• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 4 הספר לשחקן בעברית או באנגלית? [4]

Yonilas

פונדקאי ותיק
אני רוצה לקנות את הספר לשחקן של מהדורה ארבע, ואני מתלבט בנוגע לאיזו שפה אני אקנה את הספר.
באנגלית - הספר יותר זול (כ-30 דולר כולל משלוח)
בעברית - יותר יקר (190 ש"ח כולל משלוח), אך הספר גם בעברית.

השאלה שלי היא לשחקנים הישראלים שבבעלותם הספר באנגלית:
האם הספר ברמה של אנגלית גבוה שקשה לילד בן 11 (שטוב יחסית באנגלית) לקרוא?

Yonilas, בדילמה :|

לדעתי אתה תסתדר עם רוב הספר, אם כי יתכן ותסתבך עם דקויות קטנות של החוקים. אם כי גיל 11 היה די מזמן, כך שאני לא באמת יכול להעריך מה הרמה שלך.
...מצד שני, אתה יכול להסתכל על זה כעל הזדמנות לשפר את האנגלית שלך ולהנות מזה תוך כדי.

למה לשלם משלוח על העברית? הספר אמור להיות בכל סטימצקי וצומת ספרים.
כמו כן הוא כולל את כל התיקונים שיצאו באתר של וויזארדס מאז שיצא הספר באנגלית, ויש כמה עשרות כאלו. (סתם לדוגמא, מיומנות ההתגנבות שוכתבה לחלוטין. שלוש פסקאות שאפשר פשוט למחוק ולהדביק עליהן את החוקים החדשים).

Vivo אמר/ה:
לדעתי האנגלית שם גבוהה יחסית לרמת אנגלית של ילד ממוצע+ בן 11.
איפה זה שם?

אפשר לומר שאני מסתדר לא רע בכלל עם הSRD של מהדורה 3.5.
אני אדבר עם ההורים שלי וכנראה אני אקנה בעברית מסטימצקי, אני חושב ששם לא משלמים על משלוח וגם אם מזמינים באינטרנט המחיר הוא 144.50 ש"ח במקום 170.

Vivo אמר/ה:
לדעתי האנגלית שם גבוהה יחסית לרמת אנגלית של ילד ממוצע+ בן 11.
אני לא מסכים איתך. נכון שיש קטעים שקשה לקרוא (בעיקר קטעי פלאף שרובם נמצאים גם ב-3.5) אבל חוקים וחלקים מכאניים מורכבים בעיקר ממושגים, שברגע שאתה שולט בהם אתה קורא את זה בלי בעיות.

מה שכן, אם אתה באמת בספק אם תצליח להתמודד עם זה, כדאי אולי שתקנה בעברית. מה שכן, את המגד"מ מאוד כדאי לקנות באנגלית, כי שם הרמה באמת נמוכה וזה בעיקר אוסף של מושגים, ואז זה יוצא הרבה יותר זול.

"את המגד"מ מאוד כדאי לקנות באנגלית, כי שם הרמה באמת נמוכה וזה בעיקר אוסף של מושגים, ואז זה יוצא הרבה יותר זול."

המגד"מ לא הרבה יותר זול. ביחד עם משלוח (שלוקח שלושה-ארבעה שבועות), מאמאזון ארה"ב, העלות של המגד"מ היא כ-135 ש"ח (34 דולר). בכל חנות ספרים אפשר יהיה למצוא אותו ב-170, באתר של סטימצקי בוודאי בהנחה גדולה יותר, ובטקטיקה יש לכל חברי הפונדק הנחה של 5%, שלא לדבר על 10% הנחה שיהיו ביום ההשקה עצמו. (ולא, אין כפל מבצעים...). וכמובן, אתה תומך בתעשייה המקומית, אם איכפת לך מעניינים כאלו. (לי איכפת. אישית, אני מעדיף לשלם 20 ש"ח יותר ולעזור לחברה מקומית - במיוחד בתחביב האהוב עלי. אבל זה עניין אישי).

מי שיסתדר עם האנגלית של הסל"ש יסתדר גם עם זו של המגד"מ, כן. מצד שני, מי שקורא את הספרים בעברית לא צריך להתאמץ בכלל. והאם כבר ציינתי את עניין התיקונים שהוכנסו פנימה?

אני קניתי באנגלית שעוד הדולר היה נמוך,ובגלל שקניתי את 3 בחבילה אחת במחיר מוזל (המחיר עלה ישר אחרי שקניתי) ובגלל שלא חויבתי במכס (60 דולר בחבילה קטנה יחסית) יצא לי טוב.אבל אני עדיין קצת מתחרט,כי עכשיו כולם כבר משתמשים במונחים העבריים ולי אישית אין מושג מה הם.אם אתה מתכנן על ליצור חומר בעברית,אני ממליץ על הגרסה העברית.

חוץ מזה! עברית שליטע!!!111

וברצינות, כול ספר שאתה קונה מתורגם, אומר שמישהו רוצה ספר מתורגם, כול בן אדם שרוצה ספר מתורגם זה קהל יעד שאפשר לסמוך על כך שיקנה ספרים בעברית מה שגורם לזה שיתרגמו עוד ספרים...

תחשוב על זה.

אולי אתה תסתדר עם האנגלית.
אבל גם אם תבין את האנגלית זה אולי יפגע בהנה שלך מילה אחת שאתה לא מבין יכולה להרוס לך את הרצף של הקריאה, והתרופות כנגד כאב הראש יכולות לעלות יותר מההפרש בין הספר בעברית לספר באנגלית :lol:

אם אתה נכנס ומשתתף בפורמים באנגלית וקורא חומר מאתרים באנגלית כדאי שיהיה לך את המהדורה האנגלית.

אם אלה שאתה הולך לשחק איתם לא שולטים באנגלית ויש להם את המהדורה בעברית או משאילים ממך את הספר לבנות להם דמויות כדאי שיהיה לך את המהדורה בעברית.

הפרשי המחירים לא מצדיקים התפשרות על גירסה פחות נוחה לך.

ננסק אמר/ה:
"את המגד"מ מאוד כדאי לקנות באנגלית, כי שם הרמה באמת נמוכה וזה בעיקר אוסף של מושגים, ואז זה יוצא הרבה יותר זול."

המגד"מ לא הרבה יותר זול. ביחד עם משלוח (שלוקח שלושה-ארבעה שבועות), מאמאזון ארה"ב, העלות של המגד"מ היא כ-135 ש"ח (34 דולר). בכל חנות ספרים אפשר יהיה למצוא אותו ב-170, באתר של סטימצקי בוודאי בהנחה גדולה יותר, ובטקטיקה יש לכל חברי הפונדק הנחה של 5%, שלא לדבר על 10% הנחה שיהיו ביום ההשקה עצמו. (ולא, אין כפל מבצעים...). וכמובן, אתה תומך בתעשייה המקומית, אם איכפת לך מעניינים כאלו. (לי איכפת. אישית, אני מעדיף לשלם 20 ש"ח יותר ולעזור לחברה מקומית - במיוחד בתחביב האהוב עלי. אבל זה עניין אישי).

מי שיסתדר עם האנגלית של הסל"ש יסתדר גם עם זו של המגד"מ, כן. מצד שני, מי שקורא את הספרים בעברית לא צריך להתאמץ בכלל. והאם כבר ציינתי את עניין התיקונים שהוכנסו פנימה?
מה זאת אומרת "בטקטיקה יש לכל חברי הפונדק הנחה של 5%"? אתה רציני? אני יכול פשוט לבוא, להגיד "היי ערן, אני חבר בפורום הפונדק", והוקוס פוקוס, הכל זול יותר?
SO AWESOME :D
חבל שלא ידעתי את זה קודם..

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה