• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

חוק שימור הקסם

כן, קסם הוא מכני, אך השפה נכתבת ע"י תנועות, מילים, חומרים.
אני אישית מאמין שבית ספר ללימוד קסם הוא למעשה בית ספר לתנועה ולזימרה לפחות בתחילתו, בעולמי שלי בית הספר מלמד בשנים הראשונות את כל התנועות הבסיסיות (בהקבלה לתיכנות משפטי IF,לולאות, CASE, פרוצדורות וכו') כי תנועה לא נכונה, מעבר לא נכון בין תנועות,והגיה שונה עלולים ליצור תנועות או מילים חדשות שישנו את התוצר (לטוב ולרע). בשאר השנים הוא לומד את מימוש הקסם וכן כיצד להזרים כוח (איקה) ואת הרב יקום ע"מ שיוכל להשתמש במקורות חיצוניים.
מבחינתי אשף הוא אדם החי על הקצה פסיכולוגית ופיזית, תנועה לא נכונה, מילה שלא נאמרה טוב, עלולים להביא למותו או גרוע מי זה, אדם כזה מבלה את חייו בחזרה בשינון בבדיקה עצמית, אדם שיודע שלכישלון יהיה מחיר

אף פעם לא אהבתי את הגישה הזו בפנזטיה (למרות שאני מתכנת במקצועי). אני מסכים לגבי מה שאמרת על ביה"ס לקוסמות לגבי לימוד היסודות, אבל פה נגמרת ההסכמה בינינו.

מרגע שהיסודות נלמדו (לא קל כמו שזה נשמע!), מה שמבדיל בין מכשף טוב למכשף דגול הוא הבזק הדמיון, היצירתיות והאומץ לקחת את היסודות האלה ולעשות איתם משהו שונה ומיוחד. בוספו של דבר, יש גבול לכמה מדוייקת יכולה להיות התנועה או כמה צלולה יכולה להיות ההגיה. לדמיון האנושי אין גבולות.
אגב, ככה אני רואה גם את התכנות - הבסיס הוא מאד מכני, מאד מדעי, אבל הרמות הגבוהות הן לא בפירוש אמנות לשמה.

אבל היי, זו רק דעתי :wink:

אני לא הבנתי את סוף ההודעה (והפואנתה) סה"כ ככל שאדם לומד ומתנסה הוא יכול לעשות יותר עם אותה שפה - הוא לומד לנצל אותה יותר (מכדור אש לכדור אש מושהה יש המון הבדל) ויוצר לחשים יותר מורכבים ויותר קשים ויותר מסוכנים. סה"כ מי שלא מנסה לא לומד, מי שלא מסתכן לא לומד או בD&D מי שלא צובר ניסיון לא מקבל דרגות (אלא אם הוא לומד ומנסה במעבדתו באיטיות יותר).

אני חייב לדאוג לישון כמו שצריך לפני שאני עונה פה בפורום... :oops:
אגב, ככה אני רואה גם את התכנות - הבסיס הוא מאד מכני, מאד מדעי, אבל הרמות הגבוהות הן לא בפירוש אמנות לשמה.

כמובן שה"לא" שם מיותר, ושזה אמור להיות "אגב, ככה אני רואה גם את התכנות - הבסיס הוא מאד מכני, מאד מדעי, אבל הרמות הגבוהות הן לא בפירוש אמנות לשמה."

איך שאני רואה את זה, כישוף הוא יותר מאשר הטכניקה הנכונה להזיז את האצבעות או האינטונציה הנכונה בדיבור כמו שאת המציג את זה, אלא אומנות. כמו שלא כל מי שיודע להתאים צבעים ולמשוך מכחול יהיה צייר גדול, לא כל מי שיכול לעקם את האצבעות שלו יהיה אשף. קוסם טוב אולי, אבל לא אשף.

אני לא הבנתי את סוף ההודעה (והפואנתה) סה"כ ככל שאדם לומד ומתנסה הוא יכול לעשות יותר עם אותה שפה - הוא לומד לנצל אותה יותר (מכדור אש לכדור אש מושהה יש המון הבדל) ויוצר לחשים יותר מורכבים ויותר קשים ויותר מסוכנים. סה"כ מי שלא מנסה לא לומד, מי שלא מסתכן לא לומד או בD&D מי שלא צובר ניסיון לא מקבל דרגות (אלא אם הוא לומד ומנסה במעבדתו באיטיות יותר).

הפואנטה היא שיש גבול לדיוק, אך בכל זאת מכשפים צריכים להיות שונים זה מזה.

אגב, ניסוי במעבדה מלמד הרבה יותר מנסוי בחוץ, כיוון שיש לך את הכלים למדוד ולצפות כראוי.

The Tower Of Babylon אמר/ה:
אגב, ניסוי במעבדה מלמד הרבה יותר מנסוי בחוץ, כיוון שיש לך את הכלים למדוד ולצפות כראוי.

תלוי מה אתה מנסה ללמוד. אם אתה חוקר את הגבולות התיאורטיים של כדור-אש, אז כן. אבל כדי להישאר קוסם חי אתה גם צריך לדעת להטיל לחשים כשיורד גשם, כשאתה לא רואה את מה שאתה עושה, עם יד קשורה מאחורי הגב ועם פה מלא חרצני ענבים. קוסמים שמבלים את כל תקופת הלימוד שלהם במעבדה מתחלקים בדרך כלל לשני סוגים - אלה שלומדים גם כמה טריקים של העולם האמיתי בדרך זו או אחרת, והמתים.

OGMIOS מסכים איתך בעניין, קוסם פעיל (ולא לומד) מפעיל את כל כישוריו לעיתים תכופות יותר, לומד את קצה גבול היכולת שלו מהר מאוד, ולומד לנצל את כשפיו ואת כישרונותיו מהר טוב ונכון (אחרת הוא מת) מבחינתי קוסם "שטח" הוא איש עם יכולות אדירות ופוטנציאל אדיר עוד יותר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה