איך הדלקתי את המדורה
קודם כל, אין צודק או טועה בדיון שבין הרפתקאות מוכנות מראש לבין הרפתקאות שבונים לבד.
עם זאת, אם מישהו ממליץ מצד אחד להריץ או להשען על חומרים שנמצאים בחינם ברשת ומצד שני ממליץ לא להריץ או להשען על חומרים שעולים כסף - אז זה דיון אחר. זה כבר תמורה למחיר.
בעיניי, הרפתקאות שבונים לבד כמעט תמיד מנצחות.
אבל הרפתקאות שקונים, עם התאמה קלה לחבורה, מגיעות במקום שני קרוב (בתנאי שההרפתקה טובה - על מבצר העלטה לא הייתי ממליץ לאף אחד).
הסיבות שמשתמשים בהרפתקאות מוכנות מראש מתחלקות לפי דעתי לשלוש גורמים עיקריים:
1) חוסר נסיון.
2) מחסום כתיבה.
3) חוסר זמן.
עכשיו, לרבים כאן בפורום יש נטייה להיות גם בעל מוח יצירתי (השבח לאל), גם בעלי נסיון וגם עם זמן על הידיים. ולכם באמת שהרפתקאות מוכנות מראש פחות אטרקטיביות. אבל למי שצריך הרפתקאה עכשיו, בגלל אחד או יותר מהגורמים לעיל, להגיד לו "תבנה לבד" זה לא ממש עוזר. כדוגמה, יש לי אולי שעתיים בשבוע ממוצע להקדיש לחבורה שלי כדי להכין את המשחק ביום שבת. זה בקושי זמן לטפל בשחקנים ולעקוב אחרי התוכניות שלי. להתחיל לתכנן מבוכים והתקלויות - זה לא מספיק זמן לבנות מאפס הרפתקה.
ונחזור כעת לסתירה המוזרה בין המלצה מחד על חומרים חינמיים מהרשת ושלילה גורפת של חומרים שקונים בכסף. זה עניין של מקום בחיים (מבחינת הכנסה פנויה) והבנת התמורה שמקבלים.
אצלי בחבורה למשל אנחנו מתחלקים בהוצאות הספרים, אז רכישה של הרפתקה ב-120 ש"ח שזה יוצא 20 ש"ח לאדם, שתספיק לנו ל-30 או 40 שעות משחק - מדובר בעסקה משתלמת לחלוטין.
לאנשים ללא מקור הכנסה קבוע, בהחלט ייתכן שהוצאה של 120 ש"ח על הרפתקה זה משהו הרבה יותר משמעותי.
אבל, לא כל בני-האדם נוצרו שווים. זה שלמישהו א' 120 ש"ח על הרפתקה פעמיים בשנה זה כלום כסף, ולמישהו ב' זה המון כסף - לא אומר שהרפתקאות קנויות הן טובות או גרועות. להפך, מבחינה כלכלית התמורה לכסף של הרפתקה היא מצויינת בהשוואה לדברים אחרים (120 ש"ח חלקי 30 שעות משחק*6 אנשים - 65 אגורות לשעת משחק לשעה. קולנוע עולה 17 ש"ח לשעה).
אז לא, זה לא עדיפות ראשונה להשתמש בהרפתקאות מוכנות.
אבל זה בהחלט יכול לתרום. ואני בטוח שאם היו מציעים לכם בחינם את כל ההרפתקאות הקנויות שאתם כ"כ מתעבים, הייתם קוראים אותם בכיף ואולי אפילו משתמשים בהן.
נ.ב. לא ברור לי איך מה שאמרתי זה פרסומת סמויה. את החנות סגרתי (השבח לאל) לפני כמה שנים. הפונדק הוצאה לאור לא מפרסמת אף הרפתקה בתשלום (רק בחינם!) לדרגות שהבחור ביקש.