• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הרפתקאות למבוכים ודרקונים

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Anonymous
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
נעול לתגובות.
A

Anonymous

Guest
אני שה"מ מתחיל ואני צריך הרפתקאות לדרגות 7-12

PLEASE HALP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא מיני הרפתקאות אלא הרפתקאות שלמות!!!!!!!

תודה.

אני לא חושב ששה"ם מתחיל צריך להנחות עם דמיות מעל דרגה 5, מתי שהמשחק מתחיל להכיל סיבוכים ודברים שצריך לחשוב עליהם טוב (כמו האפשרות של חלק מהדמויות לעוף ופשוט לעקוף התקלויות). בכל מקרה, כדאי גם לדעת כיצד לקשר בין הרפתקאות נפרדות.

הנה שתי הרפתקאות בעברית:
דרגות 6-8: http://publishing.pundak.co.il/files/fire-mines.pdf
דרגות 7-9: http://publishing.pundak.co.il/files/break-in.pdf

הרפתקאות בעברית, תסתכל בקישור שנרוביאן נתן לך.
באנגלית, נתנו לך גם קישור.
אבל אם אתה רוצה הרפתקה ממש (לא מיני-הרפתקה שמתאימה לסשן או שניים), התשובה היא פשוטה - פתח את הארנק, תוציא שטר של 100 ש"ח (או אולי שתי שטרות) ותגש לחנות המשחקי-תפקידים הקרובה לביתך.

The oldman אמר/ה:
הרפתקאות בעברית, תסתכל בקישור שנרוביאן נתן לך.
באנגלית, נתנו לך גם קישור.
אבל אם אתה רוצה הרפתקה ממש (לא מיני-הרפתקה שמתאימה לסשן או שניים), התשובה היא פשוטה - פתח את הארנק, תוציא שטר של 100 ש"ח (או אולי שתי שטרות) ותגש לחנות המשחקי-תפקידים הקרובה לביתך.
[סוף פרסומת סיומה/]

אישית אני נגד הוצאת כסף על הרפתקאות. אולי יש אנשים שזה נוח להם, אבל אני אישית מוצא את זה קצת בזבוז. אני ממליץ לך להמציא. לקחת הרפתקה מוכנה זה כשהמנחה בחסרון לעומת השחקנים(השחקנים יותר מנוסים מהמנחה, לדוגמא). כשהמנחה מכיר יותר את המשחק השחקנים לא יודעים באמת מה זו רמה גבוה או נמוכה במשחק וייהנו באותה מידה משתי האופציות, לכן אני ממליץ לך לבנות הרפתקה בשאיבת השראה מחומרים חינמיים באינטרנט.

חומרים חינמיים שולטת(סימן קריאה סימן קריאה סימן קריאה) בע"מ.

שכחת את 1אחדשטרודלתפוחים!

ואם להיות פחות ספאמר, אני מסכים מאוד עם פורטה. אם זה כיף או לא זו שאלה של טעם וריח, אבל אם תרצה להמשיך להריץ אז מתישהו תצטרך לכתוב הרפתקאות משלך. אולי אפשר להתבסס על קנויות בלבד, אבל קשה מאוד (אולי מדי) לחשוב על שה"מ שרק קונה את ההרפתקאות שהוא מריץ.

זיגי, אתה מה-זה טועה.
אני הרצתי בשמחה ובששון מערכה שלמה במו"ד 3, שמבוססת רק על הרפתקאות של goodman games. כולם נורא נהנו, כולל אני, כי לא הייתי צריך לשרוף שעות ביצירת הרפתקה, וההרפתקאות שלהם באיכות גבוהה.
יותר מכך, בחו"ל זה אפילו מצב נפוץ. בחו"ל יש כמה וכמה חברות שעוסקות ביצירת הרפתקאות, למשל goodman games ופאיזו, ואפילו אפשר לעשות להם מנוי חודשי ולקבל את ההרפתקאות בדואר. שלא לדבר על מגזין Dungeon, שמדי חודש מוציא ארבע הרפתקאות חדשות לכל הדרגות.

הרפתקאות לא עולות הרבה כסף, אפשר לקנות הרפתקאות אפילו ב-50 או 25 ש"ח. (בהורדה מאתרים כמו RPGnow). בעברית יש מחסור בתחום, אבל כוכבי כסף מתכוונת לתרגם את ההרפתקאות הרשמיות של מו"ד, ובטקטיקה אני מתכוון לשחרר הרפתקה חדשה בעברית אחת לחודשיים בערך, להורדה בחינם.

בשנות התשעים, זה היה נפוץ מאוד לשחק בעיקר (אם לא רק) עם הרפתקאות רשמיות שהוציאה מיצוב למו"ד. אני מאמין שהמצב הזה יכול לחזור, וחשוב מכך, הוא יכול לעזור (מאוד) לתת למנחים ושחקנים חופש מהחוגים, ואת ההבנה שהם יכולים לשחק לבד ובעצמם. כדי ליצור הרפתקה מאפס אתה חייב קודם את הביטחון בידיעה שאתה בכלל יכול לשה"מ ולהחזיק סמכות על החבורה, ואתה חייב גם לדעת איך בכלל בנויה הרפתקה. הרצת הרפתקאות מוכנות מאוד עוזרת בכך.

בקיצור, האנטי נגד הרפתקאות מוכנות הוא שגוי ביסודו.

מה שכן, מאוד מומלץ להוסיף ו\או להפחית מהרפתקאות הקנויות כדי להתאים אותן לסגנון המשחק האישי שלך ושל הקבוצה שלך.

[סוף פרסומת סמיומה/]
אין מה לעשות, אני פשוט לא מסכים איתך. הרפתקאות מוכנות הן ללא ספק איכותיות, אבל עם כל הכבוד לעיתים קרובות הרבה יותר נוח להביא הרפתקאות מוכנות. חבר שלי, The Time, קנה הרפתקה מוכנה ולפי מה שהוא סיפר לי(הוא יוכל לספר ישירות אם הוא ייכנס לפורום במקרה), גם בהרפתקה המוכנה הוא נאלץ לאלתר.
אז בשביל מה בדיוק? בנוסף לכל, הרפתקאות מוכנות אם הן יותר חכמות או מתוחכמות, זה לא באמת משנה. בהנחה שהמנחה והשחקנים באותו גיל, אז כל החידות של המנחה השחקנים יוכלו לגלות, אבל כמובן שהמנחה יוכל להיעזר במגוון דברים כדי להשאיר את המשחק מאתגר. בהרפתקה מוכנה זה מוח של אדם בן שלושים בערך או עשרים[יוצר ההרפתקה] כנגד חבורה מכנה של ילדים בגיל העשרה[השחקנים]. לכן אני בכנות לא רואה שום צורך של ממש בהרפתקה מוכנה.
לא אשקר, זה עוזר. אבל לדעתי לא מספיק כדי לשלם על זה 25 ש"ח.

הממ, אני מקבל את הרושם שמעולם לא באמת קראת ושיחקת בהרפתקה מוכנה...

אתה יכול שלא להסכים איתי לגבי דעתי על הכדאיות שבהרפתקה מוכנה למנחה מתחיל, אבל הי, קשה שלא להסכים עם כך שנהנתי איתן. בנוסף, ממש כמו שאתה מהלל את יצירת ההרפתקאות העצמית כדרך הנכונה להתחיל לשחק, אז דע לך שאני, וכל מי שהיה איתי בחבורה המקורית שלי (אי אז ביסודי), וכל מי שאני משחק איתו היום, התחילו כולם עם הרפתקאות מוכנות וחושבים שזה מאוד עזר להם.

כמובן שבהרפתקה מוכנה אתה מאלתר! כמובן שאתה צריך להתאים אותה לקבוצה שלך! זה ממש מוזר בעיני לצפות מהרפתקה מוכנה שתגיש לך את כל הפתרונות על מגש של כסף. היא כוללת עצות לגבי האופן שבו כדאי לאלתר, ואיך כדאי להתאים את ההרפתקה לחבורה, אבל היא לא יכולה לבוא אוטומטית עם כל הפתרונות שעבורם נוצר מלכתחילה השה"מ...
ולגבי החידות, אתה מה-זה לא בכיוון. אני לא יודע איך להתחיל לנגוד את הטענה המוזרה הזו. גם צעירים וגם מבוגרים עוברים את אותן החידות. אנחנו לא באים לשולחן בשביל לפתור חידות הגיון, אז אין סיבה לתת לנו איזה משהו מפוצץ שכל. מבוגרים וצעירים גם יחד נהנים לפתור חידות פשוטות יחסית, שמאתגרות אותם כמה רגעים ואז ממשיכים הלאה - וחידות שכאלו מתאימות בלי בעיה לשתי קבוצות הגיל.

הרפתקה מוכנה כוללת סיפור מעניין ומורכב, מקומות מעניינים לשחק בהם, דב"שים מעניינים מוכנים מראש, רעיונות שאתה בחיים לא היית חושב עליהם, טריקים מחוכמים שבחיים לא היית ממציא, גישה אחרת לאופן שבו משחקים בכלל את המשחק, קרבות שמאורגנים באופן ייחודי כדי לתת חוויה מהנה, וכן הלאה. בנוסף, זה חוסך לך את הצורך לכתוב אותה בעצמך, ובהתחשב באורך ובמורכבות שלה, היית כותב הרפתקה כזו בתוך בערך שבועיים. אז זה חוסך לך שבועיים.
אלו הן הסיבות שקונים הרפתקאות מוכנות. רוצה לטפל בבעיות שצצות תוך המשחק? תשיג מנחה! בשביל זה הם קיימים.

ננסק אמר/ה:
אבל כוכבי כסף מתכוונת לתרגם את ההרפתקאות הרשמיות של מו"ד, ובטקטיקה אני מתכוון לשחרר הרפתקה חדשה בעברית אחת לחודשיים בערך, להורדה בחינם.

.
רק של המהדורה החדשה?

המצב תלוי בכמות הפעמים שתשתמש בהרפתקה,אם אתה משה''ם בחוגים וסביר להניח שתשתמש בהרפתקה המוכנה יותר מפעם אחת, אז ההוצעה של הכסף הרבה יותר הגיונית, וגם הרפתקאות מוכנות יהיו ברמה הרבה יותר גבוהה מהרבה שתכין לבד.(יותר אנשים שעובדים על זה ויותר זמן)

ובאמת שלא צריך להכליל, יהיו הרפתקאות שווה לקנות אותם מבחינה כלכלית ומבחינת איכות ,והרפתקאות שלא

מסכים לחלוטין עם הטיעון של ננסק ומוסיף - לפעמים, שווה לקנות הרפתקה שלמה רק כדי לקבל ממנה רעיון או שניים, חצי מהרעיונות שלי להרפתקאות סופר מגניבות באו ממשהו קטן שמצא חן בעיני בהרפתקה קנויה שיש לי. למעשה, במהדורות קודמות של מו"ד (אני מדבר בעיקר 1 אבל יכול להיות גם 2 ומוד"ם), עיקר המוצרים שנמכרו היו הרפתקאות מוכנות, שכל אחת מהן כללה קצת חומר נוסף על נושא מרכזי שהופיע בה. פאיזו ממשיכים את המסורת הזו עד היום ומצליחים בטירוף, לדעתי (וזו פרסומת לחלוטין לא סמויה :P ). אני חושב שבזלזול שלך להרפתקאות מוכנות את מתייחס למודלים הפחות מוצלחים של קוסמי החוף, כגון מבצר העלטה או סדן הזעם (ולמה, אגב, תרגמו דווקא אותם?). להרפתקאות מוכנות יש פוטנציאל אדיר... או שאתה מזלזל באנשים היצרתיים והמומחים ביותר בעסק שבטח נמצאים בו עשרות שנים?

אני לא חושב שניתן לתת דעה נחרצת לכיוון כזה או אחר. הכל תלוי בנקודת ההשקפה ובטעם של הקבוצה והמנחה.
דיברו פה על הרפתקות מוכנות בתקופה הישנה יותר של מו"ד- אז הקבוצה שלי ואני למשל ממש לא התחברנו להרפתקות המוכנות של פעם. למעשה, אני יכול לומר בוודאות די גדולה שלנו זה לא התאים: הרעיונות לא היו משהו, סגנונות המשחק לא התאימו לנו, המפלצות החדשות ממש היו על הפנים וכד'.
ככה שאנחנו, למשל, מאוד אהבנו את ההרפתקות שלנו שהן לא קנויות אלא בנויות ומותאמות אישית לקבוצה (ודווקא ניסינו די הרבה הרפתקות מוכנות).

אז אני מניח שהכל עניין של טעם, ועל טעם על ריח אין מה להתווכח.

אגב, מפתיעה אותי ההנחה שאמרו פה שבשנות ה- 90 התבססו הרבה על הרפתקות מוכנות.. אני מוכן לקבל את זה שבמו"ד הקלאסי שוחררו יחסית הרבה הרפתקות מוכנות (ועל ההתבססות שלנו עליהן גם אפשר להתווכח), אבל אם אני זוכר נכון במוד"מ, למשל, כמות ההרפתקאות המוכנות הייתה זניחה מאוד- בטח בעברית. מצד שני יכול להיות שלא חקרתי מספיק את הנושא ובאנגלית היו מגוון הרפתקות למוד"מ (כפי שאמרתי- אנחנו לא היינו מאלו שמשחקים עם הרפתקאות מוכנות).
על איזו תקופה בדיוק מדובר?

איך הדלקתי את המדורה :)

קודם כל, אין צודק או טועה בדיון שבין הרפתקאות מוכנות מראש לבין הרפתקאות שבונים לבד.
עם זאת, אם מישהו ממליץ מצד אחד להריץ או להשען על חומרים שנמצאים בחינם ברשת ומצד שני ממליץ לא להריץ או להשען על חומרים שעולים כסף - אז זה דיון אחר. זה כבר תמורה למחיר.

בעיניי, הרפתקאות שבונים לבד כמעט תמיד מנצחות.
אבל הרפתקאות שקונים, עם התאמה קלה לחבורה, מגיעות במקום שני קרוב (בתנאי שההרפתקה טובה - על מבצר העלטה לא הייתי ממליץ לאף אחד).

הסיבות שמשתמשים בהרפתקאות מוכנות מראש מתחלקות לפי דעתי לשלוש גורמים עיקריים:
1) חוסר נסיון.
2) מחסום כתיבה.
3) חוסר זמן.

עכשיו, לרבים כאן בפורום יש נטייה להיות גם בעל מוח יצירתי (השבח לאל), גם בעלי נסיון וגם עם זמן על הידיים. ולכם באמת שהרפתקאות מוכנות מראש פחות אטרקטיביות. אבל למי שצריך הרפתקאה עכשיו, בגלל אחד או יותר מהגורמים לעיל, להגיד לו "תבנה לבד" זה לא ממש עוזר. כדוגמה, יש לי אולי שעתיים בשבוע ממוצע להקדיש לחבורה שלי כדי להכין את המשחק ביום שבת. זה בקושי זמן לטפל בשחקנים ולעקוב אחרי התוכניות שלי. להתחיל לתכנן מבוכים והתקלויות - זה לא מספיק זמן לבנות מאפס הרפתקה.

ונחזור כעת לסתירה המוזרה בין המלצה מחד על חומרים חינמיים מהרשת ושלילה גורפת של חומרים שקונים בכסף. זה עניין של מקום בחיים (מבחינת הכנסה פנויה) והבנת התמורה שמקבלים.
אצלי בחבורה למשל אנחנו מתחלקים בהוצאות הספרים, אז רכישה של הרפתקה ב-120 ש"ח שזה יוצא 20 ש"ח לאדם, שתספיק לנו ל-30 או 40 שעות משחק - מדובר בעסקה משתלמת לחלוטין.
לאנשים ללא מקור הכנסה קבוע, בהחלט ייתכן שהוצאה של 120 ש"ח על הרפתקה זה משהו הרבה יותר משמעותי.
אבל, לא כל בני-האדם נוצרו שווים. זה שלמישהו א' 120 ש"ח על הרפתקה פעמיים בשנה זה כלום כסף, ולמישהו ב' זה המון כסף - לא אומר שהרפתקאות קנויות הן טובות או גרועות. להפך, מבחינה כלכלית התמורה לכסף של הרפתקה היא מצויינת בהשוואה לדברים אחרים (120 ש"ח חלקי 30 שעות משחק*6 אנשים - 65 אגורות לשעת משחק לשעה. קולנוע עולה 17 ש"ח לשעה).

אז לא, זה לא עדיפות ראשונה להשתמש בהרפתקאות מוכנות.
אבל זה בהחלט יכול לתרום. ואני בטוח שאם היו מציעים לכם בחינם את כל ההרפתקאות הקנויות שאתם כ"כ מתעבים, הייתם קוראים אותם בכיף ואולי אפילו משתמשים בהן.

נ.ב. לא ברור לי איך מה שאמרתי זה פרסומת סמויה. את החנות סגרתי (השבח לאל) לפני כמה שנים. הפונדק הוצאה לאור לא מפרסמת אף הרפתקה בתשלום (רק בחינם!) לדרגות שהבחור ביקש.

אולדמן - מסכים איתך, חוץ מפרט אחד קטן. אני מריץ הרפתקאות קנויות כי, לדעתי, הן יותר טובות משלי. זה נכון שאם הייתי משקיע חודשים של תכנון ופתוח עם כמה אנשים שעובדים איתי הייתי יוצר משהו ממש ממש טוב, שכופל את שלהם, אבל זה לא נכנס בהגדרת "זמן". ההרפתקאות של פאיזו פשוט קרוב למושלמות, מבחינתי.

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה