• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

יש דב"ש ויש דב"ש

אני יכול לחשוב גם על הרבה מקרים שתכננתי דב"ש עם רקע וקשר משמעותי לעלילה ובסוף פשוט לא עשיתי בו שימוש, או לא שימוש מספיק.

הבאתי כבר בעבר את הדוגמא של "אולמאר מכופף המחשבות" - דב"ש שתכננתי שיהיה יריב מרכזי ומתמשך לדמויות, אבל בגלל שאלו משחקי תפקידים ויכולים לקרות במשחקי תפקידים דברים בלתי צפויים, הדמויות הרגו אותו בסשן הראשון שבו הוא הופיע, במקום פשוט לברוח ממנו - וכל קו העלילה שלו מת איתו.

אבל זה ממש לא המקרה היחיד ולא תמיד זה נגמר באופן טראגי עבור הדב"ש. היו כמה מקרים שכתבתי דב"ש מפורט כזה או אחר ובסוף פשוט לא הרגשתי צורך להשתמש בו בכלל והוא נשאר ברקע.
היו לי מקרים כאלה אפילו בתחילת דרכי כשה"מ במו"ד בקופסאות.

כך למשל, אחרי שקראתי את הפרק בחוברת האדומה לשה"מ על חבורות דב"ש, בניתי לפחות שלוש או ארבע פעמים שאני זוכר חבורות דב"ש שהדמויות היו אמורות לפגוש במבוך כזה או אחר, אבל בסוף זה לא התממש מכל מיני סיבות ספוראדיות למדי, או שהדמויות פגשו אותן אבל האינטראקציות לא התפתחו מעבר לשיחה קצרה וגם אם התכוונתי שיהיה שם קרב חבורות, הוא לא קרה בסוף.

אם אני זוכר נכון, חבורת דב"שים אחת הייתה שלושה סוכנים של אגודת צדק חשאית בשם "היערנים" שכללה ענק, עורב מדבר ואיש זאב שלא היה רשע. חוץ מעזרה בלצאת מאיזה יער הדמויות לא פגשו אותם יותר אף פעם למרות שתכננתי קו עלילה עם האגודה הזו.

חבורה שנייה הייתה כאשר כמו של שה"מ מתחיל זרקתי את הדמויות לשבי בזירת גלדיאטורים באי של האלפים הזהובים (חיקוי זול ומכוער למלינבונה) שהיו רעים מרוב שהם היו צדיקים וחשבו שכל שאר הגזעים הם מפלצות רעות.
בזירה, תיכננתי לעמת כמה פעמים את הדמויות עם חבורה מקבילה של גלדיאטורים אכזריים ומנוסים, שהמצאתי להם כל מיני חוקים משלהם בהשראת מה שחשבתי שהבנתי משמועות על השיטה המתקדמת מוד"מ. לא זוכר את כל הפרטים אבל היה אמור להיות שם איש עם קעקועי חברבורות נמר שנקרא "הברדלס הגדול" שנלחם עם שתי חרבות, טיפוס חשוד בשם "הזמיר המהודר" שנלחם בעזרת מוזיקה ובגדים מצועצעים (נדמה לי שחשבתי שזה מה שפייטן אמור לעשות... אבל מי ידע מה זה פייטן בכלל) ועוד גמד שיכור בשם "חוטף הבקבוק" שהיה אמור להיות חיקוי כלשהו של ברברי.

בסוף כל העלילה של זירת הגלדיאטורים נמאסה עלי מהר מידי וסידרתי לדמויות אפשרות לבריחה והן לא פגשו מעולם את הברדלס הגדול ושות'.

חבורה שלישית הייתה כשבמו"ד בקופסאות שמעתי שיש דבר כזה "אלפים אפלים". לא זוכר אם קראתי כבר את "מולדת" או שהוא תורגם רק כשכבר עברתי למוד"מ, אבל בניתי חבורה שלמה של אלפים שחורים, רעים עם גלימות ומגפי אלפים וכלי נשק קסומים וכמובן לחשים כי הם בכל זאת אלפי ממו"ד בקופסאות. לכל אחד מהם היה שם ארוך ומלא הברות וסיפור אישי שמסביר כמה רשע הוא. שמתי אותם באיזה מבוך אבל החבורה בכלל לא הגיעה לחלק הזה והמשיכה לקומה הבאה מכיוון אחר וככה הדמויות מעולם לא פגשו בהם. גם אם הדמויות היו פוגשות בהם, כנראה שזה היה סתם קרב והן לא היו יודעות שיש שם את פלביג'יריוס הרשע שהקריב את דודה שלו לאלים הרעים של האלפים האפלים כבר כשהיה ילד, בכך שדחף אותה לתנור בזמן שאפתה פטריות ממולאות.

את החבורה הרביעית אני זוכר הכי פחות, אבל זו הייתה אמורה להיות חבורה של הרפתקנים חמודים ולא חזקים מספיק שהחבורה של דמויות השחקן בקבוצה הכמעט-ראשונה לי והגרועה למדי אמורה לחלץ מאיזה מבוך ולשמור איתם על קשר. לא זוכר מי היו שם רק שהיתה אמורה להיות שם כוהנת עם חזה גדול במיוחד כי חשבתי בגיל 14 שזה מאוד מעניין. הדמויות אכן עזרו לחבורה הזו לצאת בשלום מהמבוך ונראה לי שהשחקנים גם רצו שהדמויות שלהם יגעו בכוהנת, אבל בשלב הזה די מיסמסתי את קו העלילה הזה כי כשלאחד השחקנים שלך אפילו המורים בבית הספר קוראים "הסוטה" ברור שזה לא ילך לשום כיוון טוב.

הדמויות הרגו אותו בסשן הראשון שבו הוא הופיע, במקום פשוט לברוח ממנו - וכל קו העלילה שלו מת איתו.
אצלי בקמפיין ואנור הדמויות, אחרי חשיפת סודות והפלגה ללב הים, צללו בעזרת קסמים כדי להילחם בעיר הטבועה נגד ניהארל, נחש הים הנורא. בקיצור, בוס שקיבל בילדאפ במשך כמה וכמה סשנים.
הלוחמת מאתרת את ניהארל מתחמק במים בין הבניינים הטבועים בגלגול מוצלח. היא מזנקת לתקוף אותו, מקבלת באפים מהטרובדור והכהן (מדובר בשלב זה בקבוצה בדרגה די גבוהה). היא פוגעת. ואז מגלגלת נזק, וכל הקוביות (הרבות) מגלגלות תוצאה מקסימלית (זה היה 30 נק"פ או משהו כזה, שזה ים נק"פ בוואנור).

במהירות עברתי לתאר את ראשו של ניהארל המתנתק מגופו ונסחף במים, והלוחמת נודעה מאז כ"לי מכה אחת".

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה