יתרון מעניין!
ברמה העקרונית
מתאמי עוצמה דגולים הם תוספת של פאת'פיינדר בעולמות פראיים שלא קיימת ב
עולמות פראיים מהדורת ההרפתקה (סט החוקים המקורי של המכאניקה, שאני מקווה שיום אחד יתורגם לעברית למרות שבערך 60% ממנו חופף לתוכן שכבר יש בספר הבסיס של פאת'פחינדר פראי, כי הוא ארגז כלים מצוין לבנות עולמות מערכה נוספים כפי שאפשר לטעום ב
אסופת ההרפתקאות וב
העין של קילקואטו).
המטרה של מתאמי עוצמה דגולים היא להוסיף למשחק כוחות בעצימות גבוהה (בדומה ללחשי דרג 7-9 של מבוכים ודרקונים/פאת'פיינדר) מבלי להרחיב את רשימת הכוחות יותר מדי בכוחות שההשפעה שלהם ממוקדת מדי ולא מאפשרת מספיק מקום לסגנונות. לדוגמה במקום ליצור כוח מופת של שליטה במזג האוויר, יש כוח התחלתי של שליטה ביסודות ועם מתאם של שליטה במזג האוויר.
לבערך שליש מהכוחות אין בכלל מתאם עוצמה דגול, ולרוב הכוחות עם מתאם עוצמה דגול, יש רק אחד כזה. הפגה הוא הכוח היחיד עם
3 מתאמי עוצמה דגולים.
המקצועות שמקבלים יתרון מתאם עוצמה דגול הם אלו שהמקבילה שלהם במבוכים ודרקונים מקבלת גישה ללחשים בדרג 7 ומעלה (מה שמכונה שם full caster, בניגוד ל-half caster כמו הסייר והפייטן שמקבלים לחשים רק עד דרג 4 או 6).
המשמעות של כל זה לא אומרת
שהפייטן המסוים הזה לא יכול אולי ללמוד לשלוט במזג האוויר, והיתרון שהמצאת מצאים גם לדמויות עם מקור עוצמה בתור יתרון רקע ולא בתור יתרון מקצוע (כלומר דמות שהיא מג או בעל נס). בעיני זה יתרון שבהחלט יש לו מקום במשחק.
ברמה המכאנית
הדמות כבר השקיעה יתרון שלם כדי לקבל גישה למתאם העוצמה הדגול היחיד/השניים היחידים/אם זה
הפגה אז 3 של כוח שהיא יודעת, כך שהתוספת של נקודת עוצמה לעלות ההפעלה של מתאם העוצמה נשמעת לי כמו תוספת מיותרת שמייצגת גם book-keeping (צריך לזכור שחלק מהמתאמים שלך עולים יותר ממה שרשום על דף הדמות).
מעבר לכך, אני תוהה אם לא נכון יותר לתת דמות לבחור
שני כוחות שהיא תקבל גישה למתאם העוצמה הדגול שלהם.
המקום שבו אני מתלבט יותר, זה בקשר לגישה של דמויות עם כוחות מיסטיים למתאמי עוצמה דגולים. כוחות מיסטיים פועלים אוטומטית, וכדאי לשקול היטב האם אלוף שמטיל (לצורך העניין) ריפוי דגול מסתדר במשחק הפנטזיה שאתה מכוון אליו.
כמו כן, שים לב שלדמויות עם כוחות מיסטיים אין מיומנות עוצמה, כך שלא ברור מהן הדרישות המוקדמות ליתרון במקרה כזה.
אני חושב שיהיה נכון יותר לכתוב לכל מקצוע עם כוחות מיסטיים יתרון משלו שמשדרג את הכוחות המיסטיים בדרכים המתאימות למשחק. בספר הבסי, רק לנזיר יש יתרון שכזה.