• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

התייעצות: שימוש ביכולות פסיוניות לראשונה במערכה

34162933

פונדקאי חדש
במערכה שאני מעביר לא היה עד עכשיו שימוש בכוחות פסי, ואני רוצה להכניס קצת אלמנטים מהתחום הזה במערכה שלי. אני לא מכיר את הPsionic handbook ועד שאני אשיג עותק, אני רוצה כבר לשלב משהו בפגישה הקרובה. אני רוצה להציג בפני השחקנים נבל מסוג שהם לא מכירים, שבאמת יפתיע אותם במקום הדב"ש שתכננתי להציב מולם במקור, שהוא מאתגר אבל לא יוצא דופן מספיק כדי להלהיב באמת. לקחתי את הדמות שלו(נזיר) ושיחקתי איתה קצת כדי ליצור מקצוע יוקרה. הבעייה היא שלדמות הזו צריכות להיות יכולות פסי. כפי שאמרתי, אני לא מכיר את הספר. לפי ההגיון של המערכה שלי כוחות פסי יש רק לאנשים עם כריזמה ממש גבוהה, ורציתי לדעת אם זה יכול לעבוד בתור בסיס לשימוש בחוקים האלו במערכה שלי.

אני אפרט מאוד בכלליות על הקונספט של הדמות:
מדובר בבסיסו של דבר בנזיר X-MAN כזה, שמסוגל לבצע הבהוב, תעתוק וקוג'י-קירי. בינתיים כל מה שהחלטתי זה שאסור לנזיר להיות מנטייה לטוב כיוון שסגנון הלחימה שלו נבזי ופחדני.
אשמח לשמוע הצעות לגבי איך להמשיך את הרעיון באמצעות חוקים שאני לא מכיר מספר שעוד אין לי כסף לקנות :?

34162933 אמר/ה:
במערכה שאני מעביר לא היה עד עכשיו שימוש בכוחות פסי, ואני רוצה להכניס קצת אלמנטים מהתחום הזה במערכה שלי. אני לא מכיר את הPsionic handbook ועד שאני אשיג עותק, אני רוצה כבר לשלב משהו בפגישה הקרובה. אני רוצה להציג בפני השחקנים נבל מסוג שהם לא מכירים, שבאמת יפתיע אותם במקום הדב"ש שתכננתי להציב מולם במקור, שהוא מאתגר אבל לא יוצא דופן מספיק כדי להלהיב באמת. לקחתי את הדמות שלו(נזיר) ושיחקתי איתה קצת כדי ליצור מקצוע יוקרה. הבעייה היא שלדמות הזו צריכות להיות יכולות פסי. כפי שאמרתי, אני לא מכיר את הספר. לפי ההגיון של המערכה שלי כוחות פסי יש רק לאנשים עם כריזמה ממש גבוהה, ורציתי לדעת אם זה יכול לעבוד בתור בסיס לשימוש בחוקים האלו במערכה שלי.

אני אפרט מאוד בכלליות על הקונספט של הדמות:
מדובר בבסיסו של דבר בנזיר X-MAN כזה, שמסוגל לבצע הבהוב, תעתוק וקוג'י-קירי. בינתיים כל מה שהחלטתי זה שאסור לנזיר להיות מנטייה לטוב כיוון שסגנון הלחימה שלו נבזי ופחדני.
אשמח לשמוע הצעות לגבי איך להמשיך את הרעיון באמצעות חוקים שאני לא מכיר מספר שעוד אין לי כסף לקנות :?
אם זה מתאים והגיוני במערכה שלך שרק עם כריזמה גבטה אפשר, אז כן.

אתה יכול לתת לו יכולות דמויות לחש של טלפורטציה וכאלה
ולפי האקפנדד פסיוניקס אתה צריך תבונה גבוהה או חוכמה גבוהה
אם אתה רוצה יש באקספנדד פסיוניקס מקצוע יוקרה של נזיר פסיוני
כנס לאתר הsrd יש שם את הפסיוניקס תעיין קצת ותראה אם אתה אוהב את הרעיון
http://www.d20srd.com

כוחות פסיוניים מתבססים על תבונה, לא כאריזמה (יש כמה גרסאות בשיטות שונות, אבל כך זה במו"ד). לא הבנתי מה זה הקוג'י קירי הזה, אבל תעתוק והבהוב לא כל כך קשורים לכוחות פסיוניים. אתה יכול לתת לו את זה מיכולת אחרת כלשהי (מקצוע יוקרה?), ואת הכוחות הפסיוניים תעשה בצורת גילוי מחשבות (מגלה את סודות יריביו), השפעה על המחשבה (דומה להצעה, או לג'דיי מיינד טריק) ושאר דברים כאלו שעוסקים במוח.
ואיך אקסמן קשור לעניין? יש כוחות דומים במלא מקומות חוץ מאקסמן. אבל זה לא הפואנטה.

למעשה במו"ד אתה יכול לבסס על התכונה שבא לך..
בכל מקרה, אם מדובר בדב"ש אתה יכול להעריך מה הכוחות שיש לו ופשוט להדביק לו אותם - בלי הצמדות לחוקים. כלומר להגיד שיש לו כוח פסיוני שמסוגל לגרום לו לתעתוק, או התקפה מוחית שגורמת 3ק8 נזק אם השני נכשל בגילגול רצון וכיו"ב.

בשביל דב"שים, חוקים זה לפעמים מסרבל.

למעשה, בגרסא 3(המדריך לפסיונים) ישנם שישה סוג פסיונים- וכל אחד מבוסס על תכונה אחרת.
בגרסא 3.5(המדריך המורחב לפסיונים) כל ששת סוג הפסיונים משתמשים בתבונה, ומקצוע חדש נוסף- wilder, שמבטא כוחות פסיונים על ידי העצמת רגשותיו, משתמש בכריזמה.

ורצית נזיר פסיוני? אני מוצא את זה שבקישור הבא מוצלח למדי:
http://boards1.wizards.com/showthread.php?t=304855

נ.ב.

כוחות פסיוניים מתבססים על תבונה, לא כאריזמה (יש כמה גרסאות בשיטות שונות, אבל כך זה במו"ד). לא הבנתי מה זה הקוג'י קירי הזה, אבל תעתוק והבהוב לא כל כך קשורים לכוחות פסיוניים.

1. קוג'י קירי זו היכולת של אמני קונג פו ונינג'יטסו להרוג / לשתק באמצעות נקודות לחיצה.
2. תעתוק והבהוב קשורים במקרה הזה כי מדובר בכוחות שלא נרכשו אלא היו שם כל הזמן ופשוט יום אחד התחילו להתחזק, וזו גם הסיבה שקראתי לו נזיר X-MAM.

רגע, אני מבולבל...

אם קוג'י קירי זה מן להטוט ידיים מהפנט כזה, אז לא הבנתי נכון מה שקראתי.
איך קוראים, אם בכלל, לטכניקה עם נקודות הלחיצה?

אני יכול לתת לך דוגמאות מסרטים לטכניקה שאני רוצה לתת לנזיר...

יש את טכניקת חמש הלחיצות שמודגמת בסרט קיל ביל 2 לדוגמא, או הלחיצה הוולקנית של מר ספוק. אני זוכר במעורפל סרט עם ג'ט לי שבו יש את הטכניקה הזו ואם אני לא טועה יש גם משהו בסגנון הזה בסרט צרות גדולות בצ'יינה-טאון.

קוראים לטכניקות כאלו אטאמי (atemi), והן קשות ביותר ומורכבות.. כעקרון מה שעושים איתן זה שליטה בעצבים וזרימות דם, כדי לגרום לפצעים להפסיק לדמם, ולהרדים איברים (או להחזיר להם את התחושה). עם זאת, זה אחד הדברים היותר מסובכים שאפשר לבצע, והייתי נותן ד"ק של 20 כדי לעצור דימום של חתך קטן, או להחזיר את התחושה לגף שלם. בקרב הייתי נותן לזה ד"ק של 40, ושים לב, זה רק לגף אחד.

ישנה המיומנות הפסיונית autohypnosis, שמאפשרת לך לבטל השפעות של רעל, מחלה, פחד או דימום, וכן בדיקה שמאפשרת לך לבצע בדיקה חוזרת של ידע(עירור זיכרון). המיומנות הזו די מחסה את זה.
ולא, היא לא שמישה באמצע קרב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה