• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

ויהי חושך- עץ משחק (מו"ד 5) 4/4 - נסגר

"אולי למעסיק שלנו יהיו תשובות שנוכל לקבל אם הוא ישלח מישהו לצעוק עלינו על כך שישנו מאוחר, אבל בינתיים אנחנו הולכים לחפש באקדמיה תשובות לגבי מאורעות הלילה. מה שמעלה שאלה אליך - האם אתה מכיר מכשפה בשם זלדה? היא ואתה הופעתם ב... חלום המציאותי למדי שכל ארבעתנו חלקנו. חלום אשר נראה כי השפיע עלינו במציאות." דו' אומר לניקולאס

"חלומות?" שואל ניקולאס, נראה שלא ברור לו על מה אתם מדברים. "אם אתם זקוקים למג חלומות, אני יכול לברר לכם על זה. אבל חצי מהם שרטלנים והחצי השני עסוקים בלישון כל הזמן." הוא פולט, נראה שיש לו ניסיון רע עם אלה, או שהוא פשוט לא חושב עליהם טובות במיוחד. "ככה שנשמע לי שזה יהיה בזבוז זמן. לבטח איזה מישהו מנסה להשתעשע בכם. או שעישנתם משהו לא טוב." הוא מניד בראשו. "בכל מקרה." הוא פולט, "לא מוכר לי השם הזה." הוא מציין. "אני בעיקרון לא כל כך מיודד עם מכשפות."

"אם עישנו משהו הוא כנראה באמת היה טוב אם לכולנו היה את אותו החלום..." ג'ול ממלמלת. "בכל מקרה, אני מניחה שאתה צריך משהו מאיתנו אם אתה לא רוצה שנלך - האם זה משהו שנוכל לטפל בו בעיר בדרך חזרה מהאקדמיה?"

"פחות משהו שאני צריך מכם," עונה ניקולאס, "הגיע משלוח בשבילכם לפנות בוקר, ובכנות אני לא יודע מי שלח אותו. אבל הוא בפירוש מיועד לכם. אחד המשרתים השאיר את זה בחדר ההסבה לפני שהוא התפטר גם הוא. אז רק תוודאו שזה לא הולך לשרוף את האחוזה או משהו לפני שאתם יוצאים." הוא מלמל ופונה לעזוב

אומרים שלעיתים קרובות מחשבה יכולה לעצב מציאות.
ובאופן מעניין, אולי יש בדברים האלה אמת.
קאליון יוצא לעבר החבילה, הוא בכל זאת הראשון משהו בקשר אליה.
והשאלה שעולה היא, מי לעזזאל יכול לשלוח לכם את החבילה הזו.

ואם לחדד, מי קאליון חושב ששלח את החבילה הזו, לו זה היה יכול להיות כל אחד בעולם?

קאליון שוקל בדעתו את האפשרויות כשהוא מתקדם לחדר ההסבה, הוא פוסל כמעט מיד מישהו מהשיירה שלו מכיוון שהם לא היו משאירים חבילה עבורו בידי משרתים ומסתלקים בלי לדבר איתו, ומסיבה זו הוא פוסל גם את החברים/משפחה של האחרים. מיד לאחר מכן הוא פוסל גם את הברון מאחר והוא מניח שניקולאס היה יודע על כך ולכן הוא מתאמץ לחשוב על אפשרויות אחרות.
האפשרות הריאלית הראשונה העולה במוחו היא שגאווה שמעה שהם מחפשים אחריה, אבל זה נראה לו מעט מוגזם ולכן הוא מתחיל לחשוב ל ה"חלום" ושתי האפשרויות שעולות לו לראש הן המכשפה או מיקולאש, שניהם נראים לו כאילו הם יודעים הרבה יותר ממה שהם מספרים והשמות שלהם גם צצו לפני החלום והם עשו דברים מוזרים עם הדם המוזר.
כשהוא שוקל בדעתו שוב ושוב את אפשרויות קאליון יודע שהא לא באמת היה שם את הכסף שלו על אף אחת מהן, אבל אם הוא מוכרח לבחור אחת הוא היה הולך על זלדה...

אנור הולך בעקבות קאליון, תוהה מה מסתתר בחבילה. כשהם מגיעים לחדר ההסבה הוא בוחן אותה מקרוב, ולאחר כמה שניות מרים את ידו כמה סנטימטרים מעל החבילה ועוצם את עיניו, מנסה לחוש אם משהו בה יוצא מגדר הרגיל.

Meta:
בדיקת מאגיה: 13+4=17

התחושה שעוברת באנור היא מאגית, הוא מרגיש שיש משהו מיוחד בחבילה הזו, שנראית שנארזה בחופזה רבה וללא מחשבה חוץ מ"איך להעביר את הדברים האלה מנקודה א' לנקודה ב' מבלי להתעכב יותר מידי." סביר להניח שההתעכבות כללה גם רשמיה של פרטים, כי חוץ מהשמות של ארבעתכם רשמוים על תווית קטנה, אין שום פירוט על החבילה, שנראית כמו ארגז עץ שלא נארז כמו שצריך, וחתיכות קש יוצאות ממנו.
עבודה קלה עם לום פותחת את הארגז, ומעלה ריח של עשן קליל, כמעט כאילו הדבר נארז באחת הטבעות החיצוניות, הכין שהדואר מגיע עם ריח של ארובת ממפעל, והכסף שנשלח אליך נשדד רק בחלקו.

אם כי במקרה הזה לא נשדד מכם כסף, כנראה, סביר להניח.
אם נניח שלא שלחו לכם כסף.

הדבר שנשלח אליכם, שהגיע שכאשר נפתח מחיל דף נייר משורבט במהירות, עם המילים "מצאתי את זה, תעשו בזה שימוש." וללא חתימה ככלל או פרטים מזהים נוספים הם ארבעה פריטים די פשוטים למראה, למעשה לכל אחד מהם מוצמד פתקית עם שמו של אחד מכם, או משה במקרה של ג'ול.

לאנור שלחו קשת ארוכה חדשה, שמגע בה גורם לו להרגיש מעט יותר... זהיר? תחושה לא ברורה עופפת אותו, כאילו הוא שם לב להכל וזה שהוא חצי מת אומר שהוא צירך לשמור על החצי החי שלו יותר בהשקעה, לטוב ולרע.

לד'ו שלחו תליון, והפתק עם השם של דו' מסתיר את הסמל על התליון, דו' כנראה יכניס את התליון לכיס וישמח להרגיש מעט יותר בתוך באמונה שלו בעצמו ובכחות שלו. נראה שיש יתרונות בלהתרקב לשחקים, גם בעולם בו השחקים הם מקום קר ועצוב, או חם ובוער. תלוי את מי שאולים

המוט ששלחו לג'ול הוא ללא ספק עוד בדיחה פרקטית בשלל בדיחות פרקטיות שהחיים שלה כללו עד כה, מצד שני הוא ללא ספק היה שייך למישהו קרוב אליה, או שהוא הוכן משריון של מישהו מאוד ספציפי בבחיים שלה, הכל אפשרי כשחשובים על זה לעומק, זה לא שהיא צריכה למכור את הנשמה שלה בשביל... לא משנה.

ולבסוף קאליון מוצא זוג מגפיים חדשים, והאמת שמגפיים חדשים הם אכן דבר שהוא צריך כשהוא חושב על זה, הדוגמאות הקטנות של הכפניים שמצוירות עליהם במשהו שהוא יכול לקוות שלא דם אלפי יבש מוסיפות הרבה ערך למגפים, בעיקר כי הכנפיים הללו צומחות מתוך המגפיים כאשר הוא חושב על זה לעומק. לפחות הוא לעולם לא יצטרך עזרה להגיע למקומות גבוהיים ממנו.

META
קיבלתם חפצקים
אנור מקבל קשת ארוכה (אזהרה) - נותנת לו יתרון בבדיקות יוזמה
דו' קיבל Amulet of the devout +1
ג'ול קיבלה Rod of the Pact Keeper, +1
קאליון קיבל Winged Boots

IN
נראה שהפטרון האלמוני שלכם, או לפחות החבר הטוב ששלכם לכם את החבילה, לא השקיע בלהשאיר פרטים, אבל לבטח תוכלו להודות לו או לה או להם או להן בעתיד, בדרך זו או אחרת.

ג'ול מניפה את המוט שקיבלה הלוך ושוב ונאנחת, אומנם אין ספק שהוא יעזור לה לתעל את הקסם שלה אבל היא מוצאת בו משהו מגוכח בצורה אירונית. "ובכן, נראה שהחברה שלנו זלדה במצב רוח נדיב היום - וזה רק מוכיח יותר שה'חלום' שחלמנו לא באמת היה חלום. שנמשיך לאקדמיה?"

דו' לוקח את התליון ומעלים אותו בכיסו בתנועה זריזה אשר מונעת מהשאר לראות אותו בבירור. הוא מחייך רגע כשהוא מרגיש את העוצמה הקדושה בו, ומחליט למצוא רגע פרטי כדי לענוד אותו בצורה הראויה לו. "אני לא משוכנע שזו זלדה, אבל לכי תדעי. אולם מי שזה לא ללא ספק מכיר אותנו טוב מספיק. בואו נזוז לאקדמיה לפני שמשהו ייעלם שם." הוא משיב

קאליון מסתכל על המגפיים שקיבל ואז על מגפיו שלו וחוזר חלילה לפני שהוא מחליט שהוא מעדיף לנעול את המגפיים החדשות כבר מעכשיו ולזרוק את הישנות.
כשהוא מסיים הוא נעמד ואומר לאחרים "אני מוכן."

אנור בוחן את הקשת החדשה, מותח את המיתר מספר פעמים ומרגיש את הקפיציות. "אולי זה הברון עצמו ששלח את החפצים. לכו תדעו." הוא קושר את זוג הקשתות לתיק הגב שלו - ייתכן שהוא ייזדקק לישנה בהמשך, ובכל מקרה אין טעם להיפטר ממנה. "קדימה, לאוניברסיטה".

ההגעה לאקדמיה לא לוקחת זמן רב מידי, אם רק הייתם מסוגלים לעקוב כמה פעמים הייתם שם, אולי גם הייתם יכולים לתהות למה יש כל כך הרבה סטודנים מחוץ לשערי האקדמיה, כמות כזו של אנשים מחוץ לשערים לא הייתה מאז הפקטור הגדול של המחלקה להנדסה, באותו יום אחד החוקרים איבד את דעתו והיה מוכן להעניק תעודת מהנדס לכל סטודנט אשר יתייצב בקמפוס וישבע אמונים לפרעה בן האלמוות.
באותו יום מונו 159 מהנדסים חדשים ברחבי הקמפוס, רק 9 מהם נתפסו ורישונים נשלל, איש לא בטוח מי ה150 האחרים, הם התערבבו בין שאר הסטודנים להנדסה, ואת טעויות החישוב שהם יציגו במבחנים מאוחרים יותר הם יצדיקו בתור גרסת חישוב שונה, ומאותו יום ישנן 2 דרכים למדוד משקל ומרחק בסינטדל, האחת היא טעות נוראית, השנייה היא ההמצאה של אותם סטודנים סוררים.

כך או כך, ההגעה לקמפוס מטרידה אתכם, לא רק בגלל התור בתחנת הרכבת שאינו מתקדם לשום מקום, לא בגלל העובדה שבתי הקפה ודוכני העיתונים עומדים מלאים עד אפס מקום בסטודנטים ואנשי מנהלה זועמים, ולא בגלל העובדה שעמוד עשן מתנדנד מתוך הקמפוס (דבר שאינו חריג בנוף ב9 מתוך 10 מקרים). הסיבה שאתם מוטרדים היא בגלל שכרגע, בפעם הראשנה מאז נבנה הקמפוס, שעריו סגורים באופן מוחלט בפני כל אחד המבקש להיכנס, זה לפחות מה ששמעתם. הגעה לשערי הקמפוס עצמו תדרוש מכם מאמץ, ולא תהיה עניין של מה בכך.

ג'ול לוקחת את החבורה מעט הצידה מההמולה, לפינה שקטה יותר. "כרגיל, המזל אינו משחק לטובתינו. כדאי שנברר מה הולך כאן היום - תנו לי כמה דקות לשוחח עם אנשים, אולי מישהו יודע משהו מעניין." היא מעלימה את החרב שלה, שמתפוגגת באבחת אש סגלגלה, ואז היא מלחששת מילה בשפה עתיקה, שפה שלא עוד רבים מדברים בסינטדל, העיניים שלה זוהרות לרגע כשהיא משנה את המראה שלה, המעיל השחור שלה והשריון נהפכים לבגדי סטודנטים נפוצים, ומשקפיים אשלתיות מופיעות על אפה. היא עוזבת את החבורה ומתחילה להתערבב עם שאר הסטודנטים בתחנה ולשוחח עימם, לראות אם מישהו יודע משהו אודות מה שהולך בקמפוס היום.

META
משתמש בmask of many faces כדי להטיל תחפושת אישית
גלגול שכנוע עבור איסוף מידע: 13+5=18

אחרי חצי שעה של שיטוטים ג'ול חוזרת לקבוצה, היא השיגה את התשובות לבוחן שהיה אמור להיות היום במבוא לאלגברה מתקדמת, אבל גם שמעה על הדרך שמועה לא מבוססת שמישהו ביצע איזה קסם אסור באקדמיה, וכעת אינקיזטורים מהאימפריוס הוכנסו לאחד הפקולטות כדי לבדוק את השטח. ובשלב הזה אתם כולכם די בטוחים שב2000 שנה שהסינטדל קיימת, המילים "אינקזוטירם" ו"אימפריוס" לא הגיעו יחד באותו משפט אף פעם, למעט בדיחות גסות ואנלוגיות לא מוצלחות של משוררים כושלים, שחיפשו חרוז מתאים למילה ולא ציפו שהמילה אינקיזטור תופיע בפנהים. (לא הם ולא החברים שלהם ציפו לזה)

כך או כך מדובר באירוע די מוזר וחריג, אנור לא יכול אפילו להתחיל להסביר כמה לא נוח הוא מרגיש מהעובדה שיש אינקזטור באותה שכונה כמוהו, החברה האלה הם אחת הסיבות להיעדר מטילי לחשים מקצועיים באימפריוס, כשהם לא צדים מגים לא חוקיים, הם עובדים מסביב לשעון לוודא שאף עבד לא מטיל לגלות כוחות מאגים נסתרים בתוכו או לכרות ברית עם ישות לא רצויה. אלה אנשים חסרי רחמים שלרוב מגוייסים דווקא מקרב העבדים, אבל מעטים העבדים שהיו מסכימים להצטרף לשורתיהם, יש כאלה שטוענים שהפרעה בן האלמוות החדיר בהם משהו שהפך אותם לפחות מחיים ויותר ממתים.

"אני תוהה מה לאינקוויזיטורים מהאימפריוס יש לחפש פה - ובאיזו סמכות בדיוק. מה שכן, יש לי תחושה שכולנו יודעים מי השתמש בקסם אסור - גם אם לא בדיוק מה הוא עשה." דו' אומר. "על כל פנים האם למישהו יש רעיון איך נוכל להיכנס פנימה?" הוא מוסיף

"אפשר למצוא אזור יותר שקט מזה ולעוף פנימה." קאליון מציע כשהוא זורק מבט לעבר המוני הסטודנטים כשהוא בבירור לא רוצה שהם יראו אותם נכנסים. "בכל מקרה, אני לא בטוח במאת האחוז שמדובר במיקולאש, צריך לזכור שאחד הפרופסורים פה נרצח לפני שבו.. בעצם אתמול." בבירור החלום עדיין משפיע על תחושת הזמן של קאליון.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה