• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הרפתקאות בחיים האמיתיים

האם יצא לכם להקלע למקום או להרפתקה שהרגישו כמו סיטואציה מתוך משחק?
זה קרה לי מעט מאוד פעמים אבל כשזה קורה זה Mind blowing.

כשגרתי בברלין אהבתי לנסוע ברכבת התחתית ולרדת בתחנה רנדומלית כדי "לחקור את המפה", זה עבד מצוין, חוץ מהפעם שירדתי בליכטנברג.
באחת הפעמים נסעתי בכוונה לאחת מהתחנות בקצה העיר כדי לטייל באיזור כפרי ושקט. נכנסתי לשביל אקראי, נראה כמו יער עם שביל אופניים וטיילתי בו עם Fleet Foxes באוזניות. מפה לשם, אחרי חצי שעה, הגעתי למעבורת הקצרה בעולם (שיט של שלוש דקות שאם הייתי עושה אותו ב-Heroes הייתי מבזבזת עליו שני תורות) ובסופו הגעתי לאי הטווסים. מדובר באי קטן שלא ידעתי על קיומו, יש בו שבילים, מזרקות, טירה, טווסים חופשיים, גפנים וערימות חציר. חשוב ואף בהול מאוד לציין שבסוף המאה ה-17 האי נקרא "אי הארנבים" על שם תחנת רבייה לארנבים שהוקמה על ידי פרידריך וילהלם הראשון, הנסיך הבוחר מברנדנבורג משושלת הוהנצולרן.

278848419_5026442777434057_2339276389817231306_n.jpg
278880147_5026443014100700_6534915633304045614_n.jpg278866736_5026442904100711_8368925815091257946_n.jpg278856659_5026443127434022_1167197878791086389_n.jpg278843860_5026442680767400_6559658447296357059_n (1)כיעכ.jpg

עריכה אחרונה:
דיזינגוף סנטר בשעות הלילה, והחניונים שלו, הם בהחלט דבר שכל פעם שאני חווה אני מרגיש כאילו אני בהרפתקה.
אפילו השתמשתי בזה כהשראה לאתגרי שליטים ושדים בזמנו!

המממ... הייתה לי מעין הרפתקאה דמויית מרוץ-צללים (שאדו-ראן), לפני כ 8 שנים בערך.

באותה תקופה עוד הייתי סטודנט לרפואה (לקראת מבחני שלב ב'). התנדבתי ברל"א (רופאים למען זכויות אדם), ארגון חצי רפואי/ חצי פוליטיי- תעמולתי (לחלק השני לא התחברתי, והרגיש לי קיצוני מדי), אך שמרבית פעילותו הוקדשה לתת טיפול רפואי לאוכלוסיות ללא יכולת קבלת טיפול רפואי מתאים בישראל. אחת האוכלוסיות המרכזיות היא של מבקשי מקלט מאריתריאה/ סודן (אני יודע שחלק קוראים להם "מסתננים", לא אכנס לדיון או ויכוח כאן).

כחלק מההתנדבות שלי עזרתי לרופאים שהתנדבו שם, לצוות המנהלי/ משרדי (שיחות עם מטופלים, תיעוד, וכו') ולמדתי מעט על האתגרים, הקשיים, האוכלוסיות ועוד. אפילו התחלתי קורס טיגריניה (למתרוגמנים במערכות רפואיות).

למי שלא מכיר- שאדוראן/ מרוצללים עוסק בגרסה מקבילה לכדור הארץ, בה הקסם התעורר, תאגידים שולטים ברב הדברים, והדמויות משחקות קבוצת אנטי-גיבורים, החיים מחוץ לחוק, לרב שכירי חרב המבצעים משימות לא חוקיות בשביל גורמים לא תמיד ידועים. זה משחק בעולם יותר אפל, יותר קודר, ועיקר המשחק הוא חקירה, פחות קרב (קרב יכול להפוך קטלני מהר מאוד, ולרב השאיפה היא להמנע או ליצור מארב/ להשיג תנאים עליונים.

אוקיי, פתיח ארוך מספיק? יאללה ל"הרפתקאה":

# שיחה מה Fixer:
באחד הימים יצרה עימי קשר רופאה אותה הכרתי. מסתבר שיצר עימה קשר רופא מבי"ח וולפסון המנסה לאתר אישה אריתראית שהגיעה לבית החולים לבצע בדיקות, אך נעלמה לפני שקיבלה תוצאות... אך אחד לא ידע מדוע הגיעה בכלל לבצע את הבדיקות, מסתבר שנעלמה עוד טרם דיבר עימה הרופא. (נלקחו רק בדיקות שגרה ע"י האחות, דבר מעט מוזר לכשעצמו, אך הבנתי יותר מאוחר מדוע).

והבעייה היא- בבדיקות היה חשד מאוד גבוה למחלת סרטן דם (לויקמיה) בשלבים מוקדמים, והיה חשוב ליצור עימה קשר מהר, כדי לבצע בדיקות לוידוא ובמידה וזו אכן לויקמיה- להתחיל טיפול! אך... מבית החולים ניסו ליצור עימה קשר בטלפון- אך לרב אין מענה, ובפעם היחידה שענו השיב גבר, שניתק מהר, ומאז ללא מענה.

לרב קשה מאוד לאתר מבקשי מקלט- הם חוששים מרשויות הגירה, ארגוני פשיעה ועוד, ולכן מאוד נזהרים לרב, וחשדניים. אך יצרו קשר עימנו. הרופאה הייתה עמוסה מדי, אך הכירה את התנדבותי ברל"א וביקשה שאעזור. בתור סטודנט, אכן היה לי יותר זמן פנוי, והכרות (גם אם מועטה) עם חלק מהאוכלוסייה ועם עמותות שעובדים עם מבקשי המקלט. קיבלתי את המשימה.

# חקירה- שימוש ב"אנשי קשר"/ Contacts ו"עבודת רגליים"/ Legwork :
היו לי מעט מאוד פרטים. חשבתי להכין מודעות לחיפוש שלה ולתלות במקומות רבים בהם חברי הקהילה מקבלים עזרה, ולנסות את מזלי. אך לפני כן, רציתי להתייעץ עם עזיזה- נזירה אריתראית שעזרה בתרגום ובהבנת תכנים תרבותיים, ושמאוד סייעה לעבודתינו ברל"א ולקהילה כולה. (היא גם האחראית לחשיפת ההתעללויות המחרידות של הבדואים במבקשי המקלט בסמוך לגבול המצרי והסחיטה של קרובי משפחה שלהם בארץ, אך זה נושא אחר. אישה מדהימה!).

אמנם נזירה, אך טיפוס שלא אוהב שטויות, ישירה באופן חד, ולעתים מאתגרת. "טיפוס" בשפה עממית, אך מגניבה, קשוחה, ומלאת חמלה כאחד.

טוב שהתייעצתי! היא הזהירה לא לרשום כלום על בדיקות בבתי חולים ומצב רפואי- בקהילה ייתכן שיחשדו שהיא נושאת מחלה מזהמת, והיא רק תבודד וזה יקשה עליה עוד יותר... זה סיבך את העניין. וגרוע מכך- השם שהיה ברישומים הרפואיים היה אחד מהנפוצים ביותר באריתריאה (בעברית לדוגמא- "מיכל" או "רחל" לשם השוואה). מעבר לכך ידענו רק גיל משוער, ומספר תעודת שהות (מעין המקבילה של ת.ז לאזרחים, רק למבקשי מקלט).

אז ההודעה הייתה יחסית דלה- שם, גיל, ו... שאנו מחפשים אחריה. ללא הסבר למה... הכנו כמה עשרות מודעות, והתחלתי לתלות במקומות שונים שהכרתי (רל"א, קו לעובד, מרפאת משרד הבריאות, תחנת תל אביב הישנה, קורס לימודי עברית וטיגריניה, ועוד). אך ידעתי שזה לבד לא יצליח ככל הנראה, וכי הזמן לרעתינו. אז יצרתי קשר עם מספר מטופלים מרל"א ומארגוני העזרה האחרים, שוחחתי עימם על המצב, ביצעתי כמה "משימות- צד" לחלקם ("הי, אם אני עוזר לך לחפש את האישה, אולי תוכל לעזור לי עם...") וחלקתי ארוחות ושתייה עם חלק ממחפשי המקלט, לנסות לזכות באמונם. לבסוף נראה שלא אוכל לעשות יותר, ונותר לחכות, אך אחד מהמכרים הציע רעיון נוסף.

# מעקב/ מארב (Stake out) וכמעט פריצה?
במסמכי הבית חולים אשת המסתורין השאירה גם כתובת. הנחנו שהיא מזוייפת, אך מכר אמר שייתכן שדווקא רשמה כתובת אמיתית, ושווה בדיקה.

הבעייה- הכתובת בלב האיזור המוזנח ביותר בתחנה המרכזית הישנה. מקום שבו יש לא מעט פשיעה ומעט מאוד משטרה. ביום עוד סביר- בלילה? לא כדאי להסתובב לבד. החלטתי לנסות. אחת מהמתורגמניות מרל"א התנדבה לעזור, וחבר נוסף הגיע עימנו. בכתובת גילינו רק בניין שכולו מלא חנויות בקומה התחתונה, ודלת צדדית לכניסה, שהובילה למסדרון צר, דלת מתכת עם כניסה דרך פאנל קוד בצד הדלת, ומצלמה מעל. מה לעזאזל? ניסינו להשיג תשומת לב ולשאול, אך לא קיבלנו תשובה.

חבר טוב, המתעסק הרבה במחשבים (מעין האקר חובב), חיפש מידע וגילה שהבניין בבעלות לא ברורה, ורישומי העסקים שם כבר מזמן לא רלוונטיים. מעין "חור שחור".
החלטנו לנסות לצפות על הבניין מספר ימים, ביחד, כ2-3 שעות ביום. (כל הזמן שיכולנו להקצות, ולא נותרה לנו אופצייה אחרת). היום אני חושב שהסתכנו בטמטום, אבל הייתי יותר צעיר, אידיאליסט, וגם קצת נאיבי.

לאחר כ 3 ימים, זכינו בתשומת לב, אך לא זו שקיווינו לה. שני גברים מאוד מגודלים, מראה קשוח, עם סגנון ופוזה בריונית ומבטא רוסי כבד (לא כסטיגמה. זה פשוט מה שהיה!) באו לשאול למעשינו. הם תחקרו אותנו בצורה מאיימת, אך בעיקר כנראה העבירו מסר של "תסתלקו מפה, ומהר!" ואנו נענו בשמחה ובמהירות. כנראה המשמש מקום לפשיעה כלשהיא. המידע היחיד שאיכשהו קיבלנו הוא שכל הדיירים "התפנו בעצמם" מהמקום לפני מספר חודשים.

חזרה להתחלה...

# איתור מכיוון לא צפוי:
ההאקר החובב? הוא הצליח לאתר את בעל מספר הטלפון! אני לא יודע כיצד (לא בין כמעט כלום במערכות מידע), אך הוא הצליח! שם של גבר (זה שענה בהתחלה?). לגבר היה אותו שם משפחה כמו של האישה. קרוב משפחה? למזלינו- השם הפרטי שלו הרבה פחות נפוץ, ובתשאול חוזר בארגוני התמיכה- מסתבר שהוא מוכר למרפאת משרד הבריאות- יש לו סכרת ומחלת כבד והוא מגיע לשם באופן יותר תדיר.

המרפאה הצליחה ליצור קשר עם אותו אדם, ופגשתי אותו מחוץ למרפאה. הלכנו למקום קטן קרוב לאכול (מעין דוכן אוכל פשוט) ובשיחה הבנתי שהוא ואחותו עלו לארץ, אך הוא מאוד התקשה במעבר והפך לאלכוהוליסט (לכן מחלת הכבד). אך יש בעייה אחרת- הוא נכנס לחובות, ואחותו נעלמה פחות או יותר בזמן בדיקת הדם (הוא הופתע מכך, לא ידע שנבדקה בכלל), ופחד שגורמי פשע אזוריים תךסו אותה כדי שישלם את חובו, או לשם... עיסוק במין כפוי. (תופעה נפוצה מדי באיזור. לא נכנס לכך).

זה כבר נראה מסתבך מדי...

# נסיון מעט נואש, והסתבכות:
צעירים יותר, אידיאליסטים ונאיבים אמרתי?
עדיין חשד למחלת סרטן. רצינו ליצור עם האישה קשר, לפחות שתלך להבדק! יצרתי קשר עם עו"ס מקומית שעובדת עם עובדות/עבדות תעשיית המין שם, ועם שני חברים נוספים מתקופת הצבא שגן עבדו בהתנדבות אחרת, והחלטנו ללכת לאיזור, לנסות לשאול ולחפש.

לא איזור נחמד, ומראות לא קלים... אבל, כאנשים שבבירור לא מהאיזור, וששואלים יותר מדי שאלות, שוב משכנו תשומת לב במהרה. לאחר כ 20 דקות פתאום הקיפו אותנו חבורה קטנה, בראשה מישהוא שבסרטי שוטרים ישנים היה זוכה לכינוי "פני מלאך" או משהוא בסגנון, באירוניה. הם הסבירו לנו בקצרה ובמהירות, שזה לא מקום טוב להיות בו, וששוטרים אינם מתקבלים כאן בברכה.

'איזה שוטרים? על מה אתה מדבר?"
"השניים עם האקדחים."
מה? מסתבר ששני החברה מהצבא, שהיו להם איזה דמיונות של סרטי אקשן או משהוא, הביאו את האקדח האישי למקרה שמשהוא יסתבך. (אחר כך הייתה לי שיחה... לא נעימה עימם) העו"ס החווירה (בצדק) ואני והיא התנצלנו והתרפסנו וכדומה (אתיקת רחוב) ונסוגנו במהרה.

וכן, השתנתי במכנסיים. לא גאה בכך, אך גם לא מתבייש.
חשבתי שגמרתי עם זה. היא כנראה בצרות גדולות מדי, ויש גבול לכמה אסתכן.

ודווקא אז- נוצר הקשר.

# שווה להשקיע נקודות בכישורי שפה!
חלפו כבר כשבועיים וחצי מתחילת כל העניין, ולפתע יצרו עימי קשר ממרפאת נשים, שעזרה לנשים בהריון. האישה שחיפשנו הגיעה לשם! מסתבר שהיא פנתה לבית החולים בגלל שחשבה שנכנסה להריון, ורצתה לעשות בדיקות בסיסיות (ובשל כך האחות בבי"ח כבר לקחה לה). המרפאה השיגה את מספר הטלפון האמיתי הנוכחי שלה, ויצרתי עימה קשר.

שיחה בעייתית- היא לא יודעת כמעט עברית או אנגלית, ופחדה שאני מרשויות הגבייה בבית החולים (למי שחושב ששירותי הבריאות בארץ יקרים, או שהוא לא מקבל מספיק, נסו להסתדר עם ביטוח של עובד זר, או פשוט תשאלו כמה עולות באמת בדיקות בסיסיות, ותגלו כמה אתם ברי מזל, ביחס לאחרים). כשהיא הבינה את עלות בדיקות המעבדה, הבינה שאין לה מספיק כסף, ולכן ברחה.
היא רצתה לנתק, אך למזלי למדתי מעט טיגריניה במהלך קורס וכחלק מעבודתי, והצלחתי להגיד בטיגרינית משובשת משהוא בסגנון "אני עם רופא! לא בקשר לכסף. בדיקות רעות!", והיא הסכימה להקשיב, ולהגיע לבדיקות בבית החולים (בשל חשד למחלה מסכנת חיים, השגנו מימון לבדיקות שלה, חלקן על חשבון ארגוני סיוע, חלקן הרופא שיזם את הכל מימן בעצמו).

# פגישת "המטרה":
קבענו להפגש במרכז המסחרי הקטן בכניסה לבית החולים. חיכיתי וחיכיתי, וחלפו כ 20+ דקות עד שהיא פתאום הופיעה. מסתבר שהגיעה מוקדם יותר, התחבאה וצפתה בי מרחוק. ניסתה להבין אם אני אכן מרשות ההגירה, או מגורמי גבייה, אך בסוף נראיתי לה תמים מדי. (לפחות כאן זה עזר?). דיברנו, ובסוף השתכנעה להכנס לבדיקות.

# משימה הושלמה!
הצלחתי לאתרה, ולהביאה לבדיקות. עכשיו- כיצד להשתמש בנקודות הנסיון/ קארמה? ואיפה השלל? הי...

# ויותר רציני, למתעניינים, סיכומו של דבר:
לאישה הצעירה אכן התגלתה לויקמיה, בשלב קריטי לטיפול. בעייתיות נוספת כמובן הייתה ההריון. היה לה כבר ילד נוסף ( נולד בארץ). הצלחנו להשיג טיפול מעמותת "חברים לרפואה" המופלאה, ומעקב רפואי להריון והמטו-אונקולוגיה, אך כל הפתרונות הללו היו זמניים, שכן נזקקה לטיפול קבוע, ולא ניתן היה לספקו בתנאים בארץ. לאחר נסיונות נוספים, הצלחנו (ממש לא אני, היו מעורבים פה לא מעט אנשים טובים, ועם הרבה יותר נסיון ממני) להשיג לה תעודת פליט לשוודיה, עם משפחתה, וקבלת תנאים רפואיים מלאים- משמע טיפול מלא.

ליוויתי אותה וסייעתי לה בכל התהליך עד לשם, וזו הייתה אחת החוויות המלמדות ביותר בחיי, עוד כסטודנט. נשארתי עימה בקשר חלקי גם לאחר המעבר לשוודייה, שם ילדה ילדה חמודה וצחקנית. לצערי איבדתי עימה קשר לפני כ 4 שנים, אם כי אז עוד הרגישה בטוב, ומחלתה הייתה ברמיסיה.

סוף הרפתקאה!

יש עוד, אך אחרות, אולי ארשום במועד אחר.

עריכה אחרונה:
וואו קול קורן - איזה סיפור הבאת פה! אחל׳ה מנחה היה לך… 😉

אני מניח שסיפורי צבא לא באים פה בחשבון (למרות שאם תהיה דרישה אז אכתוב על קורותיי ״בגבעת האימה״ מתישהו, אי שם ליד רמאללה). אז ברוח הדברים שכתבו מעליי אני רק אכתוב שבאופן כללי יש לי שלל סיפורי הישרדות מהטיול הגדול אחרי צבא בדרום אמריקה.

אז אומנם אני לא יוסי גינזבורג והסיפור שלי לא דרמטי כמו שלו, אך בהחלט היו שם שלל גלגולי הישרדות (מוצלחים, בדיעבד), קצת בדיקות חוכמה (לא מוצלחות, עדיין נער בגילאי 20), והרבה נקודת גורל שנשפכו שם…

אז מה היה לנו שם?
התברברויות בניווט (שימו כמה קרביים יחד וכל אחד בטוח שהוא היחיד שיודע לקרוא מפה), עדר כבשים שדרס את האוהל בלילה (ראיתם פרויקט המכשפה מבלייר? יותר מפחיד), מחלות גבהים (פחות מצחיק), ערפל שכיסה את ה- pass ולא יכולת לראות כלום ממטר ועוד..
אבל גולת הכותרת הייתה 2 דברים:

1) באחד הטרקים, שלדעתי היה היפה ביותר, היינו צריכים לנסוע במיוחד כדי לצלם את דפי הניווט וההסבר וכמו בכל סיפור טוב - העותק נהרס ונקרע קצת בדיוק בקטע שהגענו ליער ענק שנראה כאילו יד של ענק שיטחה את כל גזעי העצים על הקרקע (מראה מטורף!). ומה שרד ממהסבר? המילים הללו: find your own way… אני לא יודע בעצמי אם הכיתוב המלא היה עוזר גם אם לא היה נהרס.
סחבק השתמש במיומנות הטבע כדי למצוא נחל בסביבה, הסיק שכיוון הזרימה שלו יגיע לאגם קרוב ו- וואלה! הגענו לאגם שמשם כבר היה הסבר.
אבל המיומנות האמיתית הייתה לשכנע את יתר החברים שאני יודע מה אני עושה 😜. הסצנה מההוביט כשהגמדים הולכים לאיבוד ביער מירקווד תעזור לכם לדמיין מה היה שם.

2) באחד הטרקים היינו צריכים לחצות נחל עם מי שלגים קפואים בטירוף, ללא גשרים. כן, כן. ובהיעדר לחש מעוף (לא שיננתי), נאלצנו לחצות אותו בתחתונים כדי שלא להרטיב את הבגדים, עם מוצ׳ילות ומקל. אני עברתי בהצלחה, אבל זוגתי עברה אחרי ו… נסחפה!
פחד אלוהים.. רצתי בתחתונים על הגדה, למזלי לא הייתי צריך ללכת הרבה כי היא נתקלה בסלעים והצלחתי למשוך אותה למעלה.

עריכה אחרונה:
על אי הטווסים שמעתי מחבר שעשה פוסט-דוק בפוסטסדאם - זה שיעשע אותו כי במשחק שהנחיתי פעם הוא שיחק כוהן של מלך הטווסים, אדון כל העופות.

איפשהו שם בסביבה יש גם את "גשר המרגלים" שהיום הוא סתם גשר אבל פעם היו עושים בו חילופי מרגלים בין ארה"ב ובריה"מ. בברלין לא הייתי בכל מקרה.

מניח שסיפורי צבא לא באים פה בחשבון
נראה לי עדיף שלא. את היותר מעניינים גם ככה אי אפשר לספר.

מקומות שמזכירים עולמות פנטזיה?
לי זה מזכיר את התקופה שגרתי בירושלים - היו שם כל מיני פינות מוזרות כאלה. למשל מקומות עם תחושה שחזרת בזמן לאייטיז (בניינים ישנים, שלטי פרסומת לסרטים ישנים על קולנוע שנסגר במרכז כלל ועדיין לא הורידו אותם), כל מיני תמהונים עם סינדרום ירושלים ברחובות, הקטע הזה שבאמצע שכונה רגילה למידי יש פתאום שרידים של מבצר מתקופת הברזל שמוקף בגדר חיה ואפשר לראות אותו רק מהגג של מגדל המים הסמוך, חנויות של ספרים ישנים ובאופן כללי, אווירה של מקום מוזר וסוריאליסטי לפרקים.

כשהייתי סטודנטית טסתי עם ידיד להתנדב בחווה אורגנית בדולומיטים האיטלקיים. זו חווה של זוג מבוגר שמתקיים מהתוצרת שלהם ומסחר חליפין עם המשפחות הבודדות שחיות בסביבה. עבדנו שם מזריחה ועד שקיעה בקטיף תפוחים, איסוף פקאנים, חרישת שדות וטיפול בפרה, בעיזים ובחזירים. בעל החווה היה מזמין אותנו לארוחות בתקיעת חצוצרה (!) ומעבר להפסקת צהריים היתה לנו גם הפסקת אספרסו קבועה שארכה עשר דקות (מנוחה קצרה? לא יודעת אם היינו מספיקים להטיל Hit Dice). בערבים הידיד היה מנגן קצת בחליל, היינו משחקים שח ונרדמים מוקדם מותשים.

באחד הערבים החזירים ברחו ובעלי החווה נתנו לנו פנסים וציפו שנעזור להם למצוא אותם, מודה שעשינו בכאילו כי ידענו שהם מתכננים לאכול את החזירים בסופו של דבר וזה פחות התאים לנו.

בערב אחר הלכנו ברגל לעיירה הקרובה לחפש מקום לשבת בו. התיישבנו במקום היחיד שקיים וזה הרגיש כמו פונדק. אמנם אי אפשר היה לישון שם, אבל הכל היה עשוי מעץ, היה שם בר עם כמה מקומיים שישבו בו, כמה מכונות הימורים וכמה שולחנות בודדים. האוכל והשתייה היו מתוצרת מקומית ואם אני זוכרת נכון ברוב המנות היו אגסים.

כל פעם שאני הולך ביער שעוד לא החריבו, השמידו, ועיוותו זה מרגיש קצת כאילו משהו עומד לקפוץ עלי כל רגע. אז כשאני והבן של בן דוד של אמא שלי נאבדנו ביער בטיול משפחתי, זה היה ממש מצחיק. היה ברור לנו שכלום לא יקרה, ועדיין הסתובבנו עם כל רעש קטן. בסוף מצאנו את המערות שאליהן היינו אמורים להגיע בטיול, וניווטנו בפנים לפי ההד של הקולות של המשפחה שלנו... היה מצחיק.

ניטפיק - אני מניח שזה דווקא היה בוגלהורן, כי האפקט של חצוצרה - ובטח של פלוגלהורן - בהערת אנשים הוא פחות טוב משל בוגל (מנסיונות רבים מדי), וגם הבוגל נפוץ באזור צרפת ואיטליה.

לא יודעת אם היינו מספיקים להטיל
לא, צריך לקבוע אם לוקחים ממוצע או מגלגלים, האם ראוי לקבוע שמגלגלים מחדש 1 ו2, או רק 1, או כל דבר שקטן מהממוצע, ובאילו יכולות להשתמש, ומי שכח לכתוב את הכישרון Durable כי הוא לא כתב אותו במאפיינים כי ''הוא כישרון ולא מאפיין'' ואמור להיות לו את הכישרון אבל הוא לא כתב. 10 דקות זה לא מספיק.

באחד הערבים החזירים ברחו ובעלי החווה נתנו לנו פנסים וציפו שנעזור להם למצוא אותם, מודה שעשינו בכאילו כי ידענו שהם מתכננים לאכול את החזירים בסופו של דבר וזה פחות התאים לנו.
רק שאלה, מבחינת המסורת יש בעיה עם זה שאנשים לא יהודיים אוכלים חזיר?
או שזה עניין צמחוני/טבעוני?

לגבי החזירים, זה לא היה קשור לכשרות, אני אכן צמחונית וחזיר זו אחת החיות החכמות והרגישות, הם מאוד מזכירים כלבים.
כשגרים במדינת ישראל ישר מאשימים את הכשרות...
זו היתה חצוצרה, אני אומרת את זה בבטחון רק כי העניין דובר
את במקרה יודעת אם הוא השתמש בתרועה Le Reveil? יש לחש על שמה במו''ד.

טוב, יש לי כמה סיפורים;

לפני הצבא ביקרתי ברודוס. חוץ מרזורטים וחופים, מסתבר שיש שם הרבה היסטוריה- כולל מבצר ישן שבעברו שימש את המסדר ההוספיטלרי. המוזיאון של המבצר הזה לא מקבל הרבה מבקרים, והסגל שלו היה 2 אנשים: מדריכה ומזכיר.

המקום מאוד יפה, אבל מאוד חשוך, חלקים במעקות ובקירות בו פשוט לא קיימים ודורשים ממך ממש להיצמד לקיר או לרצפה כדי לעבור, והממצאים בו (בעיקר כלי נשק ושריונות עתיקים) פשוט הונחו על הקיר ליד דיאגרמות וטקסטים, מה שנתן למקום אווירה מאוד מו"דית. כמות הדלתות שהיו למקום הייתה לא הגיונית, וכל דלת הובילה לחדר אחר ומוזר יותר- אני חושב שגם הסגל לא היה סגור על איך המקום בנוי, ברמה שהם פשוט הזהירו אותי אחרי הדלת השלישית לא לפתוח עוד.

בפראג הייתי במוזיאון האלכימאים; מוזיאון קטנטן בעיר העתיקה, שמכיל קריפטה ומעבדה שהשתמרה בשלמותה מימי הביניים. האלכימאים שהיו בעלי המקום עסקו במאגיה, חיזוי העתיד, ניסיונות כושלים להשיג את אבן החכמים, וממכר של "שיקויי אהבה" (עשויים מיין אדום והרבה צמחים שמעוררים תאווה), רעל (לנשים שרצו להיפטר מהבעלים המתעללים שלהן) "שיקויי חיי נצח" (גרסה ימי ביניימית לתכשירי האנטי אייג'ינג שלנו, שאשכרה עזרו לעור הפנים). הייתה מהמעבדה רשת מנהרות סתרים ליער הקרוב, לאיפה שהיה השוק, ולאיפה שהיה ארמון המלך באותה תקופה- האצילים אהבו את התכשירים, פחות להסתובב עם האנשים שיצרו אותם. כל המקום כמובן תת-קרקעי, ונכנסים אליו דרך עוד דלת סתרים מאחורי הספרייה של משרד האלכימאים (שחודש- הרבה חלקים בו נהרסו ונבנו מחדש) עם תאורה שלא תבייש אף מאורת גובלינים או מחבוא של ליץ'.

החומר באחת מהמבחנות שנמצאה במעבדה עד היום לא זוהה.

או וואו... לא חשבתי על פרק הצבא בחיי, אינסוף סיפורים...
אם לבחור אחד בולט ובלי יותר מדי פרטים, הייתי אחראי לשמור בשטח על איזור מסויים שנכנסה אליו טרנזית (רכב מסחרי גדול) חשודה, השומרים הקפיצו אותי, דרכתי נשק ועמדתי לירות בגלגלים ואז פתאום הדלת נפתחה והסתבר שזו הייתה הסעה של ילדים בדואים ש(כנראה) טעתה בדרך...
אז מזל גדול לכל הצדדים וזו בהחלט הייתה התקלות סטייל משחקי תפקידים.

לפני הגיוס לסדיר, נסעתי לטייל בלונדון (די הזמנתי את עצמי להתנחל אצל מישהי שפגשתי במקרה במונית בארץ שנה קודם לכן). המארחת שלי ושותפותיה היו סטודנטיות מכל מיני מקומות באנגליה ואירופה שגרו בבית שכור ישן בשכונה מרופטת למדי בצפון לונדון, לא אזור תיירותי במיוחד אבל הבתים שם נראו כמו משהו מסרטים תקופתיים על שרלוק הולמס וג'ק המרטש - חוץ מגרפיטי איסלאמיסטי פה ושם.

בכל מקרה, כל בוקר הייתי עולה לרכבת התחתית ונוסע ליעד רנדומלי מחוברת הדרכה לתיירים שהצטיידתי בה עוד בארץ. מן הסתם, אחד היעדים הראשונים שלי היה מצודת לונדון. אמנם זה לא מרגיש מאוד כמו מקום מימי הביניים אלא יותר כמו סוג של דיסנילנד, אבל במקרה באותו יום היה שם שיחזור של לוחמה מהעת החדשה המוקדמת - קבוצה גדולה של שחקנים/לארפרים הדגימה מערכי קרב עם מוטות-כידון, כשהם לבושים בשחזורים אותנטיים של שריונות, קסדות ובגדים מהתקופה וחמושים ברפליקות ריאליסטיות של כלי נשק.

בהפסקה, היה אפשר להצטלם עם הציוד שלהם. שיחזור מדוייק אמנם, אבל הברנש שהצטלמתי עם הקסדה שלו דאג לרפד אותה מבפנים בספוג מודרני לגמרי. השריון (לוח חזה) היה די כבד ולא נוח - בשנים הבאות אגלה שהגרסאות המודרניות (שכפץ קרמי) נוחות עוד פחות.

תוספת סיפורים לאחר צבא:
השירות הצבאי שלי השאיר אותי "שרוט" כפי שהיה מקובל להגיד אז (לפני קצת יותר מ 20 שנה). לאחר השירות החלטתי לטייל ביעד טיול רחוק מישראלים אחרים, ושרציתי להגיע לשם עוד מילדות- אפריקה.

שם קצת קטן לשטח כה גדול. טיילתי בקניה, אוגנדה, טנזניה, זנזיבר ומלאווי, במשך כ 8.5 חודשים. במרבית הזמן לבדי (תיק גב ואוהל) וחלק מהזמן הצטרפתי לקבוצות מתנדבים שם שניצלו זמן חופשה גם לטייל. היו לי מספר "הרפתקאות". אך הזכורה ביותר היא זו:

סטייה מהנתיב, שייט סוער, דיונים בעת ליל
-------------------------------
יצאתי לטיול עם ספר טיולים של Lonely Planet. ובשלב מסויים נמאס לי ממנו- הבנתי שהוא מציין רק מקומות מתויירים היטב, וכמעט לא נוגע בחלקים גדולים של מזרח היבשת. בהיותי במערב קניה, החלטתי לסטות מהנתיב. בספר צויין בקצרה אגם טורקאנה (צפון קניה), שהינו אגם מרהיב, אך שלמעט חברת דייג אירופאית (שבדית? לא זוכר) שבעבר ניסתה לדוג שם ולבסוף עזבה, האיזור לא מתוייר. למה? ראשית בשל הקירבה לסודן, ואיזורי הלחימה. שנית בגלל העוני הגדול, ומלחמות שבטיות באיזור, המונעות פיתוח שלו.

טוב, החלטתי שאני אגיע לטורקאנה! (למרות האזהרות. כמה טיפש הייתי אז!) הדרך היחידה לנסוע צפונה היא עם שיירות אספקה, או עם הצבא הקנייתי. הגעתי לתחנה וסחרתי/ שיחדתי ככה שיאפשרו לי לנסוע עם המטען מעל השיירה. הנסיעה צפונה עד למוצב עברה בשטח לחימה, ומדי פעם ראיתי ילדים אפריקאיים בצידי הדרך רועים צאן, ונושאים... רובי AK-47.

בשלב מסויים השיירה הורידה אותי לקראת יישוב שבט הטורקאנה המערבי, ליד מספר בארות מים, וסימנו לי כיוון. הם המשיכו לכיוון גבול סודאן.

טוב, אמצע מדבר, שמש קופחת, באמצע שום מקום, אבל יש כיוון? התחלתי ללכת... בשלב מסויים פגשתי קבוצת נשים משבט הטורקאנה, עם כדי ענק על הראש ועל הגב- המשלחת היומית להביא מים. (אחת ממשימות הנשים הוא לספק מים מבארות. הם סוחבות משקלים אדירים על הגב ועל הראש. כדים של 15 ליטר ויותר, מאוזנים על הראש, בהליכות ארוכות!מדהימות בכוחן). הן מאוד נבהלו! מה מזונגו/ Mzungu (בשפת קיסווהילי- "אדם לבן") עושה כאן? הנערות והילדות ממש נחרדו- מעולם לא ראו אדם לבן. אך הצלחנו לתקשר מעט (למדתי מעט קיסווהילי בטיול) והסכימו ללוות אותי לשבט, מסוקרנות מאוד מכל הציוד.

השבט היה מורכב מבקתות נמוכות מאוד (בגובה של כ מטר וחצי לכל היותר. על מנת למנוע מריבות בבית מסתבר- אם אי אפשר לעמוד, אי אפשר לריב?). זה היה חלק משבט הטורקאנה שנמצא על הגדה המערבית של האגם. ואולי המילה "שבט" לא מתאימה- מדובר היה באלפי בקתות. מעין "עיר נמוכה/ גמדית" במבנים. יותר מאוחר למדתי ששבט הטורקאנה הוא הגדול ביותר בקניה, אך כמעט אף אחד לא זכאי להצביע- לא רשומים להצבעה. (לא נכנס לפוליטיקה ולשחיתות דם). השבט מחולק במקבצי בקתות מסביב לאגם, לפי זמינות מים, מרעה, ודיג.

מהר מאוד הפכתי לאטרקציה, והמנהיגים המקומיים זימנו אותי לבקתה קצת יותר מאורכת. ישבנו שם, ועם מתורגמן חלקי (בחור מקומי שלמד בניירובי, ולכן ידע גם אנגלית חלקית, וחשבון), ניסיתי להפיג את הבלבול שהגעתי יצרה. הם לא הבינו מה הכוונה שבאתי "לטייל" כאן. מושג ה"טיול" לשם הנאה היה זר לחלוטין. בחברה המנסה בעיקר לשרוד, עצם הרעיון שעזבתי את מדינתי במטוס, עם כל הציוד והכסף, כדי לטייל אצלהם היה בלתי נתפס. אך הבנתי שיש להם סירות והחלטתי שאני רוצה לחצות את האגם, לצד השני. לאחר מעט מקח על החול, הם הסכימו שצוות דייגים ישיט אותי בסירה לצד השני של האגם, תמורת 4 חולצות, 6 עטים (בקניה לא ניתן ללמוד בבי"ס אם אתה לא מביא עט עימך. אז קניתי די הרבה, וחילקתי לילדים מתוך תקווה שזה קצת יעזור?), עוד מספר חפצים קטנים וכ 20 דולר.

הסיקה הפתיעה אותי- היא הייתה מסוג של פלסטיק-קלוור, מזמן שאותה חברה אירופאית הגיעה לנסות לדוג. כשעזבו, השאירו את הציוד. זו הייתה סירה מאורכת ל 8 אנשים. אז יצאנו 6 דייגים, המתורגמן/ מלומד, ואני.

התחלת השייט הייתה רגועה, והאגם היה יפייפה! אך באמצע הדרך החלה סופה. אתם מכירים איך בסרטי טבע מראים יום בהיר ואז הגעת עננים בשמיים בקצב מהיר? אני תמיד חשבתי שזו חשיפה מואצת, אך מסתבר שמאיצים רק מעט. בתוך כ 15 דקות מיום שטוף שמש, היינו מכוסים בענני גשם ורעמים!

משיט ביום בהיר, לפתע היינו באמצע סופה, והדייגים המבוהלים התחלקו בין שיט מבוהל לכיוון הגדה השנייה, והוצאת מים מסירת הדיג שבה עלה המפלס במהרה.

ואני? שרוט מהצבא, נלהב ממה שקורה, ועדיין עם חוסר מודעות לחומרת המצב, הייתי במצב רוח טוב, צחקתי ושמחתי! יותר מאוחר, בסוף המסע, המתורגמן/ מלומד שליווה אותנו הסביר לי ששאר הצוות חשב שאני סוג של שד, שהביא עליהם סערה, ומנסה להטביע אותם. מסתבר שבין חתירה והוצאת מים הם דיברו ביניהם על לזרוק אותי מהסירה/ להרוג אותי במקום! אך המתורגמן שיכנע אותם קודם לחתור ולהגיע לחוף מבטחים, ולאחר מכן להחליט. מי יודע אילו צרות יזמן השד הלבן אם ינסו לחסלי באמצע הסערה. ואני? צוחק, עוזר, וחסר מודעות לסכנה.

הצלחנו להגיע לצד השני, לא ליישוב שייעדנו, אך לחוף. לאחר גרירת הסירה לחוף, בזמן שהסערה נחלשה, אך עדיין ירד גשם, התחלתי לפתוח ולפרוש את האוהל שלי, שהיה כחול ומבד נמתח. שוב, המתורגמן לאחר מכן אמר לי שהדייגים נבהלו מיצירת הבית הכחול המכושף יש מאין, והחליטו שיש לי כוחות קסם גדולים, והחליטו לבלות את הלילה מתחת לסירה ההפוכה.

בבוקר מוקדם המשכנו במסע, ושטנו דרומה קרוב לגדת האגם, עד להגעה ליישוב המרכזי של שבט הטורקאנה, על הגדה המזרחית של האגם. הדייגים שמחו להפטר ממני, ויצאו במהירות חזרה. המתורגמן הסביר לי בקצרה מה קרה, וביקש שלא אפגע ביישוב הזה, כי הוא הציל אותי, וכי יש כאן 2 "אנשי קסמים" מאוד חזקים והמקום מוגן.

זה היה יישוב יותר גדול, ובו גם שני מבני אבן למעט הבקתות המרובות. הראשון שייך לראש השבט, והבנתי שגם משמש מעין מקום התאספות, והשני בית הארחה/ אירועים קטן. שמחתי לנוח לאחר ההרפתקאה, והגעתי לבית ההארחה. אך מסתבר שיש בעייה נוספת- למעט משאית הספקה שמגיעה כאחת לשבוע, אין כלל תחבורה למרכז קניה משם! הדרך דרומה נשלטה בחלקה ע"י שבט הסמבורו, ולא ניתן לעבור שם ללא ליווי חמוש.

במשך כשבוע וחצי ניסיתי לברר, לשאול ולמצוא דרך תחבורה אחרת, אך לא מצאתי. התחבבתי על ה"מאמא" (האישה המנהלת) של בית ההארחה, ולאחר כשבוע הגיעו גם שני חיילים זוטרים למקום, ושוחחנו הרבה. הם מאוד התעניינו לגבי ישראל, ולגבי היותי איש צבא ועוד. חלקנו חוויות, והתחברנו מעט סביב בירות מקומיות. אחד היה מאוד מלא (הסמל) והשני מאוד צנום (הטוראי) במוחי כיניתי אותם "לורל והארדי" ו"פרד ונובי נובס" (מסדרת המשמר של טרי פראטצ'ט).

מסתבר שאותה התחברות פתחה בפני הזדמנות אחרת. באחד הימים המאמא הגיעה אלי חרדה מעט, ואמרה שהוזמנתי לסעודה עם ה"בוס". לא רצתה להגיד יותר. ביקשה שאשחט עת העז לסעודה, ככבוד. היא ממש הופתעה ולא הבינה מה זאת אומרת שאני לא יודע לשחוט עז! אני כבר אדם בוגר, לא? ילדים לומדים כיצד לשחוט עז! כשהסברתי שזו לא כך מהיכן שהגעתי, היא הייתה מאוד מבולבלת- אז איך הצלחנו כל כך, אם אנו לא יודעים את הדברים הכי בסיסיים?

בכל מקרה, באותו ערב הוכנסתי לחדר אפלולי, בו ישבו כ 5 גברים, וסעדו היטב. ניתנה לי צלחת עם אוכל, ו... עברתי תשאול. על ישראל, על הצבא, ועוד, ועוד... הגבר במרכז לא דיבר. רק אכל, בעוד הרביעייה משני צדדיו תשאלו ותשאלו.

פתאום, בשלב מסויים, הוא אמר באנגלית מאוד טובה, שאני אסע עימו מחר, ושאל להיכן. הופתעתי ולא הבנתי, אך קיבלתי את הצעתו.

מסתבר שזה בנו של ראש השבט, והוא נכנס לפוליטיקה, והיה שליט מחוז בארינגו ( מחוז יותר דרומי) והוא מנסה לקדם את שבטו, והגיע לבקר את משפחתו.

במהלך הנסיעה דרומה, בשיירה חמושה (ששני החיילים שהתחבבתי עליהם התבררו כנהגים בה) התבררה הסיבה לכך שהוזמנתי לנסיעה. המושל קיווה שיש לי קשרים בישראל, בעיקר לתעשיית הנשק ולצבא, ושהוא יוכל דרכי להשיג איש קשר, ולקדם מסחר/ עסקאות. הוא די התאכזב כשהבין שאני לא מקושר היטב, אך הודה על הכנות. המשכנו לשוחח- איש שיחה מרתק, שהסביר הרבה על הפוליטיקה והשחיתות בקניה, ועל הבעיות שלהם. למדתי מאוד להעריך את מה שיש בארץ, למרות כל הבעיות. (זה קרה מספר פעמים בטיול).

בסה"כ לקח לי מעט יותר משבועיים מאז ש"סטיתח מהנתיב" עד שהגעתי ליישוב עם יותר תשתיות, ובעיקר- גישה לאינטרנט! לפני בטיול קבעתי עם אבי שאשלח לו הודעה פעם בכ 3 ימים, לכל היותר שבוע, לגבי מצבי ותוכנית להמשך. שכחתי ליידע לגבי סטיית הנתיב... לאחר שבועיים וחצי ללא קשר אבי כבר החל לארגן משלח לחיפוש, ומאוד נרגע כשיצרתי קשר.

היו עוד "הרפתקאות", אך רובן היו פשוטות יותר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה