• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 5 חדשות הכרוז השמש השחורה / חמה קודרת חוזרת בתחילת 2027!

מה שהרבה מאיתנו חיכו לו והייתה השמועה המובילה ל-2027 (ולמען ההגינות גם ל-2026) קורה!
Dark Sun חוזר להיות עולם מערכה של מבוכים ודרקונים. למעשה הוא גם היה במהדורה הרביעית, אבל טוב לראות אותו שוב.

אחד מהדברים שאנשים חששו ממנו זה שמכשפי החוף לא יעסקו בעולם בגלל שהוא מזכיר דברים כמו עבדות אבל הפתרון שהם מצאו הוא להכריז עליו כעולם לגילאי 18+ שמכיל תכנים למבוגרים!
הידד, עכשיו כל הגרוגנרדז יכולים לחגוג. בעיניי זה מהלך שיווקי גאוני, אם כי לא נאמן לרוח המקורית של העולם שהיה די פרוגרסיבי. אבל מכיוון שהרבה יוטיוברים ומשפיענים דוחפים מציאות שלא קרתה שמדובר בעולם גריטי ומרושע, נוצרה ציפיה כזו. אז למי שבאמת זוכר את העולם המקורי, מגניב. למי שלא זוכר, אז גם מגניב. Win-win.

מה שבהחלט מגניב זה הלוגו החדש של העולם, לא מצאתי אותו בפני עצמו, אבל הנה הוא בפינה של הארט המגניב הבא:
1785511149805.webp
אז מה צפוי לנו?
שני ספרים חדשים לעולם המערכה, שזה חדשות מעולות. בדומה לממלכות נשכחות, אחד מהם יהיה ספר לשחקנים שיכיל גם את מקצוע הפסיון וגם שלל של תוספות חדשות. שם הספר הוא Blood and Power. כבר אהבתי.
הספר השני הוא ספר למנחה, שאין עליו פרטים רבים מדי למעט שם - Edge of Oblivion.
בנוסף לזוג הספרים, גם צפויה לצאת גרסה מיוחדת של ספר החוקים לשחקן, עם תוכן זהה אבל ארט ייחודי. מכשפי החוף משחקים על כל הקופה וזה מגניב - די בטוח שזה יהפוך לפריט מבוקש.
1785511309515.webp

"פרוגרסיבי" זאה תווית שלא אומרת הרבה. השמש השחורה הוא עולם העוסק בביקורת על הרס אקולוגי. להגביל את קהל היעד לגילאי 18 ומעלה זה צעד הכרחי, כמו כן להצהיר שהעולם הזה הוא לא לכל אחד.

אני מקווה שמי שאמון עליו יעשה לו טיפול נכון. עדיין יש לי טעם מר בפה ממה שנעשה לפליינסקייפ.

לקחת עולם פרוגרסיבי שכולו מבכה את ההרסנות האנושית הנובעת מהרצון לעצמה אישית אין סופית ולמכור אותו כ"יהיו ציצים ועבדות תהיה קול" זה בלי ספק 2026.
אני די בטוח אבל שככה בדיוק מכרו אותו גם בשנות התשעים.

אני מחכה לראות איך יעשו את העולם הזה, תמיד אהבתי את הוייב שלו.

אני די בטוח אבל שככה בדיוק מכרו אותו גם בשנות התשעים.

אני מחכה לראות איך יעשו את העולם הזה, תמיד אהבתי את הוייב שלו.
I was there three thousand years ago...
היו ציצים, אבל עבדות בניינטיז לא חזרה עדיין להיות קול.

אולי לא עבדות ספציפית, אבל הוא בהחלט שווק כאדג'י (כיאה לשנות ה90), עם ביגוד מינימלי, הרבה קוצים, קניבליזם וגלדיאטורים מקיזי דם. לא חושב שהשיווק שלו אי פעם התייחס למסרים הפרוגרסיביים יותר שלו, אבל אם אני טועה תרגישו חופשיים לתקן אותי.

כמו אלעד הן אלעד הן גם אני גדלתי בתקופה הזו.
זה לא היה השיווק שלו בכלל.

מה שאני זוכר כמגניב היה הפסיונים שבפעם הראשונה היו חלק אינטגרלי מהמשחק, מכאניקת הקסם הייחודית, וחפצים עשוי עצם שנשברים בקלות.
כל זן משולב בעולם שבו האנושות הרסה אותו והפכה למדבר והגיבורים מנסים להפוך אותו שוב לירוק (זה מה שנראה לי מגניב) ביחד עם מאבק נגד עבדות.

רוב הדברים שרשמת לא היו בולטים או בכלל. למעט גלדיאטורים - אבל הם נלחמו בשביל החופש שלהם ונגד העבדות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
חזרה