם הסכמה שבשתיקה, "המועצה מעוניינת שתמשיכו לסייע לשליחיה. אנחנו נדאג להקצות לכם תקציב פרטני לכך, אבל אינכם סוכנים רשמיים שלנו, שלא כמו הארבעה שכאן".
"בשיא הכבוד, העוצר, הריבון בווד-"
"דנקן לא נוכח, הוא עסוק בלמלוק את ראשם של טרוגולדיטים" מתפרץ תאודוריאן. "מדוע כל משרת של הריבון מייבב מעצם המחשבה שהוא עלול שלא לשרת את 'החזית הקדושה' ולו לשנייה אחת? כתר ארוות' עומד על הפרק, בשם כל מה שקדוש".
"אנחנו לא מפקיעים אותך משירות ישיר לאדונך" מציינת המלכה. "אתם במילא תלכו לחזית הדרומית, ומשם - אם הריבון ימצא לנכון - הוא יעניק לך משימות אחרות. אני צופה שהוא יבחר שלא לעשות זאת" היא שולחת חיוך קטן וערמומי שנעלם במהירות בה הגיח.
"תינתן לכם שהות של שלושה ימים לנוח ולהתארגן לקראת המסע. הערב יש משתה ניצחון, ומצופה מכם להגיע" לוקרשיוס לוקח חזרה את מושכות השיחה. "ובכל מקרה-"

זוג הדלתות נפתח במפתיע, ולוקרשיוס מרצין, זוג עיניו נשלח לעבר המשרת שפתח אותן.
"המועצה מנהלת פגישה. מי מעז להפריע?"
"העוצר" מתנשם המשרת בפחד, "דוקטור סאולד ביקשה שתגיע. הוד מעלתו חווה התקף נוס-"
"עלי ללכת" לוקרשיוס קם מיד מן הכיסא, פני הברזל שלו נשברות כשניצני דאגה חודרים אותן. "המועצה ננעלת. אתם משוחררים" הוא יורד ממרום השולחן במהירות, צעדיו הזריזים נושאים אותו לעבר הדלת. המשרת מלווה אותו כמעט מיד, לא טורח לסגור את הדלת לאחר שיצאו.
"תשתדלו להנות משהותכם כאן" המלכה, מוטרדת מעט גם כן, נראית פחות לחוצה. היא קמה ויוצאת מן החדר, משתמשת בכניסה האחורית.
"ושאו תפילה לאל הצדק, כיוון שרק נבחריו יוכלו למצוא את האמת באשר לקנונייה שחשפתם בפנינו" תאודוריאן קם על רגליו גם כן, יוצא עם המלכה מההיכל.

נורברט פונה להביט בבני החבורה, נושם בהקלה מסויימת כשנגמר התדריך.
"ובכן, אני חושב שזה עבר בצורה סבירה יחסית" הוא קובע לבסוף. "ניהלתם את זה היטב".

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה