• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חפים מפשע(רחמים אצל דמויות)

שר-עין הסגול

פונדקאי ותיק
אתם לא חוושבים שמקרי ההרג במו"ד הם קצת לא הגיוניים?
תחשבו,כל יצור שהדמויות פוגשות במבוך,הם ישמידו,במקום לבוא אליו,לשעול את מניעו להסתובב במקום,ולברר כל פיסת מידע חיונית.
הדמויות לא אמורות להיות כל כך עדישות להרג,אם הדמות לא מרושעת,היא תיגעל,למראה דם נשפך,וגם לריח הגופה המרכיבה,סביר להניח שבפעם הראשונה שהיא תראה אל-מת,היא תנוס בבהלה.
בעיקר אבירי קודש,לרוב הם קוטלים אלפי אויבים,ללא רחמים, מה שבעצם אמור לעשות אותם לאבירי קודש לשעבר.
אני רוצה לדעת מה דעתכם על ההרג ההמוני וחסר הרגשות של הדמויות.
וגם, איך הדמות שלכם מתנהגת במצבים כמו אלו.

אמממ..........עם הדמות הקודמת שלי זה היה ככה רוב הזמן.
אבל עם סייליה(הדמות העכשווית) תמיד היתה סיבה, היצורים התקיפו אותה קודם,
גנבו ממנה משהו (חשוב מאוד, בעזרתו אפשר להעיר את הטיטאן הרשע) ושאר דברים
כאלה...
היא לא תמהר להרוג סתם! היא עוצרת את הגמד המופרע הזה והחצי-אורק המטורף
במקצת שמסתובבים איתה....הכוהן עוזר לה לרוב..
נראה כבר מה יהיה בעתיד.

יש שתי גישות בעניין
א)גישת ה"זה משחק הירואי בלה בלה בלה" אנחנו גיבורים ! אותנו לא מפחיד דם ומוות ! אנחנו רגילים לזה ! אנחנו חיים ונושמים את זה ! וכו' (הגישה הזו נכונה חלקית בעיקר בעולמות ימי בינמיים שבהם מוות הוא עניין שבשגרה שמתרגלים אליו כמו אל כאבי ראש).
ב)גישת ה"אני אהיה רול פלייר" גישה שמתייחסת בדיוק לכל הדברים שהזכרת ! ריח הדם מעורר הבחילה. תחושות האשמה/פרצי האדרנלין/תחושות השליטה והכח שנובעות מלהט הקרב ועוצמת ההרג (גם אם זה מהגנה עצמית). או on the flip side הליכה לפי המנטליות המקומית.. אם גדלת בשבט שבו הצייד הוא החזק וכל השאר חלשים ממנו.. מנטליות הרוצח לשם הרצח בלבד תכונן בך.. ביחוד אם אתה עצמך היית אחד הציידים.
בזמנו כשעוד הייתי שחקן הדמות שלי הייתה פציפיסטית משהו.. השתדלה להימנע מהרג. אבל משום מה נראה שקרבות רדפו אחריה לכל מקום. :-\

דבר ראשון, היה כבר דיון על זה..
https://www.pundak.co.il/forums/threads/4696

דבר שני, לדעתי הדמויות מרגישות אשמה בהתאם אל השחקן. וזה גם תלוי מה הרגו - אם הרגו יצור תבונתי יש סיכוי גדול שירגישו רע ואם הרגו יצור לא טבונתי רוב הסיכויים שיתעלמו. וכמובן יש את הנטייה של הדמות - זה גם קשור לזה, לא?
ד .גול

מאוד תלוי באיזה שלב של חיי ההרפתקנות שלהן נמצאות הדמויות. גם לריחו של דם מתרגלים בסופו של דבר. דמויות בדרגה ראשונה, סביר להניח ייתרגשו מגופות יריביהם ואולי אף יגיבו בפעילות מעיים ענפה, אבל דמויות בדרגה שישית וקל וחומר עשירית ומעלה כבר צריכות ריגושים יותר כבדים כדי להפריע את שלוותן.

ואגב, לגבי אבירי הקודש: אני תמיד ראיתי באבירי הקודש פנאטיים פסיכים ששוחטים כל מי שלא מוצא חן בעינם בשם הטוב והצדק. חבורה של מסיונרים פסיכים שמטהרים את העולם מהרוע שבו. כמובן שמאחר ורוע הוא עניין של השקפה, הם סתם פנאטיים פסיכים - אחלה דמויות למערכה המאוד דתית שאני מריץ! :)

למה לפתוח נושא כשהיה לפני בערך חודש אחד בדיוק, אבל בדיוק כזה. אמנם הנושא הקודם התפתח לנושא "האם גובלינים חפים מפשע?". אם אתה חושב שבגלל שהנושא פעם הצליח גם זה יצליח אז אתה די טועה...!

או שאפשר לנצל בצורה טובה את הרעיון של העץ; אם לא נראה שהדמויות באמת מתייחסות להרג, אז למישהו אולי יש עצות או מקרים שיכולים לעודד שחקנים ודמויות לחשוב על עניינים מסוג זה?
אני למשל השתמשתי במשחק אחד בכך שהפלאדין(לא מוכן לקבל את המושג אביר קודש, אז קבלו את זה ככה), הסתובב באמצע קרב עם החרב שלו ובמקרה הרג אדם, שהתברר לבסוף שהוא בכלל לא ניסה לתקוף אותו, אלא לברוח על חייו. זה היה מקרה מאוד דרמטי והפלאדין כמעט והרג עצמו מהכובד של המעשה, דבר שעודד מאוד ע"י אדם אחר שהדמויות הצילו, שהתברר להיות אביו של האדם אותו הרג הפלאדין... זה היה פשוט נהדר. עוד רעיונות למקרים דומים?

שר-עין הסגול אמר/ה:
תחשבו,כל יצור שהדמויות פוגשות במבוך,הם ישמידו,במקום לבוא אליו,לשעול את מניעו להסתובב במקום,ולברר כל פיסת מידע חיונית.
הדמויות לא אמורות להיות כל כך עדישות להרג,אם הדמות לא מרושעת,היא תיגעל,למראה דם נשפך,וגם לריח הגופה המרכיבה,סביר להניח שבפעם הראשונה שהיא תראה אל-מת,היא תנוס בבהלה.
בעיקר אבירי קודש,לרוב הם קוטלים אלפי אויבים,ללא רחמים, מה שבעצם אמור לעשות אותם לאבירי קודש לשעבר.
אני רוצה לדעת מה דעתכם על ההרג ההמוני וחסר הרגשות של הדמויות.
וגם, איך הדמות שלכם מתנהגת במצבים כמו אלו.

אתה צריך לטכן שגיאוט מאר

סקורפיון, עם בא לך להיות האגרסיבי בענייני שגיאות כתיב: התפקיד נתפס על ידי shay555 וגם הוא לא כותב:
אתה צריך לתקן שגיאות מהר
במקרה של שגיאת כתיב אחת בלבד.
בקשר לפאלאדינים: בעיקרון פאלאדין יכול להרוג כל אחד שתוקף אותו ולהרוג כאלה שהנטייה שלהם רעה(יכול להיות גם תוהו)חינם אין-כסף. לעומת זאת: עם הם יהרגו דמות טובה בידיעה שזאת דמות טובה אז הם יצטרכו לסבול מלחש מחילה. עם הם עשו את זה בלי הידיעה שהדמות טובה אז הם לא צריכים לסבול אותו.

צודק!
כל פגישה אני מתעצבן מחדש ואומר לכל השחקנים:

אתם הולכים במעלה הנהר ולפתע אתם מבחינים בחד-קרן מושלם ויפה, שותה מהמים בכיף.

"הוא נהרוג אותו!!! להסתער!!!!"

ואני שואל את עצמי, למה? הרי הוא לא עשה לכם כלום..למה להתנפל עליו ככה סתם..

סתם נתתי דוגמא, אבל אותו דבר יכול לקרות עם אורק מושלם ויפה ששותה ממי הנהר.
למה להתקיף אותו? בגלל שהוא מכוער? זאת לא סיבה!

אז נכון, יש לנו בחבורה גמד שרץ לקרב טיפשי ומיותר כל פעם, אז לורדור האביר שלי תמיד מחזיק אותו ועוצר ממנו להרוג כל מה שזז. ואז המנהיג בד"כ מדבר עם המפלצת, עד שהיא מתעצבנת ומרביצה לנו, ואז אנחנו הורגים אותה.. :lol:

וזה אחרי 5 דקות של הרצאה שלי "למה לא להרוג כל מה שזז!!" הרי גם לדמויות יש רגשות, הן לא יכולות פשוט להרוג מישהו, אולי על הדף זה לא נראה הרבה, אבל הם הורגים יצור חי, זה חייב להשפיע עליהם קצת, במיוחד על הדמויות הטובות.

דמויות מנצ'קיניות ירצחו כל מה שזז (וגם מה שלא זז), אבל שחקנים מנוסים ינסו להעזר בכל מה שנמצא במבוך כדי להגיע לסופו, גם אם זה אומר לתחקר יצורים, לענות יצורים, או להנפיש לחיים מדרגות. אבל המטרה במשחקי תפקידים זה להינות, ואם יש שחקנים שנהנים להרוג ושה"מ שלהם אוהב לשה"מ להם ככה, אז זאת זכותם המלאה. שייהנו.

קודם כל: אי-אפשר לדעת מי כאן מאנצ'קין ומי לא,(אלא עם כן הוא השתתף במשחק בפורום ו שמכירים אותו אישית)ודבר שני: נראה שכולם מנסים להתייחס לא בגועל למאנצ'קינים אבל כולם כאן מתייחסים אליהם כמו שהתייחסו בהתחלה לכושים(גם הקטע שאנחנו מדברים עליהם בגוף שלישי הוא לא משהו), ואחרי הכל: אין אף אחד שלא רוצה שהדמות שלו תתחזק נכון?

Ice Child אמר/ה:
דמויות מנצ'קיניות ירצחו כל מה שזז (וגם מה שלא זז), אבל שחקנים מנוסים ינסו להעזר בכל מה שנמצא במבוך כדי להגיע לסופו, גם אם זה אומר לתחקר יצורים, לענות יצורים, או להנפיש לחיים מדרגות. אבל המטרה במשחקי תפקידים זה להינות, ואם יש שחקנים שנהנים להרוג ושה"מ שלהם אוהב לשה"מ להם ככה, אז זאת זכותם המלאה. שייהנו.

בוא נתחיל בזה שמבוך הוא הגורם שהכי מעודד מנצקיניז"ם (אולי נק"ן יותר, אבל אני בספק)
ישנן דרכים נוספות לשחק D&D חוץ ממבוכים.
הרפתקאות כאלו לרוב נקראות הרפתקאות מרחבים (למרות שיש גם הרפתקעות עירוניות שבהן לא עוזבים כמעת את העיר),הרעיונות בהן הם להתבסס על עלילה והתקלויות עם דמויות ולא על הליכה במבוך והתקלויות עם מפלצות.

נ.ב: אם זו הייתה רק פליתת פה מקרית ואתה מודע לכך שD&D זה לא רק הליכה במבוכים, אני מתנצל.

שר-עין הסגול אמר/ה:

למה להרוג אותו?
אם זה אורק למשל אז בסדר, אבל בן אדם או כל יצור אחר שנראה שלא עומד לתקוף אותך, למה לתקוף אותו ולא להוציא ממנו מידע?
הנושא הזה מדבר אולי על הקבוצה שלך, אבל על שלי לא.

nightmare אמר/ה:
למה להרוג אותו?
אם זה אורק למשל אז בסדר, אבל בן אדם או כל יצור אחר שנראה שלא עומד לתקוף אותך, למה לתקוף אותו ולא להוציא ממנו מידע?
הנושא הזה מדבר אולי על הקבוצה שלך, אבל על שלי לא.

ולמה להרוג אורק זה בסדר ? ניסת לדבר איתו פעם ? אולי יש לו משהו ממש חשוב להגיד ? אולי הוא סתם עצוב והלך להתבודד באיזה מבוך ואתה סתם מפריע לו.. גזענות היא בסדר מצד הדמות. לא מצד השחקן. זאת דעתי בכל אופן. (אלא אם זאת גזענות כלפי אלפים - אז זה בסדר ואפילו רצוי).

גזענות נגד אלפים? אלפים הם אולי שוויצרים אבל למה להיות גזעניים כלפיהם? בהמון ספרים הם המושיע ואין אף-ספר שכולל אותם שבו הם עושים משהו רע.

אור-ניומן אמר/ה:
גזענות נגד אלפים? אלפים הם אולי שוויצרים אבל למה להיות גזעניים כלפיהם? בהמון ספרים הם המושיע ואין אף-ספר שכולל אותם שבו הם עושים משהו רע.
ואפילו תשובה מתוך העולם הספרותי שלך - מחזור שער המוות.

הדמיות אם לא אנשים רגילים!
הם גיבורים שאומנו בלחימה וזיהוי אויבים...

בקשר למבוך:
תאר לעצמך שאתה חייל שהולך בסימטאות החושוכות ופתאום אתה רואה חבורה של טרוריסטים חמושים ודרוכים לקרב, :shock: מה תעשה?

אפשרי בהחלט שבעולם שבו משחק נייטמר אורקים הם יצורים מוקצים ומאוסים שדמם מותר (ואז יכול להיות מעניין אם הוא יתקע בכלא עם אורק שיאלץ לשתף איתו פעולה כדי לשרוד...).

אנדר, מבוכים לא מעודדים מנצ'קיניות. מנצ'קיניות היא בעיה

אוגמיוס, זה היה מיותר ומתנשא.

ונייטמר - צמצם בטירוף את החתימה שלך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה