• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 יצירת קלאס מזמן יצורים

DNDN

פונדקאי חדש
היי יש לי קלאס שיצרתי של מזמן יצורים
איך אני יכול להחליט כמה CR שווה לרמה של שחקן
וכמה נקודות להביא לו לבנות את הסטטים של היצור בכל CR
אשמח לעזרה בנושא

דרוג האתגר (CR) של יצורים נמדד לפי היכולת הקרבית שלהם כשהם נלחמים בדמויות שחקן רגילות, ולכן הוא לא משכלל יכולות שבהקשרים אחרים עשויות להיות שוברות-משחק (לדוגמה יכולת מעבר מישור, או יכולת התגנבות, או ראיית אמת).

לכן עדיף לא להתמקד בדרוג האתגר של היצורים אלא ביכולות שהם נותנים לקבוצה.

היתה פוסט (לא יודע לקשר למקור) שעסק באיך בונים את Songbird מ- bioshock infinte כדמות מלווה. אחת המסקנות החכמות היתה שבעצם, מכנית Songbird הוא הדמות ואליזבת היא הפט.

אין לי הרבה נסיון בהכנת מקצועות ל-5, אבל לפי ההגיון לעיל, אם עיקר התמה של המקצוע היא בזימון יצורים, שווה לתכנן ככה שיכולות המקצוע יהיו ביצורים עצמם והדמות תהיה רק הפרונט. שם לב שורסטליות כשלעצמה היא די חזקה, אז כל יצור שהדמות יכולה לזמן (כעומד בפני עצמו) צריך להיות מעט חלש יותר מדמות מקבילה באותה דרגה.

היתה פוסט (לא יודע לקשר למקור) שעסק באיך בונים את Songbird מ- bioshock infinte כדמות מלווה. אחת המסקנות החכמות היתה שבעצם, מכנית Songbird הוא הדמות ואליזבת היא הפט.

אין לי הרבה נסיון בהכנת מקצועות ל-5, אבל לפי ההגיון לעיל, אם עיקר התמה של המקצוע היא בזימון יצורים, שווה לתכנן ככה שיכולות המקצוע יהיו ביצורים עצמם והדמות תהיה רק הפרונט. שם לב שורסטליות כשלעצמה היא די חזקה, אז כל יצור שהדמות יכולה לזמן (כעומד בפני עצמו) צריך להיות מעט חלש יותר מדמות מקבילה באותה דרגה.
כך אכן עובד גם מקצוע המזמן של פאת'פיינדר 1/פאת'פיינדר 2/פאת'פיינדר בעולמות פראיים.

או כמו שצחקתי על זה פעם:
Screenshot_20230914-170147.webp

קח השראה מיכולות וקסמים של מקצועות אחרים שמזמנים יצורים (קסמי זימון, החיה של הסייר, דרואיד ירח).
בהרחבה על זה
נראה שככל שהזמן עבר, מה' 5 (ובמיוחד 5.5) עברה מהרעיון של סטאטבלוקים נפרדים לכל יצור ועברה לסטאטבלוק אחד שאפשר להוסיף לו דברים/לשנות פה ושם. אני ממליץ בחום לעשות ככה, אולי לקחת השראה מהאיידולון של פאת'פיינדר.

כיוון אפשרי אחר הוא הכיוון של מה' 4, בה בשלב מסוים יצורים מזומנים תפסו מקום וקיבלו פעולה לעשות, אבל לא היו להם המון נתונים (נק"פ ששווה לחצי מנק"פ המזמן, ואולי הגנות משלהם). החלק הנחמד הוא שמעבר ל"המזמן יכול לנצל פעולות כדי לפקד על היצור לעשות דברים", היה להם גם פעולות אינסטנקטיביות - מה שהם עושים אם הם לא מקבלים פקודות. לדוגמה, להסתער על היצור הקרוב ביותר (גם אם הוא בן ברית של המזמן), מה שהוביל למשחק טקטי נחמד שבו המזמן ירצה למקם את המזומן רחוק מהחברים שלו כדי שהוא לא יצטרך לבזבז פעולה לפקוד עליו.

אם אתה מתכנן שהמזמן שלך יזמן יצור אחד עיקרי בקרב, אז לך על כיוון האיידולון לדעתי. אם אתה רוצה כמה יצורים, אז הגרסה של מה' 4 עדיפה.
ואני חושב גם ששווה להפריד בין זימון שהוא לקרב וזימון שהוא מחוץ לקרב. ושיהיו להם חוקים אחרים. לדוגמה, שזימון מחוץ לקרב יעבוד יותר דומה לזימון פמיליאר.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה