חייב לומר שפרמטר הניסיון מבחינתי הוא די מוזר. למה לדעתך אנשים מתייחסים לזה כפרמטר?ניסיון - בכלל לא קריטי לי. אשמח אפילו להכניס חדשים. אם יש שחקן/ית שרק מתעניינים בפנטזיה או שיחקו RPGs במחשב זה אחלה.
הרושם שלי הוא שזה שוב חוזר לשיחה השנייה על משחקים מסובכים. משחק שדורש הרבה "החזקת יד" לשחקנים חדשים כמו מו"ד 5 גורם להעדפה של מי שכבר מכיר את העסק בכוחות עצמו. אבל אולי אני מפספס משהו.
הניסיון שלי הוא ששחקנים בלי ניסיון קודם באים לעשות מה שבכותרת: לשחק תפקידים ולספר סיפורים.
כזהניסיון - כעקרון גם לא קריטי לי בתנאי שהשחקן "רעב" כלומר בהתלהבות ללמוד ולשחק, זה בדרך כלל בסיס טוב להצלחה שלו להנות מהמשחק ובעקבות כך לתרום גם להנאה של חבריו לקבוצה ולמנחה.
הקבוצה הביתית שלי נפגשת ביום קבוע לשעתיים ברוטו פעם בשבוע בשבע השנים האחרונות. מבחינתי מה שחשוב הוא שיהיה זמן משותף. אנחנו כולנו אנשים מבוגרים, עובדים, עם ילדים. גמישות נוספת זאת לא דרישה שאני הייתי מסתדר איתה בעצמי, לא כל שכן שאר חברי הקבוצה...אוסיף עוד משהו - זמן. כמה זמן פנוי יש למי שרוצה להצטרף. למי שאין כמעט זמן פנוי זאת בעיה. לא צריך הרבה זמן פנוי, אבל שיהיה קצת מקום לתמרון (למשל שינוי יום).
עריכה אחרונה: