• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

כמה גדולה (פיזית) הספריה שלכם?

יש לי שני מדפים בארון billy של איקאה - ועוד דברים ישנים אצל ההורים (ועוד כוורת של kallax עם שמונה תאים למשחקי לוח ועוד יחידה מגרות גדולה לכל תוואי השטח וגם שני ברגיות גדולות למיניאטורות)

לאחרונה אני מרגיש שפיזית המקום מתחיל לאזול, ועם מחירי הדירות בישראל + ילדים שגדלים וצריכים יותר מקום + אישה שרוצה שהסלון לא יהיה מחסן משחקים, זה גורם לי לתהות האם אני היחיד שמרגיש מוגבל?

אני כרגע חוכך אם למכור משחקים כדי לפנות מקום על המדף …

ואם כבר אז הנה גם תמונה
8E22CDD6-F49C-4301-861A-A75ED70A84B5.jpeg

אני סובל מהבעיה הזו כשאני אורז משחקים לפני שאני נוסע לבן דוד או חבר לסופ"ש, ואני יודע שנשחק משחקי לוח - אני מנסה לארוז את כל הארון ובצער רב נאלץ לברור את המשחקים שאביא.
אישית יש לי בערך 3-4 מדפים של משחקי לוח וספרי מ"ת (לא רבים, כי הם רק בעברית) ושולחן כתיבה שעליו מסתובבות מלא רשימות מכל מיני סוגים. אני פחות מרגיש את הבעיות שהזכרת, כנראה זה עניין של גיל (כמו הגודל של האוסף) - אני טי-ניג'ר שעסוק בלבקש מההורים שלו עוד מקום, אני מניח שאם להם היה אוסף אז אני הייתי מחולל את הבעיה הזו. וכמו שהזכרתי קודם בסוגריים - גם הגודל הפיזי של האוסף מושפע מהגיל, או יותר נכון מהוותק בתחביב: ככל שיש יותר שנים מאחוריך, אתה מחזיק יותר פריטים. לא רק בגלל עצם העובדה שזה נצבר, אלא גם בגלל שאתה קונה יותר פריטים שמוכוונים לנוסטלגיה שלא קיימת עבור חדשים בתחום, וגם - כשאתה בוגר, ועובד (במיוחד אם אתה עובד כמהנדס חלל) אתה יכול להרשות לעצמך לקנות יותר דברים.
אז מבחינתי, הבעיה שלך זה צרות של עשירים. וכמו שאבא שלי אוהב להגיד, צרות של עשירים הן צרות רציניות לא פחות מצרות של עניים, עניים פשוט לא יכולים להבין אותן.

אני בדיוק, אבל בדיוק עם אותה בעיה... מדפי ספרים (שראית) עמוסים במשחקי תפקידים ומיניאטורות, אני מרגיש שהן מעט יחסית לשנותיי בתחביב וליצר הגובליני שלי,
אבל אשתי לא שותפה לתחושה הזו 🤭
כנ"ל ילדים שגדלים וצריכים יותר מקום ומעט באופן ודאי מעבר דירה יחסל כמעט את כל הספייס שיש לי לקראפטינג, משחקים וספרים 😨

אלו נראים אוספים מכובדים למדי.
אני חושב שאצלי יש כמה מדפים אבל לא יותר מזה - הרוב כבר דיגיטלי.
אני גם סובל מבעיית מקום, מאותן סיבות שפורטו מעלי, ואצלי אני חושב שמיקום המדפים הלך ונדחק לקרן פינה ככל ששנות הנישואים נקפו - החל מהמקום המכובד של קדמת הסלון ועד למדפים שליד הכלב, שבינינו הכלב קיבל את הפינה הטובה יותר.

מה שכן, היו לי פעם המוני ספרי קריאה, שגם כאן עם כל מעבר דירה מספרם הלך ופחת (בנימוק המפורסם של ״כבר קראת את זה…״), ולבסוף הכלב תרם את חלקו (הגדול) ובתאווה (או שנאה) בלתי נשלטת לפנטזיה ומד״ב פשוט חיסל סדרות שלמות.
בפעם הבאה אני מביא חתול.

ואו, באסה לשמוע על הספרים ועל הכלב
בהחלט מבין את נדודי הספרייה ממקום למקום - אני אמור לעבור דירה עוד שנה או פחות מכך. אני די בחשש לגורל האוסף שלי 😢

יש לי גם אוסף דיגיטלי די מכובד, ולמעשה עם הזמן יותר ויותר מתרגל לשימוש בו - אבל יש משהו באוסף פיזי מול העיניים.

ספרי משחקי התפקידים שלי די מפוזרים בבית. ניתן למלא בהם איזה מדף, אבל קשה לומר שיש לי בעיית מקום. את רוב משחקי התפקידים היום אני קונה ב־PDF.
נראה לי שלכל מבוגר שעוסק בתחביב יש בונקר סודי מלא בספרים, מיניאטורות וכו' שהוא מסתיר מהאישה,
יש גם מבוגרות שעוסקות בתחביב.

יותר מעשרה מדפים, כולל קופסאות וזינים שנמצאים בדרכים לא דרכים מעל ארונות המדפים. אפשר להוסיף עוד שני מדפים אם צריך להחשיב משחקי לוח. אני גר בארה"ב כך שהמשלוחים יחסית זולים, והשקעתי קצת יותר מדי בקיקסטארטר וכאלה.

וזה עדיין פחות מחמישית מכמות הספרים שיש לי בכלל, במגוון נושאים. במעבר הדירה האחרון שלי שכרתי חברת הובלה, ומדי פעם אני תוהה איך לעזאזל אני אעבור שוב, קל וחומר אם אחליט לחזור לישראל.

יש גם מבוגרות שעוסקות בתחביב.
צודק. אולי מכיוון שכל מי שכתבו בינתיים בנושא הזה הם גברים אז כתבתי את זה בלשון זכר. אז הנה:
נראה לי שלכל מבוגר שעוסק בתחביב יש בונקר סודי מלא בספרים, מיניאטורות וכו' שהוא מסתיר מהאישה
בלשון נקבה: נראה לי שלכל מבוגרת שעוסקת בתחביב יש בונקר סודי מלא בספרים, מיניאטורות וכו' שהיא מסתירה מהבעל.

בלשון נקבה: נראה לי שלכל מבוגרת שעוסקת בתחביב יש בונקר סודי מלא בספרים, מיניאטורות וכו' שהיא מסתירה מהבעל.
ההערה המתבקשת הבאה היא על מבוגרות בזוגיות עם מבוגרות ומבוגרים עם מבוגרים, שלא לדבר על כאלה שמשחקים עם בני/בנות הזוג שלהןם, אבל אני מתלוצץ.

בסופו של דבר, רק רציתי לומר שעולם משחקי התפקידים מגוון כמו העולם 😁

שלושה מדפים של 80 ס"מ כל אחד, לא כולל את סיפרי מו"ד 5 שנמצאים במקום אחר, ואת אוסף ספרי ה"בחר את דרכך", משחקי לוח או סיפרי פנטזיה.
וכן, זה אחרי סינון ואיחוד סיפריות של זוג.

ולאור הבדיחות על "להסתיר את זה מהאישה" אני רק חייבת להגיד לכל הגברים בקבוצה שזה בסדר, לא חייבים להשוויץ בכמה שזה גדול, הגודל באמת שלא קובע אלא מה שעושים איתו, ושאתה יכול להיות שחקן ושה"מ טוב גם אם יש לך רק שלושה ספרים ( דקים) על המדף, בסדר?

אני אישית לא מתגאה בזה, מביך אותי שיש כל כך הרבה מבחר ואני בקושי קראתי ואפילו פחות הרצתי.

נחמה קטנה שחצי מהמו"ד 5 שלי נתתי אחרי שהחלטתי שאני לא מריץ את זה יותר. אולי כדאי שאתחיל להפטר מהחצי השני, אבל אני עדיין מקווה לעשות סיכום רציני של הקמפיין שלי מתישהו ואצטרך את המקורות.

אני חסיד גדול של דלתות שימנעו מהאוסף להתמלא באבק. עד לא מזמן האוסף ישב ברובו בשני תאים של כ-70 ס"מ בשידה עם דלתות הזזה, ועכשיו הוא בדיוק בתהליך מעבר לכוננית חדשה עם ארבעה תאים גדולים יותר, שיכולה להכיל גם את ערכות ההתחלה הרלוונטיות (אבל עדיין לא מוכנה להצטלם).

תמונות של השידה הקודמת:

הצד של הטבעת האחת, מנוע האפוקליפסה ועוד –
20220611_195738.webp

הצד של מו"ד ופאת'פיינדר –
20220611_195704.webp

לא בתמונות:
פאת'פיינדר פראי, עיר בערפל, מלחמת הכוכבים ק20 מהדורת סאגה, קופסת הפלך של הטבעת האחת והקופסה האדומה של חרבות וכשפים – במדף פנוי בארון הבגדים (יש לציין שמאז הצילום מכרתי את עיר בערפל)
מכרות פנדלבר וסטארפיינדר – הושאלו לחברים

מאז הצילום גם הגיעו ספר האזור של הטבעת האחת מהדורה 2 ומוצרים נוספים של פאת'פיינדר פראי. הם עברו ישר לכוננית החדשה.

איחוד אוספים עם בת הזוג לא היה, כי היא נכנסה לתחביב ממני, אבל ספרי הקריאה ומשחקי הלוח כן אוחדו...

3 ספרים ותיקיית Pdfים 😁
אבל אילו ספרים זכו לכבוד הפיזי?

שלושה מדפים של 80 ס"מ כל אחד, לא כולל את סיפרי מו"ד 5 שנמצאים במקום אחר, ואת אוסף ספרי ה"בחר את דרכך", משחקי לוח או סיפרי פנטזיה.
אוסף מרשים!

הצד של הטבעת האחת, מנוע האפוקליפסה ועוד –
20220611_195738.jpg
אני רואה שני ספרים שונים של קוסמים קטנים?

האוסף שלי מסתכם בקוביה אחת בשידה. פפעו''פ, מו''ד 5, מו''ד 4, פ''פ.

אבל אילו ספרים זכו לכבוד הפיזי?
קוסמים קטנים, תשוקת התשוקות ו-Yazeba's Bed & Breakfast שהוזמן אבל עדיין לא הגיע.

מה שכן, יש לי אוסף מחזות גדול שכולל ספרים שקניתי בחנויות רגילות, חנויות יד שניה וצילומים של מחזות שקיימים רק בארכיון הקאמרי שמסודרים אצלי בקלסרים דקים.

מבחינתי יש דמיון בין קריאה של מחזות וקריאה של ספרי משחקי תפקידים.

להלן
ספריה 1 בסלון
ספריה 2 בחדר עבודה
ספרים על השולחן.

כשאני חושב על זה, אולי לקראת פסח אעשה הפרדה בין ספרי הקודש ובין ספרי המשחק. למרות שנוח לי שיש ספרים משותפים בספריה הגדולה.

קבצים מצורפים

• 20230315_005238.webp
    20230315_005238.webp
    214.6 KB · צפיות: 11
  • 20230315_005603.webp
    20230315_005603.webp
    110 KB · צפיות: 10
  • 20230315_005445.webp
    20230315_005445.webp
    87.2 KB · צפיות: 10
2.jpg1.jpg3.jpg
עד לפני כמה חודשים היו גם במדפים רוב מוחלט של ספרי מו"ד 4 שיצאו בעברית (כולל מתוך האפלה!) אבל אחרי שהבנתי שכבר עשור לא נגעתי בהם הם נמכרו בשביל שהדור הבא יהנה (ובשביל לפנות קצת מקום)

תוכניות להרחבה- 2 הספרים של אברון למהדורה 5, מדריך לממלכות נשכחות מהדורה 3 וBEOWULF: Age of Heroes

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה