• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

טריילר לסדרה "הארי פוטר"

אחרי לא מעט דיבורים וביקורות על הקאסט, שנשמעו גם כאן, יצא טריילר לעיבוד הטלוויזיוני של "הארי פוטר". התגובות בעולם מעורבות, וגם אני לא ממש מתלהב או פוסל...
כרגע לא החלטתי אם יהיה שווה צפייה כשיצא. מה דעתכם?

עריכה אחרונה:
הטריילר נחמד. השחקנים של רון והארי חמודים. אני חייב לציין שעלילת הספרים לא יושבת אצלי טוב בראש. לא זכרתי שהאגריד והארי נסעו לסימטת דיאגון ברכבת רגילה. לגבי הרמיוני, היא נראית בסדר אבל היות וזה טריילר, הזיהוי שלה לא כל כך אוטומטי כמו אצל רון והארי בשל המרחק מהדמות שלה מהספרים בנוגע למראה. אישית, אני סקרן לראות מה הם עשו. אני מקווה שזה יהיה כמו עם "סיפורה של שפחה" - העונה הראשונה תעלה ביס באיחור של שנה בעוד שהעונה השניה רצה בhbo מקס למרות שייתכן ואני פשוט חולם בהקיץ (אחרי שהסדרה תירכש מהבי.בי.סי שהוא שותף בהפקה.)

מודה שכבר אין לי סבלנות לפרנצ'ייס של הארי פוטר. הספרים היו טובים, רק שהם זכו לכבוד של פסגת הפנטזיה, ושלא בצדק. הסרטים היו נוראים בעיני, והרסו כל דבר שהיה טוב בספרים. אני במיוחד מאסתי כבר במרצ'נדייס המוגזם שמוכר שרביטים ב200 שקל.

מודה שכבר אין לי סבלנות לפרנצ'ייס של הארי פוטר. הספרים היו טובים, רק שהם זכו לכבוד של פסגת הפנטזיה, ושלא בצדק. הסרטים היו נוראים בעיני, והרסו כל דבר שהיה טוב בספרים. אני במיוחד מאסתי כבר במרצ'נדייס המוגזם שמוכר שרביטים ב200 שקל.
אני עדיין מסתכל על עצמי מלפני שלוש שנים בתדהמה שעמדתי שעתיים בתור להצטלם עם קיר בתחנת רכבת...

רק מזכיר שתמיכה בפרנצ'ייז שקולה לתמיכה ביוצרת והגדלת הבמה והמשאבים שיש לה להפיץ את דברי השנאה שלה, בין אם אתם מסכימים איתם או לא.

הסדרה היא מפעל משותף של רולינג, האחים וארנר ובי.בי.סיי. פריים והוא יעלה ב-hbo מקס. פרט לזה, רולינג היא כבר האישה הכי עשירה באנגליה.
אה. אז נשמע מבטיח. בהחלט אתן הזדמנות

כאילו, לפני 20 שנה זה היה חמוד, לא ברור לי איך זה עדיין מחזיק מעמד.
אולי כי זה סוג-של סדרה שפונה גם לאנשים שלא חובבים את הז'אנר, יצא לי לדבר עם כאלה בעבודה שלא מבינים מה זה פנטזיה או מד"ב, אבל כן קראו הארי פוטר כי זה "קריאה חובה". אבל אולי זה המקביל לדור של היום שקורא את ספרי הפנטזיה רומנטית 🤔

אישית לא זוכר את הספרים, אפילו שיש לי אותם בבית אני מתעצל לקרוא שוב.
אהבתי את הסרטים, ופחות איכפת לי אם תואמים לסרטים.

אבל ממש, ממש לא מעניין אותי ואין סבלנות לסדרה - בטח שאם מראש כבר יודעים שזה הולך לקחת עשר שנים בערך עד שהיא תסתיים. למי לכל הרוחות יש זמן לזה?

בעיניי סדרת ספרים בינונית (את הסרטים לא ראיתי), ורוע הלב והשמרנות המתחסדת של רולינג די ניכרים בה. אוכלי המוות שלה בסופו של דבר מחזיקים בדיוק באידאלים של החברה שהיא מתארת באהבה כה רבה, ושהמאבק של הגיבורים נועד ומצליח לשמר. אוכלי המוות רק לא מנומסים לגבי זה.

אם זה לא מספיק, רולינג היא מלכת הטרנספוביה. לאחר יום הנראות הטראנסית, זמן טוב לומר, איכס, איזה דוחה ודכאנית רולינג.

כאילו, לפני 20 שנה זה היה חמוד, לא ברור לי איך זה עדיין מחזיק מעמד.
אולי כי זה סוג-של סדרה שפונה גם לאנשים שלא חובבים את הז'אנר, יצא לי לדבר עם כאלה בעבודה שלא מבינים מה זה פנטזיה או מד"ב, אבל כן קראו הארי פוטר כי זה "קריאה חובה". אבל אולי זה המקביל לדור של היום שקורא את ספרי הפנטזיה רומנטית 🤔

אישית לא זוכר את הספרים, אפילו שיש לי אותם בבית אני מתעצל לקרוא שוב.
אהבתי את הסרטים, ופחות איכפת לי אם תואמים לסרטים.

אבל ממש, ממש לא מעניין אותי ואין סבלנות לסדרה - בטח שאם מראש כבר יודעים שזה הולך לקחת עשר שנים בערך עד שהיא תסתיים. למי לכל הרוחות יש זמן לזה?
אני יכול להגיד בשם עצמי- אני ממש הייתי בתוך הפוטרמניה-
בספר השני הייתי בערך בן 12, וממש הרגשתי שהארי גדל יחד איתי.
זה ממש היה סוחף-
שנה לשנה דיברנו על הספר הקודם והבא.
כשיצא ספר, היינו במרוץ לסיים את הספר כדי שלא יספיילרו לנו.

עד היום, חברים שלי מהבית ספר, שבגדול כל אחד התקדם הלאה- אם אנחנו נפגשים ויושבים מספיק זמן, בסוף שוב מדברים על הארי פוטר.
חורים בעלילה, תיאוריות, מה שלא תרצה.
משכתבים את הספר השביעי בפעם האלף.

הפורומים הראשונים שנתקלתי בהם באינטרנט, כשהאינטרנט עוד היה צעיר וטרי, היה של ה"פ,
הגעתי מקום רביעי בתחרות פאנארט של אתר מסוים (ואז מישהו גנב לי את הציור לתחרות אחרת באתר אחר)
במובן מסוים זה כבר חלק מהזהות שלי.

אוביקטיבית, אני חושב שפרסי ג'קסון (הסדרת ספרים המקורית- לא כל השאר) יותר טובה בז'אנר.
אבל אני פשוט אוהב יותר הארי פוטר. אין מה לעשות.

יש קסם מסוים.
הילדים שלי התחילו לקרוא והם מוקסמים.

אם להשוות- לסטאר וורס אני עוקב, אבל חש.. מאוד קאז'ואל-
יש לי דיעות כופרות לעומת מה שנראה כמו הקונצנזוס בפאנדום-
אני מעדיף את הפרקוול על הטרילוגיה המקורית, אני דוקא מאוד מחבב את ג'אר ג'אר.

אבל-
אני כן מבין מעריצים שיש להם להט לסטאר וורס שג'אר ג'אר הוא עלבון אישי עבורם.

לגבי הסדרה, שנים חשבתי שסדרה תוכל לעבוד יותר טוב מסרטים

זה שבטריילר נגיד הראו את הסצינה של התספורת, מבחינתי זה סימן טוב- זה בדיוק משהו שסדרה יכולה לתת, יכולת "לנשום" להדק דברים בעלילה שנוספו רטרואקטיבית
(נגיד אולי לזרןק פה ושם את סמל אוצרות המוות עוד מההתחלה)

אני נגיד יכול לומר שאני מכיר עדיין מלא מעריצים שרואים בסדרה הסדרה הכי טובה אי פעם, וזה בהחלט מעצבן, בעיקר בגלל שרובם לא קראו יותר מ5 סדרות פנטזיה אחרות, כשלרוב הן פרסי ג'קסון, בני הנפילים ואולי שומרת הערים האבודות או משחקי הרעב.

מה שכן, אני לא יכול להתכחש לזה שיש בהארי פוטר ניצוץ כלשהו שגורם לכל כך הרבה אנשים להתחבר אליו. פגשתי בני נוער בגילי שאומרים שהסדרה עזרה להם להתגבר על חרם שעברו בגיל יסודי, ושהדמויות הרגישו כמו החברים הכי טובים שלהם. במובן הזה, הארי באמת קצת דומה לאוואטר כשף האוויר האחרון, שנשארת אהובה על אנשים גם בגיל מבוגר.

ככה שבתור מישהו שפעם היה מעריץ שרוף ונגמל, אני יכול להגיד שאני מבין את מי שאוהב מאוד את הסדרה, גם אם אני חושב שהם צריכים להשכיל קצת יותר בז'אנר.

קראתי ספרים. קראתי אראגון (אחת הסדרות הטובות שנכתבו), קראתי פרסי ג'קסון ומשפחתו המורחבת (ספרים מעולים), קראתי ארץ האגדות (מקום כמעט צמוד עם אראגון מבחינתי), ועדיין, בלי לנסות לגרום לכם להקיא ממני, להארי פוטר יש קסם מיוחד שמחזיר אותי להיות ילד בבידוד קורונה שקורא את כל הסדרה בחמישה ימים בפעם הראשונה.
וגם אם נוריד את האלמנט הנוסטלגי, אני עדיין חושב שזו סדרה טובה. ברמה של פרסי ג'קסון המקורי. ותגידו מה שתרצו על ג'יי קיי רולינג, היא כתבה ספר שגרם למיליוני ילדים (ומבוגרים) לקרוא, לדמיין ולהרגיש שגם אליהם יגיע ינשוף בגיל 11.

הארי באמת קצת דומה לאוואטר כשף האוויר האחרון, שנשארת אהובה על אנשים גם בגיל מבוגר
קראתי את הארי פוטר וראיתי את מכשף האוויר האחרון כשהייתי כבר מבוגר, כך שלא היה שלב של משקפיים ורודות של ילדות על ההיחשפות שלי לדברים האלה, וההשוואה לא מוציאה את פוטר טוב.

בעיניים המבוגרות שלי, עולם המכשפים תמיד היה מגעיל למדי. הרצון להחליף את עליבות החיים של הארי בעוני ובדידות, בסלבריטאות ויכולת קסם בעולם לא פחות אכזר ומרובד מהאמיתי היא מאוד מובנת, וההזדהות הילדית עם זה די טבעית, אבל פנטזיית הגשמת משאלות מגושמת ורומן חניכה שחף מגדילה משמעותית של הדמויות זה לא המקום לחזור ולחפש בו משמעות עמוקה, וזה מה שיש בפוטר בעיניי.

חלק גדול מהחוויה של הארי פוטר היה מבוסס על כך שהוא שיחזר משהו שמזמן לא היה - בערך מהספר השלישי או הרביעי ואילך, הספר קיבל דינמיקה שמזכירה קצת את מה שמספרים על הרומנים בהמשכים של המאה ה-19 (שהיום נחשבים לקלאסיקות בעוד שבזמן אמת הם היו מוצר מסחרי לגמרי).

כל פרק זמן סביר וצפוי, היה יוצא לך ספר חדש שהמשיך גם את קשת העלילה של כל הספרים שהיה לה יעד סיום מוגדר, ברור וצפוי (הספר השביעי) וגם סגר קווי עלילה מספרים קודמים. הדמויות שלו התבגרו והשתנו והתנהל בזמן אמת דו-שיח בין הקוראים לבין המחברת ובינם לבין עצמם.

יותר מספר או עלילה, הארי פוטר בזמן-אמת היה חוויה, שנהנו ממנה לא רק ילדים אלא גם מבוגרים. אם היום אפשר פשוט לקרוא את הספרים, האופן שבו הם יצאו ושווקו במחצית הראשונה של שנות האלפיים נתן לנוח ממש תחושה שאנחנו חלק מאירוע חברתי-תרבותי רב משתתפים.

תגידו מה שתרצו על ג'יי קיי רולינג, היא כתבה ספר שגרם למיליוני ילדים (ומבוגרים) לקרוא, לדמיין ולהרגיש שגם אליהם יגיע ינשוף בגיל 11.
זאת הנקודה שלי. אמנם יש לי כיום ביקורת לא מעטה על הארי, אבל אני לא יכול שלא לשים לב שיש בו משהו מיוחד שתופס אנשים.
אם זאת, אני עדיין יכול למנות לפחות 10 סדרות פנטזיה טובות יותר, וקראתי "רק" באזור העשרים, וכשמוסיפים גם ספרים בודדים וספרי מדע בדיוני, יש לי לפחות 30 או 40 שאני מעדיף על פניו (לאלה שממש חשוב לדעת אני יכול לשלוח רשימה).

עריכה אחרונה:
גם אם איכשהו ב-2026 פשוט אין שום סדרת פנטזיה אחרת שיכולה לתפוס ילדים שיתחילו לקרוא, מה זה קשור לצורך העז לתמוך או לצפות בעיבוד החזותי השני של הסדרה הזו פחות מחמש עשרה שנה מאז הסרט האחרון מהעיבוד הקודם של זה? הטיעון אולי מצדיק בדוחק דווקא לקנות את הספרים האלה עכשיו, שמכיוון שהיו כל-כך פופולריים, אפשר גם מיד שניה. לגבי כל האנשים האחרים שלקחו חלק בהפקה החדשה הזו, הם ידעו למה הם נכנסים, זו בעיה שלהם אם חלילה ירדו להם הכנסות מזה. אם כי בהתחשב באיך שהייתה התגובה הציבורית למשחק הארי פוטר שיצא לאחרונה, כנראה שהם לא יפסידו הרבה. נראה שהציבור הצרכני מקבל את שנאת הטראנסים באדישות עד כדי אהדה.

לדוגמה, חבר שלי שגר לידי הוא גם חובב פנטזיה, ועכשיו התחיל גם כן לקרוא ספרים שהם יותר פנטזיה בוגרת (רשומות קוטל המלך, הערפילאים, הרואים למרחק) אבל ספר הפנטזיה הראשון שלו היה הארי פוטר, וגם האחים הקטנים שלו, שמכורים למסך ועד כה נרתעו מהדבר הזה של חנונים עם המילים קראו את כל הסדרה בתוך כמה שבועות. אז כן, כשער לפנטזיה, הארי פוטר עושה עבודה מבורכת. אם זאת, ברור שהרימיק נועד בשביל נטו כסף, וזה לא שלג'יי קיי חסר ממנו.

עריכה אחרונה:
אני עדיין מסתכל על עצמי מלפני שלוש שנים בתדהמה שעמדתי שעתיים בתור להצטלם עם קיר בתחנת רכבת...
נמנעתי מלהכנס לדיון הזה עד הנקודה הזו, אבל בסדר - יש מקרים קשה יותר, כמו אנשים שטסו ללונדון להצטלם חוצים כביש ( אבל זה מפאנדום אחר, שגם עליו אוהבים להגיד שהוא "אוברייטד")

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה