• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

השראה: תמונות מ"העולם מראשיתו עד ימינו"

על האיורים היפים של האנציקלופדיה המתורגמת מאיטלקית "העולם מראשיתו עד ימינו" כתבתי כבר בעבר בפורום.
האיורים שלה עיצבו במידה לא מועטה את האופן שבו אני מדמיין מקומות ואנשים מהעבר עד עצם היום הזה ומן הסתם זה גם השפיע על איך שתיארתי משחקים בעולמות פנטזיה דמויי ימי הביניים או העת העתיקה (האנציקלופדיה עצמה ממשיכה עד סוף מלחמת העולם השנייה).

אז יצא לי במקרה לעלעל בעותק שלה וצילמתי ממנו כמה תמונות שמצאו חן בעיני. אלו לא כל התמונות מן הסתם, אבל הן אלה שבחרתי לצלם ולהביא לכאן - מקווה שהצילום שומר יחסית על האיכות במקור.

כרגיל בסדרת הפוסטים של "השראה", התמונות מגיעות בלי יותר מידי הסברים (אם כי במקרה הזה, יש הסברים במקור עצמו) פשוט כדי להפעיל את הדמיון ולעורר עניין.

1766146664484.webp

1766146686474.webp

1766146706228.webp

1766146724433.webp

1766146746976.webp

1766146765032.webp

1766146781843.webp

1766146798262.webp

1766146813029.webp

1766146830157.webp

קצת הגיגים שלי על התמונות, מה אני חושב שאני זוכר שחשבתי עליהן בזמן אמת ואיזו השראה הן נתנו לי.

1766221877173.webp

בתור ילד ממש אהבתי את הרעיון של הגרזן/חנית/פטיש אבל עדיין לא האלברד שיש לאביר האנגלי שבתמונה. כששיחקתי מו"ד, במו"ד בקופסאות לא היו עד הערכה לאשף את כל נשקי המוט שגייגקס היה אובססיבי אליהם כל כך, אבל ברגע שראיתי שיש כלי נשק "חדשים" בערכה הירוקה, קיבלתי לגיטימציה "רשמית" לכתוב נתונים משלי וזה היה הנשק הראשון שנתתי לו כאלה ואני אפילו זוכר אותם: נשק דו-ידני שעושה נזק של 1ק8 + 1 ואפשר לעשות איתו הצבת חנית (מהלך שגורם לנזק כפול למפלצות ופרשים שמסתערים עליך).

חייב לציין שהלעג ללבוש המוזר של האביר האיטלקי לא ממש במקום וגם לא בטוח שאבירים איטלקיים נראו ככה או יצאו לקרב עם כובעי קש - בהחלט הגיוני שהם הסתובבו איתם ממקום למקום, אבל הציור מבוסס על תמונה מתקופת הרנסנס שלא מנסה לתאר אביר אמיתי אלא את ג'ורג' הקדוש, בזמן שהוא צופה יחד עם אנטוני הקדוש (הזקן בגלימות שנראה כמו מכשף מו"ד) בחזיון של ישו הקטן עם אמא מרים:

1766222516749.webp

בהתחשב בזה שג'ורג' הקדוש הסתובב באזור יפו, הגיוני מאוד שהוא יחבוש כובע קש בקיץ.

התמונה הזו, אמורה לתאר את אחד הח'ליפים, יורשי מחמד, לא ברור מי מהם, מוליך את לוחמיו לכיבוש ארצות חדשות תחת האמונה בנביא:

1766222658418.webp

רק עכשיו, ארבעים שנה אחרי שראיתי אותה לראשונה, אני שם לב שמה שנראה כמו משקף חד-עיני מוזר זה בעצם מגן אף. חוץ מזה שהתמונה הזו אנאכרוניסטית לגמרי - החרבות המעוקלות הן ממש לא מתקופת הח'ליפים, וכנ"ל החניתות שנראות יותר כמו משהו אירופי מהעת החדשה המוקדמת ממשפחת הראנסאור - עוד אחד מהפ'טישים של גארי גייגקס.

האביר הרוסי מזכיר לי את הפרק בספר השה"מ של מוד"מ2 שתיאר את הנשק והציוד של סוגי לוחמים מכל מיני תקופות מההיסטוריה במונחי מו"ד. אני זוכר שמאוד אהבתי את המיש-מש שהוא עושה בין ציוד מערבי לציוד מזרחי, שהגיוני לגמרי לארץ שחטפה גם פלישות מונגוליות, גם מלחמות בתורכים ובפרסים וגם מתקפה של אבירים טבטונים:

1766223011868.webp

נראה יפהפה, אבל מודה שאני די בספק שהאיורים נאמנים למציאות.
מידע היסטורי על לבוש נדיר, למעט ציורים שאולי מייצגים את האצילים, וגם אז אין להכל.

חלק מהאיורים מבוססים על ציורים וממצאים מהתקופה, חלק (כמו הח'ליף המסתער) קצת על השלמות כמו שדמיינו אז את הדברים.

למשל במקרה של השומרים, אפשר לראות שהאיורים מבוססים על ציורי הלוחמים והמרכבות מ"נס הקרב המלכותי של אור"

הנה למשל לוחמי החי"ר השומרי הכבד:

1766734802373.webp
אם כי כיום יש המשערים שהנקודות על הגלימות של הלוחמים בנס הקרב של אור, שנעדרות לגמרי מהאיור האיטלקי, מייצגות חיזוקי שריון כלשהם.

ושימו לב לשחזור המדוייק למדי של מרכבות המלחמה:

1766734841564.webp

העיצוב של אבירי היגואר ואבירי הנשר מאוד הרשים אותי בתור ילד וזכרתי אותו גם שנים אחרי זה

1766822316120.webp

בין השנים 2011-2012 הרצתי מערכה בשיטה שאינה מו"ד (האק ביתי של BRP שהשתמשתי בו די הרבה בעשור הראשון של שנות ה2000) בה האויבים העיקריים היו אצטקים עובדי-שדים, שאבירי נשר ויגואר היו די באמצע הירארכיית לוחמי העילית שלהם. כמה שנים מאוחר יותר, במסגרת אחד מאתגרי הכתיבה שלי לעצמי למו"ד5 שנקרא "לוחמי כל העולם" גם המרתי אותם למו"ד5 ואתם יכולים להשתמש בהם ובשאר הלוחמים הפסאודו-אצטקיים מהמערכה ההיא, גם כיום.

איכשהו נראה לי שלרוב האנשים שהייתה את האנציקלופדיה הזו בבית היו רק שני הכרכים הראשונים, כשהכרך השלישי שעוסק בעת החדשה ועד סיום מלחמת העולם השנייה היה נפוץ פחות (וגם פחות מוצלח ויזואלית לדעתי)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה