• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

יחסי שה"מ-קבוצה

The Evening Star

פונדקאי ותיק
אני מתכוון, האם השה"מ צריך להיות מבוגר יותר, חבר של השחקנים, רע אליהם, טוב אליהם וכד'.

אני רוצה להתייחס גם כן לNPC איך אתם חושבים שהם צריכים להתנהג? רעים, מטעים? טובים? נחמדים?

אני חושב שעדיף שהשה"ם יהיה מבוגר מהשחקנים, אנחנו לא רוצים שילד בכיתה א' ישה"ם עלינו...
השה"ם צריך להיות לטובת השחקנים שלו, אבל יחד עם זאת, קשוח איתם. לדוגמא, החבורה צריכה לעבור הרפתקאה קשה במיוחד, שבסופה הם ירבלו מלא כסף ונק"נ. במקרה הזה השה"ם קשוח, הוא מעביר להם הרפתקה קשה, אבל בסופה שהשחקנים זוכים בכסף ובנק"נ, הוא אמור להיות שמח בשבילם ולהיות מרוצה שהשחקנים שלו התקדמו.

כמו כל דבר אחר במשחקי תפקידים, אין כאן תשובה נכונה. GM (וכן, אני מסרב לכתוב שה"מ. תתמודדו.) חייב לקבל כבוד בסיסי כלשהו משחקניו, אחרת לא יוכל לנהל את המשחק. להרבה אנשים (במיוחד צעירים יותר), קשה לפתח כבוד למישהו צעיר מהם. אבל כל עוד הGM עושה את מלאכתו נאמנה, והשחקנים נתנים לו את הכבוד הבסיסי הראוי, אני לא רואה בעיה עם זה שהוא יהיה צעיר מהשחקנים שלו.
(אגב - הGM הכי מוצלח שהיה לי היה צעיר ממני בשלוש שנים. מצד שני, אני כבר עברתי את הגיל שבו אפשר לזהות הפרש של שלוש שנים לפי הפרשי הגובה)

הדבר היחיד שחשוב הוא ששליט המשחק (גם זה יוצא שה"ם) יהיה טוב כל עוד הוא מעביר טוב שער הפרטים משניים.

הדבשים בהרפתקה נועדו למלא את המטרה שלהם אם זה המוכר אין לו סיבה להיות מכשיל, אם זה הקוסם הרשע סביר להניח שהוא ינסה להשמיד את החבורה במרמה או גלויות, אם זה הלוחם שהגובלינים תפסו הוא יעשה הכל כדי לעזור. הכל לפי מי הוא הדב"ש.

הדבשים בהרפתקה נועדו למלא את המטרה שלהם אם זה המוכר אין לו סיבה להיות מכשיל, אם זה הקוסם הרשע סביר להניח שהוא ינסה להשמיד את החבורה במרמה או גלויות, אם זה הלוחם שהגובלינים תפסו הוא יעשה הכל כדי לעזור. הכל לפי מי הוא הדב"ש.
זה מה שאני כתבתי ומחקו לי את ההודעה! :evil:

אני חושב שבדיוק ההפך, ומה הקשר בין הגיל לדימיון?!

חוץ מזה, זוהי שאלה מיותרת מאוד, "אני חושב שהGM צריך להיות חזק וגדול ועם מבטא אוסטרי כבד" - "אני חושב שהGM צריך להיות בן 4" - "אני חושב שהGM צריך להיות זקן מחובר למכונת הנשמה" - "אני חושב שהGM צריך להיות חכם מאוד, חצי אלף, מכשף עם מקל קסמים אדיר!" יההההה!

MiNd ReaDeR אמר/ה:
חוץ מזה, זוהי שאלה מיותרת מאוד, "אני חושב שהGM צריך להיות חזק וגדול ועם מבטא אוסטרי כבד" - "אני חושב שהGM צריך להיות בן 4" - "אני חושב שהGM צריך להיות זקן מחובר למכונת הנשמה" - "אני חושב שהGM צריך להיות חכם מאוד, חצי אלף, מכשף עם מקל קסמים אדיר!" יההההה!

אני לא חושב שזו שאלה מיותרת. כלל וכלל לא.
אני כן חושב שזו שאלה שמקורה קצת בחוסר נסיון, ואין שום פסול מזה.

ואגב - כשאני התחלתי לשחק, האינסטינקט הטבעי שלי היה שהGM הוא פשוט אחד מחברי הקבוצה. הקונספט שהGM אמור להיות מבוגר משאר השחקנים נולד לדעתי בחוגי המו"ד המודרכים (הארה/משכילתון) וחבל שכך.

הוא צודק, אין קשר בין דמיון לגיל. יכול להיות גם בנאדם מבוגר שעדיין יש לו דמיון מפותח מאוד והוא יכול להיות שה"ם מצוין. קח את אטקינסון לדוגמא.

אלף אמר/ה:
הוא צודק, אין קשר בין דמיון לגיל. יכול להיות גם בנאדם מבוגר שעדיין יש לו דמיון מפותח מאוד והוא יכול להיות שה"ם מצוין. קח את אטקינסון לדוגמא.

:roll: אני לא יודע איך להעדיף לפרש את זה: שאני חסר דימיון או שאני זקן...
אני חושב שאני פשוט אתקפל ואבכה...

אני משחק בשתי הרפתקאות באחת אין לי קבוצה ואני לבד ואחת זה בקבוצה עם שלושה שחקנים חוץ ממני בכול מקרה השה'ם שלי שאני בלי קבוצה הוא
השה'ם הכי טוב שהיה לי וזה לא כי היתי רק עם שה'מים גרועים או משהו כזה
הוא דבכא אחלה של שה'ם :D והוא בגילי וכן השה'ם צריך להיות בעד השחקנים (אבל בכל זאת לעשות להם הרפתקאה קשה)
לא נגדם אחרת יהיה מאוד כשה לנעל את ההרפתקאה :roll:.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה