• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולמות פראיים התחלה מהירה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא dragons
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ננסק אמר/ה:
אז אין לי מושג מה זה חמיקה, ואני אנחש שזה לא קיים כבר במהדורה המעודכנת יותר של השיטה (שההבדל העיקרי בינה לבין המהדורה ממנה תורגמה ההתחלה המהירה זה פחות או יותר שינוי של שתי מיומנויות).

רוצה התקפה שדוחפת את הדמות? סבבה, יש לו התקפה שדוחפת את הדמות. כשהוא מתקיף, אם הוא פוגע בהדיפה של היריב, הם עושים בדיקת כוח מנוגדת - אם המפלץ מצליח, הוא דוחף את האויב מטר אחד לכל 2 נקודות הפרש בתוצאה. עם העלאה, המגן גם נופל לרצפה.
סערה שגורמת נזק במשך כמה סיבובים: אחד הכוחות כבר עושה את זה, אבל אני לא בטוח אם הוא קיים בחוקי ההתחלה. אז הנה משהו גס: 5 נקודות כוח, טווח (תכונת הטלת לחשים), משך 3 סיבובים; אזור בקוטר 3 מ' הופך למסוכן באופן כלשהו (לפי ה-trapping, התיאור של האופן בו הכוח מתבטא במשחק), באופן שדורש מכל מי שנכנס אליו או נמצא בו בתורו להצליח בבדיקת חוסן או לספוג 1ק6 נזק. שיפורים: אפשר להגדיל את הרדיוס במטר אחד לכל נקודת כוח נוספת (עד 3 לכל היותר), ואפשר לחזק את כמות הנזק ל-2ק6 בשביל 2 נקודות כוח.
נראה לי שזה מיותר גם לגלגל התקפה וגם בדיקת כוח, הייתי משתמש באותה מכניקה אבל בלי לגלגל התקפה (רק בדיקת כוח מנוגדת).
שים לב ששיטת הנזק עובדת אחרת מאשר במו"ד, מלכודת שגורמת 1ק6 היא כמעט לא אפקטיבית אלא אם כן אתה מחליט שפגיעה שעוברת את הקשיחות מתבטאת בפציעה ולא רק בזעזוע.
בעיקרון אתה מעניק יכולות לאויבים או באמצעות יתרונות או באמצעות כוחות.

בעולמות פראיים אפילו 1ק4 יכול לעבור קשיחות של דרקון בגלל ההפצצות....
כשאני השתמשתי במלכודת מחשמלת הנזק היה 2ק6 וזעזוע נחשב כפציעה ראשונה. אציין שלדמויות הייתה דרך חלופית להמנע מהמלכודת.
אתה צודק בכך שגם את הכוח שננסק הציע יש לעדכן ל2ק6 נזק (3ק6 תמורת עוד 2 נקודות כוח). בהעלאה הקורבן מגלגל חוסן ואם הוא נכשל הוא מקבל 2- להדיפה עד לפעולה הבאה שלו.

אני גם לא זוכר איפה זה מופיע בחוקי הההתחלה המהירה, אבל בחוקים המלאים החוק הזה בהחלט קיים. התגרות מול שכל או איום מול רוח נותן 2+ לפעולה הבאה, אם הצלחת בהעלאה - המטרה גם מזועזעת.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה